Devolo WiFi 6 Repeater 3000 | Review

H μακροχρόνια πλέον παρουσία του ίντερνετ στη ζωή μας, σε συνδυασμό με την ραρδαία αναπτυσσόμενη βάση υψηλής ευρυζωνικής ταχύτητας σε κάθε είδους browsing στην καθημερινότητά μας, καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη ιντερνετικής κάλυψης ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Το πρώτο μέρος που κανείς “απαιτεί” την μέγιστη άνεση σε παροχή διαδικτυακής κάλυψης είναι το σπίτι του. Τι γίνεται όμως όταν οι μη συμβατές διαρρυθμίσεις, τα απαρχαιωμένα και ασύμβατα υλικά δόμησης ή και οι ευρύτερες τηλεφωνικές υποδομές των σπιτιών του καθενός μας αποτελούν εμπόδια στην επαρκή παροχή wireless

σήματος σε ορισμένα σημεία του χώρου;

Έκει έρχονται να καλύψουν το κενό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι συσκευές που ακούνε στο όνομα “Wi-Fi repeaters”, και η Devolo, μια εταιρεία με συνεχόμενη και συνεπή παρουσία στο χώρο της τεχνολογίας και δη στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών, επανέρχεται στο προσκήνιο με την τελευταία πρότασή της στον τομέα, υπό την επωνυμία Devolo WiFi 6 Repeater 3000.

Η φιλοσοφία του Devolo WiFi 6 Repeater 3000 είναι απλή. Σκοπός του προϊόντος είναι η επέκταση ενός ασύρματου οικιακού δικτύου, σε χώρους στους οποίους είναι αδύναμο, μέσω της δημιουργίας μιας νέας δικής του εστίας άμεσα συνδεδεμένης με το αρχικό router. Τα βασικά προσόντα που η devolo “πουλάει” στο προϊόν της είναι η καλή, άμεση και γρήγορη απόκριση στη μεταφορά του σήματος από το αρχικό δίκτυο και η εύκολη και ευρέως παραμετροποιήσιμη εμπειρία χρήσης που προσφέρει τόσο στην εγκατάσταση όσο και στον πειραματισμό σε ρυθμίσεις.

Στον πρώτο άξονα, selling point είναι τα νούμερα, που στο θεωρητικό κομμάτι είναι εντυπωσιακά: 600 Mbits/sec bandwidth στα 2.4 GHz, σε συνδυασμό με ένα ακόμα κανάλι αυτή τη φορά στα 5GHz για ταχύτητες μέχρι και 2.400 Mbits/sec. Στην προκειμένη, το ατού του Devolo WiFi 6 Repeater 3000 δεν έγκειται στα νούμερα, τα οποία κακά τα ψέματα δεν θα αξιοποιηθούν ποτέ πλήρως. Το πλεονέκτημα είναι η παράλληλη ύπαρξη των δύο καναλιών, τα οποία εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες το καθένα. Έτσι, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν τα ανθεκτικά σε εμπόδια, τοίχους και άλλες παρεμβολές 2.4 GHz βολεύουν καλύτερα την περίπτωσή του ή αν αποζητά τη μεγαλύτερη ταχύητητα από το πιο ευαίσθητο 5 GHz κανάλι.

Συνολικά το Devolo WiFi 6 Repeater 3000 αντέχει να “σηκώσει” συσκευές μέχρι και 3000 Mbps, νούμερο το οποίο αν και προφανώς πλασματικό, δείχνει τα επίπεδα που κινείται η συσκευή. Τέλος, το WiFi 6, το οποίο συνοδεύει το όνομα του Devolo WiFi 6 Repeater 3000, υποδηλώνει την τεχνολογική γενιά του WiFi, η οποία είναι και η πλέον σύγχρονη στην παρούσα φάση. Στο κομμάτι του σχεδιασμού, η συσκευή, που συνδέεται απευθείας στην πρίζα μέσω του βύσματος στην πλάτη της, είναι αρκετά ογκώδης, δυσχαιρένοντας κάπως την κοινή της χρήση με άλλα βύσματα σε κάποιο πολύπριζο.

Τουλάχιστον η θύρα για σύνδεση ethernet καλωδίου βρίσκεται στο κάτω μέρος, επιλογή που μοιάζει λογική σχεδιαστικά. Τέλος, η μπροστά όψη του Repeater που κοσμείται από μια ένδειξη ισχύος σήματος τεσσάρων γραμμών, είναι αρκετά ευχάριστη στο μάτι ακόμα και αν η συσκευή είναι σε εμφανή χώρο και ο χρήστης έρχεται σε οπτική επαφή μαζί της πολλές φορές μέσα στη μέρα.

Το προϊόν, όμως, δεν έρχεται μόνο του. Συνοδεία του το τελευταίο προϊόν της Devolo φέρνει ένα εξαιρετικά εύχρηστο app/ managment portal με πολύπλευρες δυνατότητες τόσο στην ταξινόμηση πληροφοριών για το κύριο δίκτυο όσο και για συσκευές που είναι συνδεδεμένες με αυτό. Επιπλέον, παραπάνω από ευπρόσδεκτη είναι και λειτουργία μίμησης του κεντρικού δικτύου, με το νέο δίκτυο που δημιουργεί το repeater να έχει ίδιο όνομα και κωδικό με το κεντρικό, καθιστώντας απροβλημάτιστη τη σύνδεση και τη χρήση του από τις συσκευές. Επιπλέον, το παρόν δίνει και η δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών devolo WiFi repeaters με κοινά settings.

Εν κατακλείδι, το Devolo WiFi 6 Repeater 3000 καταφέρνει όλα όσα υπόσχεται σε βαθμό άνω του ικανοποιητικού, είτε η χρήση του απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες με minimum απαιτήσεις είτε σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις με ανάγκη συγκεκριμένης παραμετροποίησης. Σίγουρα υπάρχουν φθηνότερες λύσεις, αλλά στην προκειμένη το ρητό “παίρνεις ό,τι πληρώνεις” φαίνεται να βρίσκει απόλυτη εφαρμογή.

Το Devolo WiFi 6 Repeater 3000 είναι ήδη διαθέσιμο στα καταστήματα με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 99,99€. Το τεμάχιο της δοκιμής μας το παραλάβαμε από την devolo.

The post Devolo WiFi 6 Repeater 3000 | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα