NPD Απριλίου: To God of War γίνεται η πιο επιτυχημένη αποκλειστικότητα των PlayStation

Σπάει το ρεκόρ του San Andreas και το PS4 σαρώνει!

Για ακόμη ένα μήνα το NPD group δημοσίευσε τα στοιχεία του για τις πωλήσεις hardware και software στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με τον γνωστό αναλυτή της gaming βιομηχανίας, Mat

Piscatella, να παρουσιάζει σε ένα βίντεο τα στοιχεία και να αναλύει τις επιλογές των παικτών. Ο Απρίλιος από ότι φαίνεται ήταν ο μήνας της Sony, με το PlayStation να είναι για ακόμη μία φορά η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, αλλά και να γίνεται η κονσόλα με τον πιο επιτυχημένο Απρίλιο στην ιστορία, από το 1995 όταν ξεκίνησε το NPD να καταγράφει τις πωλήσεις, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Nintendo Wii, για τον αντίστοιχο μήνα του 2009. Ευχάριστα είναι τα νέα και για τη πορεία του PS4 Pro, καθώς το PS4 Pro 1TB Limited Edition God of War bundle ήταν η έκδοση κονσόλας με τις περισσότερες πωλήσεις για τον Απρίλιο, με το Switch 32GB (Neon Red/Blue) να ακολουθεί.

Όπως αρκετοί ήδη θα υποψιάζεστε, η παραπάνω επιτυχία πρέπει να χρεωθεί στο νέο God of War, το οποίο ήταν ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις για το μήνα Απρίλιο. Η νέα περιπέτεια του Kratos όμως δεν αρκέστηκε σε μία απλή πρώτη θέση, αλλά και έγινε ο αποκλειστικός τίτλος της οικογένειας PlayStation με τον πιο επιτυχημένο -σε πωλήσεις- πρώτο μήνα στην αγορά. Αυτό σημαίνει πως o τίτλος της Santa Monica, παρόλο που κυκλοφόρησε προς τα τέλη του μήνα, κατάφερε να ισοπεδώσει το ρεκόρ που υπήρχε από την εποχή του PlayStation 2 και κάτοχος του δεν ήταν άλλος από το, επίσης τρομερά επιτυχημένο, Grand Theft Auto: San Andreas. Θυμίζουμε πως το San Andreas είχε κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου 2004, αποκλειστικά για PlayStation 2, ενώ αργότερα, τον Ιούνιο του 2005, έγινε διαθέσιμο σε Xbox και υπολογιστές.

Όσον αφορά τις πωλήσεις των υπόλοιπων τίτλων για τον μήνα Απρίλιο, το Far Cry 5 συνεχίζει την φανταστική του πορεία και βοηθά τη Ubisoft να είναι ο πιο επιτυχημένος publisher του 2018. Στην 3η θέση βρίσκεται ακόμη ένας τίτλος της Sony, το MLB 18: The Show, το οποίο είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη εμπορικά αποκλειστικότητα του 2018, ενώ μία θέση πιο κάτω συναντάται το Variety Kit του Labo της Nintendo. Για να συναντήσει κανείς το Robot Pack πρέπει να κατέβει αρκετά πιο κάτω, και πιο συγκεκριμένα στη θέση νούμερο 21. Την πεντάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για τον μήνα Απρίλιο κλείνει το Donkey Kong Country: Tropical Freeze της Nintendo.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αριθμός των PS4 τίτλων που πουλήθηκαν τον Απρίλιο, ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των Xbox 360 τίτλων που πουλήθηκαν τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όταν και κυκλοφόρησε το GTA: IV. Τέλος για τους λάτρεις των περίεργων στατιστικών, αναφέρουμε πως το μαύρο Dualshock 4 έγινε το πιο επιτυχημένο -εμπορικά- gamepad.

Αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για το προηγούμενο μήνα.

God of War (Sony Interactive Entertainment)Far Cry 5 (Ubisoft)MLB 18: The Show (Sony Interactive Entertainment)Labo Variety Kit (Nintendo)*Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Nintendo)*Mario Kart 8 (Nintendo)*Grand Theft Auto V (Take-Two)Call of Duty: WWII (Activision)Super Mario Odyssey (Nintendo)*NBA 2K18 (Take-Two)

*Δεν καταμετρήθηκαν οι πωλήσεις μέσω ψηφιακών καταστημάτων.

ps4pcxbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα