UK charts: Ο Kratos επιστρέφει στο θρόνο του με πωλήσεις ρεκόρ

Launch με ρεκόρ και για το Yakuza 6!

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τη βιομηχανία των videogames καθώς κυκλοφόρησαν τα God of War και Yakuza 6. Το πρώτο δείγμα της επιτυχίας των δύο αυτών τίτλων μας έρχεται από τα UK charts της προηγούμενης εβδομάδας, στην κορυφή των οποίων βρέθηκε το νέο God of War,

παρόλο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Ο τίτλος του Santa Monica Studio κατάφερε να γίνει αυτός με το πιο δυνατό launch για τη γνωστή σειρά, πετυχαίνοντας κατά 35% περισσότερες πωλήσεις -φυσικών εκδόσεων- σε σχέση με τον προηγούμενο, πιο πετυχημένο τίτλο της σειράς, δηλαδή το God of War III, που κυκλοφόρησε το 2010.

Παράλληλα, το God of War, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεπέρασε τις πωλήσεις του Shadow of the Colossus και πλέον είναι η αποκλειστικότητα του PlayStation 4, που κυκλοφόρησε το 2018, με τις περισσότερες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα του στην αγορά.

Στη δεύτερη θέση της λίστας έπεσε το Far Cry 5, μετά από 3 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή. Παρά την τεράστια επιτυχία του God of War, o τίτλος της Ubisoft συνεχίζει να έχει το μεγαλύτερο launch της τρέχουσας χρονιάς, κάτι που είναι απόλυτα λογικό αφού κυκλοφόρησε σε περισσότερες πλατφόρμες. Μία θέση πιο κάτω βρίσκεται η άλλη μεγάλη κυκλοφορία της προηγούμενης εβδομάδας, το Yakuza 6:Song of Life. Όπως και στην περίπτωση του God of War, έτσι και εδώ, το Yakuza 6 είχε το πιο επιτυχημένο launch της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας το Yakuza Kiwami για μόλις 300 αντίτυπα.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις, αξίζει όμως να αναφέρουμε πως η πιο "φρέσκια" αποκλειστικότητα της Microsoft, το Sea of Thieves, αποχώρησε για πρώτη φορά από τις πρώτες δέκα θέσεις. Τέλος, αυτή την εβδομάδα δεν υπήρξαν άλλες νέες κυκλοφορίες.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για τη προηγούμενη εβδομάδα:

God of War (Sony)Far Cry 5 (Ubisoft)Yakuza 6: Song of Life (Sega)FIFA 18 (EA)Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)Super Mario Odyssey (Nintendo)Fallout 4 (Bethesda)PlayerUnknown's Battlegrounds (Microsoft)The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo)Grand Theft Auto V (Rockstar)pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα