Φήμες για εκατοντάδες απολύσεις στην Activision Blizzard

Συμφώνα με πηγές του Bloomberg.

Συμφώνα με μια αναφορά του Bloomberg, που βασίζεται σε ανώνυμη πηγή, η Activision Blizzard είναι πιθανό να προχωρήσει σε εκατοντάδες μειώσεις θέσεων/ απολύσεις προσωπικού πριν την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών ή ακόμα και ωρών.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, ένας υπάλληλος -που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος- αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια αναδιάρθρωση στο εσωτερικό της για να «συγκεντρώσει λειτουργίες» και να «ωθήσει τα κέρδη». Λόγω της παραπάνω αναδιάρθρωσης, το προσωπικό στους τομείς του marketing, του publishing και των πωλήσεων θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τεράστιες απολύσεις αυτήν την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής η πλευρά της εταιρείας δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα επάνω στην αναφορά του Bloomberg.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι μετοχές της εταιρείας ακολουθούν πτωτική πορεία, με σημαντικά ονόματα τίτλων, όπως αυτά των Overwatch και Hearthstone, να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τους νέους παίκτες που θα επιθυμούσε η εταιρεία. Παράλληλα, το τελευταίο expansion του Destiny 2, το Forsaken, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της Activision, κάτι που οδήγησε την Activison Blizzard να προχωρήσει σε διακοπή της συνεργασίας της με την Bungie.

Keywords