Forspoken- Όλα όσα γνωρίζουμε

Η Square Enix σκοπεύει να ανοίξει το καλεντάρι των κυκλοφοριών της για το 2023 δυνατά, καθώς ο publisher πρόκειται να κυκλοφορήσει πολλούς τίτλους υψηλού προφίλ, ξεκινώντας από το Forspoken, ένα RPG ανοιχτού κόσμου που αναπτύσσεται από την Luminous Productions (την ομάδα ανάπτυξης πίσω από το Final Fantasy XV).

Προσπαθώντας να βελτιώσει τη gameplay φόρμουλα που εμφανίζεται στο FFXV μέσω διαφόρων προσθηκών, το Forspoken έρχεται ως ένας εξαιρετικός τρόπος για

να ξεκινήσει μια χρονιά που θα μπορούσε να αποδειχθεί σε μια από τις καλύτερες όσον αφορά τις κυκλοφορίες των video games.

Ημερομηνία διάθεσης, Πλατφόρμες και Εκδόσεις

Το Forspoken έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου 2023, για PlayStation 5 και ηλεκτρονικούς υπολογιστές (μέσω Steam και Epic Games Store). Να θυμίσουμε ότι ο τίτλος αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις 24 Μαΐου 2022, προτού έρθει η πρώτη αναβολή για τις 11 Οκτωβρίου 2022 και πριν μεταφερθεί ξανά για τις 24 Ιανουάριου. Οι παραπάνω αναβολές επέτρεψαν στην ομάδα ανάπτυξης να βελτιώσει περαιτέρω τον τίτλο για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.

Το Forspoken θα κυκλοφορήσει τόσο digital όσο και retail, με τη Standard έκδοση να κοστίζει €79,99, χωρίς να περιλαμβάνει επιπλέον καλούδια. Παρόλα αυτά, συνοδεύεται από μπόνους προπαραγγελίας αποκλειστικά από κάποιους retailers, όπως το αποκλειστικό δωρεάν Steelbook case από το Best Buy και το αποκλειστικό premium character card set από το GameStop.

Από την άλλη πλευρά, η Forspoken Digital Edition θα έρθει με διαφορετικά αποκλειστικά in-game bonus αντικείμενα σε PC και PlayStation 5. Η PC Digital Edition περιλαμβάνει το Elite Cloak, το Spectra Combo Necklace και το Overclock Nails, ενώ η PlayStation 5 Digital Edition περιλαμβάνει τα No Limits Cloak, Symbol Combo Necklace, Trigger Happy Nails και Crafting Starter Kit. Ανεξάρτητα από τη μορφή, η Digital Edition θα κοστίζει €79,99.

Έπειτα θα έχουμε την Forspoken Digital Deluxe Edition για PC και PlayStation 5, με κόστος €104,99, και θα περιλαμβάνει ένα Mini Artbook, ένα Mini Soundtrack και τo prequel DLC “In Tanta We Trust”, σε early access. Στο PlayStation 5 η Digital Deluxe Edition θα περιλαμβάνει επίσης το Rare Resource Kit.

Setting, Genre και μηχανισμοί

Στο Forspoken πρωταγωνιστεί η Frey Holland (την οποία υποδύεται η Ella Balinska, η οποία πρωταγωνίστησε στην πρόσφατη τηλεοπτική σειρά Resident Evil του Netflix), μια 20χρονη γυναίκα με καλή καρδιά και ευφυία, αν και λίγο ανώριμη. Έχοντας μια δύσκολη ανατροφή μέσω του συστήματος αναδοχής, δεν εμπιστεύεται ευκολα τον κόσμο γύρω της, χρησιμοποιώντας τον σαρκασμό και το χιούμορ ως ενα μετρο άμυνας ενάντια στον εχθρικό κόσμο. Η ζωή της, όμως, αλλάζει ξαφνικά τη μέρα που μεταφέρεται από τη Νέα Υόρκη στον μαγικό και μυστηριώδη κόσμο της Athia.

Η Athia ήταν κάποτε μια ειρηνική χώρα μέχρι που μια αρρώστια ευρέως γνωστή ως The Break εξαπλώθηκε ξαφνικά σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας τη μετατροπη των ανθρώπων και των ζώων σε τέρατα. Η αρρώστια εχει διαφθείρει ακόμη και την ίδια τη γη, εκτός από την πόλη-καταφύγιο της Cipal. Ωστόσο, η Frey έχει μυστηριωδώς ανοσία στην αρρώστια και αποκτά επίσης απίστευτα ισχυρές μαγικές ικανότητες όταν βρίσκει το βραχιόλι Cuff (με τη φωνή του Jonathan Cake). Στην αρχή, η Frey θέλει απλώς να κατάφερε να γυρίσει στο σπίτι της, αλλά τελικά πείθεται από τους ανθρώπους της Athia να εκμεταλλευτεί τις μοναδικές δυνάμεις της για να απαλλάξει τη χώρα από κάθε κακό.

Το “The Break” έχει διαφθείρει επίσης τους ηγεμόνες της Athia, τις Tantas, οι οποίες κάποτε ήταν αγαπημένες και πολύ ισχυρές μάγισσες, με την καθεμία να ενσαρκώνει μια διαφορετική αρετή και να έχει μοναδικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής, η Square Enix έχει μοιραστεί πληροφορίες για την Tanta Sila (με την φωνή της Janina Gavankar, που έχει δανείσει την φωνή της στην Iden Versio του Star Wars: Battlefront II), την ισχυρότερη από όλες τις Tantas και πρώην διοικητή του Athian Army, και την Tanta Prav (με την φωνή της Pollyanna McIntosh, που έχει δανείσει την φωνή της στην Shelob του Middle-earth: Shadow of War), γνωστή ως η σοφότερη της ομάδας πριν από τη διαφθορά.

Το lore και την ιστορία του Forspoken, έχει επιμεληθεί μια αρκετά διάσημη ομάδα συγγραφέων, όπως ο Gary Whitta (Rogue One: A Star Wars Story), ο Todd Stashwick (12 Monkeys), η Allison Rymer (Shadowhunters: The Mortal Instruments), η Amy Berg (Jack Ryan, Warrior Nun), η Anne Toole (Horizon: Zero Dawn, Horizon: Forbidden West, Days Gone) και η Amy Hennig (Legacy of Kain: Soul Reaver, Uncharted). Η μουσική του έχει γραφτεί από τους Bear McCreary (Call of Duty: Vanguard, God of War Ragnarök) και Garry Schyman (BioShock, Middle-earth: Shadow of Mordor).

Όσον αφορά το gameplay του Forspoken, εάν πάρουμε ως δεδομένο ότι αναπτύσσεται από το ίδιο studio ανάπτυξης πίσω από το Final Fantasy XV, λογικά οι παίκτες θα βρουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ των δυο τίτλων ξεκινώντας από το open-world σκηνικό. Η Athia είναι ένας μεγάλος κόσμος και οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν την πλήρη έκταση του χάρτη χρησιμοποιώντας τις ειδικές μαγικές ικανότητες parkour της Frey, οι οποίες της επιτρέπουν να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στον χώρο, να σκαρφαλώνει σε βουνά και ούτω καθεξής.

Καθώς έχει γίνει πλέον υποχρεωτικό στοιχείο για τους open-world τίτλους, το Forspoken θα περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος (points of interest) διάσπαρτα σε όλο τον χάρτη, καθώς και κύρια και προαιρετικά story missions. Σύμφωνα με τη δημιουργό του, θα χρειάζονται περίπου 30 ώρες για να ολοκληρωθεί η κύρια ιστορία, αν και οι παίκτες θα συνεχίσουν να θέλουν να ολοκληρώσουν το δευτερεύον περιεχόμενο, καθώς οι προαιρετικές αποστολές θα τους οδηγήσουν σε περιοχές που δεν εξερευνώνται κατά τη διάρκεια της κύριας ιστορίας.

Εκτός από το σύστημα κίνησης με χρήση μαγείας, ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζει το Forspoken από τους υπόλοιπους τίτλους ανοιχτού κόσμου είναι το σύστημα μάχης. Η Frey μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς τύπους μαγείας για να νικήσει τους εχθρούς. Η εναλλαγή μεταξύ ξορκιών μεγάλης και μικρής εμβέλειας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς οι εχθροί έχουν αδυναμίες έναντι ορισμένων τύπων.

Με μια τεράστια ποικιλία από επιθετικά και υποστηρικτικά ξόρκια (λέγεται ότι είναι πάνω από 100 στο σύνολο), οι μάχες στο Forspoken υπόσχονται να είναι εξαιρετικά ποικίλες και σίγουρα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν “φρέσκες” για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Forspoken θα ανταμείβει επίσης τους παίκτες για καλή απόδοση στη μάχη με ένα παρόμοιο σύστημα αξιολόγησης με τη σειρά Devil May Cry, ωθώντας τους χρήστες να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια των μαχών.

Demo

Οι κάτοχοι του PlayStation 5, δεν χρειάζεται να περιμένουν μέχρι την ημερομηνία κυκλοφορίας του για να δουν τι είναι το Forspoken, καθώς ένα demo είναι διαθέσιμο για λήψη από το PlayStation Store. Το demo, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει γενικά με άλλα demo, δεν επιτρέπει στους παίκτες να μεταφέρουν την πρόοδό τους στην πλήρη έκδοση του παιχνιδιού. Ο λόγος για το παραπάνω είναι ότι δεν αποτελεί κομμάτι από το παιχνίδι, καθώς η περιοχή που είναι διαθέσιμη στο demo έχει κατασκευαστεί ξεχωριστά για αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικειωθούν οι παίκτες με τους μοναδικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού πριν κυκλοφορήσει.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός demo για PC.

Trailers

The post Forspoken- Όλα όσα γνωρίζουμε appeared first on GameOver.

Keywords
call of duty, god of war, devil may cry, square enix, best buy, no limits, resident evil, square, rpg, video, games, playstation, steam, store, μαΐου, retail, buy, set, bonus, elite, nails, symbol, happy, mini, dlc, access, rare, holland, netflix, ευκολα, μετρο, νέα, cake, sila, star, army, shadow, amy, jack, ryan, warrior, dawn, west, uncharted, god, studio, parkour, devil, demo, gameover, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη, ξανα, sila, warrior, ημερομήνια, δυνατα, γυναικα, δωρεαν, μουσικη, ξορκια, army, dlc, earth, games, game, rpg, ryan, square enix, square, star, απιστευτα, αρετη, αρρωστια, βουνα, γινει, δεδομενο, διαστημα, δυνατοτητα, ευκολα, ερχεται, ευφυια, εχθροι, ζωη, ζωων, ιδια, ιδιο, υπολογιστες, ισχυει, κυρια, ληψη, μαΐου, μορφη, νεα υορκη, ομαδα, πλατφορμες, σιγουρα, σειρα, σπιτι, τι ειναι, τιτλος, φορμουλα, φωνη, χιουμορ, ωρες, access, amy, best buy, buy, bonus, dawn, demo, devil, devil may cry, elite, gameover, god of war, god, happy, holland, χωρα, κομματι, καρδια, mini, nails, no limits, παιχνιδι, πληροφοριες, parkour, rare, resident evil, retail, studio, set, shadow, steam, symbol, west, world, store
Τυχαία Θέματα