Εορτασμοί για τα 25 χρόνια Gran Turismo

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 25 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία της σειράς Gran Turismo, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, μοιράστηκε ένα προσωπικό μήνυμα με τους φίλους της σειράς, για να γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο: Οι πωλήσεις της σειράς έχουν φτάσει αθροιστικά πάνω από 90 εκατομμύρια αντίτυπα, όπως ανακοίνωσε ο Yamauchi.

Μεταξύ άλλων, ο εμβληματικός δημιουργός δήλωσε μέσω του ευχαριστήριου μηνύματός του στο blog του PlayStation:

 “Είμαι πολύ χαρούμενος που γιορτάζουμε την 25η επέτειό μας από την πρώτη κυκλοφορία της σειράς Gran Turismo. Πίσω στο 1992, το Gran Turismo ήταν το πρώτο project που δημιούργησα από σχεδόν 100 άλλα που είχα σκεφτεί, όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά την καριέρα μου σε αυτόν τον κλάδο, επομένως σημαίνει πολλά για μένα. Ενώ το να κάνω βιντεοπαιχνίδια ήταν κάτι που ξεκίνησα από 10 χρονών ως χόμπι, δεν είχα σκεφτεί ποτέ να το κάνω καριέρα.

Με γοήτευαν ανέκαθεν τα τρισδιάστατα γραφικά σε πραγματικό χρόνο και παρουσίασα σχέδια για όλα τα είδη βιντεοπαιχνιδιών, όχι μόνο σε παιχνίδια αγώνων, αλλά και RPG, παιχνίδια περιπέτειας, παιχνίδια δράσης, παιχνίδια παζλ και πολλά άλλα. Ως αποτέλεσμα, το Gran Turismo πήρε μια πιο διαφορετική μορφή παιχνιδιού αγώνων στο “Motor Toon Grand Prix”, που έγινε ένας από τους πρώτους 1st party τίτλους για το PlayStation, ωστόσο αν είχε εγκριθεί ένα σχέδιο για ένα διαφορετικό project από ένα παιχνίδι αγώνων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έφτιαχνα έναν τίτλο διαφορετικό από το Gran Turismo σήμερα.

Το αρχικό Gran Turismo ξεκίνησε με τη συγκέντρωση μιας ομάδας δύο υπαλλήλων μερικής απασχόλησης και τριών ακόμη ατόμων. Από εκεί, ο αριθμός των μελών της ομάδας συνέχισε να αυξάνεται σε αριθμό για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, και σήμερα έχει γίνει η Polyphony Digital, μια εταιρεία με πάνω από 200 μέλη προσωπικού. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά franchise βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο που έχουν συνεχιστεί για 25 χρόνια με τον ίδιο τίτλο και με την ίδια ομάδα. Τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας εξακολουθούν να εργάζονται στην πρώτη γραμμή και είμαι ευγνώμων και περήφανος που και τα 200 μέλη του προσωπικού μας είναι μια ομάδα που έχει το ίδιο κίνητρο και αγάπη με την οποία ξεκίνησε η εταιρεία στην αρχή.

Τα τελευταία 25 χρόνια, οι σωρευτικές πωλήσεις της σειράς έχουν φτάσει τα 90 εκατομμύρια αντίτυπα (από τις 16 Νοεμβρίου 2022). Πίσω από αυτό τον αριθμό των 90 εκατομμυρίων πωλήσεων, υπάρχουν όλοι οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης που μετέφεραν τη γοητεία του Gran Turismo στους αναγνώστες τους. Υπάρχουν οι άνθρωποι του PlayStation που “επικοινώνησαν” το GT για εμάς σε όλο τον κόσμο με πάθος και φυσικά υπάρχει η απίστευτη υποστήριξη από τους πωλητές λιανικής που διασυνδέθηκαν με τους χρήστες μας. Τους ευχαριστώ από καρδιάς όλους για την υποστήριξή τους.

Πιστεύω ότι η σειρά Gran Turismo επιδίωκε πάντα να είναι συνυφασμένη με τη λέξη “Beauty”. Την ομορφιά των αυτοκινήτων, την ομορφιά του τοπίου, την ομορφιά του φωτισμού, την ομορφιά της οδήγησης, την ομορφιά των ήχων / μουσικής και την ομορφιά των γραφικών. Η «επιδίωξη της ομορφιάς» είναι το κίνητρο για τη δημιουργία του Gran Turismo. Έχουμε αστείρευτη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την πρόοδό μας στο μέλλον με ισχυρή αίσθηση του σκοπού. Εκτιμούμε όλη την υποστήριξή σας τα τελευταία 25 χρόνια. Σας ευχαριστώ”.

Υπενθυμίζουμε πως το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της σειράς, το Gran Turismo 7, κυκλοφόρησε στις 4/3/22 για PS5 και PS4, και η Polyphony Digital συνεχίζει να υποστηρίζει με τακτικά updates και προσθήκη περιεχομένου τον τίτλο.

The post Εορτασμοί για τα 25 χρόνια Gran Turismo appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα