Cine-TV News #78

Annihilation, Ready Player One, γιγάντωση της Disney και άλλα…

Η Disney ήταν ήδη κολοσσός στα μέσα ψυχαγωγίας, οπότε μετά την απόκτηση της 21st Century Fox μπαίνει στα χωράφια των… τιτάνων; Με σταθερά βήματα βλέπουμε να προχωράει προς ένα καθοριστικό μονοπώλιο στο Hollywood, εποφθαλμιώντας πλέον και την

κυριαρχία του Netflix. Θα πρέπει να τονιστεί εδώ, βέβαια, ότι παρόλο που αγοραστές και πωλητές τα έχουν συμφωνήσει, παραμένει στο τραπέζι η έγκριση της εξαγοράς από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεδομένου, όμως, ότι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., Donald Trump, συνεχάρη ήδη τον Rupert Murdoch της 21st Century Fox, μάλλον η συμφωνία έχει πάρει το δρόμο της.

Trailers

Annihilation
Σκηνοθέτης: Alex Garland (Ex Machina)
Πρωταγωνιστούν: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Oscar Isaac
Πρεμιέρα: 22 Φεβρουαρίου, 2018

Μετά την ενδιαφέρουσα περίπτωση του Ex Machina (2015), ο Alex Garland επιστρέφει με τη μεταφορά του ομώνυμου sci-fi βιβλίου από τον Jeff VanderMeer. Το Annihilation δημιουργεί τις ελπίδες για μία περιπέτεια παλαιάς κοπής (τουτέστιν, με ρυθμό, μεταξύ άλλων, κρίνοντας από την εγκράτεια του Ex Machina). Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας βιολόγος θα επιστρέψει με απώλεια μνήμης και σωματικά τραύματα έπειτα από μία αποστολή εξερεύνησης στη μυστηριώδη περιοχή Χ, όπου κανείς άνθρωπος δεν γνωρίζει τι επικρατεί. Η σύζυγος του θύματος θα οργανώσει μία ομάδα επιστημόνων προκειμένου να ερευνήσει την περιοχή. Το τι θα ανακαλύψουν είτε θα το δείτε κατευθείαν στον κινηματογράφο, είτε θα το... "spoilάρετε" από το trailer.

Ready Player One
Σκηνοθέτης: Stephen Spielberg (Saving Private Ryan)
Πρωταγωνιστούν: Tye Sheridan, Olivia Cook, T.J. Miller, Mark Rylance, Simon Pegg
Πρεμιέρα: 29 Μαρτίου

Το ομώνυμο βιβλίο του Ernest Cline φαινόταν κομμένο και ραμμένο για εφετζίδικη ταινία, κάτι που φυσικά το Hollywood δεν παρέλειψε να λάβει υπόψη του. Βρισκόμαστε σε μία δυστοπική μελλοντική κοινωνία, όπου ένα μοναδικής πιστότητας VR περιβάλλον, το OASIS, κυριαρχεί. Όταν ο οραματιστής και ζάμπλουτος δημιουργός του αφήσει την τελευταία του πνοή, θα ανακοινώσει παγκοσμίως πως τα ηνία της εταιρίας του θα παραδοθούν σε όποιον καταφέρει να εντοπίσει ένα πολύ καλά κρυμμένο easter egg εντός του OASIS. Βασικό στοιχείο τόσο του βιβλίου όσο και της ταινίας αφορούν οι αμέτρητες αναφορές σε ταινίες, παιχνίδια και βιβλία παλιότερων δεκαετιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ernest Cline δήλωσε πως έχει ξεκινήσει το γράψιμο του δεύτερου βιβλίου της σειράς, έχοντας μάλιστα τη βοήθεια του Steven Spielberg.

Insidious: The Last Key
Σκηνοθέτης: Adam Robitel (The Taking of Deborah Logan)
Πρωταγωνιστούν: Lin Shaye, Angus Sampson, Josh Stewart
Πρεμιέρα: 4 Ιανουαρίου, 2018

Κάθε επιτυχημένη ταινία τρόμου φαίνεται ότι έχει την “κατάρα” να μετατρέπεται σε ατέρμονο franchise. Το Last Key θα αποτελεί το δεύτερο prequel της σειράς, ρίχνοντας περισσότερο φως γύρω από υπερφυσικά φαινόμενα αλλά και πρόσφορο έδαφος για μπόλικα jump scares.

15:17 to Paris
Σκηνοθέτης: Clint Eastwood (American Sniper)
Πρωταγωνιστούν: Spencer Stone, Anthony Sadler, Alex Skarlatos
Πρεμιέρα: 9 Φεβρουαρίου, 2018 (Αμερική)

Η πραγματική ιστορία τριών Αμερικανών που κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν εγκληματία οπλισμένο με πολυβόλο κατά τη διάρκεια ληστείας σε τραίνο που όδευε προς το Παρίσι από το Άμστερνταμ.

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Σκηνοθέτες: Bob Persichetti (πρώτη σκηνοθετική δουλειά), Peter Ramsey (Rise of the Guardians), Rodney Rothman (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Liev Schreiber, Mahershala Ali, Shameik Moor, Brian Tyree Henry
Πρεμιέρα: 14 Δεκεμβρίου, 2018 (Αμερική)

Οι υπεύθυνοι της Sony είδαν και αποείδαν φαίνεται με τα live action εγχειρήματα, οπότε είπαν να μεταφέρουν τον Spider-Man και στον τομέα του animation (μιλώντας για κινηματογραφικές παραγωγές) μπας και αλλάξει η τύχη τους.

Homeland, 7η σαιζόν
Πρεμιέρα: 11 Φεβρουαρίου, 2018 (Showtime)

Η Claire Danes επιστρέφει στον ρόλο της Carrie για την προτελευταία σαιζόν της επιτυχημένης σειράς.

Altered Carbon, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου, 2018 (Netflix)

Άρωμα Blade Runner φέρνει το εικαστικό του νέου trailer για την καινούρια sci-fi σειρά του Netflix. 300 χρόνια στο μέλλον η επιστήμη έχει βρει τη λύση για την αθανασία, απλά μεταφέροντας τη συνείδηση ενός ανθρώπου σε νέο σώμα. Ένας πάμπλουτος άνδρας θα δολοφονηθεί, λίγες ώρες μετά το τελευταίο backup της μνήμης του, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει το δολοφόνο του όταν μεταφερθεί στο νέο σώμα. Προκειμένου να βρει τον υπεύθυνο, θα προσλάβει έναν πρώην φυλακισμένο στρατιώτη.

Cine-TV Νέα

Η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox

Ο αμερικάνικος κολοσσός έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη με την απόκτηση της τεράστιας 21st Century Fox έπειτα από την καταβολή 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη μεγάλη απόκτηση από την Disney ήταν της Lucasfilm προς 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια). Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι ο αριθμός των franchises για την Disney γιγαντώνεται, φέρνοντας στην ήδη πλούσια βιβλιοθήκη της τα X-Men, Avatar, Predator και Aliens -μεταξύ πολλών άλλων. Θα πρέπει μάλλον να θεωρείται δεδομένο ότι οι X-Men θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σημαντικά σε προώθηση, ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε ανάλογη διόγκωση του Marvel Cinematic Universe. Επιπλέον, έχοντας πλέον τη μετοχική κυριαρχία του Hulu και έχοντας ήδη ξεκινήσει να αφαιρεί δικό της υλικό από το Netflix, θα πρέπει να θεωρείται ότι ένας σημαντικός ανταγωνιστής στις δικτυακές υπηρεσίες ψυχαγωγικού υλικού μπαίνει στο παιχνίδι.

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα