NPD Μαΐου: Τρομερή επίδοση για το State of Decay 2

Το PlayStation κερδίζει την μάχη του hardware και ρεκόρ για το Detroit!

Για ακόμη ένα μήνα, αυτόν του Μαΐου, το NPD Group μοιράστηκε τα στοιχεία του για την πορεία της gaming αγοράς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Mat Piscatella τα συνολικά

έσοδα της βιομηχανίας παρουσιάζονται αυξημένα κατά 13% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, κάτι που σημαίνει πως αυτά άγγιξαν τα 685 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στην μεγάλη άνοδο των εσόδων από hardware, της τάξης του 26%, η οποία ήταν αρκετή ώστε να απορροφήσει τα κατά 4% μειωμένα -σε σχέση με πέρυσι- έσοδα από software.

Πιο αναλυτικά, αυτόν τον μήνα ο τίτλος με τις περισσότερες πωλήσεις, ήταν το State of Decay 2 της Undead Labs, η οποία θυμίζουμε πως προσφάτως εξαγοράστηκε από την Microsoft. Ο τίτλος ξεπέρασε με άνεση την επίδοση του πρώτου State of Decay, επιτυγχάνοντας περίπου διπλάσιες πωλήσεις, ενώ κατάφερε να κρατήσει το God of War στη δεύτερη θέση της λίστας. Η αποκλειστικότητα της Sony είναι πλέον ο δεύτερος πιο επιτυχημένος τίτλος του 2018, πίσω μόνο από το Far Cry 5, το οποίο για ακόμη ένα μήνα βρίσκεται μέσα στη πρώτη πεντάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις.

Στην τρίτη θέση της λίστας, βρίσκεται ακόμη μία αποκλειστικότητα της Sony, το Detroit: Become Human. O νέος τίτλος του David Cage ξεκίνησε αρκετά δυνατά τη πορεία του στην αγορά, αφού κατάφερε να πουλήσει κατά 20% περισσότερα αντίτυπα σε σχέση με τον πιο επιτυχημένο τίτλο της Quantic Dream, δηλαδή το Heavy Rain. Στην δεκάδα βρίσκονται και τα Donkey Kong Country, Hyrule Warriors και Mario Kart, ενώ σε αυτή εντοπίζονται και τα Grand Theft Auto V και Rainbow Six Siege, δύο τίτλοι που βρίσκονται στην αγορά για παραπάνω από δύο χρόνια.

Όσον αφορά τον τομέα του hardware, το PlayStation 4 συνεχίζει να είναι ο μεγάλος νικητής, ωστόσο ο Μάιος του 2018 ήταν ο πιο δυνατός, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα των προηγούμενων ετών, και για τις τρεις μεγάλες πλατφόρμες. To Nintendo Switch συνεχίζει τη πολύ δυνατή του πορεία, αφού η έκδοση με τα Κόκκινα/Μπλε JoyCons αποτελεί την έκδοση κονσόλας με τις περισσότερες πωλήσεις, για ακόμη ένα μήνα.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις για την αγορά των ΗΠΑ:

State of Decay 2God of War 2018Detroit: Become HumanFar Cry 5Donkey Kong Country: Tropical Freeze*Grand Theft Auto VHyrule Warriors Definitive Ed*Tom Clancy's Rainbow Six: SiegeMario Kart 8*NBA 2K18

*Δεν καταμετρήθηκαν πωλήσεις ψηφιακών εκδόσεων.

pcps4switchxbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα