Εννέα χρόνια του προγράμματος ID@Xbox της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα ID@Xbox έχει αποφέρει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στους indie δημιουργούς από τότε που ξεκίνησε πριν από περίπου εννέα χρόνια.

Το πρόγραμμα ID@Xbox είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Gamescom 2013 και έδινε σε indie δημιουργούς πρόσβαση σε dev kits του Xbox One, καθώς και πρόσθετη υποστήριξη, όπως δωρεάν

πρόσβαση στη Unity, προκειμένου να επιτραπεί το πλήρη self-publishing στους indie δημιουργούς, με το πρώτο κύμα των indie τίτλων του ID@Xbox να γίνεται διαθέσιμο στις αρχές του 2014, συμπεριλαμβανομένων τίτλων όπως τα Super Time Force και Guacamelee! Super Turbo Championship Edition.

“Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τα πιο τρελά μας όνειρα”, αναφέρει ο επικεφαλής του ID@Xbox, Chris Charla. “Από την έναρξη του προγράμματος, οι ανεξάρτητοι δημιουργοί έχουν κερδίσει περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα και τα συνολικά έσοδα που δημιουργούνται από τους ID@Xbox συνεργάτες στο Xbox να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτά είναι συγκλονιστικά νούμερα και μιλούν για τη δύναμη των ανεξάρτητων δημιουργών”.

Η Microsoft, κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχει επίσης πληρώσει σε ανεξάρτητους δημιουργούς “εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια” για license fees στο Xbox Game Pass, ενώ υπάρχουν πάνω από 4.600 προγραμματιστές σε 94 χώρες που έχουν  κυκλοφορήσει (ή θα κυκλοφορήσουν) παιχνίδια μέσω του ID@Xbox από την στιγμή της έναρξής του.

“Πριν από εννέα χρόνια, υποσχεθήκαμε σε ανεξάρτητους δημιουργούς ότι θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για λογαριασμό τους, επειδή ξέραμε ότι οι παίκτες στο Xbox θα ήταν ενθουσιασμένοι για να υποστηρίξουν τη δουλειά τους”, αναφέρει σε άλλο σημείο ο Charla. “Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση αυτή την υπόσχεση εκπληρωμένη, γιατί βλέπουμε τη δουλειά μας ως μια συνεχή δέσμευση από το Xbox προς τους ανεξάρτητους δημιουργούς. Αλλά μέσω του ID@Xbox, της διάθεσης του ID@Azure, της δουλειάς μας με το Game Pass και όχι μόνο για να βοηθήσουμε τους δημιουργούς να φέρουν τα παιχνίδια τους στο Xbox και με την ανταπόκριση της κοινότητας στα καταπληκτικά παιχνίδια που βλέπουμε να έρχονται στην πλατφόρμα, νιώθουμε ότι σημειώνουμε πρόοδο προς τη σωστή κατεύθυνση”.

The post Εννέα χρόνια του προγράμματος ID@Xbox της Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα