Xbox Series S: Επίσημη επιβεβαίωση για τιμή και χαρακτηριστικά

Digital only, 512GB SSD, 1440P έως 120fps, Raytracing, 4K Upscaling σε ανταγωνιστική τιμή.

Επιτέλους καπνός, αυτός θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός τίτλος αυτής της είδησης, αφού σήμερα το πρωί αποκαλύφθηκε και επίσημα το Xbox Series S, ένα από τα "χειρότερα" κρυμμένα μυστικά της gaming βιομηχανίας. Όλα ξεκίνησαν μέσα από μία διαρροή, την οποία έπειτα επιβεβαίωσε και η ίδια η Microsoft. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε στην επιφάνεια, μέσω διαρροής, και

το reveal trailer της κονσόλας μέσα από το οποίο μάθαμε και τα περισσότερα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

no point holding this back now I guess pic.twitter.com/SgOAjm3BuP

— WalkingCat (@_h0x0d_) September 8, 2020

Το Xbox Series S είναι 60% μικρότερο σε σχέση με το μεγάλο αδερφάκι του και θα τρέχει αποκλειστικά ψηφιακά παιχνίδια, αφού δεν διαθέτει blu ray drive. Στο εσωτερικό του έχουμε έναν custom nvme SSD μεγέθους 512GB που υποστηρίζει την αρχιτεκτονική Velocity του Xbox. Αυτό σημαίνει πως πέρα από ταχύτερους χρόνους φόρτισης, υποστηρίζεται η άμεση -seamless- εναλλαγή μεταξύ παιχνιδιών. Η "μικρή" χωρητικότητα ίσως βάλει σε σκέψεις κάποιους, ωστόσο δεν αποκλείεται η κονσόλα να κατεβάζει τα δικά της assets και όχι 4Κ υλικό, μειώνοντας σημαντικά έτσι το μέγεθος που καταλαμβάνει ένα παιχνίδι στον SSD.

Η κάρτα γραφικών του μηχανήματος βασίζεται στην RDNA 2 αρχιτεκτονική της AMD, κάτι που ισχύει και για το Series X, και στοχεύει στα 1440p native και σε framerate που αγγίζει τα 120fps. Φυσικά, η εικόνα θα μπορεί να γίνει upscale στα 4Κ, θα υπάρχει υποστήριξη για DirectX Raytracing και Variable Rate Shading. Για τον επεξεργαστή της κονσόλας για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, αν και όλα δείχνουν ότι θα είναι παρόμοιος ή και ίδιος με αυτόν του Series X, όμως πιθανώς θα τρέχει σε μικρότερη ταχύτητα.

Όσον αφορά την τιμή, αυτή θα είναι αρκετά ανταγωνιστική και ο κύριος λόγος αγοράς του συγκεκριμένου πακέτου, αφού όπως έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα είναι στα $299/£249/€299. Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας των Xbox Series S και Series X είναι η 10η Νοεμβρίου του 2020.

Xbox One Series X
Keywords
Τυχαία Θέματα