UK charts: Detroit και State of Decay 2 εκθρονίζουν τον Kratos

Δεν πλησίασε την επιτυχία του Heavy Rain το Detroit, στην τριάδα το Dark Souls Remastered!

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών, με αρκετές μεγάλες και σημαντικές κυκλοφορίες. Μία ακόμη αποκλειστικότητα της Sony ήταν ο τίτλος που κατάφερε τελικά να "κλέψει" την πρωτιά των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από το God of War,

και πιο συγκεκριμένα το Detroit Become Human. Ο νέος τίτλος του David Cage και της ομάδας του κατάφερε να φτάσει τις πωλήσεις του προηγούμενου τίτλου της Quantic Dream, του Beyond Two Souls, ενώ αν προσμετρηθεί και ο μεγαλύτερος αριθμός ψηφιακών πωλήσεων, φαίνεται πως ο νέος τίτλος είχε μία καλύτερη πρώτη εβδομάδα. Ωστόσο το Detroit σε καμία περίπτωση δεν πλησίασε την επιτυχία του Heavy Rain, αφού ο τίτλος που κυκλοφόρησε το 2010 είχε περίπου τις τετραπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με την πιο πρόσφατη δουλειά της Quantic Dream.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται μία ακόμη νέα κυκλοφορία και αποκλειστικότητα, αυτή τη φορά από το "στρατόπεδο" της Microsoft. Το State of Decay 2 είχε μία αρκετά επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα, καθώς έχασε τη πρώτη θέση για λιγότερα από 4.000 αντίτυπα. Μία θέση πιο κάτω, χωρίς μεγάλη απόσταση στον αριθμό των πωλήσεων, βρέθηκε η άλλη μεγάλη κυκλοφορία της εβδομάδας, η remaster έκδοση του Dark Souls.

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις αυξημένες πωλήσεις του FIFA λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου και τελικού Champions League, οδήγησαν το God of War στην πέμπτη θέση του πίνακα, παρόλο που οι πωλήσεις του ήταν αυξημένες κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και βρισκόταν στην κορυφή της λίστας. Εκτός από το FIFA και το God of War, αρκετοί τίτλοι είδαν τις πωλήσεις του να αυξάνονται, όπως τα Far Cry 5 (59%), Overwatch (710%), Destiny 2 (96%) και Fallout 4 (66%).

Οι αυξήσεις στις πωλήσεις των multiplatform τίτλων, που οφείλονται σε σημαντικές μειώσεις τιμών, όπως αυτή του Overwatch, αλλά και στο τριήμερο που είχε μπροστά του το gaming κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση των Hyrule Warriors και Donkey Kong Country, αλλά και του GTA V -οι πωλήσεις του οποίου αυξήθηκαν κατά 6%- εκτός της δεκάδας. Το Space Hulk Deathwing, η άλλη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας, ξεκίνησε την πορεία του από τη 19η θέση.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα:

Detroit: Become Human (Sony)State of Decay 2 (Microsoft)Dark Souls Remastered (Bandai Namco)FIFA 18 (EA)God of War (Sony)Far Cry 5 (Ubisoft)Overwatch: GOTY Edition (Blizzard)Destiny 2 (Activision)Fallout 4 (Bethesda)Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo)ps4pcxbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα