UK charts: Μέσα στη δεκάδα το Metal Gear Survive

Εκτός αυτής το Kingdom Come, αλλαγές στα charts και καταμέτρηση των ψηφιακών πωλήσεων.

Όπως θα έχετε όλοι καταλάβει, το Metal Gear Survive είναι η πιο "σημαντική" κυκλοφορία των τελευταίων ημερών, ελλείψει άλλων, μεγάλων παιχνιδώιών. Ο spin-off τίτλος της Kοnami, παρόλο που κυκλοφορεί σε μειωμένη τιμή και σε μία περίοδο χωρίς έντονο ανταγωνισμό, δεν κατάφερε να έχει ένα δυνατό launch στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ξεκίνησε την πορεία του από την 6η θέση της λίστας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελευταίος Metal Gear

spin-off τίτλος, το Metal Gear Rising: Revengeance, είχε ξεκινήσει την πορεία του τον Φεβρουάριο του 2013 από τη δεύτερη θέση, έχοντας σημειώσει κατά 85% περισσότερες πωλήσεις από το Survive. Παράλληλα, η χαμηλή τιμή διάθεσης του Metal Gear Survive, σε συνδυασμό με το αδύναμο launch, το οδήγησαν στην 11η θέση του πίνακα των τίτλων με τα περισσότερα έσοδα για την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα FIFA 18, Grand Theft Auto V και Call of Duty: WWII, κατέλαβαν με αυτή τη σειρά τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας, ενώ έπειτα ακολουθούν τα Monster Hunter World και UFC 3. Για ακόμη μία εβδομάδα, το remake του Shadow of the Colossus κρατήθηκε στην 7η θέση, μπροστά από τα Mario Kart και Super Mario Odyssey του Nintendo Switch. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νικητής της προηγούμενης εβδομάδας το Kingdom Come: Deliverance, είχε μία πτώση της τάξης του 80% στις πωλήσεις του και βρέθηκε στην 12η θέση της λίστας, ενώ η έκδοση του Bayonetta 2 για το Switch έπεσε από την 5η στη 19η θέση της λίστας. Μοναδική άλλη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας, στα καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι το Sword Art Online: Fatal Bullet, το οποίο βρέθηκε στην 37η θέση του πίνακα.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για τη προηγούμενη εβδομάδα:

FIFA 18 (EA)Grand Theft Auto V (Rockstar)Call of Duty: WWII (Activision)Monster Hunter World (Capcom)UFC 3 (EA)Metal Gear Survive (Konami)Shadow of the Colossus (Sony)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)Super Mario Odyssey (Nintendo)Assassin's Creed Origins (Ubisoft)

Τέλος, πρέπει να αναφερθούμε σε μία ευχάριστη εξέλιξη, καθώς από τον Ιανουάριο του 2019, όταν και λήγει η σύμβαση με την GFK και έπειτα, στα charts των πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταγράφονται εβδομαδιαία και οι πωλήσεις από τις ψηφιακές εκδόσεις των τίτλων. Τα Game Sales Data (GSD) charts, θα ξεκινήσουν άμεσα να καταμετρούν τις πωλήσεις στη γαλλική αγορά, ενώ σύντομα θα επεκταθούν σε ακόμη 41 χώρες. Αρχικά η υπηρεσία θα προσμετρά τους τίτλους που έχουν αγοραστεί ψηφιακά μέσω του Xbox Live, του PlayStation Store και του Steam (και άλλων παρόμοιων υπηρεσιών για υπολογιστές) στην αρχική τους τιμή, καθώς για την ώρα είναι δύσκολος ο υπολογισμός των ψηφιακών πωλήσεων σε μειωμένη τιμή, όπως και των εσόδων από τις πωλήσεις επιπλέον ψηφιακού περιεχομένου.

Μία από τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος είναι πως οι online πλατφόρμες, π.χ. το Steam, δεν έχουν το δικαίωμα να δημοσιεύουν τα στοιχεία πωλήσεων των τίτλων, έτσι η ISFE (Interactive Software Federation of Europe), η οποία έχει αναλάβει το έργο των GSD, πρέπει να κλείσει συμφωνία με κάθε publisher ξεχωριστά. Για την ώρα στο project έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν οι Activision Blizzard, Bandai Namco, Capcom, Codemasters, EA, Focus, Koch Media, Microsoft, Milestone, Paradox, Sega, Sony, Square Enix, Take-Two, Ubisoft και Warner Bros, με την ISFE να υπόσχεται ότι θα καλύπτει μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς σε σχέση με αυτό της NPD στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μία άκρως χρήσιμη εξέλιξη, που θα οδηγήσει στην εξαγωγή πιο έμπιστων αποτελεσμάτων για τις τάσεις της αγοράς, καθώς τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των ψηφιακών πωλήσεων ολοένα και αυξάνεται.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα