Χρήστης του Reddit βρίσκει τον source code του StarCraft

Έπειτα τον επιστρέφει στη Blizzard και εκείνη τον ανταμοίβει.

Πριν λίγες εβδομάδες ένα Gold Master CD του αρχικού Starcraft έφτασε στα χέρια ενός χρήστη του Reddit, του Khemist49, όταν αυτός είχε αγοράσει ένα πακέτο με διάφορα παιχνίδια και αντικείμενα από τίτλους της Blizzard, από ένα άλλο άτομο. Όπως ήταν φυσικό η αρχική δημοσίευση τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών ατόμων,

καθώς το CD περιείχε τον πηγαίο κώδικα του StarCraft.

Πολλοί χρήστες παρότρυναν τον Khemist49 να αντιγράψει τα περιεχόμενα του CD και να τα ανεβάσει σε κάποιο site, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα "openStarcraft1" ή άλλα παιχνίδια βασισμένα επάνω στο Starcraft, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο θα μπορέσει να πωληθεί σε μία πολύ υψηλή τιμή, αν ο Khemist49 επέλεγε να κάνει μία δημοπρασία. Μετά από αρκετές μέρες το νομικό τμήμα της Blizzard ήρθε σε επικοινωνία μαζί του, ενώ εκείνος είχε ήδη πάρει νομικές συμβουλές από χρήστες του Reddit, και τελικά αποφάσισε να το επιστρέψει στην εταιρία.

Η Blizzard φαίνεται πως θεωρούσε την αξία του source code πολύ υψηλή, ακόμη και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την κυκλοφορία του τίτλου, και γέμισε τον Khemist49 με δώρα. Αρχικά του χάρισε $250 credit για το Blizzard Store, μαζί με ένα αντίτυπο του Overwatch, ενώ μετά από λίγες μέρες έλαβε ένα πλήρες σετ περιφερειακών της Razer (Overwatch branded) και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα από τίτλούς της εταιρίας. Η τύχη του Khemist49 όμως ήταν αρκετά μεγαλύτερη αφού όταν επικοινώνησε μαζί του το νομικό τμήμα της Blizzard, του προσφέρθηκε ένα ταξίδι -με πληρωμένα όλα τα έξοδα- στην επόμενη BlizzCon και η ευκαιρία να βγει για ποτό με άτομα της εταιρίας.

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα