The Last of Us Part II Remaster | Review

Η αλήθεια είναι ότι ο υπογράφων έγραψε και έσβησε αρκετές φορές την εισαγωγή στο συγκεκριμένο review, αφού ήταν αδύνατο να γράψει κάτι το οποίο δεν έχει ήδη αποτυπωθεί στα αναρίθμητα άρθρα και σχόλια που αφορούν τον συγκεκριμένο τίτλο. Θα αρκεστούμε λοιπόν στο να αναφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας ότι το The Last of Us Part II αποτελεί ένας από τους σημαντικότερους τίτλους όχι μόνο της προηγούμενης

γενιάς αλλά και του gaming γενικότερα.

Στο παρόν κείμενο θα επικεντρωθούμε στις προσθήκες και αλλαγές που φέρνει το The Last of Us Part II Remaster και δεν θα αναλωθούμε σε λεπτομέρειες για το σενάριο και το gameplay, τα οποία έχουν κάνει την μετάβασή τους αναλλοίωτα, οπότε μπορείτε να ανατρέξετε στο αρχικό review μας.

Η σημαντικότερη προσθήκη στο The Last of Us Part II Remaster αποτελεί το νέο roguelike mode με την ονομασία No Return. Στο νέο αυτό mode καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από encounters σε διαφορετικά maps, τα οποία αλλάζουν σε κάθε run, με στόχο να φτάσουμε στο τελικό boss. Όπως καταλαβαίνετε, λόγω της roguelike φύσης του No Return, το permadeath και το reset εξοπλισμού και όπλων αποτελούν μέρος του βασικού gameplay του.

Ανάμεσα στα encounters επιστρέφουμε στο home base όπου μπορούμε να αναβαθμίσουμε όπλα και να διαλέξουμε την επόμενη κίνησή μας. Προχωρώντας και εκπληρώνοντας διάφορα challenges, ξεκλειδώνουμε διαθέσιμους χαρακτήρες και unlockable skins. Θεωρούμε ότι το No Return θα κρατήσει το ενδιαφέρον των fans της σειράς που αγαπάνε το roguelike είδος για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι developers επίσης μας δίνουν πρόσβαση στα Lost Levels, τα οποία είναι τρεις περιοχές σε πρώιμη έκδοση που αφαιρέθηκαν από τον αρχικό τίτλο. Όσοι έχουν περιέργεια να δουν λίγο την φιλοσοφία ανάπτυξης ενός παιχνιδιού θα βρουν ενδιαφέροντα τα τρία αυτά επίπεδα με τον σχολιασμό, διαφορετικά δεν θα λέγαμε ότι προσθέτουν κάτι στη συνολική εμπειρία του τίτλου.

Κλείνουμε το κομμάτι με τις προσθήκες αναφέροντας το Guitar Free Play, που μας επιτρέπει να παίζουμε κιθάρα, επιλέγοντας μάλιστα και διαφορετικά όργανα, το Speedrun Mode, καθώς και κάποια νέα filters και options στο photo mode.

Στο τεχνικό κομμάτι το The Last of Us Part II Remastered βελτιώνει το αρχικό παιχνίδι του PS4, προσθέτοντας 4K ανάλυση με 30 fpstarget στη λειτουργία Fidelity Mode, 1440p ανάλυση upscaled σε 4K με target 60 fps στη λειτουργία Performance Mode, και επιλογή για Unlocked Framerate σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν VRR.

Αναμενόμενα, οι χρόνοι φόρτωσης είναι αισθητά βελτιωμένοι, ενώ οπτικά υπάρχουν μικρές βελτιώσεις όσον αφορά τους χαρακτήρες, γεγονός απολύτως λογικό αφού το αρχικό παιχνίδι ήταν ήδη ένας από τους καλύτερους οπτικά τίτλους της προηγούμενης γενιάς και κυκλοφόρησε προς το τέλος της.

Η μεγαλύτερη διαφορά στην παρουσίαση εστιάζεται στους φωτισμούς, τις σκιές, την απόδοση των χρωμάτων, καθώς και την γενικότερη ευκρίνεια των χαρακτήρων και του κόσμου, με αυξημένες Level-of-Detail αποστάσεις. Το The Last of Us Part II Remastered αξιοποιεί επίσης πλήρως τo haptic feedback του ασύρματου χειριστηρίου DualSense και τις σκανδάλες, ώστε κάθε όπλο να έχει ξεχωριστή αίσθηση όταν το χρησιμοποιούμε.

Σίγουρα πολλοί θεωρούν ότι το remake ενός ήδη πανέμορφου οπτικά τίτλου, που φέτος θα κλείσει 4 χρόνια κυκλοφορίας, είναι περιττό. Το ίδιο σκεφτόταν και ο υπογράφων όταν ξεκίνησε την ενασχόληση του με το The Last of Us Part II Remaster. Μετά τις πρώτες ώρες ενασχόλησης, όμως, η γνώμη μας άρχισε να αλλάζει.

Η παρουσίαση, και ειδικά οι βελτιώσεις χρωμάτων, φωτισμών και σκιών στο οπτικό κομμάτι, δίνουν μια σημαντική ώθηση στην ατμόσφαιρα του τίτλου. Θα λέγαμε ότι η Naughty Dog με το The Last of Us Part II Remaster μάς δίνει την definitive edition του πονήματός της. Όσοι δεν το έχετε δει καθόλου σπεύσατε, για τους υπόλοιπους αποτελεί μια καλή αφορμή για να κάνουμε άλλο ένα playthrough και να χαθούμε πάλι στον κόσμο της Ellie.

Το The Last of Us Part II Remaster κυκλοφορεί από τις 19/1/24 για το PS5. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από το PlayStation Greece.

The post The Last of Us Part II Remaster | Review first appeared on GameOver.

The post The Last of Us Part II Remaster | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα