Cine-TV News #64

IT, νέα ταινία από Clooney και Coen και άλλα κινηματογραφικά νέα…

Χαλαρή η εβδομάδα που μας πέρασε, το χρειαζόμασταν άλλωστε έπειτα από τον χαμό των trailers και νέων από την Comic-Con. Το trailer που πρωτοστατεί φυσικά είναι του IT, δημιουργώντας προσδοκίες για μία σοβαρή μεταφορά ενός εκ των δημοφιλέστερων μυθιστορημάτων του Stephen King.

Το Netflix

πάντως έχει πάρει μεγάλη φόρα στις παραγωγές του, προσλαμβάνοντας δεξιά κι αριστερά δυνατά ονόματα τόσο για ταινίες όσο και για σειρές, δείχνοντας ότι επενδύει σημαντικότατους πόρους για την παραγωγή πρωτογενούς υλικού. Σειρά έχει ο Matt Groening, ο οποίος ελπίζουμε να έχει ακόμα μέσα του τη δημιουργική σπίθα των Simpsons.

Επίσης, αν και το έχει προτείνει και ο αγαπητός Σάββας Καζαντζίδης πολλάκις στα webcast, ο γράφων θα παροτρύνει με τη σειρά του να δείτε το βρετανικό Unforgotten. Ένα εξαιρετικό “παζλ” αστυνομικού μυστηρίου, συμμαζεμένο σε έξι επεισόδια σε κάθε σαιζόν. Η βασική ιδέα της σειράς αφορά στην αναπάντεχη εύρεση ενός πτώματος έπειτα από 40 χρόνια. Με ελάχιστα στοιχεία στα χέρια της, η αστυνομική ομάδα θα χρειαστεί να ανακαλύψει την ταυτότητα του θύματος και την ιστορία πίσω από το θάνατό του, αποφασίζοντας παράλληλα πως το έγκλημα δεν θα πρέπει να αποκτά άφεση όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει. Εξαιρετικά καλογραμμένη σειρά (κάθε σαιζόν είναι ξεχωριστή ιστορία) με μηδαμινά κενά, καλοδουλεμένες αποκαλύψεις και προσγειωμένους χαρακτήρες. Συμβουλή μας είναι να έχετε χρόνο όταν θα βάλετε το πρώτο επεισόδιο καθώς ενδέχεται να θελήσετε να τη δείτε "μονοκοπανιά".

Trailers

IT
Σκηνοθέτης: Andres Muschietti (Mama)
Πρωταγωνιστούν: Bill Skarsgard, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton
Πρεμιέρα: 28 Σεπτεμβρίου

Πρώτο ουσιαστικό trailer για την πολλά υποσχόμενη μεταφορά ενός εκ των δημοφιλέστερων ιστοριών τρόμου του Stephen King. Ωραία πρώτη εικόνα από ένα θρίλερ που ίσως καταφέρει να προστεθεί σε αυτές τις λίγες πραγματικά αξιόλογες κινηματογραφικές μεταφορές ιστοριών του King.

The Vault
Σκηνοθέτης: Dan Bush (The Signal)
Πρωταγωνιστούν: James Franco, Taryn Manning, Francesca Eastwood
Πρεμιέρα: 1 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Δύο αδερφές θα οδηγηθούν, παρά τη θέλησή τους, στη ληστεία μίας τράπεζας προκειμένου να σώσουν τον αδερφό τους. Η κατάσταση θα εκτροχιαστεί όταν ο μάνατζερ της τράπεζας τις οδηγήσει σε ένα υπόγειο θησαυροφυλάκιο που κρύβει κάτι δαιμονικό. Heist-θρίλερ, όπου μάλλον θα δούμε και υπερφυσικά στοιχεία. Ό,τι πρέπει για βραδινή, οικιακή προβολή.

Marjorie Prime
Σκηνοθέτης: Michael Almereyda (Hamlet)
Πρωταγωνιστούν: Lois Smith, Jon Hamm, Gena Davis, Tim Robbins
Πρεμιέρα: 18 Αυγούστου (Αμερική)

Μία ταινία που θα φαινόταν ακριβώς στο στοιχείο της αν είχε βγει ως επεισόδιο του Black Mirror. Το Marjorie Prime θα εξετάσει άλλη μία γκρίζα πτυχή της τεχνολογίας, καθώς θα προσπαθήσει να μας δείξει την ευεργετική ή καταστρεπτική επιρροή που μπορεί να έχει στην αποδοχή του χαμού ενός αγαπημένου προσώπου. Στην προκειμένη περίπτωση η τεχνολογία έχει κάνει τόσα βήματα μπροστά ώστε να μπορεί πλέον να αναπαράγει ανθρώπους ως ολογράμματα, τα οποία μιμούνται τον αποθανόντα. Η 86χρονη Marjorie (Lois Smith) θα αξιοποιήσει αυτήν την τεχνολογία ώστε να συνεχίσει να έχει δίπλα της τον άντρα της (Jon Hamm) ως ολόγραμμα. Ενδιαφέρον σκεπτικό για μία από αυτές τις ταινίες που προορίζουν τους ηθοποιούς τους για όσκαρ υποψηφιότητες.

LBJ
Σκηνοθέτης: Rob Reiner (The Bucket List)
Πρωταγωνιστούν: Woody Harrelson, Jennifer Jason Leigh, C. Thomas Howell
Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου (Αμερική)

Δεν θα ησυχάσει ο αμερικάνικος κινηματογράφος αν δεν βγάλει και από μία ταινία για κάθε πρόεδρο της χώρας Αυτήν τη φορά θα δούμε έναν αγνώριστο Woody Harrelson να υποδύεται τον Lyndon Baines Johnson, ο οποίος διετέλεσε ως αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του John F. Kennedy και αργότερα ως πρόεδρος της Αμερικής έπειτα από τη δολοφονία του τελευταίου.

Message from the King
Σκηνοθέτης: Fabrice Du Welz (Colt 45)
Πρωταγωνιστούν: Chadwick Boseman, Luke Evans, Teresa Palmer, Alfred Molina
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου (Netflix)

Προτού δούμε τον Chadwick Boseman ως Blank Panther στην σόλο Marvel ταινία του, θα περάσει πρώτα από το Netflix για να αποδώσει έναν Νοτιοαφρικάνο που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της αδερφής του. Από αυτά τα υπεραπλουστευμένα σενάρια που δεν είναι τίποτα άλλο από δικαιολογία για περιπέτεια εκδίκησης.

Suburbicon
Σκηνοθέτης: George Clooney (The Monuments Men)
Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac
Πρεμιέρα: 27 Οκτωβρίου (Αμερική)

Η συνεργασία μεταξύ αδερφών Coen και George Clooney συνεχίζεται, αυτή τη φορά όμως με λίγο διαφορετικούς ρόλους καθώς ο μεν διάσημος ηθοποιός αυτή τη φορά θα αναλάβει αποκλειστικά το ρόλο του σκηνοθέτη μίας ιστορίας που έχουν επιμεληθεί οι Coen. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές ουσιαστικές πληροφορίες για το σενάριο, γνωρίζοντας μόνο ότι η ιστορία θα εκτυλιχθεί στα ήρεμα προάστια μίας αμερικάνικης πόλης του 1959. Από το trailer βέβαια μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η φιλήσυχη αμερικάνικη οικογένεια θα μπλέξει με τη μαφία και θα αποφασίσει να πάρει τη δικαιοσύνη στα χέρια της. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε το σήμα κατατεθέν ιδιόρρυθμο χιούμορ των Coen.

Comrade Detective, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 4 Αυγούστου (Amazon Prime), 6 επεισόδια

Παρωδία buddy movies αυτή τη φορά με άρωμα Βαλκανίων. Ως ένα άλλο είδος mockumentary, εδώ θα δούμε μία… mock τηλεοπτική σειρά, καθώς υποτίθεται ότι οι Channing Tatum και Joseph Gordon Levitt έχουν ανακαλύψει μία χαμένη ρουμάνικη αστυνομική σειρά του 1983, που αποφασίζουν να την προβάλλουν στην Αμερική, αφού ντουμπλάρουν τις φωνές των ηθοποιών. Χοντροκομμένα αστεία, χαζοmacho σκηνές και ψυχροπολεμικά χωρατά είναι δεδομένο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Alias Grace, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: 3 Νοεμβρίου (Netflix), 6 επεισόδια

Η συγγραφέας Margaret Atwood διανύει μία περίοδο αναγνώρισης στη μικρή οθόνη καθώς μέσα στην ίδια χρονιά έχουμε ήδη δει το The Handmaid’s Tale στο Hulu ενώ σύντομα θα δούμε το Alias Grace στο Netflix. Η νέα τηλεοπτική σειρά θα μας μεταφέρει στον Καναδά του 19ου αιώνα όπου ένα ανδρόγυνο υπηρετών θα καταδικασθεί για τον φόνο των εργοδοτών τους. Ο άνδρας θα κρεμαστεί ενώ η σύζυγός του θα βρεθεί φυλακισμένη για 30 χρόνια αφού στο τέλος αθωωθεί για το έγκλημα.

Cine-TV Νέα

Ο δημιουργός των Simpsons έρχεται στο Netflix.
Το Netflix συνεχίζει ακάθεκτο τις “μεταγραφές” επιφανών προσώπων της 7ης τέχνης. Σειρά πήρε ο Matt Groening, ο οποίος ετοιμάζει το Disenchantment προς όφελος του Netflix, ένα “ενήλικο” animation 20 επεισοδίων, που θα μας μεταφέρει στο υπό κατάρρευση βασίλειο της Ονειρούπολης (Dreamland). Εκεί θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες της Bean, μία μέθυσο νεαρή πριγκίπισσα, που θα έχει στο πλευρό της ένα ζωηρό ξωτικό αλλά και τον προσωπικό της δαίμονα. Κατά τον Matt Groening “το Disenchantment θα πιάνεται με τα θέματα του θανάτου και της ζωής, της αγάπης και του σεξ, καθώς και με την ικανότητα να συνεχίζεις να γελάς σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο και ηλίθιους, ανεξάρτητα από το τί σου λένε οι γηραιότεροι, οι μάγοι και οι υπόλοιποι βλάκες”.

Ο James Bond επιστρέφει τον Νοέμβριο του 2019.
Έχει ακόμα μέλλον η 25η ταινία James Bond, η οποία θα προβληθεί τέσσερα χρόνια μετά το Spectre (μία ακόμα μετριότατη στιγμή του franchise κατά την άποψή μας). Επιπλέον, επισημοποιήθηκε πως ο Daniel Craig θα επιστρέψει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρόλο που ο ίδιος διατηρούσε τις επιφυλάξεις του για την επιστροφή του. Να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις ταινίες της σειράς, ξεκινώντας με το Casino Royale του 2006.

Πρεμιέρα του Wonder Woman 2 τον Δεκέμβριο του 2019.
Βέβαια, έως τότε θα ξαναδούμε την Gal Gadot στον επώνυμο ρόλο μέσω του Justice League, που αναμένεται τον ερχόμενο Νοέμβριο. Το DC cinematic universe θα δηλώσει το παρόν και το 2018 με την σόλο ταινία του Aquaman, σκηνοθετημένη από τον James Wan (Furious 7).

Keywords
news, news, cine, james franco, jon hamm, george clooney, matt damon, julianne moore, james bond, wonder woman, νέα, clooney, coen, king, netflix, σπιθα, simpsons, bill, ray, taylor, jacobs, jack, dylan, bush, james, τραπεζες, smith, tim, black, mirror, επιρροή, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, jennifer, jason, Johnson, john, evans, marvel, oscar, amazon, movies, hulu, animation, franchise, woman, league, universe, gary moore, oscar 2011, oscar 2011 live, Ελιζαμπεθ Τειλορ, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, ξωτικο, δυνατα, hulu, ηθοποιος, θριλερ, ονοματα, ταινιες, james, movies, oscar, αμερικη, αρωμα, αστεια, γινει, δεδομενο, δειτε, εβδομαδα, εμφάνιση, εξι, επιρροή, επωνυμο, ερχεται, τεχνολογια, ζωης, ιδεα, ιδια, ειδος, εικονα, ηρεμα, καζαντζιδης, κυβερνηση, μαφια, ομαδα, οθονη, οικογενεια, ολογραμμα, ουσιαστικο, οφελος, ρολο, σαββας, σαιζον, σειρες, σεναριο, συντομα, σειρα, σκηνες, ταυτοτητα, φυσικα, φορα, χιουμορ, animation, βηματα, bill, black, bush, clooney, coen, dylan, εκδικηση, επεισοδια, evans, franchise, jack, george clooney, john, jacobs, james franco, james bond, jason, jon hamm, julianne moore, jennifer, κινηματογραφος, king, league, marvel, matt damon, mirror, μπροστα, netflix, woman, πληροφοριες, ray, σημα, simpsons, smith, taylor, tim, θεματα, universe, wonder woman, χερια
Τυχαία Θέματα