Cine-TV News #53

House of Cards, Kingsman, Alien Covenant και άλλα...

To νέο, μικρής διάρκειας, βίντεο για τη συνέχεια της περιπέτειας της Elizabeth Shaw (πρωταγωνίστρια του Prometheus) δίνει μεν λακωνικές πληροφορίες, αλλά τουλάχιστον μας δείχνει ότι η συγκεκριμένη ηρωίδα δεν θα εξαφανιστεί ως διά μαγείας από το franchise, όπως είχε γίνει με τους επιζώντες του Aliens στο Alien 3. Επιπλέον, δημιουργεί έντονες υποψίες για πλήρη μεγέθυνση

του σύμπαντος, κάτι που θα αλλάξει άρδην το γενικότερο ύφος των ταινιών. Εάν, πάντως, τα έως τώρα trailers αποτελούν μία ένδειξη, τότε μία τέτοια πιθανή αλλαγή είτε θα φυλάσσεται για τα τελειώματα της ταινίας ως cliffhanger είτε απλά θα εξερευνηθεί σε άλλο sequel.

Επίσης, He-Man… περιμένουμε με ανυπομονησία την ώρα που θα δούμε το casting και το πρώτο υλικό της ταινίας. Σειρά να παίρνουν τα Silverhawks, Saber Riders, Bravestarr κ.λπ.

Trailers

Kingsman: The Golden Circle
Σκηνοθέτης: Matthew Vaughn (Kingsman: The Secret Service)
Πρωταγωνιστούν: Taron Edgerton, Mark Strong, Channing Tatum, Halle Berry, Julianne Moore, Jeff Bridges, Colin Firth, Vinnie Jones
Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Το αξιολογότατο Kingsman συνεχίζεται με ένα φανταχτερό cast για άλλη μία φορά, δημιουργώντας ελπίδες για ένα εξίσου καλό sequel, ιδίως λόγο της επιστροφής του Matthew Vaughn στα σκηνοθετικά καθήκοντα. Αν καταφέρουν να επαναλάβουν την επική σκηνή της εκκλησίας από το προηγούμενο, θα είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν θα μας πειράξει βέβαια να έχει και μία καλύτερη κορύφωση.

Cars 3
Σκηνοθέτης: Brian Fee (πρώτη σκηνοθετική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Armie Hammer, Owen Wilson, Bonnie Hunt, Tony Shalhoub
Πρεμιέρα: 15 Ιουνίου

Μετά το διεκπαιρεωτικό δεύτερο μέρος του franchise ελπίζουμε η συγγραφική ομάδα της Pixar να έχει όντως μία ουσιαστική ιστορία για το νέο sequel. Με μία πρώτη ανάγνωση από το trailer, πάντως, φαίνεται πως το Cars 3, όπως και στο Up, θα έχει αρκετά να πει και στο πιο ενήλικο κοινό, εκτός από την μάλλον σίγουρη διασκέδαση που θα προσφέρει στο παιδικό target group του.

47 Meters Down
Σκηνοθέτης: Johannes Roberts (Storage 24)
Πρωταγωνιστούν: Mandy Moore, Claire Holt, Matthew Modine
Πρεμιέρα: 16 Ιουνίου (Αμερική)

Τη σκυτάλη του περσινού (σχετικά συμπαθητικού) The Shallows παίρνει φέτος το 47 Meters Down για να αφηγηθεί άλλη μία ιστορία για τον τρόμο των καρχαριών στα καταγάλανα, καλοκαιρινά νερά. Εδώ θα δούμε δύο αδελφές που θα αποφασίσουν να καταδυθούν μέσα σε ένα προστατευτικό κλουβί, ώστε να δουν καρχαρίες από κοντά (πήγαιναν γυρεύοντας). Το σύρμα, όμως, που συγκρατεί το κλουβί θα σπάσει και βρεθούν –σωστά μαντέψατε- 47 μέτρα κάτω από το νερό.

Hounds of Love
Σκηνοθέτης: Ben Young (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Emma Booth, Stephen Curry, Ashleigh Cummings
Πρεμιέρα: 5 Ιουλίου (Γαλλία)

Το Hounds of Love δείχνει ως ένα σκληρό και ψυχρό θρίλερ όπως μόνο στην Αυστραλία ξέρουν να δημιουργούν. Ένα διεστραμμένο ζευγάρι απαγάγει μία κοπέλα, η οποία, ως τελευταία προσπάθεια σωτηρίας, θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να οξύνει την ένταση του ζευγαριού.

It Comes At Night
Σκηνοθέτης:Trey Edward Shults (Krisha)
Πρωταγωνιστούν: Joel Edgerton, Riley Keough, Christopher Abbott
Πρεμιέρα: 9 Ιουνίου (Αμερική)

Επειδή δεν πολυκαταλάβαμε το σενάριο από το trailer ας δούμε την επίσημη σύνοψη: Μια οικογένεια βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο σπίτι, ασφαλής από μία παγκόσμια και αφύσικη απειλή. Η ευπαθής ισορροπία της μικρής οικογένειας θα έρθει ακόμα περισσότερο στα όριά της όταν μία νέα, απελπισμένη οικογένεια εμφανιστεί στην πόρτα τους. Μάλλον στο μεταφυσικό το πάμε.

House of Cards, season 5
Πρεμιέρα: 30 Μαΐου (Netflix), 13 επεισόδια

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την επιστροφή του Francis Underwood, σε μία σαιζόν που μάλλον είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Cine-TV Νέα

Επίλογος του Prometheus πρόλογος του Alien: Covenant.
Εν αναμονή της πρεμιέρας του Alien: Covenant (19 Μαΐου) η 20th Century Fox έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμα short βίντεο, ονόματι The Crossing, που μας δείχνει με λακωνικό τρόπο τη συνέχεια του ταξιδιού της Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) και του David (Michael Fassbender) μετά το τέλος του Prometheus. Μεγαλεπήβολο το σκηνικό στο τέλος του trailer, για το οποίο έχουμε την περιέργεια αν θα εμφανιστεί στο Covenant, όπου από το μέχρι τώρα υλικό δείχνει να προσεγγίζει περισσότερο τα πρώτα δύο Alien.

Αλλαγή εποχής για την πρεμιέρα του Star Wars: Episode IX.
Η Disney αποφάσισε να αλλάξει την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων για την πρεμιέρα του ένατου επεισοδίου του Star Wars προς όφελος της ανοιξιάτικης blockbuster περιόδου. Πιο συγκεκριμένα το Episode IX αναμένεται να προβληθεί στις 24 Μαΐου του 2019. Αξίζει να θυμίσουμε ότι τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Colin Trevorrow, υπεύθυνος για το απογοητευτικό, αν και υπερεπιτυχημένο εισπρακτικά, Jurassic World. Η πρεμιέρα του φετινού The Last Jedi έχει οριστεί στις 14 Δεκεμβρίου για τη χώρα μας. Το ετήσιο κενό μεταξύ των δύο επεισοδίων έχει γίνει γνωστό πως θα το καλύψει το spin-off με θέμα τις πρώτες περιπέτειες του Han Solo -προ "A New Hope" εποχής.

Παράλληλα, η Disney ανακοίνωσε πως το νέο Indiana Jones θα καθυστερήσει ένα χρόνο, με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για τον Ιούλιο του 2020 ενώ η live- action εκδοχή του The Lion King (για ποιο λόγο;...) έχει οριστεί για τις 19 Ιουλίου του 2019.

Ο Jeff Goldblum θα επιστρέψει στο Jurassic Park.
Σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο Jeff Goldblum θα συμμετέχει δίπλα στους Chris Pratt και Bryce Dallas Howard στο sequel του Jurassic World. Φυσικά ο εν λόγω ηθοποιός δεν είναι νέος στο franchise, έχοντας δεύτερο ρόλο στο πρώτο Jurassic Park του 1993 και πρωταγωνιστικό στο sequel, The Lost World. Σκηνοθέτης του δεύτερου Jurassic World θα είναι ο J.A. Bayona, γνωστός από το περσινό A Monster Calls.

Το επόμενο νέο για το νέο εγχείρημα του Shyamalan αποτελεί ουσιαστικά spoiler για το φινάλε του Split.
Όσοι είδατε το περσινό Split του πάλαι ποτέ ανερχόμενου σκηνοθέτη θα διαπιστώσατε μάλλον με έκπληξη ότι αποτελεί κομμάτι του σύμπαντος που είχαμε δει στον Άφθαρτο. Με σχετικό tweet του ο M. Night Shyamalan ανακοίνωσε ότι τελείωσε τη συγγραφή του σεναρίου για το sequel και των δύο ταινιών. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης μάς έκαψε επανειλημμένως με τις ταινίες του έπειτα από το Sixth Sense (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο), όμως το Split ήταν σίγουρα πιο αξιοπρεπές, ιδίως συγκρινόμενο με τις τελευταίες του παραγωγές.

Απέχει ακόμα δύο χρόνια η ταινία του He-Man.
Η παραγωγή του Masters of the Universe προχωράει αργά αλλά σταθερά απ’ ότι φαίνεται, καθώς η Sony Pictures ανακοίνωσε πως έχει ορίσει την πρεμιέρα της νέας live-action εκδοχής για τις 18 Δεκεμβρίου του 2019. Φυσικά δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον εν λόγω αγαπημένο ήρωα στη μεγάλη οθόνη καθώς ο Dolph Lundgren τον είχε ήδη υποδυθεί στην απολαυστική b-movie ταινία του 1987.

cinetv
Keywords
news, news, cine, julianne moore, jeff bridges, colin firth, owen wilson, lion king, jurassic park, εν λόγω, house, alien, franchise, sequel, golden, secret, cars, hammer, owen, wilson, pixar, target, group, ιουνίου, emma, love, edward, νέα, μαΐου, netflix, fox, david, star, disney, world, jedi, hope, lion, king, hollywood, reporter, dallas, howard, lost, monster, split, tweet, night, universe, sony, pictures, ελληνικο ανδρικο casting , Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, γαλλια, live, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, βιντεο, αυστραλια, ηθοποιος, θεμα, θριλερ, ταινιες, ωρα, cars, lost, owen wilson, owen, sony, star, αξιζει, απλα, αρδην, βρισκεται, γινει, δευτερο, δειχνει, εγχειρημα, εν λόγω, υφος, ισορροπια, λογο, μαΐου, νερο, ομαδα, οθονη, οικογενεια, ορια, ουσιαστικα, οφελος, παμε, πορτα, ρολο, σαιζον, σεναριο, σιγουρα, σιγουρη, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, σπιτι, φυσικα, φορα, group, alien, sequel, colin firth, dallas, disney, david, edward, emma, love, fox, franchise, golden, hammer, howard, hollywood, χωρα, ιουνίου, jedi, jeff bridges, julianne moore, jurassic park, king, κλουβι, κομματι, κοπελα, lion, lion king, μεινει, μια φορα, monster, night, tweet, pictures, pixar, πληροφοριες, reporter, movie, secret, σκηνη, split, target, υλικο, universe, wilson, world, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα