Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών - 4/10

Destiny 2, Ghostbusters και... monetization.

Με ελαφρώς μειωμένη ορμή ήρθε ο Οκτώβριος σε ό,τι αφορά στις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, μετά από το χαμό που επικράτησε από τα τέλη Αυγούστου και καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, μια μικρή ανάπαυλα είναι χρήσιμη. Έτσι, αυτή η εβδομάδα έχει ελάχιστες προτάσεις στην κατηγορία που αποκαλούμε "ΑΑΑ", με τη διάθεση του Destiny 2: Shadowkeep και του free to play Destiny 2 New Light -το πρώτο βήμα της Bungie ως αποκλειστική κάτοχος του franchise Destiny μετά το διαζύγιό της με την Activision-, καθώς και με την κυκλοφορία του Ghost Recon Breakpoint, που τόσο ντόρο έχει δημιουργήσει στην κοινότητα για το, όπως όλα δείχνουν, χείριστο μοντέλο monetization που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε ένα μεγάλο, μη free to play παιχνίδι.

Πραγματικά, οι επιλογές της Ubisoft προκαλούν απορία για το μέλλον των παιχνιδιών και τις τακτικές που έχει παγιώσει πια αυτή η βιομηχανία σε παιχνίδια που δεν είναι δωρεάν, αλλά απαιτούν ένα υψηλό κόστος για να αποκτηθούν από το κοινό, όμως έχουν σχεδιαστεί σαν να απευθύνονται σε "whales" που παίζουν σε κινητό τηλέφωνο. Περισσότερα για το Ghost Recon Breakpoint, και κατά πόσο τελικά το σύστημα μικροσυναλλαγών που έχει εφαρμοστεί επάνω του είναι ή όχι... Breaking point για το παιχνίδι, θα δούμε την επόμενη εβδομάδα, όταν ο Χρήστος Ντίνος θα ετοιμάσει το review μας. Περισσότερα θα μάθουμε την επόμενη εβδομάδα και για το expansion Shadowkeep του Destiny 2, από τον Θάνο Τσομπάνη, στο Webcast της Δευτέρας 7/10.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο Ghostbusters: The Videogame Remastered. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που είχε προκαλέσει έκπληξη όταν είχε κυκλοφορήσει αρχικά το 2009 στα PS3 και Xbox 360 λόγω της -απρόσμενης- υψηλής του ποιότητας, σε σημείο που πολλοί το χαρακτήρισαν ως την τρίτη ταινία Ghostbusters που δεν προβλήθηκε ποτέ. Για τη Remastered έκδοση δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα λάβουμε κωδικό, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό μας review για να δείτε περί τίνος πρόκειται και γιατί κατάφερε να ξεχωρίσει.

Τέλος, πριν σας αφήσουμε να δείτε την ακόλουθη λίστα των κυκλοφοριών και το video με το σχολιασμό μας, να πούμε ότι στο εν λόγω video υπάρχει η ανακοίνωση των νικητών από το διαγωνισμό The Surge 2. Οι νικητές θα πρέπει να στείλουν pm στον υπογράφοντα (εντός του GameOver.gr), με το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνση κατοικίας τους, τον Τ.Κ και την πόλη τους, για να γίνει η αποστολή των δώρων τους με κούριερ (όπως πάντα, με χρέωση παραλήπτη) την επόμενη εβδομάδα. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή όλους τους φίλους και ευχόμαστε καλό σαββατοκύριακο.

Οι νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας

Destiny 2: Shadowkeep - PS4, PC, Xbox OneDestiny 2 New Light - PS4, PC, Xbox OneMobile Suit Gundam: Battle Operation 2 - PS4YU-NO: A Girl Who Chants Love at the Bound of this World - PS4, PC, Switch80 Days - SwitchOne Night Stand: Console Edition - PS4, Xbox One, SwitchBeast Quest - SwitchSniper Elite III: Ultimate Edition - SwitchWarsaw - PCWe Were Here Too - Xbox OneLing: A Road Alone - PS4Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds - PS4, Xbox OneParanoia: Happiness is Mandatory - PCCandleman - SwitchFault: Milestone One - SwitchTom Clancy's Ghost Recon Breakpoint - PS4, PC, Xbox OneGhostbusters: The Videogame Remastered PS4, PC, Switch, Xbox OneRain of Reflections: Chapter 1 - PC

Keywords