NPD Νοεμβρίου: Πωλήσεις ρεκόρ για το PS4

To CoD: WWII ο πιο πετυχημένος τίτλος του 2017.

Ο Νοέμβριος είναι ένας από τους σημαντικότερους μήνες για τη gaming βιομηχανία, καθώς είναι ο μήνας των μεγάλων κυκλοφοριών, αλλά και ο μήνας της "Black Friday", μία μέρα που οι πωλήσεις των βιντεοπαιχνιδιών και των κονσολών εκτοξεύονται. Το NPD όπως κάθε μήνα, δημοσιοποίησε τα στοιχεία του για την αγορά και αυτά είναι αρκετά χρήσιμα για να καταλάβει κανείς τις προτιμήσεις των παικτών, σε μία τεράστια αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ.

Στον

τομέα του hardware, αυτή τη φορά δεν υπήρξε συγκεκριμένος νικητής και θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι όλοι κέρδισαν, με τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις hardware να αγγίζουν τα 1.1 δις δολάρια και να είναι υψηλότερα κατά 52% σε σχέση με πέρυσι. Το PlayStation 4 πούλησε τις περισσότερες κονσόλες και έμεινε στη κορυφή της λίστας, έχοντας τον πιο επιτυχημένο μήνα της ζωής του. Από την άλλη το Xbox One της Microsoft, το οποίο είχε και αυτό τον πιο επιτυχημένο -σε πωλήσεις- μήνα της "ζωής" του, κατάφερε να επιφέρει τα περισσότερα έσοδα και αυτό οφείλεται στην κυκλοφορία του ακριβότερου One X. Ταυτόχρονα και η επιτυχημένη πορεία του Nintendo Switch βοήθησε στην αύξηση των εσόδων από το hardware.

Όσον αφορά το software, εδώ υπάρχει αδιαμφισβήτητος νικητής και αυτός δεν είναι άλλος από το Call of Duty: WWII. Ο τίτλος της Activision, μέσα σε ένα μόλις μήνα κατάφερε να γίνει η πιο πετυχημένη κυκλοφορία του 2017 και να συνεχίσει μία παράδοση 9 χρόνων, από την κυκλοφορία του Call of Duty 4: Modern Wardare, που τίτλος της σειράς Call of Duty είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά κυκλοφορία. Λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλος τίτλος που να μπορεί να συγκριθεί εμπορικά με το Call of Duty: WWII, αναγκαστικά αυτό θα συγκριθεί με τους προηγούμενους τίτλους της σειράς και από ότι φαίνεται τα νέα για τον φετινό τίτλο είναι ιδιαίτερα ευχάριστα αφού κατάφερε να είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά Call of Duty, από την κυκλοφορία του Black Ops II και έπειτα. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε το Star Wars: Battlefront II, οι πωλήσεις του οποίου ίσως ήταν λιγότερες από αυτές που αναμενόταν, λόγω της όλης φασαρίας γύρω από αυτό και την πολιτική που ακολουθήθηκε από την EA, ωστόσο αυτό δεν το εμπόδισε να κατακτήσει την δεύτερη θέση. Ευχάριστα είναι τα νέα και από το στρατόπεδο της Ubisoft, καθώς το Assassin's Creed: Origins είναι το πιο επιτυχημένο μέλος της σειράς, από την κυκλοφορία του AC IV: Black Flag, πίσω στο 2013.

Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του CoD: WWII φαίνεται πως επηρέασε τις πωλήσεις ενός άλλου τίτλου της Activision, του Destiny 2, κάτι που σε συνδυασμό βέβαια με το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον τίτλο της Bungie, το οδήγησαν στην 9η θέση του πίνακα, ωστόσο δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός πως το Destiny 2 είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος εμπορικά τίτλος του 2017. Τέλος, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των racing τίτλων, οι οποίες τριπλασιάστηκαν το Νοέμβρη ενώ είναι οι διπλάσιες σε σχέση με αυτές του προηγούμενου έτους, κάτι που οφείλεται στην πορεία των Need for Speed: Payback, Gran Turismo Sport και Forza Motorsport 7.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ για τον μήνα Νοέμβριο.

Call of Duty: WWII (Activision)Star Wars: Battlefront 2 (EA)Assassin's Creed: Origins (Ubisoft)NBA 2K18 (Take-two)Madden NFL 18 (EA)Super Mario Odyssey (Nintendo)*FIFA 18 (EA)Need for Speed: Payback (EA)Destiny 2 (Activision)**Pokemon: Ultra Sun (Nintendo)*/***

*Όχι ψηφιακές πωλήσεις

**Όχι πωλήσεις μέσω Battle.net

***Στην 11η θέση βρίσκεται το Pokemon: Ultra Moon

pcps4switchxbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα