Pokémon Scarlet / Violet – Όλα όσα γνωρίζουμε

Το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για τους λάτρεις της catch ‘em all σειράς Pokémon, καθώς οι Nintendo και Game Freak κυκλοφόρησαν το Pokémon Legends: Arceus τον Ιανουάριο, και τώρα έχουν μπει στην τελική ευθεία για να δώσουν το επόμενο βασικό κεφάλαιο της σειράς, το Pokémon Scarlet / Violet. Έχουν περάσει τρία χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου βασικού

τίτλου Pokémon, του Pokémon Sword and Shield, οπότε η δίψα των φίλων της σειράς είναι στο αποκορύφωμά της.

Η Game Freak έχει υποσχεθεί μερικές μεγάλες αλλαγές για τα Pokémon Scarlet και Violet, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους open world, της μη γραμμικής εξέλιξης και του co-op παιχνιδιού. Αν και υπάρχουν ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το αν η τεχνολογία της Game Freak μπορεί να “σταθεί στο ύψος της” για τη δουλειά, αυτή είναι αναμφίβολα η πιο φιλόδοξη προσπάθειά της μέχρι τώρα. Ας δούμε τι θα πρέπει να περιμένουν οι φιλόδοξοι trainers από το Pokémon Scarlet / Violet.

Setting και Story

Το Pokémon Scarlet / Violet διαδραματίζονται σε μια νέα περιοχή, την Paldea, η οποία είναι αόριστα εμπνευσμένη από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Ο τίτλος ακολουθεί ένα setup σε στυλ Harry Potter, με τον παίκτη να ξεκινά ως μαθητής στην Ακαδημία Naranja, αντί απλώς να ταξιδεύει για να χαράξει την μοίρα του στον κόσμο. Στην ακαδημία θα συναντήσουμε το “συνηθισμένο καστ των Pokémon RPG προσωπικοτήτων”, το οποίο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αν αγοράσουμε την Scarlet ή Violet έκδοση του παιχνιδιού.

Στο καστ περιλαμβάνονται οι καθηγητές Sada ή Turo, η rival μας Nemona και διάφοροι άλλοι χαρακτήρες. Όπως συμβαίνει συνήθως με τα Pokémon, καλό είναι να μην περιμένουμε την πιο επική ή συναισθηματικά πολύπλοκη ιστορία, αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχουν μερικοί συμπαθητικοί χαρακτήρες για να κάνουμε παρέα.

Πραγματικά open world;

Τα Pokémon Scarlet / Violet θα προσφέρουν έναν πλήρη ανοιχτό κόσμο, με τους παίκτες να μπορούν να τον εξερευνήσουν όπως επιθυμούν αλλά με λίγους περιορισμούς. Όπως είχε συμβεί και στο Pokémon Legends: Arceus που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς, τα Pokémon θα εμφανίζονται στην πραγματικότητα στον κόσμο, αντί να εμφανίζονται τυχαία όπως ίσχυε στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχουν την ίδια επιθετική προδιάθεση απέναντι στον παίκτη.

Για όσους trainers δεν θέλουν απλώς να περιπλανηθούν τυχαία, ο τίτλος θα προσφέρει ουσιαστικά τρία campaigns – Victory Road, Path of Legends και Starfield Street- για να ακολουθήσουν, στα οποία θα μπορούμε να κάνουμε εναλλαγή μεταξύ τους, όπως και όποτε θέλουμε. Το Victory Road είναι το παραδοσιακό «συλλέξτε τα gym badges», αν και αυτή τη φορά θα μπορούμε να τα αποκτήσουμε με όποια σειρά θέλουμε. Το Path of Legends θα μας βάλει στο κυνήγι των Titan Pokémon και τέλος το Starfield Street θα μας φέρει αντιμέτωπους με την Team Star (κοινώς, τη villain ομάδα του παιχνιδιού).

Θα μπορούμε να παίξουμε με φίλους μας;

Ναι, αν και με έναν λιγότερο περιορισμένο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν. Εκτός από τα τυπικά στοιχεία, όπως trading και συμμετοχή σε φιλικές μάχες, έως και τέσσερις παίκτες θα μπορούν να εξερευνήσουν μαζί τον κόσμο του Pokémon Scarlet / Violet. Το μόνο που απαιτείται για το ταυτόχρονο, ασυνεργατικό παιχνίδι θα είναι μια ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία Nintendo Switch Online.

Ενώ θα είμαστε ελεύθεροι να κινούμαστε με τους φίλους μας, το βασικό co-op mode του Pokémon Scarlet και Violet είναι το “Tera Raid Battles”, στο οποίο εμείς και οι υπόλοιποι παίκτες θα αντιμετωπίζουμε ισχυρά Terastallized Pokémon έχοντας ένα χρονικό όριο (περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Terastallizing, μπορείτε να βρείτε παρακάτω στο κείμενο). Εν τω μεταξύ, το competitive Battle Stadium επιστρέφει επίσης.

Σύστημα μάχης

Ως επί το πλείστον, οι μάχες του Pokémon Scarlet / Violet θα εξακολουθούν να ακολουθούν τα γνωστά turn-based μονοπάτια. Τώρα, υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσουμε μερικά Pokémon που έχουν γίνει “Terastallised”, δίνοντάς τους ένα λαμπερό κέλυφος σαν κρύσταλλο και βελτιωμένες ικανότητες. Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν τα terastallised Pokémon έχει να κάνει κυρίως με τις κινήσεις που ήδη διαθέτουν και το πόσο ακόμα πιο ισχυρές μπορούν να γίνουν. Θα μπορούμε επίσης να κάνουμε terastallise τα δικά μας πλάσματα με ειδικά επαναφορτιζόμενα orbs, με μερικά από αυτά να μπορούν να αλλάξουν τον τύπο του πλάσματος μας, δίνοντας μας μεγαλύτερη ευελιξία στις μάχες.

Η άλλη μεγάλη αλλαγή στο σύστημα μαχών τουScarlet / Violet είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται να τις κάνουμε αν δεν το θέλουμε. Μπορούμε να ορίσουμε ένα από τα Pokémon μας να πολεμά τα άγρια Pokémon παθητικά, επιτρέποντάς μας να εξερευνούμε τον κόσμο ελεύθερα και να συλλέγουμε XP χωρίς να ανησυχούμε για τις συνεχείς μάχες. Ομοίως, οι μάχες με άλλους εκπαιδευτές δεν θα μας επιβάλλονται πλέον – μόνο εμείς μπορούμε να τις ξεκινήσουμε.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τα παραπάνω στο παρακάτω video

Θα έχουμε το πλήρη Pokedex στον νέο τίτλο;

Δυστυχώς όχι. Ξεκινώντας με το Pokémon Sword / Shield, η Game Freak σταμάτησε να επιτρέπει στους παίκτες να εισάγουν και να παίζουν με όλα τα υπάρχοντα Pokémon varieties. Το ίδιο θα ισχύει και για τα Pokémon Scarlet / Violet. Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλο θα είναι το Pokedex του Scarlet / Violet κατά την κυκλοφορία του, αλλά από τη στιγμή που το Sword / Shield κυκλοφόρησε με 400 πλάσματα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε έναν παρόμοιο αριθμό. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα της διάθεσης DLC, που να προσθέτουν περισσότερα Pokémon στη σειρά.

Θα έχουμε νέα Pokémon στο παιχνίδι;

Φυσικά, τα Pokémon Scarlet / Violet θα έχουν μια ποικιλία νέων πλασμάτων προς συλλογή. Ενώ η είσοδος των νέων Pokémon έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία χρόνια, μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί 20, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε νέα starter Pokémon, το grass type Sprigatito, το fire type Fuecoco και το water type Quaxly.

Θα έχουμε επίσης τα νέα Legendary Pokémon Koraidon και Miraidon, τα οποία θα είναι σημαντικοί σύντροφοι στο ταξίδι μας στον κόσμο του Scarlet και Violet, καθώς και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οχήματα, καθώς θα μεταμορφώνονται σε Poke-cycles και glider για να περιηγηθούμε στον χάρτη.

Μπορείτε να δείτε μια συλλογή με τα ανακοινωθέντα πλάσματα του Scarlet / Violet, παρακάτω.

Τιμή, πλατφόρμα και ημερομηνία κυκλοφορίας

Τα Pokémon Scarlet / Violet θα φτάσουν στο Nintendo Switch στις 18 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όπως είναι παράδοση, το Scarlet και το Violet θα προσφέρονται ως δύο ελαφρώς διαφορετικοί τίτλοι προς €60 το ένα. Η Nintendo θα προσφέρει επίσης το Pokémon Scarlet και Violet Double Pack για €120.

The post Pokémon Scarlet / Violet – Όλα όσα γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα