Έγκριση της ΕΕ για το deal Microsoft-Bethesda

Τη συμφωνία-μαμούθ μεταξύ Microsoft-ZeniMax Media επικύρωσε και επίσημα, πριν από λίγο, η ΕΕ με απόφασή της. Η εξαγορά της ZeniMax Media, «μαμάς»- εταιρείας της Bethesda Softworks, από τη Microsoft, που ανήλθε στο ιλιγγιώδες ποσό των 7.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κρίθηκε αποδεκτή από την Commission, που υποστήριξε ότι “δεν εγείρονται σημαντικές αμφιβολίες

για την συμβατότητα της εξαγοράς σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά”.

Η απόκτηση της ZeniMax, όπως αναμενόταν, φέρνει μαζί και την απόκτηση ενός εκ των πολυτιμότερων κεφαλαίων της εταιρείας, που ακούει στο όνομα Bethesda Softworks, studio υπεύθυνο για μεγάλους, σημαντικούς blockbuster τίτλους όπως τα Fallout και DOOM.

Με μερικά ιδιαίτερα σημαντικά studios, όπως τα Arkane (Dishonored), MachineGames (Wolfenstein), Tango Gameworks (The Evil Within) και id Software (DOOM), να συγκαταλέγονται στο σύνολο των ομάδων της Bethesda Softworks, η συμφωνία φέρνει αρκετά δυνατά χαρτιά στην φαρέτρα της MS, η οποία πλέον μετράει 23 first-party studios στο δυναμικό της.

Παρόλα αυτά, η πολιτική διαχείρισης του νεοαποκτηθέντος studio, φαίνεται πως θα είναι παρόμοια με την αντίστοιχη των περιπτώσεων των Mojang και Github, τα οποία η Microsoft συνέχισε να λειτουργεί αυτόνομα και υπό την ίδια ηγεσία παρά την εξαγορά τους.

Επιπλέον, οι συμφωνίες των Sony-exclusives Deathloop και Ghostwire: Tokyo θα τηρηθούν κανονικά, ενώ η μεταχείριση των μελλοντικών τίτλων της Bethesda από τη Microsoft θα αποφασίζεται ανά περίπτωση, σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού του Xbox, Phil Spencer.

Άλλωστε ο ίδιος, σε πρόσφατες δηλώσεις του, έχει αμφισβητήσει ευθέως την βιωσιμότητα του business model των αποκλειστικών παιχνιδιών σε κονσόλες, στρέφοντας έτσι περισσότερο την προσοχή στην υπηρεσία του Gamepass και στην day-one παροχή των τίτλων της Bethesda σε αυτή.

The post Έγκριση της ΕΕ για το deal Microsoft-Bethesda appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα