Green Light District #13

Οι "two Nicks" προτείνουν τα πιο ενδιαφέροντα indie παιχνίδια της περιόδου.

Επιστροφή με την 13η (και τυχερή) στάση του Green Light District, την τελευταία αριθμημένη για το 2018 αν και φυσικά θα υπάρξει και ένα special, εορταστικό επεισόδιο με τις επιλογές μας από τα καλύτερα indies του έτους. Στο παρόν επεισόδιο είδαμε τις αναρίθμητες indie προτάσεις του Steam για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, από όπου ξεχωρίσαμε τις

ακόλουθες 10 προτάσεις.

Το χορό ξεκινάει το CrossCode, ένα top-down action παιχνίδι που μας μεταφέρει σε ένα βιντεοπαιχνίδι μέσα στο ίδιο το βιντεοπαιχνίδι, σε μία παραγωγή με άπλετο μεράκι που παραπέμπει ευχάριστα και με φροντίδα σε δεκαεξάμπιτες εποχές. Τη σκυτάλη παίρνει το Pathfinder: Kingmaker, ένα φιλόδοξο isometric-cRPG που απευθύνεται κυρίως σε όσους είναι έτοιμοι να επενδύσουν χρόνο και αμείωτη προσοχή σε πολύπλοκα builds και κανόνες.

Επιστροφή στις δεκαεξάμπιτες εποχές με το Timespinner , ένα metroidvania όπου μπορούμε να σταματάμε κατά βούληση το χρόνο, μία φαινομενικά OP ικανότητα από όπου δεν ξεφεύγουν ούτε καν τα bosses. Στον αντίποδα του fantasy setting ερχόμαστε στο sci-fi κόσμο του Deep Sky Derelicts , το οποίο τραβάει τα βλέμματα χάρη στην όμορφη graphic novel αισθητική του.

Οι sci-fi περιπέτειες συνεχίζονται με το I am not a Monster όπου έξι παίκτες θα βρεθούν χωρισμένοι μεταξύ γήινων και εξωγήινων, δύο ομάδες που περιττό να πούμε πως δεν μοιράζονται φιλικά αισθήματα. Επανερχόμαστε στη Γη αλλά όχι και σε απόλυτα ρεαλιστικά πλαίσια, καθώς στο The Missing: J. J. Macfield and the Island of Memories η ηρωίδα μας θα αναγκαστεί να... διαμελιστεί, να καεί και να περάσει από χίλια μύρια κύματα προκειμένου να εντοπίσει τη χαμένη της φίλη.

Αντιθέτως, το RimWorld επιχειρεί να προσφέρει μία πλήρη εξομοίωση της ζωής και της προσπάθειας για επιβίωση σε έναν αφιλόξενο πλανήτη, με το μεγάλο ατού του παιχνιδιού να αφορά τις αναρίθμητες, τυχαίες ιστορίες που μπορεί να προκύψουν μεταξύ των, εμμέσως ελεγχόμενων, επιζώντων. Αντί προσπάθειας για επιβίωση στο Party Hard 2 θα έχουμε ως μόνο στόχο την εξόντωση των στόχων μας, σε ένα χιουμοριστικά μισανθρωπικό παιχνίδι όπου ο αντιήρωάς μας έχει φτάσει στο απροχώρητο με τα εκκωφαντικά πάρτι των γειτόνων.

Μεταστροφή σε άκρως χαριτωμένα μονοπάτια με το Meow Motors , μία συμπαθητική συνταγή Mario Kart όπου οι οδηγοί είναι γάτες (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Τέλος, στο Bad North θα πάρετε τον έλεγχο στρατιών στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν αλλεπάλληλα νησάκια μέσα από ένα γυαλιστερό και μινιμαλιστικό εικαστικό.

Στην παρούσα, 13η στάση κληρώνουμε τα Party Hard 2 και Agony: Unrated. Να προειδοποιήσουμε ότι το Agony περιέχει ακραία βίαιο περιεχόμενο, όντας ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια με την βαθμολόγηση AO (Adults Only) στο Steam. Για να πάρετε μέρος στην κλήρωση αφήστε ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο, αναφέροντας το παιχνίδι που επιθυμείτε. Οι νικητές του προηγούμενου διαγωνισμού ήταν ο mifune για το This is the Police 2 και o gamens για το Door Kickers: Action Squad.

Ραντεβού στο special επεισόδιο του Green Light District, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα