Με "εργασιακές θυσίες" η κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg. [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Η δημιουργός του Cyberpunk 2077, η CD Projekt Red, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Bloomberg, θα εφαρμόσει μια υποχρεωτική περίοδο σκληρής εργασίας πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού τον Νοέμβριο,

αφού οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα - «το τυπικό σας εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας και μια ημέρα του Σαββατοκύριακου», αναφέρεται σύμφωνα με ένα email που φέρεται να διέρρευσε από την πολωνική εταιρεία.

Στο παρελθόν η CD Projekt Red υποσχόταν ότι οι υπάλληλοί της δεν θα χρειαζόταν να εργάζονται με "crunch", δηλαδή να δουλεύουν εξαντλητικές ώρες για ένα χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν ένα παιχνίδι. Ωστόσο, τον Ιανουάριο, ο Adam Kicinski, διευθύνων σύμβουλος της CD Projekt Red, παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια ενός investor call ότι "κάποιος βαθμός crunch" θα ήταν απαραίτητος για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Να θυμίσουμε ότι το Cyberpunk 2077 έχει λάβει αρκετές καθυστερήσεις, κάτι που ο κόσμος ήλπιζε ότι θα μείωνε το crunch. Ο τίτλος έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, ο Adam Badowski, επικεφαλής του studio της CD Projekt, έστειλε ένα email για να ενημερώσει τους υπαλλήλους για την απαιτούμενη crunch περίοδο. "Αναλαμβάνω την ευθύνη να λάβω την πλήρη αντίδραση για την απόφαση" έγραψε ο Badowski στο email. "Ξέρω ότι αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με όσα έχουμε πει για το crunch. Είναι επίσης σε άμεση αντίθεση με αυτά που εγώ προσωπικά μεγάλωσα για να πιστεύω - ότι το crunch δεν πρέπει ποτέ να είναι η απάντηση. Ωστόσο, έχουμε πάρει όλα τα άλλα πιθανά μέσα για ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση".

Να σημειωθεί ότι ένας υπάλληλος της CD Projekt Red είπε επίσης στον Jason Schreier του Bloomberg, ότι ορισμένοι εργαζόμενοι δουλεύουν ήδη σε crunch κατάσταση για «περισσότερο από ένα χρόνο».

Many developers on Cyberpunk 2077, one of the most hotly anticipated games of 2020, have been working overtime hours for months if not years now. But this call for six-day work weeks, "mandatory" crunch, directly reneges on what CDPR's bosses told me last year.

Jason Schreier (@jasonschreier) September 29, 2020

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Σε ένα tweet που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Adam Badowski, αναφέρει ότι "όπως είχε συμβεί και κατά το παρελθόν , το 10% του ετήσιου κέρδους της εταιρείας για το 2020, θα μοιραστεί κατευθείαν σε όλη την ομάδα".

https://t.co/Ie5W0O7iiv pic.twitter.com/IJBZ3IIT6m

Adam Badowski (@AdamBadowski) September 30, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα