Cine-TV News #70

Pacific Rim, Justice League και... Sonic μεταξύ άλλων κινηματογραφικών νέων...

Αν και ο Sonic δεν έχει πλέον τον αντίκτυπο που είχε κάποτε στα παιχνίδια, ίσως τα πάει καλύτερα στον κινηματογράφο ή κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκαν εκεί στην Paramount Pictures. Πείτε μας απαισιόδοξους, αλλά περιμένουμε κάτι ανάλογο

στα πρότυπα του Super Mario Bros. The Movie (ή όπως λεγόταν).

Σε άλλο θέμα, έχουμε κάνει ήδη την προθέρμανση για την ταινία του μήνα, έχοντας δει (ξανά) το πραγματικά μοναδικό Blade Runner ελπίζοντας σε ένα ανάλογο θέαμα από τον Dennis Villeneuve. Την επόμενη βδομάδα ή θα δείτε τη διθυραμβική αναφορά του στη στήλη είτε θα απουσιάζει πλήρως ελέω απογοήτευσης και προσπάθειας σβησίματός του από την μνήμη μας (την πάθαμε ήδη μία φορά φέτος από το Alien: Covenant).

Trailers

Pacific Rim: Uprising
Σκηνοθέτης: Steven S. DeKnight (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny
Πρεμιέρα: 4 Μαΐου, 2018

Πήρε το χρόνο του, αλλά μάλλον είναι κάτι φυσιολογικό, αφού η πανάκριβη παραγωγή του πρώτου Pacific Rim (190 εκατομμύρια δολάρια) κατέληξε σε μέτριες εισπράξεις στην Αμερική για να “σωθεί” τελικά από τη διεθνή αγορά. Η αλλαγή σκηνοθέτη δεν γνωρίζουμε πώς θα επηρεάσει την ποιότητα του sequel, αλλά για να πούμε την αλήθεια και ο ίδιος σκηνοθέτης να ήταν πάλι, δεν θα είχαμε πολλές ελπίδες. Το Pacific Rim (2013) του Guillermo del Toro επιχείρησε την αναφορά σε mecha anime αλλά είτε το συγκεκριμένο είδος δεν έμελλε ποτέ να μεταφερθεί σε live-action, είτε απλά ο del Toro δεν μπορούσε να παραδώσει κάτι περισσότερο από μία κουραστική και cheesy παραγωγή.

Justice League
Σκηνοθέτης: Zack Snyder (Batman v Superman: Dawn of Justice), Joss Whedon (Avengers: Age of Ultron)
Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Henry Cavill, Jason Momoa, Ben Affleck, Jesse Eisenberg, Ezra Miller, J.K. Simmons, Jeremy Irons, Willem Dafoe
Πρεμιέρα: 16 Νοεμβρίου 2017

Το trailer ξεκινάει με ένα spoiler για το τέλος του Batman v Superman, βέβαια ένα spoiler που μάλλον δεν πίστεψε ποτέ κανείς (όσοι είδατε την ταινία μάλλον θα ξέρετε που αναφερόμαστε). Η παρέα των Batman, Aquaman, Flash, Cyborg και Wonder Woman ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν μία εξωγήινη απειλή, σε ένα cinematic universe που ακόμα πασχίζει να βρει την ταυτότητά του.

Roman J. Israel, ESQ.
Σκηνοθέτης: Dan Gilroy (Nightcrawler)
Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Collin Farrell, Shelley Hennig, Carmen Ejogo
Πρεμιέρα: 1 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Αν και το όνομα της ταινίας παραπέμπει σε πραγματική ιστορία, μην ξεγελιέστε, ο Roman j. Israel είναι φανταστικό πρόσωπο. Ο Denzel Washington θα υποδύεται τον επώνυμο ρόλο ως ένας ακτιβιστής δικηγόρος, η καριέρα του οποίου θα περάσει διάφορα κύματα όταν απολυθεί. Ευκαιρία να δούμε πώς θα τα καταφέρει ο Dan Gilroy στη δεύτερη ταινία του. Αν μη τι άλλο με το Nightcrawler παρέδωσε ένα δουλεμένο θρίλερ, παρά τα ορισμένα αφηγηματικά μειονεκτήματα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να μεταφέρει καλοστημένες εικόνες αστικής ζούγκλας.

Replicas
Σκηνοθέτης: Jeffery Nachmanoff (Traitor)
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Alice Eve
Πρεμιέρα: Άγνωστο

Ένας νευρολόγος (Keanu Reeves) θα βρεθεί πολύ κοντά στην επίτευξη μεταφοράς της ανθρώπινης συνείδησης σε υπολογιστή, κάτι που μεταφράζεται ως αιώνια ζωή μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον. Λίγο πριν τα καταφέρει, όμως, η οικογένειά του θα σκοτωθεί σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Όπως σωστά μαντέψατε, το τραγικό συμβάν θα τον ωθήσει στη χρήση της εφεύρεσής του, η ημιτελής δομή της όμως θα του επιτρέψει να επαναφέρει στη (ψηφιοποιημένη;) ζωή μόνο τρία από τα τέσσερα μέλη της οικογενείας του. Αυτά είναι διλήμματα…

Molly’s Game
Σκηνοθέτης: Aaron Sorkin (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner, Chris O’Dowd, Michael Cera
Πρεμιέρα: 4 Ιανουαρίου, 2018

Η πραγματική ιστορία της Molly Bloom (υποδυόμενη από μία μάλλον αγνώριστη Jessica Chastain), μία πρώην πρωταθλήτρια του σκι που στη συνέχεια άλλαξε καριέρα διοργανώνοντας παιχνίδια πόκερ. Πολλά από αυτά τα παιχνίδια μάλλον δεν ήταν ιδιαίτερα… νόμιμα δεδομένου ότι η Bloom είχε συλληφθεί από το FBI. Από τα τραπέζια της είχαν περάσει διάσημες προσωπικότητες όπως οι Leonardo DiCaprio, Ben Affleck και Toby Maguire. Άραγε θα τους δούμε σε ρόλο cameo;

Wonder Wheel
Σκηνοθέτης: Woody Allen (Blue Jasmine)
Πρωταγωνιστούν: Kate Winslet, Justin Timberlake, Jim Belushi, Juno Temple
Πρεμιέρα: 30 Νοεμβρίου

Τα προβληματικά ζευγάρια ήταν πάντοτε αγαπημένο θέμα του Woody Allen, είτε σε κωμωδίες είτε σε δραματικές ταινίες του. Στο Wonder Wheel θα βρεθούμε στο Coney Island των 50s και συγκεκριμένα σε ένα λούνα παρκ όπου εργάζονται οι πρωταγωνιστές. Ζευγάρι σε κρίση λοιπόν στη δεύτερη συνεργασία του Woody Allen με το Amazon. Να θυμίσουμε ότι το περασμένο έτος προβλήθηκε η σειρά Crisis in Six Scenes του Woody Allen από το Amazon Video, η οποία τα πήγε ιδιαίτερα άσχημα στις βαθμολογίες. Ας ελπίσουμε ότι η επιστροφή του στο format των ταινιών θα επαναφέρει και τον ίδιο σε φόρμα.

Paddington 2
Σκηνοθέτης: Paul King (Paddington)
Πρωταγωνιστούν: Sally Hawkins, Ben Whishaw, Hugh Bonneville, Brendan Gleeson, Hugh Grant
Πρεμιέρα: 30 Νοεμβρίου

Το πρώτο Paddington (2014) ήταν μία ευχάριστη περίπτωση παιδικής ταινίας με όμορφα CGI για τον σχεδιασμό του πασίγνωστου (στην Αγγλία τουλάχιστον) Περουβιανού αρκούδου αλλά και καλογραμμένα, επίκαιρα μηνύματα, αποδομένα με φροντίδα για το ηλικιακό κοινό που απευθύνεται. Ελπίζουμε το sequel να διατηρήσει το επίπεδο της πρώτης ταινίας.

Jack Ryan
Πρεμιέρα: 2018 (Amazon Video), 8 επεισόδια

Δεν την αποφεύγει τη διαταραχή προσωπικότητας ο Jack Ryan καθώς έως τώρα έχουν προβληθεί πέντε ταινίες με τέσσερις διαφορετικούς ηθοποιούς για το ρόλο του δημοφιλούς ήρωα από την πένα του Tom Clancy. Μετά από τους Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck και Chris Pine στον χορό μπαίνει ο συμπαθής John Krasinski του The Office. Στη νέα σειρά του Amazon θα δούμε εκ νέου τα πρώτα βήματα του πράκτορα της CIA στην εσωτερική αλλαγή καριέρας από τα ασφαλή γραφεία στο πεδίο της μάχης.

Future Man, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου (Hulu), 13 επεισόδια

Ένας νεαρός καθαριστής θα δει τη ζωή του να αλλάζει όταν μία ομάδα πολεμιστών από το μέλλον θα παρατηρήσουν ότι είναι ταλέντο στα βιντεοπαιχνίδια, προσλαμβάνοντάς τον στην ομάδα τους. Το ταξίδι στον χρόνο θα τον φέρει και στα 80s (η μόδα της εποχής φυσικά) όπου θα μας γεμίσει με αναφορές από την εποχή, ως μία κάφρικη αναφορά της δεκαετίας σε αντίθεση με το Stranger Things.

Happy, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 6 Δεκεμβρίου (Syfy)

Εμπνευσμένο από το ομώνυμο κόμικ, στο Happy θα δούμε έναν πληρωμένο δολοφόνο, πνιγμένο στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, του οποίου οι παραισθήσεις θα βρεθούν σε άλλο επίπεδο όταν ένας μπλε μονόκερος αρχίσει να του κάνει παρέα.

Dark, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 1 Δεκεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Λακωνικό αλλά σίγουρα δυσοίωνο το πρώτο teaser για το Dark. Η γερμανόφωνη σειρά του Netflix θα αφορά στην επίπτωση που έχει η απαγωγή δύο παιδιών σε τέσσερις οικογένειες. Το στοιχείο του μεταφυσικού θα κάνει την εμφάνισή του, ενώ επίσης, κρίνοντας από τις διάφορες χρονολογίες που εμφανίζονται στο teaser, εικάζουμε ότι η σειρά θα διαδραματίζεται σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους, ξεκινώντας ίσως από τη δεκαετία του 50.

Cine-TV Νέα

Καθυστέρηση για την 8η σαιζόν του Game of Thrones.

Γνωρίζαμε ήδη ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η τελευταία σαιζόν να προβληθεί το 2019, αλλά πλέον αυτό μάλλον είναι κάτι σίγουρο. Διά στόματος Liam Cunningham (Ser Davos Seaworth) έγινε γνωστό πως τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα συνεχιστούν έως το καλοκαίρι του 2018, κάτι που σημαίνει ότι ίσως η σειρά κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά κοντά στον Δεκέμβριο. Να θυμίσουμε ότι η 8η σαιζόν θα αποτελείται από μόλις 6 επεισόδια, τα οποία όμως θα έχουν διάρκεια ταινίας.

Προχωράει η παραγωγή της ταινίας Sonic.

Τον περασμένο χρόνο είχαμε αναφέρει τα σχέδια για την ανάπτυξη μίας ταινίας βασισμένης στο δημοφιλή σκαντζόχοιρο, αλλά ξέρετε πώς είναι αυτά. Διαρκώς ανακοινώνονται μεταφορές παιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη (πού είναι τα Halo και Mortal Kombat;) μόνο για να ξεχαστούν στη λήθη με το πέρασμα των χρόνων. Μέχρι στιγμής τα σχέδια για το συγκεκριμένο εγχείρημα βρίσκονται ακόμα στη σφαίρα του πραγματικού, καθώς η Paramount Pictures απέκτησε τα δικαιώματα από την Sony Entertainment. Ο Tim Miller (σκηνοθέτης του Deadpool) θα αναλάβει το ρόλο του executive producer σε μία live-action ταινία που θα συμπεριλαμβάνει CGI (υποθέτουμε μάλλον για τις ανάγκες του σχεδιασμού του Sonic και της παρέας του).

Ο M. Night Shyamalan ξεκίνησε τα γυρίσματα του Glass.

Προειδοποιούμε ότι κάθε νέο που θα βλέπετε για την εν λόγω ταινία θα αποτελεί αναπόφευκτο spoiler για το φινάλε του Split. Μόνο ο συνδυασμός της λέξης sequel με τα ονόματα των ηθοποιών μάλλον αρκεί για να καταλάβει κανείς σε τι αναφερόμαστε ακόμα κι αν έχουν περάσει 17 χρόνια από την προβολή του Unbreakable (ορίστε, το είπαμε). Πιστεύουμε ότι κανείς, ποτέ, δεν θα περίμενε την ανάπτυξη ενός sequel για ταινία του 2000 που ακόμα και τότε δεν είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση, μένοντας τελικά στη σκιά της 6ης Αίσθησης. Το σχετικά συμπαθητικό Split κατάφερε την ανατροπή, δημιουργώντας από το πουθενά ένα -κόμικ φιλοσοφίας- μίνι-σύμπαν. Όπως είναι φυσικό θα δούμε την επιστροφή των Bruce Willis, James McAvoy και Samuel Jackson.

Προστέθηκε και ο Jon Hamm στους ηθοποιούς του Good Omen.

Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής του Mad Men (θα αργήσει πολύ να του φύγει η “ρετσινιά”) θα αναλάβει το ρόλο του Αρχάγγελου Γαβριήλ στην αναμενόμενη παρωδία της Αποκάλυψης. Να θυμίσουμε ότι το Good Omen βασίζεται στο ομώνυμο ξεκαρδιστικό βιβλίο των Terry Pratchett και Neil Gaiman. Η προβολή του αναμένεται εντός του 2019 στο Amazon Prime.

Ο Joachim Ronning θα είναι ο σκηνοθέτης του Maleficent 2.

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης, όπως φαίνεται, κατάφερε να μπει για τα καλά στο Hollywood έπειτα από το φετινό Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge (το οποίο βέβαια συν-σκηνοθέτησε με τον Espen Sandberg). Το πρώτο Maleficent (σε παραγωγή Walt Disney Pictures) μετέφερε την ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης, έχοντας όμως στον πρωταγωνιστικό ρόλο την κακιά μάγισσα, υποδυόμενη από την Angelina Jolie. Φυσικά η εν λόγω ηθοποιός δεν θα μπορούσε να λείπει από το sequel, καθώς ήταν και το δυνατότερο διαφημιστικό χαρτί της, εμπορικά επιτυχημένης, πρώτης ταινίας.

Ο Jared Leto θα υποδυθεί τον Hugh Hefner.

Λίγες μέρες αφότου έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής τους πασίγνωστου Playboy ήταν αρκετό διάστημα ώστε οι τετραπέρατοι παραγωγοί να ξεκινήσουν τα πρώτα στάδια της ανάλογης βιογραφικής ταινίας. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Bret Ratner (Hercules) ενώ ο Jared Leto πρόκειται να ενσαρκώσει τον Hugh Hefner.

Καθυστέρηση για το Fast & Furious 9.

Η πρεμιέρα του ένατου Fast & Furious (μα που θα φτάσουν πια;) παρατάθηκε κατά ένα έτος, για το 2020, όμως οι φαν του franchise δεν θα πρέπει να είναι παραπονεμένοι καθώς, σχεδόν ταυτοχρόνως, ανακοινώθηκε η παραγωγή ενός spin-off, με πρωταγωνιστές τους Jason Statham και Dwayne Johnson, με προγραμματισμένη πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2019.

Crossover μεταξύ των δύο Walking Dead.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Robert Kirkman (δημιουργού του κόμικ The Walking Dead) σύντομα θα δούμε την έμπρακτη σύνδεση των κόσμων των Fear the Walking Dead και The Walking Dead. Δεν μιλάμε βέβαια για πλήρη συνένωση καθώς ο Kirkman ανέφερε: “ένας χαρακτήρας θα φύγει από τη μία σειρά, την οποία δεν θα ονομάσω, και θα εμφανιστεί στην άλλη, την οποία επίσης δεν θα ονομάσω”.

cinetv
Keywords
news, news, cine, pirates of the caribbean, game of thrones, the walking dead, super mario, zack snyder, henry cavill, jeremy irons, wonder woman, denzel washington, keanu reeves, kevin costner, woody allen, justin timberlake, mortal kombat, εν λόγω, bruce willis, jon hamm, mad men, angelina jolie, jared leto, jason statham, dwayne johnson, walking dead, rim, league, sonic, pictures, super, mario, bros, movie, blade, runner, dennis, μνήμη, alien, john, scott, μαΐου, sequel, anime, συγκεκριμένο, snyder, batman, superman, dawn, avengers, henry, jason, flash, woman, universe, israel, denzel, washington, aaron, bloom, fbi, blue, justin, juno, wheel, island, amazon, video, paul, king, hugh, cgi, jack, ryan, ford, office, νέα, cia, future, hulu, happy, μπλε, netflix, game, καλοκαιρι, σημαίνει, halo, sony, tim, night, glass, split, bruce, james, mcavoy, jackson, mad, men, hollywood, pirates, disney, leto, playboy, reporter, hercules, franchise, dwayne, Johnson, fear, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, madwalk, αντζελινα τζολι, jolie angelina, live, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, dwayne johnson, the walking dead, walking dead, μνήμη, εικονες, επικαιρα, ηθοποιος, θεμα, θριλερ, καριερα, κωμωδιες, ληθη, μοδα, ναρκωτικα, ονοματα, παιχνιδια, σφαιρα, ταινιες, amazon, cgi, cia, fbi, flash, ford, game, game of thrones, james, jared leto, mad, office, runner, ryan, scott, sony, super mario, αγορα, ακτιβιστης, αλκοολ, αμερικη, απλα, βαθμολογιες, βδομαδα, βιβλιο, γαβριηλ, γραφεια, γυρισματα, διαστημα, δειτε, δηλωσεις, δομη, εγινε, εγχειρημα, ευκαιρια, εν λόγω, εμφάνιση, εποχη, επωνυμο, ετος, εφυγε, ζευγαρια, ζωη, ιδιο, ειδος, κυματα, λειπει, λουνα παρκ, μαΐου, μηνυματα, μινι, μπλε, ξερετε, ομαδα, οθονη, οικογενεια, ονομα, πεδιο, περιβαλλον, ποιοτητα, ποκερ, πρωταγωνιστες, ρολο, σαιζον, σιγουρα, σιγουρο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνοθεσια, συμπαν, σχεδια, ταυτοτητα, τρια, φυσικα, φυσικο, φορμα, φορα, ψηφιακο, ομορφα, aaron, alien, anime, super, batman, βηματα, blade, bloom, bruce willis, bruce, sequel, dawn, denzel washington, dennis, δικαιωματα, disney, denzel, dwayne, επεισοδια, fear, franchise, jack, glass, john, halo, happy, henry, henry cavill, hollywood, hugh, ιδιαιτερα, island, israel, jackson, jason, jason statham, justin, jeremy irons, jon hamm, juno, justin timberlake, κακια, keanu reeves, kevin costner, king, league, leto, mad men, mario, mcavoy, men, μια φορα, netflix, night, paul, washington, woman, πενα, pictures, pirates, pirates of the caribbean, reporter, rim, movie, sonic, σημαίνει, snyder, split, superman, ταξιδι, της παρεας, tim, wheel, universe, woody allen, wonder woman, bros, ξεκινησε, zack snyder, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα