Cine-TV News #73

Η τελευταία ταινία του Daniel Day-Lewis, Lethal Weapon, Runaways, άλλα trailers και νέα…

Η εικόνα του άρθρου είναι, φυσικά, προς τιμήν μίας από τις πλέον αναμενόμενες σειρές της φετινής χρονιάς. Ακόμα είμαστε στα πολύ πρώτα επεισόδια για να βγάλουμε συμπεράσματα για την ποιότητά της (δεν καταφέραμε να κάνουμε τον προγραμματισμένο μαραθώνιο το σαββατοκύριακο), αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι χαρήκαμε ιδιαίτερα που είδαμε την επιστροφή των χαρισματικών νεαρών ηθοποιών, καθώς και την άκρως γοητευτική και πειστική 80s αισθητική. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα επεισόδια με πλήρη ευχαρίστηση,

ελπίζοντας ότι τελικά θα δικαιώσουν την αναμονή και θα συνεχίσουν στα χνάρια της πολύ καλής περσινής έκπληξης.

Trailers

Phantom Thread
Σκηνοθέτης: Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
Πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου, 2018

Ο οσκαρικός Daniel Day-Lewis θα πραγματοποιήσει την τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση στο Phantom Thread, καθώς έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως θα αποσυρθεί από το επάγγελμα του ηθοποιού έπειτα από την εν λόγω ταινία. Υποθέτουμε ότι θα κάνει ένα δυναμικό φινάλε στην καριέρα του, ερχόμενος σε συνεργασία, για άλλη μία φορά, με τον ταλαντούχο Paul Thomas Anderson (είχε τιμηθεί με το όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το There Will Be Blood του ίδιου σκηνοθέτη).

Το Phantom Thread θα διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1950, όπου θα δούμε την ερωτική περιπέτεια του Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis), ενός διάσημου ενδυματολόγου, με την Alma (Vicky Krieps), μία νεαρή και δυναμική παρουσία που θα αποτελέσει τη μούσα του, πέραν από ερωτική σύντροφο.

Bright
Σκηνοθέτης: David Ayer (Suicide Squad)
Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Joel Edgerton, Noomi Rapace
Πρεμιέρα: 22 Δεκεμβρίου (Netflix)

Τα γνωστά στοιχεία των fantasy κόσμων (ορκς, ξωτικά) μεταφερμένα στη δική μας σύγχρονη εποχή όπου συνυπάρχουν κανονικά με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ιδιόμορφο buddy movie όπου ένας human αστυνομικός (Will Smith) κατά τη περιπολία του μαζί με έναν orc αστυνομικό (Joel Edgerton) θα έρθουν τυχαία αντιμέτωποι με γεγονότα, villains και τεχνουργήματα που απειλούν το μέλλον του κόσμου.

The Commuter
Σκηνοθέτης: Jaume Collet-Serra (Non-Stop)
Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Vera Farmiga, Sam Neil, Patrick Wilson
Πρεμιέρα: 12 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Τι να πούμε τώρα γι’ αυτήν την ταινία; Αρκεί να πούμε μόνο τα βασικά. Liam Neeson σε ρόλο action hero, όπως κατάφερε να καθιερωθεί μετά τα 50 του, που θα αναλάβει μία αποστολή ζωής και θανάτου από μια μυστηριώδη γυναίκα κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του (commute) προς τη δουλειά με τραίνο. Τα κορυφαία CGI στις σκηνές δράσης, πάντα σε συνδυασμό με την παρουσία του Liam Neeson, πιστεύουμε ότι θα ψήσουν και τον πιο δύσπιστο.

Den of Thieves
Σκηνοθέτης: Christian Gudegast (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Gerard Butler, 50 Cent
Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου, 2018 (Αμερική)

Κυνήγι γάτας-ποντικιού μεταξύ αστυνομίας και ικανότατης ομάδας ληστών, που θα επιχειρήσουν να ληστέψουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Λος Άντζελες. Η ταινία θα μας δείχνει και τις δύο πλευρές, όπου της ομάδας των αστυνομικών ηγείται ο Gerard Butler και της ομάδας των ληστών ο 50 Cent. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; (και δεν μιλάμε μόνο για την τύχη των χαρακτήρων).

Journey’s End
Σκηνοθέτης: Saul Dibb (Suite Francaise)
Πρωταγωνιστούν: Sam Claflin, Paul Bettany, Asa Butterfield
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου, 2018 (Αγγλία)

Κινηματογραφική απόδοση του ομώνυμου θεατρικού έργου που διαδραματίζεται στα χαρακώματα του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία θα ακολουθήσει τους στρατιώτες του βρετανικού στρατού κατά το τέλος του πολέμου, όπου συνεχίζουν να μάχονται στο Aisne της Γαλλίας.

Winchester: The House That Ghosts Built
Σκηνοθέτες: Michael Spierig (Predestination), Peter Spierig (Predestination)
Πρωταγωνιστούν: Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clark
Πρεμιέρα: 2 Φεβρουαρίου, 2018 (Αμερική)

Συνηθισμένες δηλώσεις από το trailer τύπου “βασισμένο σε πραγματική ιστορία” σε συνδυασμό με τον κράχτη που μας λέει “το πιο στοιχειωμένο σπίτι στην ιστορία [των πραγματικών στοιχειωμένων σπιτιών;]”. Τουλάχιστον η βασική χαρακτήρας της Sarah Winchester (Helen Mirren) θα βασίζεται στην πραγματική σύζυγο του William Wirt Winchester, γιο του γνωστού εφευρέτη της επώνυμης, επαναληπτικής καραμπίνας.

Αφού χάσει τον άνδρα και το παιδί της, η Sarah θα θεωρήσει ότι είναι καταραμένη και -παράλληλα- θα επιδοθεί στο χτίσιμο του Μυστηριώδους Σπιτιού του Winchester, μία τεράστια έπαυλη με διάφορες αρχιτεκτονικές εκκεντρικότητες, όπως σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά. Η έπαυλη είναι πραγματική, αλλά μένει να δούμε πόσο εγκρατείς είναι οι σεναριογράφοι με τα τεκταινόμενα που θα παρακολουθήσουμε εντός αυτής.

Mudbound
Σκηνοθέτης: Dee Rees (Pariah)
Πρωταγωνιστούν: Carey Mulligan, Jason Clarke, Jason Mitchell, Mary J. Blige, Jonathan Banks
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου (Netflix)

Δραματική ταινία με θέμα το ρατσισμό στη περιοχή του Μισισιπή, παράλληλα με τα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Θα επικεντρώνεται στις προσπάθειες μίας οικογένειας μαύρων αγροτών να φτιάξουν τη ζωή τους, μαζί με το γιο τους που επιστρέφει από τον πόλεμο, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το ρατσισμό από τις τριγύρω οικογένειες.

Godzilla: Planet of the Monsters, anime
Πρεμιέρα: 17 Νοεμβρίου (Ιαπωνία)

Ο Godzilla επανέρχεται, αυτήν τη φορά στο μέλλον, όπου έχει ήδη κυριαρχήσει στη Γη, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να φύγουν από τον πλανήτη τους. 20 χρόνια μετά και έπειτα από προβλήματα εποικισμού σε άλλους πλανήτες, οι άνθρωποι θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους. Σε μία νορμάλ τροπή για τα διαγαλαξιακά ταξίδια, θα διαπιστώσουν ότι στη Γη έχουν περάσει 20.000 χρόνια και, φυσικά, ο Godzilla συνεχίζει να αποτελεί τον Βασιλιά των Τεράτων. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί και στο Netflix έπειτα από την κινηματογραφική του πρεμιέρα.

Runaways, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 21 Νοεμβρίου (Hulu), 10 επεισόδια

Η ιστορία έξι εφήβων που θα χρειαστεί να επαναστατήσουν εναντίων των γονιών τους. Δεδομένου ότι η σειρά είναι τοποθετημένη στο Marvel Cinematic Universe εννοείται πως δεν θα έχουμε να κάνουμε με ένα προσγειωμένο τηλεοπτικό δράμα. Αντιθέτως, στο Runaways θα δούμε υπερφυσικές δυνάμεις και προσπάθεια φυγής από μία εχθρική οργάνωση που απαρτίζεται από τους γονείς των πρωταγωνιστών.

Cine-TV Νέα

Ο Shazam ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη.
Ένας από τους παλιότερους υπέρ-ήρωες της DC, γνωστός και ως Captain Marvel, φαίνεται πως τελικά θα βρει το δρόμο του προς το DC Cinematic Universe. Ο σκηνοθέτης David F. Sandberg (Lights Out) υποστήριξε πως ο Shazam θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2019, προσθέτοντας ότι “χρειάζεται πολύς χρόνος για να γυρίσεις μία ταινία με έντονη την ύπαρξη του vfx [κάτι που μεταφράζεται καλύτερα σε CGI]”. Φυσικά, με μία τόσο μακρινή ημερομηνία προβολής τίποτα δεν είναι σίγουρο, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν θα προηγηθούν άλλες DC ταινίες, η επιτυχία των οποίων λογικά θα έχει κομβική σημασία για το Shazam.

Το Lethal Weapon, μία από τις top buddy movies, πιθανότατα θα επιστρέψει.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι βασικοί ιθύνοντες, δηλαδή οι Mel Gibson και Danny Glover, καθώς και ο σκηνοθέτης των προηγούμενων ταινιών, Richard Donner, βρίσκονται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Να θυμίσουμε ότι όλη η τετραλογία απαρτίζεται από ιδιαίτερα διασκεδαστικές ταινίες, αποτελώντας από τα καλύτερα Hollywood δείγματα του είδους των buddy movies, παρά την αναμφίβολη ποιοτική πτώση που είχαν με κάθε νέο sequel.

Διπλή μεταφορά για το Contra της Konami.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας, το ιστορικό action-platform παιχνίδι θα αποδοθεί ως ταινία αλλά και ως τηλεοπτική σειρά και μάλιστα ως live-action (τουτέστιν, δεν θα είναι animation). Περαιτέρω πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά ας θυμηθούμε πως το Contra πρωτοεμφανίστηκε το1987 στα arcades, ως ένα απλοϊκό αλλά καταιγιστικό platform, όπου ελέγχοντας δύο στρατιώτες έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ορδές από εξωγήινους. Ορισμένοι ίσως το γνωρίζετε και ως Probotector, όπως δηλαδή είχαν μετονομαστεί ορισμένα παιχνίδια της σειράς για την Ευρώπη (μεταξύ άλλων περιοχών), όπου οι πρωταγωνιστές πλέον δεν ήταν άνθρωποι αλλά ανδροειδή.

Στα σκαριά το τηλεοπτικό spin-off του Bad Boys.
Αν και τα σχέδια για το Bad Boys 3 φαίνεται τελικά να ναυάγησαν, όσο και αν το επιθυμούσαν -σύμφωνα με δηλώσεις τους- οι Will Smith και Martin Lawrence, το όνομα του franchise δεν παύει να έχει αρκετή ισχύ ώστε οι παραγωγοί να το μεταφέρουν ως τηλεοπτική σειρά και ας απουσιάζουν οι βασικοί αστέρες. Το σενάριο του spin-off θα επιμεληθούν οι Brandon Margolis και Brandon Sonnier του Blacklist. Η σειρά θα επικεντρώνεται στην Sydney Burnett, μία χαρακτήρα που είχε εμφανιστεί στο Bad Boys 2 ως η αδερφή του Marcus Burnett (Martin Lawrence).

cinetv
Keywords
news, news, cine, εν λόγω, will smith, liam neeson, gerard butler, lights out, mel gibson, bad boys, paul, εμφάνιση, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, blood, reynolds, david, smith, movie, hero, cgi, butler, τραπεζες, γαλλια, house, ghosts, jason, william, godzilla, planet, monsters, netflix, hulu, marvel, universe, δραμα, shazam, top, movies, ιθύνοντες, gibson, hollywood, sequel, contra, konami, animation, franchise, ισχύ, sydney, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ιαπωνια, Καλή Χρονιά, live, end, τελος του κοσμου, ημερομήνια, πλανητες, γυναικα, δουλεια, θεμα, καριερα, λονδινο, παιχνιδια, ταινιες, τυχη, cgi, ghosts, gibson, movies, αισθητικη, γεγονοτα, γινει, γονεις, δηλωσεις, δικη, δειχνει, δυναμικο, εν λόγω, εμφάνιση, εξι, εποχη, επρεπε, επιτυχια, ευρωπη, ζωη, ζωης, ηρωες, θετικο, ιθύνοντες, εικονα, ιστορικο, παντα, οθονη, ονομα, παιδι, ποιοτητα, προβληματα, πρωταγωνιστες, ρολο, σειρες, σεναριο, σιγουρο, συζυγο, σειρα, σκηνες, σπιτι, σχεδια, ταξιδια, ισχύ, φυσικα, φορα, χρονος, χτισιμο, bad boys, blood, butler, sequel, david, επεισοδια, franchise, gerard butler, godzilla, house, hero, hollywood, ιδιαιτερα, jason, konami, liam neeson, marvel, mel gibson, μια φορα, monsters, netflix, paul, παιχνιδι, πληροφοριες, planet, reynolds, movie, shazam, sydney, smith, τραπεζα, top, universe, will smith, william
Τυχαία Θέματα