Έρχονται τα Accessibility Tags στο PlayStation Store

Η Sony ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει Accessibility Tags για τίτλους των PlayStation 4 και PlayStation 5 στο PlayStation Store αυτή την εβδομάδα.

Αυτά τα νέα tags θα καλύπτουν μια σειρά accessibility επιλογών, όπως προγράμματα

ανάγνωσης οθόνης, μέγεθος υποτίτλων, remapping κουμπιών, ρυθμίσεις δυσκολίας, απλοποιημένα QTE και πολλά άλλα. Η Sony προσέφερε ένα δείγμα ορισμένων από τα tags, με περισσότερα από 50 να έρχονται σταδιακά.

Λειτουργίες οπτικής προσβασιμότητας, όπως καθαρό κείμενο, μεγάλο κείμενο, εναλλακτικές λύσεις χρωμάτων, ηχητικές ενδείξεις και ενδείξεις ήχου κατεύθυνσης.Λειτουργίες ήχου, όπως χειριστήρια έντασης ήχου, μονοφωνικός ήχος, πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης και εναλλακτικές λύσεις οπτικής ένδειξης.Επιλογές υποτίτλων, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους των υπότιτλων, των καθαρών λεζάντων και των μεγάλων λεζάντων.Επιλογές ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου του remapping κουμπιών, του thumbstick sensitivity και της δυνατότητας αναπαραγωγής χωρίς κράτημα κουμπιών, γρήγορο πάτημα κουμπιών ή έλεγχο κίνησης.Gameplay επιλογές, όπως ρυθμίσεις δυσκολίας, γρίφοι με δυνατότητα παράβλεψης, απλοποιημένα γεγονότα γρήγορης ώρας και ταχύτητα παιχνιδιού.Επιλογές διαδικτυακής επικοινωνίας, όπως μεταγραφή συνομιλίας κειμένου ή φωνής και επικοινωνία ping.

Στη συνέχεια, οι παίκτες θα μπορούν να δουν εάν τα παιχνίδια στο PlayStation Store υποστηρίζουν τις δυνατότητες προσβασιμότητας που χρειάζονται ή θέλουν μέσω ενός απλού αναπτυσσόμενου μενού.

Κατά την κυκλοφορία, τα Accessibility Tags θα είναι διαθέσιμα σε μια σειρά τίτλων των PlayStation Studios, αλλά η Sony συνεργάζεται με μια σειρά developer για να προσθέσει Accessibility Tags σε περισσότερους τίτλους τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Η λίστα των πρώτων τίτλων με Accessibility Tags είναι η παρακάτω:

Days GoneDeath Stranding Director’s CutGhost of Tsushima Director’s CutGod of WarGod of War RagnarökGran Turismo 7Marvel’s Spider-Man RemasteredMarvel’s Spider-Man: Miles MoralesRatchet & Clank: Rift ApartReturnal

Είναι μια σχετικά μικρή προσθήκη, αλλά ελπίζουμε ότι θα κάνει μεγάλη διαφορά στους παίκτες με “αναπηρίες και ανάγκες προσβασιμότητας” που αναζητούν την επόμενη αγορά τους στο PlayStation Store.

The post Έρχονται τα Accessibility Tags στο PlayStation Store appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα