Νέα στοιχεία για το PS VR2

Η Sony, σε συνέχεια της αποκάλυψης του PS VR2, μέσω σχετικής ανάρτησης στο PlayStation Blog, ενημέρωσε για νέες λειτουργίες που θα φέρει το επερχόμενο σύστημα εικονικής πραγματικότητας. Οι νέες αυτές λειτουργίες αφορούν κυρίως την εμπειρία χρήστη.

See-Through View

Η νέα αυτή λειτουργία επιτρέπει στον χρήστη, ενώ φοράει το headset, να μπορεί να δει

τον περιβάλλοντα χώρο που βρίσκεται. Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει τον χώρο γύρω του και να εντοπίσει εμπόδια ή τα PS VR2 Sense controllers χωρίς να αφαιρέσει το headset.

Η λειτουργία αυτή επιτυγχάνεται κάνοντας χρήση των εμπρόσθιων καμερών του headset. Η μετάβαση στο See-Through View μπορεί να γίνει είτε πάνω από το πλήκτρο που βρίσκεται στο headset είτε από τη σχετική κάρτα (card) στο κέντρο ελέγχου του PS5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν επιτρέπει καταγραφή περιεχομένου.

Broadcasting feature

Μια νέα δυνατότητα για το PS VR2 είναι αυτή της μετάδοσης εικόνας. Μέσω του broadcasting επιτρέπεται στον παίκτη να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του ενώ παίζει. Για να είναι εφικτό αυτό απαιτείται να υπάρχει συνδεδεμένη στο PS5 η HD camera. Έτσι, οι παίκτες πέρα από την εικόνα του παιχνιδιού μεταδίδουν τις κινήσεις και τις αντιδράσεις τους.

Play area customization

Ο χρήστης μέσω των καμερών και των PS VR2 Sense χειριστηρίων μπορεί να ορίσει την περιοχή στην οποία θα κινείται. Έτσι, μέσω των ενσωματωμένων καμερών το PS VR2 θα καταγραφεί τον χώρο στον οποίο βρίσκεται ο παίκτης και μέσω των PS VR2 Sense χειριστηρίων θα είναι εφικτό να παραμετροποιηθούν τα όρια της επιτρεπόμενης περιοχής ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες του χρήστη.

Σε περίπτωση που ο παίκτης πλησιάσει τα όρια που έχει θέσει θα λαμβάνει σχετική προειδοποίηση. Εφόσον, το επιθυμεί θα μπορεί να αλλάξει την περιοχή που έχει ορίσει οποιαδήποτε στιγμή. Οι ρυθμίσεις του χρήστη παραμένουν αποθηκευμένες μέχρι ο παίκτης να αλλάξει χώρο.

VR mode και Cinematic mode

To PS VR2 θα επιτρέπει τη χρήση δύο διαφορετικών λειτουργιών απεικόνισης, το VR mode και το Cinematic mode. Στη λειτουργία VR, οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι σε ένα εικονικό περιβάλλον 360°. Το περιεχόμενο θα εμφανίζεται σε μορφή βίντεο 4000×2040 HDR (2000 x 2040 ανά μάτι) με ρυθμό ανανέωσης στα 90/120Hz.

Αντίστοιχα στο Cinematic mode, οι παίκτες βλέπουν το menu και τις λειτουργίες του PS5 καθώς και όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια που έχουν (ακόμα και όσα δεν υποστηρίζουν VR) σε μια οθόνη εικονικού κινηματογράφου. Το περιεχόμενο θα εμφανίζεται σε μορφή βίντεο 1920×1080 HDR με ρυθμό ανανέωσης στα 24/60Hz και 120Hz όπου υποστηρίζεται.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η Sony αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών για PS VR2 θα έχουν σύντομα πρόσβαση στα νέα αυτά χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά συναρπαστικά νέα για το PS VR2 τα οποία ανυπομονούν να μοιραστούν με περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα VR ακουστικά επόμενης γενιάς. Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει με την υπόσχεση ότι σύντομα η Sony θα γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας και νέων τίτλων που έρχονται για το PS VR2.

The post Νέα στοιχεία για το PS VR2 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα