Οριστική διακοπή της ανάπτυξης first-party τίτλων για το Google Stadia

Μέσω μιας ξαφνικής ανακοίνωσης, η Google ανακοίνωσε τη διακοπή της ανάπτυξης των first-party τίτλων της για τη streaming κονσόλα της.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα περισσότερα projects της Stadia Games & Entertainment (SG&E) διακόπτονται, εκτός από αυτά που θα κυκλοφορήσουν στο άμεσο διάστημα. Αιτία για αυτό αποτελούν ο αυξημένος χρόνος ανάπτυξης τίτλων, αλλά και το εξίσου αυξημένο κόστος. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η Google

επενδύει στην εξέλιξη της τεχνολογίας της πλατφόρμας, αλλά και τη διεύρυνση των επιχειρηματικών της συνεργασιών, η διακοπή υποστήριξης στη SG&E ήταν μονόδρομος για τον αμερικανικό κολοσσό.

Απόρροια της εξέλιξης αυτής είναι και η αποχώρηση της Jade Raymond από την εταιρεία. Θυμίζουμε ότι η Raymond προστέθηκε το 2019 στο δυναμικό της Google, μετά από την αποχώρησή της από την ΕΑ. Η ανακοίνωση επίσης αναφέρει πως οι εργαζόμενοι στο στούντιο θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Τέλος, η Google υπόσχεται πως θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της πλατφόρμας μέσω διάθεσης third-party κυκλοφοριών.

The post Οριστική διακοπή της ανάπτυξης first-party τίτλων για το Google Stadia appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα