Cine-TV #189

Από τα διάφορα trailers της περασμένης εβδομάδας το ενδιαφέρον για το Cine-TV #189 μάς τράβηξε πρωτίστως αυτό της δεύτερης σεζόν του Love, Death & Robots, καθώς η πρώτη σεζόν έκρυβε διάφορες εκπλήξεις, μέσα από τις ποικίλες ιστορίες της και ποιοτικότατες animated τεχνοτροπίες. Είχαμε βέβαια και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Mortal Kombat στον “κινηματογράφο”, καθώς και την απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Mortal
Kombat

Βλέποντας με όλη την καλή διάθεση το Mortal Kombat δεν γινόταν παρά να θεωρήσουμε ότι η πιο… ασόβαρη περίπτωση του Mortal Kombat του 1995 παραμένει μάλλον η καλύτερη live-action προσπάθεια σε αυτό το σύμπαν. Η νέα ταινία ξεκινάει με πολύ καλές προδιαγραφές, μεταφέροντάς μας στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα όπου βλέπουμε την απαρχή της θανάσιμης έχθρας μεταξύ Sub-Zero και Scorpion.

Σε αυτό το πρώτο κομμάτι οι ηθοποιοί είναι… ηθοποιοί και το χτίσιμο της έχθρας τους χτίζεται απλοϊκά μεν, αλλά άμεσα και ουσιαστικά ώστε να μας πείσει μέσα στα πρώτα λεπτά να ενδιαφερθούμε για τη μεταξύ τους σύγκρουση. Η δράση που συνοδεύει όλη αυτήν τη σεκάνς είναι έντονη, ιδανικά σύντομη, βίαιη και άρτια σκηνοθετημένη.

Περίπου δέκα λεπτά μετά, η ιστορία μάς μεταφέρει στο σήμερα, όπου πλέον η ταινία αρχίζει να μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς σε αυτό που στην καλύτερη περίπτωση θα χαρακτηρίζαμε ως guilty pleasure. Αυτόν τον θετικό χαρακτηρισμό ενδέχεται να τον κερδίσει αποκλειστικά επειδή βλέπουμε να περνάνε από μπροστά μας γνώριμοι χαρακτήρες, με σχετικά καλή δουλειά στα κοστούμια ενώ και η βίαιη δράση καταφέρνει να περάσει τη βάση, μέσα από την απόδοση συμπαθητικών συγκρούσεων.

Δύσκολα όμως θα ξεπεράσει κανείς, αρχικά το σημαντικό αγκάθι που αποτελούν οι ηθοποιοί, καθώς πλην των Joe Taslim (Sub-Zero) και Hiroyuki Sanada (Scorpion) -οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν μικρούς ρόλους- οι υπόλοιποι κυμαίνονται μεταξύ μέτριας και πραγματικά κακής υποκριτικής (ιδίως όσον αφορά τις περιπτώσεις των Sonya, Liu Kang και Kung Lao).

Σεναριακά, επίσης, η ταινία δεν φαίνεται να προσπαθεί στο ελάχιστο στην προσπάθεια να προσφέρει μία δομή με συνοχή ή να χτίσει, έστω με μία τη δεδομένη αφέλεια, ένα σύμπαν. Θα πει βέβαια κάποιος ότι μία τέτοια ταινία δεν χρειάζεται σενάριο και θα έχει εν μέρει δίκιο, μέχρι να αντιληφθεί ότι αυτή η δικαιολογία δεν είναι τίποτε περισσότερο από μία δικαιολογία, όταν φαίνεται να μην έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια.

Η αλληλουχία των σκηνών έχει ελάχιστη σύνδεση και οι διάλογοι είναι τόσο προχειροφτιαγμένοι ώστε οι χαρακτήρες να καταλήγουν να φαντάζουν ως cosplay που απλά περιμένουν πότε θα έρθει η επόμενη μάχη. Τουλάχιστον ο τομέας της δράσης καταφέρνει μερικώς να ανταμείψει, προσφέροντας ευανάγνωστες χορογραφίες μάχης και άφθονο gore. Αν και δεν θέτει νέα δεδομένα στις συγκρούσεις εκ του σύνεγγυς, είναι ταυτόχρονα σε θέση να προσφέρει ένα αρκετά καλό θέαμα. Οι δημιουργοί, αν μη τι άλλο, γνωρίζουν το πρωτογενές υλικό ώστε οι χαρακτήρες να εκτελούν κινήσεις που είναι σύμφωνες με αυτές των ψηφιακών τους προτύπων.

Guilty pleasure λοιπόν, που σώζεται από το επιφανειακό fan service και τις σχετικά καλές μάχες. Ας ελπίσουμε ότι η πολύ πιθανή επιτυχία που θα σημειώσει να ωθήσει σε μία πιο φιλόδοξη παραγωγή και να μην οδηγηθούμε σε ένα Mortal Kombat: Annihilation.

Trailers

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Σκηνοθέτης: Destin Daniel Cretton (Just Mercy)
Πρωταγωνιστούν: Simu Liu, Awkwafina, Tony Leung, Michelle Yeoh
Πρεμιέρα: 3 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Το MCU ετοιμάζεται να προσθέσει έναν ακόμα βασικό υπερήρωα αλλά και ισχυρό villain, ο οποίος ελπίζουμε να έχει μία πιο δυναμική παρουσία σε σχέση με την πλειοψηφία των αδιάφορων villains του σύμπαντος. Για την ιστορία ο Shang-Chi (Simu Liu) αποτελεί έναν ιδιαίτερα ικανό μάστερ των πολεμικών τεχνών, εκπαιδευμένος από μικρή ηλικία ώστε να γίνει δολοφόνος. Απέναντί του θα βρει τον πατέρα του, Mandarin (Tony Leung), ο οποίος είναι ταυτόχρονα ο ηγέτης της ισχυρής τρομοκρατικής ομάδας των Δέκα Δαχτυλιδιών (Ten Rings), σε μία οικογενειακή ιστορία που μάλλον περιπλέκει την όλη διαμάχη…

The Conjuring: The Devil Made Me Do It
Σκηνοθέτης: Michael Chaves (The Curse of La Llorona)
Πρωταγωνιστούν: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ruairi O’Connor
Πρεμιέρα: 4 Ιουνίου (HBO Max)

Το The Conjuring: The Devil Made Me Do It αντλεί την έμπνευσή του από μία πραγματική περίπτωση δολοφονίας, όπου ο δράστης ισχυρίστηκε ότι οδηγήθηκε στη δολοφονία του θύματός του επειδή ένας δαίμονας εισχώρησε στο σώμα του. Υποθέτουμε ότι η ταινία θα το πάει ένα βήμα παραπέρα και θα αποδείξει πως όντως ένας δαίμονας οδήγησε σε αυτήν την πράξη. Το νέο sequel θα αποτελεί το τρίτο Conjuring και ταυτόχρονα την όγδοη ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος που αποτελείται από τα Annabelle, Nun και The Curse of La Llorona.

Werewolves Within
Σκηνοθέτης: Josh Ruben (Scare Me)
Πρωταγωνιστούν: Milana Vayntrub, Cheyenne Jackson, Michaela Watkins
Πρεμιέρα: 2 Ιουλίου (διαδικτυακή διανομή)

Αντικρίζοντας στην αρχή του trailer το σήμα της Ubisoft ομολογούμε ότι μπερδευτήκαμε λίγο. Μετά θυμηθήκαμε ότι κάποια στιγμή είχε κυκλοφορήσει το ομώνυμο και ξεχασμένο παιχνίδι της Ubisoft για το VR. Η φιλοσοφία του παιχνιδιού προσέγγιζε αυτήν του “Ο Δολοφόνος του Παλέρμο” αλλά με λυκάνθρωπο αντί για δολοφόνο. Στην ταινία ένας νέος δασοφύλακας μίας επαρχιακής πόλης θα χρειαστεί να εντοπίσει ένα τέρας (λυκάνθρωπο υποθέτουμε) που έχει τρομοκρατήσει την τοπική κοινότητα. Κατά τη γνώμη μας προκαλεί κατιτίς απορία ότι η σχετικά νεοσύστατη Ubisoft Film & Television επέλεξε αυτό το Werewolves Within για την τηλεόραση ανάμεσα από πολλά περισσότερα αναγνωρίσιμα franchises.

Oxygen
Σκηνοθέτης: Alexandre Aja (Crawl)
Πρωταγωνιστούν: Melanie Laurent, Mathieu Amalric, Malik Zidi
Πρεμιέρα: 12 Μαΐου (Netflix)

Μία γυναίκα θα ξυπνήσει σε έναν κρυογονικό θάλαμο, δίχως να μπορεί να θυμηθεί ποια είναι και γιατί βρίσκεται εγκλωβισμένη σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο. Σαν να μην έφτανε αυτό, σύντομα θα διαπιστώσει ότι το οξυγόνο τελειώνει. Η ταινία δείχνει σαν μία sci-fi εκδοχή του συμπαθητικού Buried (2010), αλλά αναρωτιόμαστε αν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει σε αυτήν την κλειστοφοβική σεναριακή συνταγή.

Love, Death & Robots, 2η σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Μαΐου (Netflix), 8 επεισόδια

H 1η σεζόν του Love, Death & Robots αποτελεί μία από τις καλύτερες και πιο ιδιαίτερες προτάσεις του Netflix, χαρίζοντάς μας 18 ταινίες μικρού μήκους, έχοντας ως μόνο κοινό στοιχείο την animated φύση τους, αν και δημιουργημένες με εντελώς διαφορετικές τεχνοτροπίες. Το ευχάριστο ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα filler, καθώς μπορεί η ποιότητα να μην ήταν στα ίδια σταθμά, εντούτοις, όλα τα επεισόδια ανεξαιρέτως είχαν κάτι να προσφέρουν. Η δεύτερη σεζόν έρχεται (δυστυχώς) με μόλις 8 επεισόδια, έναντι των 18 της πρώτης, αν και έχει γίνει ήδη γνωστό πως μία τρίτη σεζόν με άλλα 8 επεισόδια θα ακολουθήσει εντός του ερχόμενου έτους.

Cine-TV Νέα

Μεγαλεπήβολα σχέδια για το κινηματογραφικό Mortal Kombat

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Variety ο Joe Taslim (ο Sub-Zero της ταινίας), ανέφερε ότι έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για τέσσερις επιπλέον ταινίες. Όπως είναι φυσικό, βέβαια, η πιθανότητα να δούμε νέα sequels θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την επιτυχία της ταινίας.

Ο Russell Crowe προστίθεται στο Thor: Love and Thunder ως Δίας

Η νέα ταινία του MCU φαίνεται ότι θα προσθέσει άλλη μία μυθολογία στο ρεπερτόριό της. Πλάι στην έκφανση των σκανδιναβικών θεών από την Marvel, θα έρθουν και οι Ολύμπιοι Θεοί, με τον Russel Crowe να υποδύεται τον Δία στο Thor: Love and Thunder. Η νέα ταινία του MCU θα είναι σκηνοθετημένη από τον ταλαντούχο Taika Waititi (Thor: Ragnarok) και θα δει επίσης την επιστροφή της Natalie Portman στον ρόλο της Jane Foster. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί τον Μάιο του ερχόμενου έτους. Ελπίζουμε να είναι σε παρόμοια επίπεδα με το Thor: Ragnarok, μία από τις καλύτερες στιγμές του MCU.

Ο Michael Keaton θα επιστρέψει ως Batman μέσω του The Flash

Η DC Films φαίνεται να ζήλεψε από το multiverse του Spider-man και αποφάσισε να φτιάξει το δικό της μέσω του The Flash, την πρώτη αυτόνομη κινηματογραφική παραγωγή με τον επώνυμο υπερήρωα, υποδυόμενο από τον Ezra Miller (τον οποίο ήδη γνωρίσαμε στο Justice League και του Zack Snyder και του Joss Whedon). Επισήμως, πλέον, έγινε γνωστό πως ο Michael Keaton θα φορέσει και πάλι τη στολή του Batman, 29 χρόνια μετά το Batman Returns (1992) του Tim Burton. Σύμφωνα με την πλοκή της ταινίας, ο Barry Allen (κατά κόσμον Flash) θα προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία της μητέρας του μέσω του ταξιδιού στον χρόνο, κάτι που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός παράλληλου σύμπαντος.

Ετοιμάζεται spin-off του How I Met Your Mother

Η νέα σειρά θα έχει τον ευφάνταστο τίτλο How I Met Your Father και θα περιστρέφεται γύρω από τη ζωή της Sophie (Hilary Duff), η οποία θα αφηγείται στον γιο της την ιστορία της γνωριμίας της με τον πατέρα του. Η σειρά αναμένεται να προβληθεί στο Hulu, με την πρώτη σεζόν να αποτελείται από 10 επεισόδια. Ελπίζουμε να προσεγγίσει την υψηλή ποιότητα του How I Met Your Mother αλλά και να έχει περισσότερη εγκράτεια ώστε να μην ξεφύγει σε σεζόν φθίνουσας ποιοτικής πορείας.

Οι νικητές των βραβείων Όσκαρ

Η φετινή απονομή των Όσκαρ πραγματοποιήθηκε με μία αρκετά λιτή παρουσίαση, για τα δεδομένα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου, φυσικά λόγω των μέτρων για την πανδημία. Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το Nomadland, μία ιδιαίτερη ταινία που ακροβατούσε επιδέξια μεταξύ δραματικού έργου και ντοκιμαντέρ, ώστε τελικά να προσφέρει μία ανθρώπινα προσγειωμένη ματιά στην εναλλακτική ζωή των “άστεγων” νομάδων της Αμερικής. Η ταινία της Chloé Zhao απέσπασε τα βραβείο καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας καθώς και του πρώτου γυναικείου ρόλου για την πάντα εξαιρετική Frances McDormand.

Μεγάλη νίκη και για τον Anthony Hopkins, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για το The Father, (το δεύτερο της καριέρας του) δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ για τον θεσμό, όντας ο γηραιότερος ηθοποιός, στα 83 του χρόνια, που κερδίζει το αγαλματίδιο. Φυσικά, σε μία χρονιά όπου υπήρχε animation από την Pixar το Όσκαρ δεν θα μπορούσε παρά να πάει -πριν καν ανοίξει ο φάκελος- σε αυτήν, με το Soul να κερδίζει δικαιωματικά το βραβείο, όντας μία από τις καλύτερες δουλειές του ταλαντούχου στούντιο. Αναλυτικά τα βραβεία Όσκαρ του 2021 ήταν τα εξής:

Α’ Ανδρικός Ρόλος
Anthony Hopkins (The Father)
Rizh Ahmed (Sound of Metal)
Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)
Gary Oldman (Mank)
Steven Yeun (Minari)

Β’ Ανδρικός Ρόλος
Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)
Sacha Baron Cohen (The Trial of the Chicago 7)
Leslie Odom, Jr. (One Night in Miami…)
Paul Raci (Sound of Metal)
Lakeith Stanfield (Judas and the Black Messiah)

Α’ Γυναικείος Ρόλος
Frances MacDormand (Nomadland)
Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom)
Andra Ray (The United States vs. Billie Holiday)
Vaness Kirby (Pieces of a Woman)
Carey Mulligan (Promising Young Woman)

Β’ Γυναικείος Ρόλος
Yuh-Jung Youn (Minari)
Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm)
Glen Close (Hillbilly Elegy)
Olivia Colman (The Father)
Amanda Seyfried (Mank)

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Soul (Peter Docter & Dana Murray)
Onward (Dan Scanlon & Kori Rae)
Over the Moon (Glen Keane, Gennie Rim & Peilin Chou)
A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (Richard Phelan, Will Becher & Paul Kewley)
Wolfwalkers (Tomm Moore, Ross Stewart, Paul Young & Stephan Roelants)

Φωτογραφία
Mank (Erik Messerschmidt)
Judas and the Black Messiah (Sean Bobbitt)
News of the World (Dariusz Wolski)
Nomadland (Joshua James Richards)
The Trial of the Chicago 7 (Phedon Papamichael)

Κοστούμια
Ma Rainey’s Black Bottom
Emma
Mank
Mulan
Pinocchio

Σκηνοθεσία
Nomadland (Chloé Zhao)
Another Round (Thomas Vinterberg)
Mank (David Fincher)
Minari (Lee Isaac Chung)
Promising Young Woman (Emerald Fennell)

Ντοκιμαντέρ
My Octopus Teacher
Collective
Crip Camp
The Mole Agent
Time

Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους
Colette
A Concerto is a Conversation
Do Not Split
Hunger Ward
A Love Song for Latasha

Μοντάζ
Sound of Metal
The Father
Nomadland
Promising Young Woman
The Trial of the Chicago 7

Διεθνής Ταινία
Another Round (Denmark)
Better Days (Hong Kong)
Collective (Romania)
The Man Who Sold His Skin (Tunisia)
Quo Vaids, Aida? (Bosnia and Herzegovina

Μακιγιάζ
Ma Rainey’s Black Bottom
Emma
Hillbilly Elegy
Mank
Pinocchio

Μουσική
Soul
Da 5 Bloods
Mank
Minari
News of the World

Τραγούδι
Fight for You (Judas and the Black Messiah)
Hear My Voice (The Trial of the Chicago 7)
Husavik (Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga)
Io Si (The Life Ahead)
Speak Now (One Night in Miami…)

Καλύτερη Ταινία
Nomadland
The Father
Judas and the Black Messiah
Mank
Minari
Promising Young Woman
Sound of Metal
The Trial of the Chicago 7

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Mank
The Father
Ma Rainey’s Black Bottom
News fo the World
Tenet

Animation Μικρού Μήκους
If Anything Happens I Love You
Burrow
Genius Loci
Opera
Yes-People

Ταινία Μικρού Μήκους
Two Distant Strangers
Feeling Through
The Letter Room
The Present
White Eye

Ήχος
Sound of Metal
Greyhound
Mank
News of the World
Soul

Οπτικά Εφέ
Tenet
Love and Monsters
The Midnight Sky
Mulan
The One and Only Ivan

Διασκευασμένο Σενάριο
The Father
Borat Subsequent Moviefilm
Nomadland
One Night in Miami…
The White Tiger

Πρωτότυπο Σενάριο
Promising Young Woman
Judas and the Black Messiah
Minari
Sound of Metal
The Trial of the Chicago 7

The post Cine-TV #189 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, mortal kombat, russell crowe, natalie portman, zack snyder, tim burton, hilary duff, love, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, νέα, ιαπωνια, δραση, fan, legend, devil, wilson, ιουνίου, hbo, sequel, josh, jackson, ubisoft, film, μαΐου, buried, netflix, sequels, russell, thor, marvel, foster, batman, films, flash, league, snyder, tim, burton, duff, hulu, mother, hopkins, animation, pixar, black, judas, cohen, chicago, night, ray, kirby, borat, moon, keane, rim, movie, paul, stewart, world, james, david, lee, woman, emerald, octopus, skin, aida, voice, eurovision, fire, life, white, gameover, gary moore, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, live, εσπα 2021, octopus, natalie portman, burton, hulu, βημα, γνωμη, γυναικα, δουλεια, ηγετης, ηθοποιοι, ηθοποιος, ντοκιμαντερ, οξυγονο, ταινιες, τηλεοραση, flash, james, thor, ubisoft, απλα, βρισκεται, γινει, δαιμονας, δευτερο, δειχνει, δομη, ευχαριστο, εγινε, εμπνευση, εν μερει, επιτυχια, επωνυμο, ερχεται, ζωη, ιδια, ηλικια, θετικο, κοστουμια, μαΐου, ματια, μυθολογια, νικη, παντα, οντας, ουσιαστικα, παρουσιαση, ποιοτητα, ρεκορ, ρολο, σεζον, σεναριο, συντομα, σειρα, συνταγη, σωμα, συμπαν, σχεδια, τριτη, υψηλη, φυση, φυσικα, φυσικο, χτισιμο, animation, batman, black, buried, white, chicago, sequel, cohen, devil, δικιο, δουλειες, love, επεισοδια, φακελος, fan, films, film, foster, fire, gameover, hopkins, how i met your mother, ιδιαιτερα, ιουνίου, jackson, josh, keane, kirby, κομματι, league, legend, life, marvel, moon, mortal kombat, μπροστα, mother, netflix, night, paul, woman, παιχνιδι, pixar, rim, movie, ray, russell crowe, russell, σημα, sequels, skin, snyder, spider, stewart, tim, tim burton, θεοι, υλικο, wilson, world, χορογραφιες, voice, zack snyder
Τυχαία Θέματα