The Legend of Hyrule (Μέρος Δεύτερο)

Το μονοπάτι της ήττας του Ήρωα του Χρόνου.

«Εννοείται πως θέλουμε να μάθουμε τα πάντα!» αποκρίθηκαν και τα τρία αδέρφια, καθώς ο γέρος άφησε κάτω την άδεια πήλινη κούπα του, που πριν ήταν γεμάτη με νερό.
«Θα σας πω ό,τι ξέρω! Και ξέρω πολλά! Έχω ταξιδέψει πολύ και έχω δει πράγματα. Δεν θέλω, όμως, να μπερδευτείτε. Η αποφασιστική μάχη του Ήρωα του Χρόνου με τον Ganondorf ξετύλιξε πολλά νέα μονοπάτια στην ιστορία…δεν θέλω να σας μπερδέψω με έννοιες όπως παράλληλα πεπρωμένα… ή παράλληλοι κόσμοι. Είστε πολύ μικροί

ακόμα και δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό…».

Τα τρία παιδιά τον κοιτούσαν απορημένα.

«Κύριε, μας υποσχεθήκατε μια ιστορία. Αυτά που μας λέτε για… παράλληλους κόσμους… δεν τα καταλαβαίνουμε… Μας μιλήσατε για τη μάχη του Ήρωα του Χρόνου με τον Ganondorf…αλλά δεν μας είπατε τι έγινε…Θέλουμε να μάθουμε τι έγινε!».
Τον κοίταξαν ταυτόχρονα μουτρωμένα. Ο γέρος χαμογέλασε συγκαταβατικά. Πήρε την κούπα από πηλό στο χέρι του και την επεξεργάστηκε για μερικά δευτερόλεπτα. Ξαφνικά, τη σήκωσε με ορμή και την έριξε κάτω. Η κούπα έσπασε σε τρία μεγάλα κομμάτια. Τα παιδιά τον κοίταζαν με ανοιχτό στόμα, με τον φόβο να ζωγραφίζεται στα μάτια τους. Ο γέρος, όμως, τους έδειξε τα κομμάτια με το δάχτυλό του.

«Δείτε προσεκτικά τα τρία κομμάτια. Η μάχη αυτή αντιπροσωπεύει το σπάσιμο της κούπας – τη ρήξη της χρονικής ακολουθίας. Το γεγονός αυτό ήταν τόσο σημαντικό, που δημιούργησε τρία μεγάλα μονοπάτια στην ιστορία. Τρεις κόσμοι γεννήθηκαν, ο κάθε ένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και εμπειρίες, οι οποίες είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες! Και τώρα ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε μαζί κάθε ξεχωριστό γεγονός! Ας μάθουμε τι έγινε σε κάθε έναν κόσμο ξεχωριστά!».

Τα παιδιά σοβάρεψαν και κάθισαν ξανά κάτω. Ο γέρος πήρε μια βαθιά ανάσα και άρχισε την αφήγησή του.

«Η μάχη με τον Ganondorf ήταν σκληρή και αρκετά δύσκολη. Ο Link, σε συνεργασία με τη Zelda, χρησιμοποίησε όλες του τις ικανότητες για να εξολοθρεύσει την απειλή που ακούει στο όνομα Ganondorf. Δυστυχώς, όμως, οι ικανότητές του και η μαγεία της πριγκίπισσας Zelda δεν ήταν αρκετές για να τιθασεύσουν την ορμή του. Ο Ganondorf νίκησε τον Ήρωα του Χρόνου στη μάχη και κατάφερε να του αποσπάσει το Κομμάτι του Triforce που αντιπροσώπευε το Θάρρος. Ενώνοντας επιτέλους τα τρία κομμάτια – του Θάρρους, της Δύναμης και της Σοφίας – ο Ganondorf απέκτησε επιτέλους την τρομερή δύναμη που επιζητούσε. Την ίδια στιγμή, η εξωτερική του όψη άλλαξε. Η δύναμη του Triforce αποκάλυψε το σκοτάδι που βρισκόταν στην καρδιά του και τον μεταμόρφωσε σε ένα νέο πλάσμα. Το χρώμα του δέρματός του άλλαξε στο μπλε της φουρτουνιασμένης θάλασσας, ενώ το ύψος και η μάζα του αυξήθηκαν σημαντικά.

Τώρα πια δεν ήταν ο Ganondorf, αλλά ο Ganon – η πιο τρομακτική και ανελέητη έκδοση του αρχηγού των Gerudo και μια μεγάλη απειλή που θα απειλούσε τον κόσμο. Όλα είχαν τελειώσει…ή, μάλλον, έτσι φαινόταν. Γιατί την τελευταία στιγμή οι Επτά Σοφοί, μαζί με την πριγκίπισσα Zelda, ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν μια πύλη για την είσοδο στο πρώην Ιερό Βασίλειο, το οποίο είχε από καιρό μετατραπεί στο Σκοτεινό Βασίλειο. Κατάφεραν να φυλακίσουν τον Δαιμονικό Άρχοντα Ganon, βάζοντας τέλος στο σκοτάδι και την απειλή που έφερνε το άκουσμα του ονόματός του, φέρνοντας την ειρήνη στο βασίλειο της Hyrule. Ο Link είχε αποτύχει, αλλά η ελπίδα για τον κόσμο δεν είχε χαθεί ακόμα».

Ο Πόλεμος της Φυλάκισης και η Παρακμή της Hyrule

Η ειρήνη είχε πράγματι επιστρέψει, αλλά δεν έμελλε να κρατήσει πολύ. Στο άκουσμα του ότι οι Σοφοί είχαν ανοίξει την πόρτα για τον κόσμο του Ιερού Βασιλείου, πολλοί επίδοξοι αναζητητές άρχισαν να ψάχνουν και αυτοί τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να μπουν, αποκτώντας με τη σειρά τους τη δύναμη που περιείχε το θρυλικό Triforce. Κανείς τους, όμως, δεν ήξερε ότι το Ιερό Βασίλειο είχε πια μετατραπεί στο Σκοτεινό Βασίλειο, ούτε πως μέσα σε αυτό βρισκόταν ο Ganon. Όσοι κατάφεραν να μπουν, δεν κατάφεραν να ξαναβγούν. Η δύναμη του Ganon και του Σκοτεινού Βασιλείου ήταν τόσο μεγάλη που τους έστρεψε στο σκοτάδι, μεταμορφώνοντάς τους σε τέρατα που υπηρετούσαν πιστά το θέλημά του Δαιμονικού Άρχοντα. Και όσο τα τέρατα αυξάνονταν, τόσο αύξανε και η δύναμη του Ganon, ο οποίος απείλησε ανοιχτά την ειρήνη της Hyrule, κηρύσσοντάς της πόλεμο.

Τότε ο Βασιλιάς της Hyrule συγκέντρωσε το στρατό του και επιτέθηκε στις ορδές των τεράτων. Με τη βοήθεια των Ιπποτών της Hyrule κατάφερε να απωθήσει το στρατό του Ganon, ενώ οι επτά σοφοί κατάφεραν και σφράγισαν ξανά με τη δύναμή τους την είσοδο που οδηγούσε στο Σκοτεινό Βασίλειο. Όμως, όλα αυτά τα γεγονότα είχαν μια άσχημη επίδραση στους Hylians και στο βασίλειο. Η δύναμη της θεάς Hylia, που κυλούσε στο αίμα των κατοίκων αυτού του κόσμου, άρχισε να εξασθενεί και μόνο λίγοι κατάφεραν να διατηρήσουν εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τους Hylians ξεχωριστούς κάποτε…

A Link to the Past

Ο κόσμος γνώρισε ξανά την ειρήνη, ενώ τα γεγονότα του παρελθόντος ξεχάστηκαν. Οι μάχες του παρελθόντος σβήστηκαν από τη μνήμη του λαού. Ακόμα και οι Σοφοί, οι οποίοι έδειξαν απίστευτη γενναιότητα πολεμώντας το σκοτάδι του Ganon, πέρασαν στη σφαίρα του θρύλου. Ο κόσμος έδειχνε να έχει ξεχάσει. Δεν είχαν, όμως, ξεχάσει όλοι. Ο Agahnim, ένας πανίσχυρος μάγος –που στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά μια άλλη μορφή του Ganon- ξεκίνησε να αναζητά την είσοδο του Ιερού Βασιλείου, ώστε να μπει μέσα και να επαναφέρει τον Ganon και ό,τι εκείνος αντιπροσώπευε, στον κόσμο. Κατάφερε, έτσι, να ξεγελάσει το βασιλιά και να πάρει υπό τον έλεγχό του το στρατό του παλατιού. Επιπλέον, κατάφερε να μαζέψει όλες μαζί τις Επτά Παρθένες που είχαν μέσα τους λίγη από τη δύναμη της Hylia και του παλιού κόσμου και τις έστειλε στο Σκοτεινό Βασίλειο, ως προσφορά στον Ganon. Η πριγκίπισσα Zelda που ήταν η επόμενη στη σειρά και παγιδευμένη στο κάστρο της Hyrule, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεπαθητικά με τον Link και το θείο του, οι οποίοι προσπάθησαν να τη σώσουν. Ο θείος απέτυχε, αλλά ο Link τα κατάφερε.

Αφήνοντας την πριγκίπισσα υπό την προστασία του Sahasrahla, του Γηραιού του χωριού Kakariko, ο Link ανέλαβε να εντοπίσει το θρυλικό σπαθί, το Master Sword, για να αντιμετωπίσει τον Agahnim επί ίσοις όροις. Όταν, όμως, κατάφερε να το κρατήσει στα χέρια του, έμαθε πως ο μάγος κατάφερε να αιχμαλωτίσει την πριγκίπισσα και να την στείλει στο Σκοτεινό Κόσμο. Ο Link πολέμησε με τον Agahnim κσι τον νίκησε. Όμως, με το τελευταίο απομεινάρι της δύναμής του, ο μάγος κατάφερε να στείλει τον Link στον Σκοτεινό Κόσμο και να τον αιχμαλωτίσει, με την ελπίδα ότι ο Link θα μετατραπεί σε ένα τέρας και θα υπηρετεί τον Ganon. Ωστόσο, ο Link, λόγω της καλοσύνης και της αγνής καρδιάς του, μετατράπηκε σε ένα…κουνέλι. Χωρίς να υπάρχει κίνδυνος μεταμόρφωσής του σε τέρας και έχοντας εντοπίσει ένα μαγικό αντικείμενο που του έδωσε πίσω τη μορφή του, ο Link ανέλαβε να σώσει τις Επτά Παρθένες. Έχοντας πετύχει το στόχο του, ο Link αποφάσισε να σώσει την πριγκίπισσα Zelda, αντιμετωπίζοντας τον Ganon στην Πυραμίδα της Δύναμης. Νικώντας τον στη μάχη, κατάφερε να σώσει την πριγκίπισσα και να επαναφέρουν την ειρήνη και τη γαλήνη.

Oracle of Ages and Oracle of Seasons

Το πνεύμα, όμως, του Ganon, δεν επρόκειτο να εξαφανιστεί τόσο εύκολα. Μερικά χρόνια μετά τη σωτηρία της Zelda, ο κόσμος αναστατώθηκε από τις πράξεις των δίδυμων μαγισσών Twinrova, οι οποίες μεγάλωσαν τον Ganondorf και δεν ήθελαν με τίποτα να δεχτούν ότι ηττήθηκε. Αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα συγκεκριμένο τελετουργικό, το οποίο απαιτούσε τρία στοιχεία: τη Φλόγα της Λύπης, τη Φλόγα της Καταστροφής και τη Φλόγα της Απελπισίας. Για να γίνει αυτό, οι αδελφές έστειλαν τη Veran, τη Μάγισσα των Ίσκιων, και τον Onox, ένα πλάσμα του Σκοτεινού Βασιλείου στη γη της Labryna και του Holodrum αντίστοιχα, για να πραγματοποιήσουν το ανίερο έργο τους.

Ο Link, ενήμερος για όλα αυτά, αποφάσισε να εντοπίσει – με τη βοήθεια της Zelda – το Triforce, το οποίο κρυβόταν κάπου στο κάστρο της Hyrule και να το χρησιμοποιήσει για να σταματήσει τα σχέδια των μαγισσών. Αντί αυτού, όμως, μεταφέρθηκε στη Labryna. Εκεί, αποκτώντας τον έλεγχο του χρόνου, ταξιδεύει στο παρελθόν και το παρόν της Labryna, μαζεύοντας τα 8 Στοιχεία του Χρόνου και νικώντας τη Veran, η οποία είχε πάρει υπό τον έλεγχό της τη Μάντισσα του Χρόνου, τη Nayru. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στον κόσμο του Holodrum, όπου δάμασε τις τέσσερις εποχές και μάζεψε τα 8 Στοιχεία των Εποχών, κατατροπώνοντας στο τέλος τον Onox, ο οποίος είχε αιχμαλωτίσει τη Μάντισσα των Εποχών, τη Din.

Ωστόσο, τα γεγονότα και η εξόντωση των Veran και Onox σηματοδότησαν το άναμμα της Φλόγας της Λύπης και της Καταστροφής. Το ταξίδι σε αυτά τα μέρη δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα της πλεκτάνης των μαγισσών Twinrova, οι οποίες – κατά την απουσία του Link – απήγαγαν τη Zelda με σκοπό να την θυσιάσουν για το άναμμα της Φλόγας της Απελπισίας και την επιστροφή του Ganon. Ο Link, όμως, επιστρέφοντας πάνω στην ώρα και έχοντας τις δυνάμεις των Εποχών και του Χρόνου, κατατροπώνει τις μάγισσες, εμποδίζοντας το σχέδιό του. Έχοντας αποτύχει να ανάψουν την τελευταία Φλόγα, οι μάγισσες θυσιάζουν τη ζωή τους για να ολοκληρώσουν την τελετή και να αναστήσουν τον Ganon. Ο Ganon επιστρέφει, αλλά, εξαιτίας της μη ορθής ολοκλήρωσης του τελετουργικού, χάνει εντελώς το μυαλό του. Έτσι, ο Link στέκεται για ακόμα μια φορά ενάντια στον - άμυαλο και άφρονα - Δαιμονικό Άρχοντα και τον εξοντώνει, επαναφέροντας ακόμα μια φορά την ειρήνη στον κόσμο.

Link’s Awakening

Έχοντας νικήσει για ακόμα μια φορά τον Ganon, ο Link αποχαιρέτησε τη Labryna και το Holodrum και μπήκε σε ένα πλοίο, προς αναζήτηση της επόμενης περιπέτειας. Όμως, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, το πλοίο του χτυπήθηκε από έναν κεραυνό και ο Link έχασε τις αισθήσεις του. Ξύπνησε πολύ αργότερα σε ένα άγνωστο σπίτι και αντίκρυσε έναν συμπαθέστατο κύριο και την κόρη του…τη Zelda! Τουλάχιστον, έτσι νόμιζε. Αν και η κοπέλα είχε μια απίστευτη ομοιότητα με την πριγκίπισσα Zelda, τον ενημέρωσε πως το όνομά της ήταν Marin και πως βρισκόταν στο χωριό Mabe, στο νησί Koholint. Όταν ο Link ρώτησε πώς μπορούσε να φύγει από το νησί, οι κάτοικοι τον κοιτούσαν απορημένοι.

Πέρα από το νησί εκτεινόταν η θάλασσα και δεν υπήρχε τίποτα άλλο μετά τη θάλασσα. Καθώς, όμως, εντόπισε τον εξοπλισμό του, ο Link ήρθε σε επαφή με μια μυστηριώδη κουκουβάγια. Η κουκουβάγια τον ενημέρωσε πως, αντίθετα με τα πιστεύω των κατοίκων, υπήρχε ένας τρόπος για να φύγει από το νησί. Έστρεψε την προσοχή του Link σε ένα τεράστιο αυγό που δέσποζε στην κορυφή του νησιού και τον ενημέρωσε πως εκεί βρισκόταν το Ψάρι του Ανέμου, το οποίο κοιμόταν χωρίς να μπορεί να ξυπνήσει. Η κουκουβάγια του συνέστησε να συγκεντρώσει τα 8 Όργανα των Σειρήνων. Με τη δύναμή τους θα μπορούσαν να ξυπνήσουν το Ψάρι, το οποίο και θα τον βοηθούσε να φύγει από το νησί.

Πράγματι, ο Link, μετά από πολλές περιπέτειες, κατάφερε να συγκεντρώσει και τα οκτώ Όργανα των Σειρήνων. Παίζοντας τη μουσική τους μπροστά από το αυγό του Ψαριού του Ανέμου, άνοιξε μια τρύπα. Καθώς περιπλανήθηκε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους, έπεσε θύμα μιας ενέδρας από τους Σκιερούς Εφιάλτες, οι οποίοι είχαν κοιμίσει το Ψάρι με σκοπό να αποκτήσουν τον έλεγχο του νησιού. Νικώντας τους Εφιάλτες, ο Link βρήκε επιτέλους το Ψάρι, το οποίο τον ενημέρωσε πως, παίζοντας τη μουσική των Σειρήνων, εκείνο θα ξυπνούσε και το νησί Koholint θα εξαφανιζόταν, καθώς δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το όνειρο του Ψαριού. Ο Link ήταν απρόθυμος να το κάνει, καθώς κατάλαβε πως, ξυπνώντας το Ψάρι, τα πάντα θα χάνονταν. Όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να φύγει. Έτσι, έπαιξε τη μουσική των Σειρήνων και το Ψάρι ξύπνησε επιτέλους, ενώ το νησί Koholint χάθηκε για πάντα. Πολύ αργότερα, έχοντας συνέλθει και βρισκόμενος καταμεσής του ωκεανού, ο Link θα θυμόταν όλα όσα πέρασε…όπως επίσης τη γλυκιά Marin και τη μουσική της…

Α Link Between Worlds

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Στη Hyrule επικρατούσε ειρήνη. Μέχρι που μια μέρα, άρχισαν να συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Στρατιώτες και κάτοικοι άρχισαν να εξαφανίζονται, ενώ περίεργες τοιχογραφίες άρχισαν να εμφανίζονται διάσπαρτα στους τοίχους του νησιού. Υπεύθυνος για όλα αυτά ήταν ο Yuga, ένας άγνωστος μάγος, ο οποίος είχε μια παράξενη δύναμη. Χρησιμοποιώντας ένα μαγικό αντικείμενο, φυλάκιζε τα θύματά του στους τοίχους. Ο Yuga, όμως, είχε έναν άλλο, μεγαλύτερο σκοπό. Είχε βάλει στόχο τους απόγονους των Επτά Σοφών, τους οποίους και ήθελε να φυλακίσει σε πίνακες. Εκείνος υποστήριζε ότι ήθελε να διατηρήσει ανέπαφη την ομορφιά τους, ενώ στην πραγματικότητα επεδίωκε να αιχμαλωτίσει την ιερή τους δύναμη και να τη χρησιμοποιήσει για να επαναφέρει τον Ganon.

Απέναντι στα σχέδιά του τάχθηκε ο Link, o βοηθός του σιδερά. Ο Link, με τη βοήθεια ενός μαγικού αντικειμένου που του έδωσε ο Ravio, ένας μυστηριώδης έμπορος, αποκτά τη δυνατότητα να γίνει ένα με τους τοίχους. Έτσι, καταφέρνει να εντοπίσει τα τρία περιδέραια που χρειάζονται για την ενεργοποίηση του Master Sword, στοχεύοντας στην εξόντωση του Yuga. Όμως, ο Yuga παγίδευσε την πριγκίπισσα Zelda στο κάστρο της Hyrule και τη φυλάκισε σε έναν πίνακα. Έχοντας, πλέον, τη δύναμη των Επτά Σοφών, ο Yuga αποφάσισε να προχωρήσει με το σχέδιό του. Την τελευταία στιγμή, όμως, ο Link εμφανίστηκε και τον νίκησε. Ο Yuga εξαφανίστηκε μέσα από μια σχισμή στον τοίχο και ο Link, κάνοντας χρήση της δύναμής του, γίνεται ένα με τον τοίχο και ακολουθεί τον Yuga, για να φτάσει σε ένα βασίλειο κατεστραμμένο και σκοτεινό – το βασίλειο της Lorule. Εκεί, ο Yuga απορροφά τη δύναμη του Ganon και μετατρέπεται ο ίδιος στον Ganon. Ωστόσο, με επέμβαση της Hilda, της πριγκίπισσας της Lorule, ο Link μεταφέρεται με ασφάλεια έξω από το κάστρο, ενώ εκείνη αναλαμβάνει να συγκρατήσει τον Ganon.

Ο Link, πλέον, έχει μια νέα αποστολή. Αποφασίζει να ελευθερώσει τους Επτά Σοφούς από τους πίνακές τους, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τη δύναμή τους και να νικήσει τον Ganon. Στο τέλος το καταφέρνει, μόνο για να μάθει την πικρή αλήθεια. Η Hilda είχε στείλει εξ αρχής τον Yuga στη Hyrule, με σκοπό να συγκεντρώσει τα κομμάτια του Triforce. To κομμάτι της Σοφίας βρισκόταν στην πριγκίπισσα Zelda, το κομμάτι της Δύναμης βρισκόταν στον Ganon και το κομμάτι του Θάρρους δόθηκε στον Link, έχοντας απελευθερώσει τους Σοφούς. Σκοπός της Hilda ήταν να ενώσει τα τρία κομμάτια και να χρησιμοποιήσει το Triforce της Hyrule για να σώσει τον κόσμο της Lorule, ο οποίος είχε πέσει σε παρακμή όταν οι κάτοικοί του κατέστρεψαν το δικό τους Triforce.

Απορρόφησε το κομμάτι της Zelda, νομίζοντας πως τα σχέδιά της είχαν πετύχει. Ο Ganon, όμως, ο οποίος μέχρι τότε φάνηκε ότι υπάκουε στις εντολές της Hilda, επαναστάτησε και προσπάθησε να την εξαφανίσει. Με τη βοήθεια της Zelda, ο Link νικά οριστικά τον Ganon, παίρνοντας υπό τον έλεγχό του το κομμάτι της Δύναμης. Αν και η Hilda αρνήθηκε την ήττα της, ο Rovio, ο οποίος είχε μια παράξενη ομοιότητα με τον Link, την έπεισε πως οι ενέργειές της δεν ήταν σωστές και πως έπρεπε να αποδεχτεί τη μοίρα του κόσμου της, αφήνοντας στην ησυχία της τη Hyrule. Έτσι, η πριγκίπισσα Zelda και ο Link επέστρεψαν στη Hyrule, χάρη στα τελευταία αποθέματα δύναμης της Hilda. Ενώνοντας, πλέον, τα κομμάτια του Triforce και σχηματίζοντάς το, ο Link ευχήθηκε την επαναφορά του Triforce της Lorule, επιθυμώντας τη σωτηρία του κόσμου. Η ευχή του πραγματοποιήθηκε και οι δύο κόσμοι επέστρεψαν ξανά στην εποχή της ειρήνης και της ευημερίας.

The Legend of Zelda & The Legend of Zelda II: The Adventure of Link

Πολλά χρόνια μετά, ένας στρατός τεράτων έκανε την επανεμφάνισή του στη Hyrule και έκλεψε το κομμάτι της Δύναμης. Ηγέτης του στρατού δεν ήταν άλλος από τον Ganon, ο οποίος είχε επιστρέψει από τους νεκρούς και το μόνο που επιθυμούσε ήταν η κατάκτηση της Hyrule. Η πριγκίπισσα Zelda, διαισθανόμενη την επερχόμενη απειλή, έσπασε το κομμάτι της Σοφίας σε οκτώ κομμάτια και τα σκόρπισε στη γη της Hyrule. Παράλληλα, διέταξε την πιστή της ακόλουθο, την Impa, να βρει έναν γενναίο πολεμιστή που θα βοηθούσε στο να επιστρέψει ξανά η ειρήνη στον κόσμο και να το σκάσει από το παλάτι, λίγο πριν εκείνο πέσει στα χέρια του Ganon και εκείνη να αιχμαλωτιστεί.

Η Impa υπάκουσε στην εντολή της Zelda και άρχισε να περιπλανιέται στον κόσμο προς αναζήτηση του γενναίου πολεμιστή, αποφεύγοντας τους εχθρούς της και τις παγίδες τους. Κάποια στιγμή, όμως, περικυκλώθηκε από τους στρατιώτες του Ganon, με την ίδια ανήμπορη να πολεμήσει. Τότε, παρενέβη ένας γενναίος νεαρός πολεμιστής, ο Link, ο οποίος τους εξόντωσε άνετα, κάνοντας την Impa να πιστέψει ότι εκείνος ήταν αυτός που έψαχνε η Zelda. Του ανέθεσε την αποστολή να βρει τα οκτώ θραύσματα της Σοφίας και να τα ενώσει, για να πολεμήσει στη συνέχεια τον Ganon. Πράγματι, ο νεαρός Link συγκέντρωσε και τα οκτώ κομμάτια, σχηματίζοντας το κομμάτι της Σοφίας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Βουνό του Θανάτου, όπου ήταν το άντρο του Ganon και, μετά από μια μεγάλη μάχη, τον νίκησε και απέσπασε το κομμάτι της Δύναμης, σώζοντας τη Zelda και βάζοντας τέλος στη μεγάλη απειλή.

Ωστόσο, αν και ο Ganon ηττήθηκε, οι ακόλουθοί του συνέχιζαν να λυμαίνονται τη γη. Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν τον τρόπο να επαναφέρουν τον αφέντη τους, ανακάλυψαν πως χρειάζεται να αποκτήσουν το αίμα του Link, του ήρωα που οδήγησε τον Ganon στον αφανισμό του. Θυσιάζοντας τον Link και ρίχνοντας το αίμα του στις στάχτες του Ganon, ο Σκοτεινός Άρχοντας θα επέστρεφε ξανά. Την ίδια περίοδο, λίγο πριν τα δέκατα έκτα γενέθλια του Link, ένα περίεργο σημάδι εμφανίστηκε στο χέρι του Link. Όταν ζήτησε τη γνώμη της Impa, εκείνη γούρλωσε τα μάτια της από έκπληξη. Τον πήρε και πήγαν στο Βόρειο Κάστρο, ένα μέρος το οποίο ο Link δεν είχε επισκεφθεί ποτέ του. Στη διαδρομή, η Impa αποφάσισε να του αποκαλύψει το μυστικό του Κάστρου και να του αφηγηθεί τον θρύλο της κοιμωμένης πριγκίπισσας.

Πολλά χρόνια μετά την εξόντωση του Yuga και την επαναφορά του Triforce, οι βασιλείς της Hyrule το χρησιμοποιούσαν συστηματικά, για να φέρουν τη Hyrule στη λεγόμενη «Χρυσή Εποχή». Οι βασιλείς είχαν χρυσή καρδιά και οι ευχές που πραγματοποιούσε το Triforce ήταν πάντα προς όφελος του βασιλείου. Ο τελευταίος από αυτούς τους βασιλιάδες είχε δυο παιδιά: τον Πρίγκιπα και τη Πριγκίπισσα Zelda. Δίσταζε όμως να αφήσει το Triforce στο γιο του, καθώς εκείνος δεν πληρούσε τα κριτήρια για σωστή χρήση του θρυλικού αντικειμένου. Έτσι, έσπασε το Triforce σε τρία κομμάτια και εμπιστεύτηκε το μυστικό του στη Zelda. Μετά το θάνατό του, ο Πρίγκιπας ανέβηκε στο θρόνο. Αντί, όμως, να κληρονομήσει το Triforce, πήρε μόνο τα κομμάτια της Δύναμης και της Σοφίας. Το κομμάτι του Θάρρους ήταν άφαντο. Ο νέος βασιλιάς άρχισε να ψάχνει σαν τρελός στο βασίλειο για το τελευταίο κομμάτι, αλλά χωρίς επιτυχία.

Τότε εμφανίστηκε από του πουθενά ένας μάγος, ο οποίος αποκάλυψε στο βασιλιά ότι η αδελφή του, η Zelda, ήξερε την αλήθεια για το χαμένο κομμάτι. Ο βασιλιάς άρχισε να την πιέζει για να του αποκαλύψει το μυστικό, αλλά η Zelda αρνήθηκε. Τότε ο μάγος, εξοργισμένος για τη στάση της πριγκίπισσας, έριξε ένα ξόρκι στην πριγκίπισσα για να την τιμωρήσει, πριν προλάβει ο αδελφός της να τον σταματήσει. Ο μάγος πέθανε από τη δύναμη του ξορκιού και η Zelda βυθίστηκε σε λήθαργο. Ο βασιλιάς, τσακισμένος από τη στενοχώρια του, σφράγισε την Zelda στο Βόρειο Κάστρο και έδωσε την εντολή όλες οι γυναίκες απόγονοι/ μέλη της βασιλικής οικογένειας να παίρνουν το όνομα της αδελφής του. Ωστόσο, με τη Zelda να κοιμάται βαθιά, όλα τα ίχνη για το κομμάτι του Θάρρους χάθηκαν οριστικά και, χωρίς το Triforce, ο κόσμος έπεσε σε παρακμή.

Με το που τέλειωσε την αφήγησή της, η Impa έδωσε στον Link έξι κρυστάλλους και έναν πάπυρο. Ο πάπυρος αποκάλυπτε την τοποθεσία του κρυμμένου κομματιού – το Μεγάλο Παλάτι στην Κοιλάδα του Θανάτου - ενώ οι κρύσταλλοι θα έπρεπε να τοποθετηθούν στις κατάλληλες εσοχές των παλατιών του βασιλείου, με σκοπό να διαλυθεί το φράγμα που προστάτευε το Μεγάλο Παλάτι. Χρειαζόταν όμως προσοχή, καθώς τα παλάτια προστατεύονταν από τις Θεότητες-Φύλακες, οι οποίες δεν υποχωρούσαν –μπορούσαν μόνο να ηττηθούν. Ο Link όμως τα κατάφερε και απέκτησε πρόσβαση στο Μεγάλο Παλάτι. Εκεί, αντιμετωπίζοντας την τελευταία θεότητα και, μαζί με αυτήν, μια σκιερή έκδοση του εαυτού του, ο Link συνάντησε έναν μυστηριώδη γέρο, ο οποίος του έδωσε το τελευταίο κομμάτι του Triforce, που ήταν χαμένο για τόσα πολλά χρόνια. Με την ολοκλήρωση της αποστολής του, η κοιμωμένη πριγκίπισσα Zelda ξύπνησε από τον βαθύ ύπνο της, το Triforce έγινε και πάλι ένα, και με τη δύναμή του τα σχέδια επιστροφής του Ganon απέτυχαν οριστικά. Ο Ganon θα εξακολουθούσε να είναι νεκρός και η ειρήνη να διαρκεί για πολλά χρόνια…».

Τα παιδιά τον άκουγαν μαγεμένα. Μόλις ο γέρος σταμάτησε να μιλάει, το λόγο πήρε ο μεγαλύτερος:

«Οπότε αυτή είναι η εκδοχή όπου ο Ήρωας του Χρόνου απέτυχε;»

Ο γέρος κούνησε σιωπηλά το κεφάλι του, δείχνοντας πως συμφωνεί.

«Και άρα υπάρχουν δύο ακόμα εκδοχές;» ρώτησε, εισπράττοντας ένα ακόμα νεύμα από το γέρο.
«Μα, πως γίνεται αυτό;» συνέχισε το παιδί. «Αν στη μια περίπτωση ο Ήρωας του Χρόνου έχασε, τότε θα πρέπει να υπάρχει μόνο μια εκδοχή…αυτή της νίκης! Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν τρεις;»
«Και εσύ ποιος είσαι, παππούλη;» ρώτησε ο μεσαίος. «Φαίνεσαι να ξέρεις τόσα πολλά…ποιος είσαι; Πως σε λένε;»

Ο γέρος τον κοίταξε προσεκτικά.

«Θα φτάσουμε και σε αυτό. Για την ώρα, θα πρέπει να απαντήσω την πρώτη ερώτηση που μου κάνατε. Αφήστε μου μόνο λίγο χρόνο να ξεκουραστώ…και θα μάθετε ακόμα περισσότερα…».

The Legend of Hyrule Μέρος Πρώτο

specials
Keywords
legend, legend, το νησι, νέα, σημαίνει, zelda, μπλε, μνήμη, προσφορες, master, sword, oracle, συγκεκριμένο, rovio, adventure, στρατος, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Τελετή Λήξης, τελος του κοσμου, νεος παπας, ξανα, μνήμη, αδεια, γνωμη, ευχες, ηγετης, ηττα, θαλασσα, θαρρος, ιχνη, μουσικη, νησι, ομορφια, ονειρο, οψη, πυλη, ρωτησε, σφαιρα, σωτηρια, υψος, φλογα, ωρα, αυγο, αγνωστος, αιμα, αφηγηση, βοηθεια, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, δαχτυλο, δεκατα, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δοθηκε, εγινε, ευκολα, υπαρχει, ειρηνη, ελπιδα, εξι, εποχη, εποχες, επρεπε, επτα, επιτυχια, εφιαλτες, ζωη, ιδια, υπνο, ησυχια, θειο, ληθαργο, λογο, μαγεια, μαζα, ματια, μοιρα, μυστικο, μπλε, μορφη, μυαλο, νερο, παντα, οκτω, ονομα, ορμη, οφελος, παιδι, παιδια, πεθανε, πιστη, πινακες, πλοιο, πριγκιπας, πορτα, ρηξη, συγκεκριμένο, σιδερα, συνεχεια, σειρα, σπιτι, στομα, σχεδια, σχεδιο, τοιχογραφιες, τρια, φορα, χερι, χαθηκε, χρυση, χρωμα, αγνωστο, ασφαλεια, ασχημη, adventure, φυλακες, ηρωας, κοιλαδα, κομματι, κοπελα, καρδια, ξορκι, μια φορα, μπροστα, master, oracle, οργανα, ψαρι, θειος, rovio, σημαίνει, sword, ταξιδι, τρελος, θελω να, βοηθος, βουνο, ξεκινησε, χερια, zelda
Τυχαία Θέματα