Viewsonic VX2718-PC-MHD – Review

Ερχόμενοι σε επαφή για πρώτη φορά με την Viewsonic VX2718-PC-MHD το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση ήταν τα pixels. Όπως αναφέρθηκε και στο πρόσφατο review μας για την AOC C27G2AE, 27 ίντσες και ανάλυση 1080p είναι δύο έννοιες που δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά. Υπάρχει όμως χώρος για έναν τέτοιο συνδυασμό; Και αν ναι σε ποιους απευθύνεται;

Πριν περάσουμε όμως σε αυτό, ας δούμε αναλυτικότερα περί τίνους πρόκειται. Όπως ήδη αναφέραμε η Viewsonic

VX2718-PC-MHD είναι μία οθόνη 27”, με ανάλυση 1080p. Η Viewsonic χρησιμοποιεί ένα VA panel στη συγκεκριμένη budget οθόνη, το οποίο ανανεώνεται σε ρυθμό έως 165Hz, ενώ είναι και κυρτό, με κυρτότητα 1500R.

Κατασκευαστικά η VX2718 είναι πολύ απλή και ελαφρυά, χωρίς καμία περιττή πινελιά, κάτι που μαρτυρά και την κατηγορία της τιμής της. Η λεπτή βάση της οθόνης την στηρίζει με στιβαρότητα, εφόσον το γραφείο μας παραμένει σταθερό. Αν είστε από αυτούς-ές που χτυπάνε πληκτρολόγια, ποντίκια και γραφεία, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα monitor arm, με υποστήριξη VESA 100×100, για να παραμένει η οθόνη στην θέση της όσο εσείς χάνετε.

Φθηνής κατασκευής μοιάζουν και τα 2x2W ηχεία της οθόνης, τα οποία δεν θα ικανοποιήσουν σχεδόν κανέναν, ενώ τα πλήκτρα στο κάτω μέρος της σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πιο προσεγμένα. Όσον αφορά τις εισόδους, στο πίσω μέρος βρίσκουμε 2xHDMI (1.4), μία θύρα Display Port αλλά και μία έξοδο 3.5mm για ακουστικά. Παρά τις τάσεις της εποχής η Viewsonic απέφυγε να εξοπλίσει την budget οθόνη της με μία θύρα USB.

Ας περάσουμε όμως στα πιο σημαντικά. Το VA panel της οθόνης δεν αποφεύγει τις παγίδες που κρύβει η τεχνολογία και μέσα σε λίγα λεπτά καταλάβαμε πως τα πάντα είναι περίπου όπως τα περιμέναμε. Το ghosting είναι εμφανές, ενώ στον αντίποδα οι γωνίες θέασης δεν είναι σημαντικά καλύτερες από το TN monitor που είχαμε δίπλα της, ως μέσο σύγκρισης. Αντιθέτως, η απόδοση των χρωμάτων είναι σε καλά επίπεδα, αν αναλογιστεί κανείς το χαμηλό κόστος απόκτησης της οθόνης.

Το Freesync δούλεψε άψογα με την AMD κάρτα του συστήματός μας και μας επέτρεψε να χαρούμε τα 165Hz της οθόνης σε competitive τίτλους, χωρίς φαινόμενα tearing. Φυσικά, ο όρος competitive αναφέρεται μόνο στη φύση των παιχνιδιών και σε καμία περίπτωση δεν θα προτείναμε το monitor σε κάποιον που ενδιαφέρεται σε μεγάλο -και σοβαρό- βαθμό για esports.

Αυτό, διότι μπορεί ο ρυθμός απόκρισης να πέσει έως και 1ms, ωστόσο ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία, η μέγιστη φωτεινότητα μειώνεται σημαντικά, σε σχέση με τα 250 cd/m² που αγγίζει η VX2718 υπό άλλες συνθήκες.

AOC C27G2AE Curved Gaming Monitor – Review

Όπως θα καταλάβατε η συγκεκριμένη πρόταση της Viewsonic προορίζεται για πιο casual χρήση, αφήνοντας το competitive στα χέρια άλλων TN monitor ή ακριβότερων προτάσεων. Παρομοίως, ο συνδυασμός των 27 ιντσών με τη χαμηλή -φτάσαμε να το λέμε και αυτό- ανάλυση 1080p την καθιστούν κουραστική για πολύωρη χρήση γραφείου, δηλαδή συγγραφή κειμένων, γράψιμο κώδικα ή/ και browsing. Αν ενδιαφέρεστε για πολύωρη μη-gaming χρήση, καλύτερα να θυσιάσετε τον υψηλό ρυθμό ανανέωσης για χάρη ενός monitor υψηλότερης ανάλυσης,1440p.

Μπορεί ο αρνητισμός να είναι έντονος, μιας και εστιάσαμε περισσότερο στα αδύναμα σημεία της VX2718, όμως τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως αυτή δεν έχει κάτι να προσφέρει. Πρόκειται για ένα από τα φθηνότερα monitor με ρυθμό ανανέωσης 165Hz, ενώ ταυτόχρονα οι 27 ίντσες μπορεί να φανούν ιδανικές για κάποιον που ξαπλώνει στην καρέκλα και χαίρεται τα παιχνίδια από απόσταση.

Μοιάζει να προορίζεται για τον casual, παίκτη που ξοδεύει ώρες σε τίτλους όπως το Overwatch, το Fortnite, το CS:GO, παιχνίδια που δεν απαιτούν high end κάρτες για να τρέξουν σε υψηλά FPS.

Ταυτόχρονα, η ύπαρξη δύο HDMI θυρών, σε συνδυασμό με την Display-Port θύρα την κάνουν ιδανική για setup δωματίου με υπολογιστή και έως δύο κονσόλες, είτε αυτές είναι ένα next gen Xbox Series Χ|S και ένα PlayStation 4, είτε μία εκ των δύο, παρέα με ένα Nintendo Switch.

Αν ψάχνετε monitor με ταβάνι τα €200 δύσκολα θα βρείτε κάτι με χαρακτηριστικά αντίστοιχα της VX2718-PC-MHD από τη Viewsonic. Όμως, σε αρκετά σενάρια χρήσης, αξίζει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς στα χαρακτηριστικά προκειμένου να καταλήξετε με ένα συνολικά ποιοτικότερο πακέτο.

The post Viewsonic VX2718-PC-MHD – Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα