UK Retail Charts Σεπτεμβρίου 2020

Εξαιρετικός μήνας για τη Nintendo.

Η Nintendo κυριάρχησε τον Σεπτέμβριο στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, με το 32,3% των retail τίτλων που πωλήθηκαν να ανήκουν στην εταιρεία, και το 41,7% να κυκλοφορούν για το Nintendo Switch.

Το Nintendo Switch ήταν η κονσόλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις -συνολικά 146.000 τεμάχια έφτασαν στα χέρια των καταναλωτών- με το Super Mario 3D All-Stars να κατακτά το No. 1 των μηνιαίων charts, και το Marvel’s Avengers να καταλήγει στο No. 2.

Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2019, οι πωλήσεις τίτλων παρουσίασαν πτώση 35,6%, γεγονός που οφείλεται στο ότι το FIFA 21 φέτος θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και όχι τον Σεπτέμβριο όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά. Ως άμεση συνέπεια, τα έσοδα από τις retail πωλήσεις παρουσίασαν επίσης πτώση της τάξεως του 45% από πέρυσι. Όσον αφορά στα αξεσουάρ, οι πωλήσεις έφτασαν τα 752.526 τεμάχια, με τη σειρά Turtle Beach Ear Force Recon να κατακτά τις πρώτες θέσεις.

Οι είκοσι τίτλοι με τις μεγαλύτερες retail πωλήσεις στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας για τον μήνα Σεπτέμβριο ήταν οι εξής:

Super Mario 3D All-StarsMarvel's AvengersTony Hawk's Pro Skater 1 + 2Animal Crossing: New HorizonsMario Kart 8: DeluxeMinecraft (Switch)Grand Theft Auto VNBA 2K21PGA Tour 2K21Ring Fit AdventureGhost of TsushimaMinecraft DungeonsFIFA 20Super Mario OdysseyMafia: Definitive EditionEA Sports UFC 4F1 2020Crash Bandicoot: N.Sane TrilogyPaper Mario: The Origami KingLEGO Harry Potter Collection
Keywords
Τυχαία Θέματα