Η Nintendo Switch έκδοση του Wolfenstein II απαιτεί download δεδομένων

Δεν περιέχεται όλο το παιχνίδι στο cartridge.

Πολλές φορές η χωρητικότητα των cartridges που επιλέγουν οι εταιρίες να χρησιμοποιήσουν για τις retail εκδόσεις των τίτλων τους στο Nintendo Switch, σε συνδυασμό με τη μικρή εσωτερική μνήμη της κονσόλας (32GB) έχει οδηγήσει σε ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων εκδόσεων. Η αρχή είχε γίνει με το NBA 2K17, το οποίο απαιτούσε σύνδεση στο διαδίκτυο και τη χρήση microSD κάρτας, στη συνέχεια ακολούθησε το Doom, το multiplayer κομμάτι του οποίου δεν υπήρχε μέσα στη retail έκδοση του και απαιτούσε επιπλέον download, ενώ πρόβλημα υπήρξε και με το LA Noire, η retail έκδοση του οποίου για Switch απαιτούσε την λήψη 14GB επιπλέον δεδομένων, ενώ η ψηφιακή έκδοσή του δεν χωρούσε στην κύρια μνήμη της κονσόλας.

Όλα δείχνουν πως το πρόβλημα με τη πλατφόρμα της Nintendo θα συνεχίσει να υφίσταται, καθώς σύμφωνα με μία εικόνα που δημοσίευσε ο Wario64 στο Twitter, στο cover του Wolfenstein II αναγράφεται πως οι παίκτες θα πρέπει να συνδεθούν στο διαδίκτυο για να κατεβάσουν ένα τμήμα των αρχείων του παιχνιδιού, ενώ σύμφωνα με την ένδειξη, ενδέχεται να χρειαστεί και μία microSD κάρτα μνήμης. Θυμίζουμε πως η κονσόλα της Nintendo υποστηρίζει cartridges μεγέθους 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB και 32GB, όμως οι publishers φαίνεται να αποφεύγουν αυτά των 32GB λόγω κόστους, αφού ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται αυτά των 16GB το κόστος ενός τίτλου στο Switch είναι μεγαλύτερο από αυτό των εκδόσεων για τις άλλες πλατφόρμες. Ταυτόχρονα η χρήση ενός μεγαλύτερου cartridge, που θα οδηγούσε σε ακόμη μία αύξηση του κόστους της retail έκδοσης ενός τίτλου του Switch, θα οδηγούσε και στην αύξηση της τιμής της ψηφιακής έκδοσής του, χωρίς λόγο, αφού η Nintendo απαιτεί οι δύο εκδόσεις να προσφέρονται στην ίδια τιμή.

Μένει να δούμε αν η Nintendo θα καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα της υποχρεωτικής λήψης επιπλέον δεδομένων, μειώνοντας το κόστος των cartridges, και αν θα προσπαθήσει μελλοντικά να αποφύγει την απαίτηση για κάρτες microSD, παρουσιάζοντας μία ανανεωμένη έκδοση του Switch με μεγαλύτερης χωρητικότητας κύρια μνήμη. Τέλος θυμίζουμε πως η ημερομηνία κυκλοφορίας του Wolfenstein II: The New Colossus στη πλατφόρμα της Nintendo δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ωστόσο αυτή αναμένεται εντός του 2018.

switchClick to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over