Προσωρινή αφαίρεση των microtransactions από το Battlefront II

Παραμένουν τα lootboxes, επικοινώνησαν EA και Disney.

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες μέρες σύσσωμη η gaming κοινότητα είχε βάλει στο στόχαστρο την EA, για την πολιτική μικροσυναλλαγών που υιοθετίθικε στο Star Wars Battlefront II αλλά και για τις απαντήσεις που έδιναν οι εκπρόσωποί της στα social media. Ακυρωμένες προπαραγγελίες, το πιο "downvoted" post στο Reddit, ακόμη και μαζική αποστολή email

διαμαρτυριών στη Disney για προώθηση του τζόγου μέσα από το franchise της, οδήγησαν αρχικά την EA στην αφαίρεση της επιλογής ακύρωσης της προπαραγγελίας από το site της όμως αυτό δεν πτόησε τη κοινότητα και η αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση όλων των τιμών των ηρώων του παιχνιδιού κατά 75% όμως παράλληλα υπήρξε "κρυφή" μείωση και στα rewards των παικτών.

Με το τελευταίο οι φίλοι της σειράς -αλλά και του gaming γενικότερα- εξαγριώθηκαν ακόμη περισσότερο με την EA και η ιστορία έφτασε μέχρι την αρχική σελίδα του BBC ,του CNN και άλλων μεγάλων ιστοσελίδων, με το θέμα πλέον να έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις, κάτι που σύμφωνα με την ιστοσελίδα VentureBeat είχε ως αποτέλεσμα την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Bob Iger, διευθύνων σύμβουλο της The Walt Disney Company, και τον Andrew Wilson, CEO της Electronic Arts. Το παραπάνω φαίνεται ότι οδήγησε στη τελευταία ανακοίνωση της DICE σύμφωνα με την οποία τα microtransactions αφαιρούνται προσωρινά από το Star Wars Battlefront II.

Πιο συγκεκριμένα η DICE, η οποία ευχαριστεί τη κοινότητα για το πάθος της(!), αναφέρει ότι άκούυε τα παράπονα σύμφωνα με τα οποία δίνονται άδικα πλεονεκτήματα σε παίκτες και ότι το launch ενός καλού κατά τα άλλα τίτλου επισκιάζεται από αυτό το συμβάν και για αυτό προχωρά στη προσωρινή αφαίρεση της δυνατότητας αγοράς "κρυστάλλων" έναντι πραγματικών χρημάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για την ώρα τα lootboxes θα αποκτώνται μόνο μέσω του gameplay, κάτι που σημαίνει ότι η κατηγορία ότι ο τίτλος είναι Pay to Win παύει να ισχύει για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει κάτι στο σύστημα προόδου του τίτλου, το οποίο έχει δεχθεί έντονη κριτική από τη κοινότητα για το γεγονός ότι θυμίζει free to play τίτλο για κινητή συσκευή..

Today, we turned off in-game purchases for #StarWarsBattlefrontII. The game is built on your input, and it will continue to evolve and grow. Read the full update: https://t.co/asGASaYXVp pic.twitter.com/vQSOmsWRgk

— EAStarWars (@EAStarWars) November 17, 2017

Σύμφωνα με το studio τα microtransactions θα επιστρέψουν στον τίτλο σίγουρα, αφού όμως ξοδευτεί περισσότερος χρόνος στην εξισορρόπηση των πλεονεκτημάτων που δίνουν στους παίκτες αλλά και γενικότερα στην οικονομία του τίτλου. Για την ώρα δεν έχουν δημοσιευτεί περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις αλλαγές, με αρκετά μέλη της κοινότητας να υποστηρίζουν ότι πλέον τα microtransactions θα αφορούν μόνο κοσμητικά αντικείμενα, κάτι που όμως δεν ισχυεί καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τεράστιες αλλαγές στη δομή του τίτλου και στο σύστημα προόδου, ενώ λογικά θα αναφέρονταν και στην ανακοίνωση. Στέλεχος της EA δήλωσε στο USGamer ότι όταν επιστρέψουν τα microtransactions θα αφορούν την επιτάχυνση της προόδου των αγοραστών τους. Θυμίζουμε ότι εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι όλο το επιπλέον περιεχόμενο που θα διατεθεί μελλοντικά για Star Wars: Battlefront 2 θα δίνεται δωρεάν σε όλους τους παίκτες, με τα microtransactions να είναι η μόνη πηγή επιπλέον εσόδων για την εταιρία.

Κλείνοντας πρέπει να αναφερθεί ότι το Star Wars Battlefront II κυκλοφορεί από σήμερα,17/11, σε όλες τις αγορές.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα