Αποκαλύφθηκε το Assetto Corsa Competizione

Το επίσημο παιχνίδι του Blancpain GT.

Όπως ήταν προγραμματισμένο, πριν λίγες μέρες η Kunos SImulazioni τελικά αποκάλυψε τον επόμενο τίτλο της, ο οποίος τελικά φέρει το όνομα, αλλά και κάποια χαρακτηριστικά, που σας είχαμε μεταφέρει. Το Assetto Corsa Competizione είναι ο νέος simracing τίτλος της Kunos, η οποία κατάφερε και εξασφάλισε τα επίσημα δικαιώματα του πρωταθλήματος Blancpain GT, κάτι που σημαίνει πως ο τίτλος θα περιέχει όλα τα αυτοκίνητα κατηγορίας GT3 που τρέχουν στο συγκεκριμένο

πρωτάθλημα, τις ομάδες, τους πραγματικούς οδηγούς καθώς και όλες τις πίστες που διεξάγονται αγώνες του πρωταθλήματος. Ανάμεσα σε αυτές είναι και αρκετές που δεν υπήρχαν στο πρώτο Assetto Corsa, καθώς το Blancpain GT Series λαμβάνει χώρα σε πίστες όπως το Zolder, το Misano, το Circuit Paul Richard και το Hungaroring.

Η σημαντικότερη αλλαγή που έρχεται με το Competizione είναι η χρήση της Unreal Engine 4, έναντι της μηχανής που είχε αναπτύξει η ίδια Kunos SImulazioni. Πρόκειται για μία μηχανή γραφικών η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές σε τίτλους του είδους, όμως πρόσφατα ακόμη ένα studio που εργάζεται πάνω σε racing παιχνίδια, η -επίσης ιταλική- Milestone, ανακοίνωσε πως θα την χρησιμοποιεί για τις κυκλοφορίες της, με το MXGP3 και το ερχόμενο Gravel να κάνουν χρήση αυτής. Η συγκεκριμένη επιλογή, θα λέγαμε ότι λύνει τα χέρια της Kunos, καθώς της επιτρέπει να εισάγει στον τίτλο σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως η δυναμική εναλλαγή του καιρού και η διεξαγωγή αγώνων τη νύχτα, κάτι που δεν ήταν δυνατό με τη μηχανή της Kunos, καθώς εκείνη δεν υποστήρίζε παραπάνω από μία πηγές φωτισμού. Σημαντική θα είναι η βελτίωση και στον ηχητικό τομέα, καθώς η UE4 επιτρέπει την εισαγωγή πολυκάναλου ήχου από τα πραγματικά αυτοκίνητα GT3. Ταυτόχρονα, η ομάδα τονίζει πως το μοντέλο χειρισμού του τίτλου και τα physics του, όχι μόνο θα είναι αντάξια με αυτά του Assetto Corsa, αλλά και θα παρουσιαστούν πιο πιστά στην πραγματικότητα από ποτέ, ενώ παράλληλα με την εισαγωγή περισσότερων επιλογών για βοηθήματα ο τίτλος θα γίνει πιο φιλικός προς τους νέους παίκτες.

Όπως σας είχαμε μεταφέρει, η χρήση του ονόματος Competizione δεν είναι τυχαία, καθώς ο τίτλος αναμένεται να έχει εξελιγμένο σύστημα multiplayer, με online αγώνες μεταξύ ατόμων παρόμοιας οδηγικής ικανότητας και συμπεριφοράς, στα πρότυπα των iRacing και του Gran Turismo Sport. Για να επιτευχθεί το παραπάνω η ομάδα ένταξε στο δυναμικό της τον άνθρωπο πίσω από ένα από τα σημαντικότερα mods του Assetto Corsa, το Minorating, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την κατηγοριοποίηση των οδηγών. Το παραπάνω δεν σημαίνει πως στον τίτλο δεν θα υπάρχουν τα παραδοσιακά Career, Championship και Free Play modes.

Το Assetto Corsa Competizione θα γίνει αρχικά διαθέσιμο, σε μειωμένη τιμή, το ερχόμενο καλοκαίρι, μέσα από τo πρόγραμμα Early Access του Steam και σταδιακά μέχρι και την κυκλοφορία του, με την ομάδα να μην έχει θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο για αυτή, θα έρχονται σε αυτό προσθήκες και βελτιώσεις, όπως και στην περίπτωση του πρώτου τίτλου. Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό το αν ο τίτλος θα μεταφερθεί κάποια στιγμή σε κονσόλες ή αν θα υπάρξει εξαρχής υποστήριξη για virtual reality headsets.

pc Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα