Cine-TV #112

Avengers: Endgame, Captain Marvel, Brightburn και άλλα.

Για το Avengers: Endgame η Disney δείχνει σαν να επέλεξε έναν απόλυτα ταιριαστό υπότιτλο, καθώς αναμένεται να αποτελέσει μία μεγάλη κορύφωση για το MCU, ανεξάρτητα από το ότι δεν θα σηματοδοτήσει και το τέλος του. Παρά το υπέρογκο cast, το φετινό Avengers: Infinity

War αποτελούσε μία από τις καλύτερες ταινίες του σύμπαντος, θέτοντας ψηλά τον πήχη για το πώς θα πρέπει να αποδίδεται η κλιμάκωση τέτοιων εγχειρημάτων (εννοείται ότι ξεπέρασε κατά πολύ τα κάπως πιο αφελή και λιγότερο επικά, πλην διασκεδαστικά, προηγούμενα Avengers, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για το Justice League). Ως εκ τούτου, έχουμε υψηλές προσδοκίες από το Endgame για να εξελιχθεί στην κατάλληλη κορωνίδα του πολύχρονου χτισίματος του σύμπαντος.

Στα υπόλοιπα, πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να δούμε το Brightburn. Θα επιλέξουμε να πούμε ότι μας ιντριγκάρει, παρόλο που αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό τη γνωστή origin ιστορία του Superman. Δεν βλέπεις και κάθε μέρα ταινία τρόμου που όχι μόνο περιστρέφεται γύρω από γνωστό, κόμικ, υπερήρωα αλλά βασίζεται μάλιστα σε μία πιθανή, εναλλακτική περσόνα ενός εκ των πλέον ηθικών ηρώων.

Trailers

Avengers: Endgame
Σκηνοθέτης: Russo Brothers (Avengers: Infinity War)
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Don Cheadle, Tom Holland, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Tom Hiddleston, Benedict Wong, Dave Bautista, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Gwyneth Paltrow, Josh Brolin, Chris Pratt, Jeremy Renner, Evangeline Lilly, Paul Rudd
Πρεμιέρα: 26 Απριλίου, 2019 (Αμερική)

Η πολύχρονη πορεία του υπερ-επιτυχημένου και πρωτόγνωρου κινηματογραφικού πειράματος του MCU φτάνει στη μεγάλη του κορύφωση, 11 χρόνια μετά την προβολή του πρώτου Iron Man (2008). Το Avengers: Infinity War μάς είχε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους και οι Russo κρίθηκαν ικανότατοι σκηνοθέτες για να μεταφέρουν με στρωτή ροή την εμφάνιση του ογκοδέστατου cast, καταφέρνοντας να δώσουν τον κατάλληλο χρόνο σε όλους τους χαρακτήρες ώστε να “αναπνεύσουν”. Ελπίζουμε σε μία ανάλογη περίπτωση με το Endgame.

Captain Marvel
Σκηνοθέτες: Anna Boden (Sugar), Ryan Fleck (Sugar)
Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Jude Law
Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου, 2019 (Αμερική)

Πριν από τη νέα μάζωξη των υπερηρώων στο πολυαναμενόμενο Avengers: Endgame θα δούμε το origin της Captain Marvel, της ηρωίδας που ίσως αποδειχθεί η λύση απέναντι στον υπέρτατο villain του MCU, που τον γνωρίσαμε στο πρόσωπο του Thanos. Μαζί με την Captain Marvel θα δούμε μάλλον και το origin story του eyepatch που φοράει ο Nick Fury (Samuel Jackson).

Brightburn
Σκηνοθέτης: David Yarovesky (The Hive)
Πρωταγωνιστούν: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Matt Jones
Πρεμιέρα: 24 Μαΐου, 2019 (Αμερική)

Η γνωστή ιστορία του ερχομού του Superman ως παιδάκι από τον πλανήτη Krypton και της ανατροφής του από την οικογένεια Kent θα επανέλθει στη μεγάλη οθόνη. Μην αγκομαχάτε, όμως, για την ύπαρξη ενός ακόμα origin story του δημοφιλέστατου υπερ-ήρωα, γιατί αυτή η ιστορία θα κάνει 180 μοίρες στροφή στην αποτύπωσή της. Οι σεναριογράφοι Brian και Mark Gunn θέλησαν να αποδώσουν μία horror πλοκή, όπου ο μικρός Clark Kent (αν και δεν γνωρίζουμε αν θα κρατήσουν τα ίδια ονόματα με την πρωτότυπη ιστορία) θα μάθει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να σπέρνει τον πανικό. Το κάνανε που το κάνανε μαύρο-κατάμαυρο το DC Cinematic Universe στις εμφανίσεις του Superman, οπότε ας γυρίσουν το διακόπτη της... μαυρίλας στο τέρμα για αυτήν την εναλλακτική ιστορία.

Watership Down - μίνι σειρά
Σκηνοθέτης: Noam Murro (300: Rise of an Empire)
Πρωταγωνιστούν: James McAvoy, Olivia Colman, Ben Kingsley, John Boyega, Nicholas Hoult, Gemma Arterton, Daniel Kaluuya
Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου (BBC One), 4 επεισόδια

To Watership Down αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Richard Adams, που εκδόθηκε το 1972, και εξιστορεί την περιπέτεια μίας ομάδας λαγών κατά τη φυγή τους από τα λαγούμια τους, ώστε να αποφύγουν την εξόντωσή τους. Πρόκειται για μία ιστορία που απέχει από τα συνήθη animations με ομιλούντα ζώα όπως αποτυπώνονται, κυρίως, από την αντίπερα όχθη του ωκεανού, καθώς αφορά μία καθαρόαιμη δραματική ιστορία δίχως χιουμοριστικές πινελιές. Επιπλέον, σε αντίθεση και πάλι από την πλειοψηφία των animations, είναι εμφανές ότι δεν έγινε κάποια προσπάθεια τα ζώα να σχεδιαστούν με ανθρώπινα χαρακτηριστικά διατηρώντας πλήρως τα πραγματικά, ζωώδη στοιχεία τους.

Να αναφέρουμε πως η ιστορία του Watership Down είχε ήδη μεταφερθεί ως animation το 1978 σε μία παραγωγή που είχε κερδίσει την εκτίμηση κοινού και κριτικών.

The Umbrella Academy - 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 15 Φεβρουαρίου, 2019 (Netflix)

Μπορεί το Netflix να ακυρώνει τη μία μετά την άλλη τις σειρές με ήρωες από το σύμπαν της Marvel, αλλά ορίστε που ένα κομμάτι του κενού θα το καλύψει με το The Umbrella Academy, βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ της Dark Horse Comics (που κυκλοφόρησε μεταξύ του 2007 και 2013). Κατά το σύμπαν της σειράς, το 1989 θα γεννηθούν 43 μωρά από άμωμο σύλληψη και ένας δισεκατομμυριούχος θα διασώσει επτά από τα βρέφη, τα οποία μάλιστα έχουν επιδείξει υπερδυνάμεις. Χρόνια αργότερα, έξι από αυτά τα παιδιά θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του σωτήρα τους αλλά και να εμποδίσουν τον ερχομό της Αποκάλυψης. Σε καθήκοντα showrunner θα δούμε τον Steve Blackman, γνωστό για τη σεναριακή του πένα αλλά και ως producer στα Fargo και Altered Carbon.

Cine-TV Νέα

Πληροφορίες για τη νέα ταινία του Wes Anderson
Δεν μπορούμε να κρύψουμε τη μεγάλη μας αγάπη για το εντελώς ιδιαίτερο σκηνοθετικό ύφος του Wes Anderson, ενός σκηνοθέτη που στα είκοσι χρόνια της σταδιοδρομίας του έχει διατηρήσει σε υψηλότατο επίπεδο τον ποιοτικό πήχη. Το νέο του έργο θα ονομάζεται The French Dispatch, θα διαδραματίζεται στο Παρίσι και θα περιστρέφεται γύρω από τις ιστορίες ενός Αμερικάνικου δημοσιογραφικού παραρτήματος. Ως είθισται στις ταινίες του Anderson, η παραγωγή έχει μαζέψει ένα πλούσιο cast με δημοφιλή ονόματα που θα αποτελείται από τους Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Benicio del Toro, Jeffrey Wright και Timothee Chalamet, μία λίστα που είμαστε σίγουροι ότι θα διογκωθεί αργότερα.

Νέο Ghost in the Shell anime σε παραγωγή Netflix
Το Ghost in the Shell αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή anime, που ενέπνευσαν δεκάδες franchises με την απεικόνιση και φιλοσοφική σεναριακή επένδυση μίας δυστοπικής κοινωνία που μαστίζεται από κυβερνο-εγκλήματα (cybercrimes). Το αρχικό manga γράφτηκε το 1989 και έγινε δημοφιλέστερο, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, με την anime ταινία του 1995, με την επιτυχία του να συνεχίζεται στη σειρά Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, που ακολουθήθηκε από sequels και anime επεισόδια, για να φτάσουμε στο 2017 με τη live-action κινηματογραφική του απόδοση, όπου πρωταγωνιστούσε η Scarlet Johansson, μία μέτρια παραγωγή που γνώρισε και μέτρια αποδοχή από κοινό και κριτικούς.

cinetv
Keywords
cine, chris hemsworth, chris evans, scarlett johansson, zoe saldana, bradley cooper, gwyneth paltrow, iron man, gemma arterton, avengers, marvel, disney, infinity, πήχη, league, origin, superman, evans, don, holland, paul, olsen, sebastian, zoe, gwyneth, josh, lilly, iron, εμφάνιση, anna, sugar, ryan, jackson, νέα, λύση, nick, fury, david, μαΐου, universe, james, mcavoy, john, bbc, adams, animation, umbrella, netflix, horse, συλληψεις, μυστήριο, carbon, bill, murray, jeffrey, wright, ghost, shell, anime, sequels, Καλή Χρονιά, live, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, κοινωνια, scarlett johansson, avengers, umbrella, φιλοσοφικη, origin, ζωα, μωρα, ονοματα, ταινιες, ghost, gwyneth paltrow, iron man, james, ryan, shell, αγαπη, γινεται, δειχνει, εγινε, εγκληματα, εκτιμηση, εμφάνιση, εξι, επτα, επιτυχια, ιδια, εικοσι, ηρωες, υφος, λύση, μαυρο, μαΐου, μυστήριο, μινι, μοιρες, οθονη, οικογενεια, οχθη, παιδια, παρισι, ροη, σειρες, σειρα, συλληψη, σκηνοθετες, συμπαν, φυγη, φτανει, adams, anime, animation, anna, bill, bradley cooper, chris hemsworth, carbon, chris evans, disney, don, david, εμφανισεις, επεισοδια, evans, fury, gemma arterton, john, gwyneth, horse, holland, ιδιαιτερο, iron, jackson, jeffrey, josh, κομματι, lilly, nick, marvel, mcavoy, murray, netflix, infinity, paul, olsen, πενα, πήχη, sebastian, sequels, superman, universe, wright, zoe saldana, zoe
Τυχαία Θέματα