Η Microsoft μπλοκάρει ορισμένα “μη εξουσιοδοτημένα αξεσουάρ τρίτων” σε κονσόλες Xbox

Η Microsoft ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα “μπλοκ” σε controllers και αξεσουάρ για το Xbox που θεωρεί ότι είναι “μη εξουσιοδοτημένα” και που χρησιμοποιούνται στις κονσόλες Xbox, από μια σειρά περιφερειακών τρίτων κατασκευαστών, μέσω της εμφάνισης ενός μηνύματος -“Το συνδεδεμένο εξάρτημα δεν είναι εξουσιοδοτημένο”– όταν συνδέεται στην κονσόλα.

Οι χρήστες στο

Resetera εντόπισαν την προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα, με τα αξεσουάρ που δεν έφεραν την επίσημη ετικέτα «Designed for Xbox» φαινομενικά να έχουν μπει στο στόχαστρο. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται ένα μήνυμα όταν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα περιφερειακό τρίτου κατασκευαστή, που δηλώνει ότι μόλις λάβουμε έναν κωδικό σφάλματος, έχουμε δύο εβδομάδες για να χρησιμοποιήσουμε το αξεσουάρ προτού αποκλειστεί και δεν είναι πλέον διαθέσιμο για χρήση.

“Από τη στιγμή που θα συνδέσετε ένα μη εξουσιοδοτημένο αξεσουάρ και θα λάβετε τον κωδικό σφάλματος 0x82d60002, θα έχετε στη διάθεσή σας δύο εβδομάδες για να χρησιμοποιήσετε το αξεσουάρ, μετά την οποία θα αποκλειστεί η χρήση του με την κονσόλα”, εξηγεί η Microsoft στον ιστότοπο υποστήριξής της. “Εκείνη τη στιγμή, θα λάβετε τον κωδικό σφάλματος 0x82d60003. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα ή τον κατασκευαστή από όπου αγοράσατε το αξεσουάρ για να λάβετε βοήθεια σχετικά με την επιστροφή του”.

Λογικά θα πρέπει να θεωρήσουμε επίσης ότι οι συσκευές cheat τρίτων όπως το XIM, το Cronus Zen και το ReaSnow S1 θα υπόκεινται σε αποκλεισμό. Η Brook Gaming, ένας κατασκευαστής που κατασκευάζει έναν προσαρμογέα για την υποστήριξη controller του PlayStation για Xbox, έχει επίσης προειδοποιήσει για «λειτουργικές διακοπές στο εγγύς μέλλον» λόγω του αποκλεισμού της Microsoft.

Xbox console-related product Issue Update pic.twitter.com/QK0N41LmHW

— Brook Gaming (@brookgamingfans) October 20, 2023

Επιπλέον, η κοινότητα των τίτλων fighting θα επηρεαστεί αρνητικά από όλα αυτά.

“Αυτή είναι ουσιαστικά μια θανατική ποινή για τα local fighting events που τρεχουν σε πλατφόρμες Xbox, πολύ λιγότερο, άλλα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά μόνο ένα arcade stick”, παρατήρησε ο fighting game YouTuber Maximilian Dood. “Οι μετατροπείς της Brook Gaming δεν είναι συσκευές cheat. Αποτελούν τεράστιο όφελος για την κοινότητα των παιχνιδιών μάχης. Παρακαλώ το ξανασκεφτείτε!”

Heyo @XboxP3 @Xbox @mattbooty This is essentially a death sentence for local fighting game events that run on Xbox, much less, others that can only afford one arcade stick. The @brookgamingfans converters are not cheat devices. They’re a huge boon to the FGC. Please reconsider! https://t.co/85rqlfXm4i

— Maximilian Dood (@maximilian_) October 30, 2023

Η Microsoft δεν έχει ακόμη σχολιάσει εάν θα κάνει ορισμένες εξαιρέσεις για συσκευές που επηρεάζονται από το block σε controllers και αξεσουάρ.

The post Η Microsoft μπλοκάρει ορισμένα “μη εξουσιοδοτημένα αξεσουάρ τρίτων” σε κονσόλες Xbox first appeared on GameOver.

The post Η Microsoft μπλοκάρει ορισμένα “μη εξουσιοδοτημένα αξεσουάρ τρίτων” σε κονσόλες Xbox appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα