Super Mario Maker 2

Δημιουργώντας το Μανιταροβασίλειο όπως ακριβώς επιθυμούμε.

Τελικά, το πρώτο Super Mario Maker κέρδισε το στοίχημα του κοινού. Θα μπορούσε, βέβαια, να υφίσταται κάτι τέτοιο λόγω της ανομβρίας που επικρατούσε στην περίοδο του Wii U, όπου κάθε τι καινούριο γινόταν, αυτομάτως, κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Αντί να έχουμε ένα ολοκαίνουριο 2D Mario

platformer, η Nintendo πρόσφερε το εργαλείο αυτό που επιτρέπει στον παίκτη να δημιουργήσει τα δικά του επίπεδα, επιλέγοντας το δικό του στυλ απεικόνισης επιπέδου και χτίζοντας κομμάτι-κομμάτι ένα επίπεδο, ακριβώς όπως το είχε ονειρευτεί. Η δε δυνατότητα διαμοιρασμού των επιπέδων online ήταν μια αποκάλυψη, καθώς ακόμα και όσοι δεν επιθυμούσαν να φτιάξουν τα δικά τους επίπεδα, μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκατοντάδες διαθέσιμα επίπεδα στους servers του παιχνιδιού.

Έτσι, με έναν τόσο απλό και εύκολο τρόπο, η εταιρεία του Κυότο μπόρεσε να ρίξει από πάνω της το άγχος της προετοιμασίας ενός fully-fledged τίτλου με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο υδραυλικό και να επιτρέψει στην κοινότητα να... κάνει παιχνίδι. Και η κοινότητα, φυσικά, ανταποκρίθηκε με τέτοιο ενθουσιασμό και ζέση, κάτι που κατέστησε σχεδόν αναπόφευκτο το γεγονός ότι το Super Mario Maker θα είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του. Φυσικά, η κυκλοφορία του στο 3DS, με την έλλειψη υποστήριξης online περιεχομένου, δεν ήταν εκείνη που θα μπορούσε να περιμένει η κοινότητα.

Το να δημιουργεί κανείς και να αποθηκεύει επίπεδα στην κονσόλα του, περιμένοντας ένα StreetPass hit ή μέσω ανταλλαγής δεδομένων από διακονσολική ζεύξη να δώσει ζωή στο παιχνίδι, δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαν να κάνουν στη Nintendo. Όμως, μια συνέχεια του Super Mario Maker ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα έβρισκε τον δρόμο της στο Switch. Και πλέον, έχοντας ασχοληθεί αρκετά με όσα μπορεί να μας προσφέρει το δεύτερο μέρος, μπορούμε να πούμε πως το Super Mario Maker 2 πηγαίνει το level-designing genre (και γενικώς όσα μπορεί να μας προσφέρει αυτή η συνταγή) σε νέα, δυσθεώρητα και απολαυστικά levels.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με την πιο καινούρια και πιο ουσιαστική προσθήκη στο παιχνίδι – το Story Mode. Παίζοντας τα επίπεδα του Story Mode καλούμαστε να χτίσουμε από την αρχή το κάστρο της Πριγκίπισσας Peach, με τον Mario στο τιμόνι του αρχιτέκτονα μηχανικού. Το Story Mode προσφέρει κάτι παραπάνω από 100 επίπεδα, όπου καλούμαστε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νομίσματα και να χτίσουμε διάφορα τμήματα του κάστρου από το μηδέν. Παράλληλα, καλούμαστε επίσης να διασώσουμε διάφορα Toads – μέλη της ομάδας κατασκευής, τα οποία εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια του Story Mode μυστηριωδώς. Η ολοκλήρωση των επιπέδων στα οποία είναι παγιδευμένα, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να παίζουμε στο εν λόγω mode, ενώ παράλληλα θα μας ανταμείψει με cosmetic επιλογές που θα βελτιώσουν την απεικόνιση του εν λόγω mode, αλλά και με αξεσουάρ για τον χαρακτήρα Mii που καλούμαστε να σχεδιάσουμε στην αρχή του παιχνιδιού.

Στο σύνολό του, το Story Mode δεν πρόκειται να πάρει σε έναν παίκτη περισσότερο από 5 με 6 ώρες για να ολοκληρώσει όλα του τα επίπεδα. Γιατί, όμως, το θεωρούμε μια σημαντική προσθήκη; Για πολλούς λόγους, ασφαλώς. Αρχικά, να σημειώσουμε πως το Story Mode είναι η ιδανικότερη πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία νέων επιπέδων. Τα 100+ επίπεδα που είναι διαθέσιμα περιλαμβάνουν επίπεδα προερχόμενα από τα 2D παιχνίδια-ορόσημο της σειράς Mario: τα Super Mario Bros. 1 και 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U και Super Mario 3D World.

Τα επίπεδα στο σύνολό τους περιλαμβάνουν όλους τους διαθέσιμους κατασκευαστικούς μηχανισμούς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες στη δημιουργία των δικών τους επιπέδων: από την αλλαγή προοπτικής της κάμερας, τα διαθέσιμα in-level power-ups, οι μηχανισμοί ημέρας-νύχτας, η βαρύτητα, τα καιρικά φαινόμενα και, φυσικά, όλα εκείνα τα πλάσματα που προσδοκούν να κατασπαράξουν (στη χειρότερη) τον δύσμοιρο υδραυλικό που περνάει τα πάνδεινα για το χατίρι μιας πριγκίπισσας…ή των δημιουργών των επιπέδων στην προκειμένη περίπτωση. Το Story Mode είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για τον κάθε παίκτη να πάρει ιδέες, πριν επιχειρήσει να βάλει τις δικές του ιδέες στο τραπέζι και να δει πώς μπορεί να τις αξιοποιήσει. Επιπλέον, το πρόσθετο θετικό αυτού του mode είναι και η ίδια η υπόσταση των επιπέδων. Δεν παίζουμε ένα επίπεδο το οποίο μπορεί να είναι τμήμα μιας ορισμένης ακολουθίας επιπέδων, σε έναν συγκεκριμένο κόσμο και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ως τμήμα μιας συγκεκριμένης αποστολής.

Κάθε επίπεδο σε αυτόν τον κόσμο έχει το δικό του σχήμα και χρώμα, τους δικούς του μηχανισμούς και χαρακτηριστικά, και τον δικό του λόγο ύπαρξης, για να μην ξεχάσουμε τη δική του μέθοδο ολοκλήρωσης, η οποία μπορεί να απαιτεί ανορθόδοξα δύσκολες και ιδιότροπες κινήσεις που θα οδηγήσουν στο μονοπάτι της ολοκλήρωσης. Αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι, αν και η γραμμικότητα του επιπέδου συνεχίσει να υφίσταται, καθώς μεταφέρουμε τον Mario από το σημείο Α στο Β, εν τούτοις πολλές φορές τα επίπεδα ακολουθούν τη λογική επίλυσης puzzles για την ολοκλήρωσή τους και όχι την απλή μεταφορά στον τερματισμό.

Και, φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως το Story Mode αποτελεί και μια εναλλακτική ενασχόλησης με το παιχνίδι για εκείνη τη μερίδα των παικτών που δεν έχουν -ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν- δημιουργικές ιδέες κατασκευής των δικών τους επιπέδων, τα οποία θα μπορούν εν συνεχεία να μοιράσουν στον κόσμο. Παρά τη μικρή διάρκεια του εν λόγω mode, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι παίκτες που δεν νιώθουν έτοιμοι να προσφέρουν τις δημιουργίες τους στο ευρύ κοινό, μπορούν απλά να απασχολήσουν το μυαλό τους, μέχρι φυσικά να μεταφερθούν στο κομμάτι του παιχνιδιού που έχει το περισσότερο ζουμί, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για όσο καιρό θα αποφασίσουν πως θέλουν να ασχοληθούν με το Super Mario Maker 2.

Μιλάμε, φυσικά, για το Course World, το απαύγασμα της δημιουργικότητας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία εντός του παιχνιδιού. Οποιοσδήποτε παίκτης έζησε μεγάλες στιγμές με το Super Mario Maker στο Wii U, χωρίς αμφιβολία πρόκειται να περάσει το ίδιο καλά και σε αυτήν την έκδοση του παιχνιδιού. Οι πρώτες δημιουργίες παικτών άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας του παιχνιδιού, ενώ σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούμε την είσοδο νέων αγαπημένων επιπέδων στη λίστα των διαθέσιμων courses, με τη λίστα να επεκτείνεται και να καλύπτει τα ενδιαφέροντα αλλά και τις προτιμήσεις χιλιάδων παικτών εκεί έξω.

Ανάμεσα σε αυτά που έχουμε ξεχωρίσει, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκονται επίπεδα που εμπνέονται από τα περιβάλλοντα του Breath of the Wild αλλά και από μπουντρούμια της σειράς The Legend of Zelda, επίπεδα που ο σχεδιασμός τους θυμίζει παιχνίδια στυλ Metroidvania, ενώ φυσικά δεν λείπουν και συμπλέγματα επιπέδων όπου όλα μαζί θα μπορούσαν να αποτελούν ένα ξεχωριστό παιχνίδι... ή, μάλλον, ένα παιχνίδι εντός ενός άλλου παιχνιδιού. Και, αναμφίβολα, με την πάροδο του χρόνου, όλο και περισσότερες ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες θα βρίσκουν το δρόμο τους στο Course World, δίνοντας όλο και περισσότερα κίνητρα στους παίκτες να επιστρέφουν στο παιχνίδι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να το ξεχνούν και, κυρίως, χωρίς ποτέ να χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Και για εκείνους τους απαιτητικούς παίκτες, που αναζητούν περαιτέρω προκλήσεις, τις οποίες ίσως και να μην έβρισκαν σε ένα παραδοσιακό παιχνίδι της σειράς Super Mario, οι δημιουργοί αλλά και η ομάδα ανάπτυξης έχουν να δώσουν λύσεις. Από πλευράς δημιουργών, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συναντήσει επίπεδα τα οποία προκαλούν τα αντανακλαστικά, τη μνήμη αλλά και τις platforming ικανότητές μας. Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν επίπεδα τα οποία μπορεί να μην είναι απαραίτητα δύσκολα, αλλά απαιτούν προσεκτική σκέψη και προσέγγιση για να καταφέρει ο παίκτης να φτάσει στην στήλη τερματισμού. Όπως αναφέραμε ήδη πιο πάνω, υπάρχουν και εκείνα τα επίπεδα τα οποία λειτουργούν με προσέγγιση puzzles. Ζητούν, δηλαδή, από τον παίκτη, να εκτελέσει συγκεκριμένες κινήσεις ούτως ώστε να φτάσει στον τελικό στόχο.

Υπάρχουν άλλα επίπεδα, τα οποία έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από τους παίκτες, οι οποίες περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της πίστας με έναν συγκεκριμένο αριθμό (χρυσών) νομισμάτων, εξολοθρευμένων πλασμάτων, ακόμα και με την αποφυγή συγκεκριμένων κινήσεων. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εξουθενωτικά δύσκολες πίστες, με το πολύ μικρό ποσοστό ολοκλήρωσής τους, οι οποίες θα μας οδηγήσουν αρκετές φορές στην οθόνη Game Over, προκαλώντας την αντίληψή μας και τη σκέψη μας ξανά και ξανά και ξανά -ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως δεν υπάρχει επίπεδο στο παιχνίδι που να είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί. Προϋπόθεση, άλλωστε, της Nintendo είναι η βεβαίωση ότι ο κάθε παίκτης θα μπορεί να ολοκληρώσει το επίπεδο που δημιουργεί, πριν το ανεβάσει στο Course World. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε επίπεδο υπόκειται στην κριτική και τα σχόλια των ίδιων των παικτών.

Ο μεγάλος αριθμός playthroughs κάποιου επιπέδου και τα θετικά σχόλια των μελών της κοινότητας είναι σχεδόν πάντοτε ενδεικτικά για την ποιότητα κατασκευής, το επίπεδο πρόκλησης και το συνολικό ενδιαφέρον που μπορεί να έχει μια ανεβασμένη πίστα, ανάλογα με τις ταμπέλες (tabs) που τη συνοδεύουν και δίνουν μια γεύση ως προς το περιεχόμενό της, όσο και το επίπεδο δυσκολίας, το οποίο εκφράζεται με το ποσοστό ολοκλήρωσής της. Και αν ακόμα και αυτού του είδους επίπεδα δεν είναι και πάλι αρκετά, τότε το Course Word έρχεται να προσφέρει ακόμα δύο τρόπους παιχνιδιού, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο το συνεχόμενο replayability του παιχνιδιού.

Το Endless Challenge προσφέρει ακριβώς ό,τι λέει το όνομά του – μια σειρά επιπέδων, με ορισμένο αριθμό ζωών (ο οποίος μεταφέρεται από επίπεδο σε επίπεδο), τα οποία προσφέρονται ως μέρος ενός μεγαλύτερου course, με τον παίκτη να καλείται να φτάσει στον τερματισμό του με επιτυχία, χωρίς να χάσει τις διαθέσιμες ζωές του. Τα επίπεδα επιλέγονται αυτόματα από το παιχνίδι, δεν είναι τα ίδια σε κανένα playthrough, ενώ η δυσκολία τους έγκειται αποκλειστικά στην επιλογή των παικτών. Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο καθένας, τα επίπεδα στην Easy δυσκολία είναι αρκετά προσπελάσιμα και δεν απαιτούν από τον παίκτη αρκετή δυσκολία για να φτάσει στον τερματισμό. Αντίθετα, τα επίπεδα στην Super Expert δυσκολία είναι εκείνα που θα αναγκάσουν τον παίκτη να υπολογίσει σωστά το κάθε του βήμα, την κάθε του κίνηση, ενώ πολλές φορές θα τον αναγκάσουν να μπει στη λογική των γρίφων που κοσμούν τα puzzle-oriented επίπεδα, προσεγγίζοντάς πιο στρατηγικά, πιο έξυπνα.

Για το τέλος αφήνουμε το κομμάτι πολλαπλών παικτών, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Network Play. Σε αυτό το κομμάτι προσφέρεται η δυνατότητα παιχνιδιού πολλαπλών παικτών τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε παγκόσμιο, μέσω ενεργής σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Το παιχνίδι πολλαπλών παικτών υποστηρίζει έως και τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα, με τον κάθε παίκτη να χρειάζεται τη δική του κονσόλα για να συμμετάσχει σε gaming συνεδρίες με άλλους παίκτες ταυτόχρονα. Το multiplayer τμήμα του Super Mario Maker 2 επιτρέπει στους παίκτες να συμμετάσχουν σε συνεργατικά παιχνίδια στο Multiplayer Co-op mode, όπου πρέπει να οδηγήσουν τις ομάδες τους όσο πιο γρήγορα γίνεται στο τέλος του επιπέδου, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις όποιες προκλήσεις μπορεί να βρουν μπροστά τους.

Την ίδια στιγμή, μπορούν να επιλέξουν να παίξουν ο ένας ενάντια στον άλλο μέσω του Multiplayer Versus mode, όπου ξεχύνονται σε έναν αγώνα δρόμου, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον τερματισμό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, ενώ ταυτόχρονα κάνοντας ό,τι μπορούν για να θέσουν εμπόδια στους άλλους παίκτες ή, ακόμα καλύτερα, να τους δουν να πέφτουν θύματα των παγίδων ή των εχθρών που λυμαίνονται κάθε επίπεδο. Για μια ακόμα φορά, η επιλογή των επιπέδων γίνεται εντελώς τυχαία από το σύστημα, αν και οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν εκ των προτέρων το επίπεδο δυσκολίας στο οποίο επιθυμούν να αναμετρηθούν μεταξύ τους.

Αναφερθήκαμε εκτενώς στο Course World και στο πώς οι παίκτες μπορούν να αξιοποιήσουν την ανεξάντλητη δημιουργικότητα της κοινότητας του Super Mario Maker 2 για να δημιουργήσουν επίπεδα εφάμιλλα των εργαζομένων στο R&D1 της Nintendo και όλων όσων ακολούθησαν μετά από αυτό. Τα επίπεδα, όμως, απαιτούν και τα κατάλληλα εργαλεία για να δημιουργηθούν – και εδώ ακριβώς έρχεται η επιλογή Make που συναντούμε στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού και μας στέλνει απευθείας στην οθόνη δημιουργίας. Επιλέγοντας ένα από τα πέντε διαθέσιμα templates κόσμων, οι παίκτες μπορούν να «παίξουν» με την ποικιλία αντικειμένων, power-ups και εχθρών, τα background σκηνικά, το νερό, τη λάβα και άλλα στοιχεία, ακόμα και τη γεωμορφολογία του εδάφους.

Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και η εργαλειοθήκη φαντάζει αρκετά πιο μεγάλη και περιεκτική σε σχέση με αυτήν του αρχικού Super Mario Maker, με όλα τα εργαλεία δημιουργίας κόσμων που διαθέτει το παιχνίδι να είναι διαθέσιμα από την αρχή, χωρίς περιορισμούς και ελλείψεις. Η κατασκευή των επιπέδων μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο όταν παίζουμε σε portable mode, κάνοντας χρήση της οθόνης αφής, όσο και όταν παίζουμε σε docked mode, με όπλα μας τη μεγαλύτερη οθόνη και το χειριστήριο. Θεωρούμε, δε, πως είναι πολύ πιο εύκολη η κατασκευή όταν παίζουμε φορητά, λόγω της άμεσης αλληλεπίδρασης του παίκτη με την κονσόλα, ενώ θα θέλαμε να δούμε να υποστηρίζονται τα gyro controls της κονσόλας όταν χρησιμοποιούμε το χειριστήριο, για μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια κινήσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι παίκτες είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δαπανήσουν αρκετές ώρες στη κατασκευή μοναδικών επιπέδων.

Όσο όμως περισσότερες επιλογές υπάρχουν, τόσο χαοτική φαντάζει μερικές φορές η πρόσβαση στην εργαλειοθήκη κατασκευής, η οποία μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη στα μάτια του παίκτη εκείνου που είτε κάνει την πρώτη του δοκιμή να εκφράσει τη δημιουργικότητά του όσον αφορά στην κατασκευή ενός νέου επιπέδου, είτε εκείνου που έχει καιρό να ασχοληθεί με το πρώτο Super Mario Maker και ασχολείται για πρώτη φορά με την προσθήκη μετά από χρόνια. Ο πειραματισμός με την προσθήκη ή την επιλογή των κατάλληλων αντικειμένων μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει πονοκεφάλους, πιθανότατα λόγω του μεγάλου αριθμού αντικειμένων και του UI που πολλές φορές δεν είναι και τόσο φιλικό στον χρήστη.

Ευτυχώς, η Nintendo έχει προνοήσει με την προσθήκη ενός διαδραστικού και εκτενούς tutorial (ευχαριστούμε τον Yamamura για τη διασκεδαστική του παρουσία σε αυτό το σημείο!), το οποίο καλείται να καθοδηγήσει τον παίκτη σε όλα τα στάδια δημιουργίας ενός επιπέδου. Και πάλι, ωστόσο, το tutorial μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα να χάνεται κάπου η ισορροπία ανάμεσα στους μηχανισμούς εκμάθησης και πρακτικής. Στην περίπτωσή μας, θεωρούμε πως η δοκιμή είναι η καλύτερη μέθοδος εκμάθησης, αλλά δεν γίνεται να συμμερίζονται όλοι οι παίκτες αυτήν την άποψη, γεγονός όμως που δεν βοηθιέται απόλυτα από την ύπαρξη του tutorial.

Όσο και αν διαμαρτυρόμαστε εδώ, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το tutorial σύντομα θα δώσει χώρο στην -πρακτικά ατέλειωτη- διασκέδαση του να παίζει κανείς αλλά και να δημιουργεί ενδιαφέροντα επίπεδα. Το Course World και το συνεχώς ανανεώσιμο υλικό του θα απαιτεί όλο και περισσότερο χρόνο από τον gaming χρόνο των παικτών που θα προσθέσουν το Super Mario Maker 2 στη συλλογή τους. Θα θέλαμε, ωστόσο, να σταθούμε σε ένα ζήτημα που προκύπτει στο διαδικτυακό παιχνίδι πολλαπλών παικτών. Στο 95% των προσπαθειών που κάναμε για να παίξουμε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, ήρθαμε αντιμέτωποι με υπερβολικά μεγάλο lag, το οποίο ήταν εντελώς αποτρεπτικό τόσο για εμάς, όσο και για τους συμπαίκτες μας, οι οποίοι άρχισαν να αποχωρούν από το επίπεδο ο ένας μετά τον άλλον.

Θεωρούμε αδιανόητη μια καθυστέρηση φόρτωσης δεδομένων τέτοιας έντασης και διάρκειας, ειδικά όταν υπάρχουν άλλα παιχνίδια εκεί έξω που τρέχουν αβίαστα και ειδικά από τη στιγμή που η Nintendo, πλέον, ζητά από τους παίκτες να καταβάλουν ένα ποσό για πρόσβαση στις online υπηρεσίες της. Ελπίζουμε ότι αυτό θα αντιμετωπιστεί κάποια στιγμή με ένα διορθωτικό patch, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ακόμα να καθυστερεί. Ένα άλλο ζήτημα που θα ενοχλήσει μια μερίδα παικτών είναι η άρνηση της Nintendo να επιτρέψει το διαδικτυακό παιχνίδι με φίλους. Η δικαιολογία που έδωσε αφορά στο fair play των στατιστικών που εμφανίζονται στα leaderboards, υποκινούμενη σαφώς από τη σκέψη πως, παίζοντας με κάποιον φίλο, θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία, με τα τελικά ratings να είναι άδικα.

Ας μας επιτραπεί, όμως, να εκφράσουμε την άποψη πως, ακόμα και όταν ένας παίκτης παίζει παρέα με έναν φίλο (ή περισσότερους), τα τυχαία επίπεδα που προκύπτουν από την επιλογή του συστήματος μπορούν να προσδώσουν τον ίδιο ρυθμό πρόκλησης και δυσκολίας όπως δίνουν σε δύο εντελώς άγνωστους παίκτες, αναιρώντας αυτόματα την άποψη των δημιουργών του Super Mario Maker 2. Μια ακόμα ένσταση που θα θέλαμε να κάνουμε σε αυτό το σημείο είναι η ύπαρξη του template του Super Mario 3D World. Αν και σαν προσθήκη δεν μας απογοητεύει, καθώς προσθέτει μια 2.5D πινελιά στον 2D κόσμο του παιχνίδιού, απόρροια των πλήρως τρισιδάστατων περιβαλλόντων, για να μην παραβλέψουμε τους ολοκαίνουριους μηχανισμούς, physics και αντικείμενα που το συνοδεύουν, προσφέροντας νέες προοπτικές δημιουργίες στην κοινότητα.

Ωστόσο, το νέο template δεν φέρεται να έχει την ίδια συσχέτιση και αλληλεπίδραση που έχουν τα προηγούμενα τέσσερα templates μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει πως κάθε φορά που επιθυμούμε να προβάλουμε ένα επίπεδο που δημιουργήσαμε με ένα από τα προηγούμενα templates στο νέο περιβάλλον, όλα όσα έχουμε δημιουργήσει εξαφανίζονται, αναγκάζοντάς μας να ξεκινήσουμε τη δημιουργία ενός νέου επιπέδου από το μηδέν. Αντιστοίχως, το ίδιο συμβαίνει και όταν επιθυμούμε να μεταβούμε από το 3D World στα προηγούμενα. Η πρακτική αυτή, αν και εν μέρει μπορεί να εξηγηθεί λόγω της πιθανής έλλειψης physics, καθώς οι μεταμορφώσεις δεν υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία, θυμίζει περισσότερο μια διαδικασία απλής προσθήκης σε κάτι που βασίστηκε σε αντιγραφή/ επικόλληση από κάτι που υπήρχε πιο πριν, και δεν προκαλεί θετικές εντυπώσεις. Ίσως, κάποια στιγμή, διορθωθεί και αυτό το ζήτημα.

Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να καθίσουμε και να αναλογιστούμε τις διαστάσεις που έχει πάρει το level-making genre και την ανταπόκριση μεγάλης μερίδας του κοινού σε αυτό. Η απροσδόκητη επιτυχία του Minecraft άνοιξε τις πύλες για περισσότερα παιχνίδια του είδους και για την αστείρευτη έμπνευση των παικτών. Και μέσα στον κυκεώνα παρόμοιων κυκλοφοριών, το Super Mario Maker 2 έρχεται και πατάει γερά τα πόδια του σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό: των παικτών που αρέσκονται στο να δημιουργούν, αλλά και των παικτών που μεγάλωσαν με τα 2D παιχνίδια της σειράς Mario, τους μηχανισμούς τους και τις πάντοτε επιτυχημένες προσπάθειες να σώσουν την πριγκίπισσα Peach από τα νύχια του θηριώδους Bowser.

Με όπλο το αρκετά μεγάλο περιεχόμενο που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος σε καθημερινή σχεδόν βάση, είναι βέβαιο πως το Super Mario Maker 2 αναμένεται να μονοπωλήσει αρκετές ώρες τόσο εντός του καλοκαιριού, όσο και για τα επόμενα καλοκαίρια που θα ακολουθήσουν. Αν και υπάρχουν κάποιες παραφωνίες που θα θέλαμε να διορθωθούν άμεσα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν πλήρη και χορταστικό τίτλο, υπεραρκετό και πλήρως ικανό να ικανοποιήσει τις 2D αναζητήσεις χιλιάδων παικτών εκεί έξω – ακόμα και παικτών οι οποίοι κρατούν μια αμυντική στάση απέναντι στις περιπέτειες του Mario, αλλά που είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν και να μοιραστούν.

switch
Keywords
super mario, super, mario, super mario, super, mario, wii u, εν λόγω, υφίσταται, wii, nintendo, στυλ, online, εταιρεία, hit, switch, νέα, απρόσκοπτα, bros, world, συγκεκριμένο, wild, legend, zelda, μνήμη, game, βεβαίωση, tabs, endless, easy, expert, network, play, versus, background, lag, patch, σημαίνει, minecraft, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, first world's fair, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, το στοιχημα, μνήμη, αξεσουαρ, βημα, εργαλεια, καθημερινη, νυχια, οροσημο, παιχνιδια, game, minecraft, ups, versus, αβιαστα, αγχος, αποκαλυψη, απλα, απρόσκοπτα, βεβαίωση, γεγονος, γευση, γινεται, δευτερο, δυνατοτητα, δικη, δωσει, διαδικτυο, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, ελλειψη, εμπνευση, ενδιαφεροντα, εν λόγω, εν μερει, ενσταση, εμφάνιση, επιτυχια, ερχεται, εταιρεία, ζευξη, ζωη, ζητα, ζωων, ιδεες, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υφίσταται, θετικο, θυμιζει, ισορροπια, κινηση, λαβα, λογο, ματια, μηδεν, μικρο, μυαλο, νερο, ομαδα, οθονη, ονομα, περιβαλλον, πηγη, ποιοτητα, πυλες, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, στυλ, σχολια, τμημα, τιτλος, φυσικα, φορα, χρονικα, χρωμα, ωρες, αδυνατο, background, δικαιωμα, easy, endless, εξυπνα, puzzle, network, hit, χωρα, ιδιαιτερα, switch, κομματι, lag, legend, μεθοδος, μπροστα, nintendo, ομαδες, patch, παιχνιδι, play, ποδια, power, σημαίνει, σκηνικα, online, θετικα, υλικο, wii, wii u, wild, world, bros, zelda
Τυχαία Θέματα