Νέο ρεκόρ στα οικονομικά αποτελέσματα της Ubisoft

Η Ubisoft δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος που ολοκληρώθηκε το περασμένο Μάρτη, καταγράφοντας νέο ρεκόρ για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία σημείωσε €2.22 δισεκατομμύρια από πωλήσεις, καθώς και €2.24 δισεκατομμύρια συνολικά από net bookings για ολόκληρο το οικονομικό έτος, παρουσιάζοντας αύξηση

της τάξεως του 39% και του 46% αντίστοιχα.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως το αναμενόμενο -και σε ήδη μακροχρόνια ανάπτυξη- open-world, το Skull and Bones, αναμένεται να καθυστερήσει περαιτέρω, καθώς η κυκλοφορία του πλέον δεν περιλαμβάνεται εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους της Ubisoft. Επομένως, ο εν λόγω τίτλος δεν πρόκειται να γίνει διαθέσιμος έως και τον Μάρτιο του 2022, ενώ υπενθυμίζουμε πως η νεότερη καθυστέρηση που δέχτηκε είναι και η τρίτη σε σειρά, αφού η κυκλοφορία του είχε μεταφερθεί εκτός και από τα δύο τελευταία οικονομικά έτη της εταιρείας.

Ωστόσο, για το τρέχον οικονομικό έτος η γαλλική εταιρεία έχει προγραμματίσει την κυκλοφορία αρκετών τίτλων, όπως είναι τα Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Riders Republic, The Division Heartland και Roller Champions, ενώ σε αυτά έρχεται να προστεθεί πλέον και το Remake του Prince of Persia: Sands of Time, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα η Ubisoft σε τηλεδιάσκεψη.

Βέβαια, όταν ο CEO της Ubisoft, ο Yves Guilemot, διερωτήθηκε από τους επενδυτές σχετικά με τις πολλαπλές καθυστερήσεις του Skull and Bones, εκείνος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο στούντιο που έχει αναλάβει την ανάπτυξή του (Ubisoft Singapore), αναφέροντας ότι αυτό έχει αποτελέσει ένα μεγάλο κομμάτι της σειράς Assassin’s Creed. Επιπροσθέτως, δήλωσε πως η εταιρεία έχει αυξήσει τον αριθμό των στούντιο που υποστηρίζουν έμπρακτα το Ubisoft Singapore, με την ανάπτυξη του αναμενόμενου παιχνιδιού να γίνεται εκ του αποτελέσματος περισσότερο ομαλά.

Στη συνέχεια, ο Frédérick Duguet, CFO της Ubisoft, δήλωσε πως εταιρεία εγκαταλείπει το πλάνο της, σύμφωνα με το οποίο στόχευε στην κυκλοφορία 3-4 “AAA” τίτλων κάθε χρόνο, καθώς αυτή η κίνηση πλέον “δεν αποτελεί σωστή ένδειξη της δυναμικής δημιουργικής αξίας” της γαλλικής εταιρείας. Τέλος, έγινε αναφορά ότι στοχεύουν στην ανάπτυξη “high-end free-to-play τίτλων, που θα τείνουν προς της φιλοδοξίες των AAA παραγωγών μακροπρόθεσμα”, καθώς επίσης και σε επερχόμενους τίτλους, όπως το Beyond Good & Evil 2, αλλά και σε νέους, που θα βασίζονται στη σειρά Star Wars και στην ταινία Avatar του James Cameron.

The post Νέο ρεκόρ στα οικονομικά αποτελέσματα της Ubisoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα