Με campaign και χωρίς season pass το Battlefield V

Ό,τι είδαμε στο reveal event!

Σε ένα αρκετά πιο "φτωχό" event σε σχέση με αυτά του παρελθόντος, ΕΑ και DICE, αποκάλυψαν χθες βράδυ τις πρώτες πληροφορίες για το Battlefield V. Ο γνωστός κωμικός Trevor Noah επιβεβαίωσε τις φήμες που υπήρχαν εδώ και ημέρες, αποκαλύπτοντας πως ο τίτλος επιστρέφει στον Β' Παγκόσμιο, δηλαδή εκεί που όλα ξεκίνησαν το 2002, με το Battlefield

1942. Στο single player campaign του τίτλου οι παίκτες θα επισκεφθούν αρκετά μέτωπα, ανάμεσά τους κάποια λιγότερο "προβεβλημένα", και θα βιώσουν τη φρίκη του πολέμου μέσα από τα μάτια διαφορετικών στρατιωτών, μέσω των War Stories, που γνωρίσαμε στο Battlefield 1. Το ολοκαίνουριο co-op mode Combined Arms, το οποίο υποστηρίζει έως 4 παίκτες και παρουσιάζεται στο reveal trailer, αναλαμβάνει το έργο να κάνει πιο ομαλή την μετάβαση των παικτών από το campaign στο χαώδες multiplayer mode του τίτλου.

Η πιο σημαντική αλλαγή που φέρνει το Battlefield V στη σειρά, είναι η κατάργηση του Premium (season pass), κάτι που σημαίνει πως οι όλοι οι παίκτες θα λάβουν δωρεάν το περιεχόμενο που θα διατεθεί μετά τη κυκλοφορία του τίτλου. Η EA πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο η κοινότητα θα παραμείνει ενωμένη και συγκεντρωμένη για όλη τη διάρκεια της ζωής του τίτλου. Σύμφωνα με την DICE ο τίτλος θα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και μέσω του Tides of War μοντέλου υπηρεσίας, στον τίτλο θα εισάγεται συνεχώς νέο περιεχόμενο και θα τρέχουν μηνιαία, εβδομαδιαία και ημερήσια events. Μέσω των παραπάνω events οι παίκτες θα λαμβάνουν μοναδικά rewards και εδώ είναι και το σημείο που εισάγονται τα microtransactions στη συζήτηση. Η DICE δήλωσε μετανιωμένη από τη περίπτωση του Battlefront 2 και υποσχέθηκε πως ο τίτλος δεν θα είναι σε καμία περίπτωση pay to win, άρα πιθανώς τα microtransactions να αφορούν μόνο κοσμητικά αντικείμενα. Τα παραπάνω μαζί με την επιλογή για δημιουργία του δικού μας στρατιώτη (φύλο κ.τ.λ.) κάνουν το Battlefield V τον τίτλο της σειράς με τις περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης.

Όσον αφορά το multiplayer mode εδώ τα operations του Battlefield 1 επιστρέφουν ανανεωμένα και μεγαλύτερα από ποτέ, μέσω των Grand Operations. Εδώ οι παίκτες λαμβάνουν μέρος σε συρράξεις που εξελίσσονται σε τέσσερα διαφορετικά στάδια (φανταστικές ημέρες) και η έκβαση κάθε μέρας επηρεάζει την εξέλιξη των επόμενων μαχών. Στον τίτλο φαίνεται να έχει προστεθεί και ένας νέος μηχανισμός, με όνομα Fortifications, ο οποίος επιτρέπει στους παίκτες να οχυρωθούν σε κάποια σημεία του χάρτη και με μία πρώτη ματιά μοιάζει εμπνευσμένο από τον αντίστοιχο μηχανισμό του Fortnite. Η DICE υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα battle royale mode για τον τίτλο της, ωστόσο ο creative director του studio, Lars Gustavsson, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εισαχθεί ένα BR mode στο Battlefield V, αναφέροντας πως στο Battlefield ταιριάζει "γάντι" το BR mode, αφού η σειρά ήδη έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς, οχήματα και την μεγάλη έκταση ώστε να το υποστηρίξει.

Τέλος, έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου, και αυτός αναμένεται να γίνει διαθέσιμος για Xbox One, PlayStation 4 και υπολογιστές στις 19 Οκτωβρίου. Οι συνδρομητές της υπηρεσίας EA Access θα έχουν πρόσβαση σε αυτόν από τις 11 Οκτωβρίου, ενώ όσοι προχωρήσουν στην αγορά της Deluxe Edition θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τις μάχες στις 16 του ίδιου μήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το Battlefield V και το multiplayer mode του θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια του ΕΑ Play 2018, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης E3.

pcps4xbox one
Keywords
Αναζητήσεις
battlefield v
Τυχαία Θέματα