Cine-TV News #50

Valerian, Μούμια, Spider-Man και πολλά, πολλά άλλα...

Η εβδομάδα που μας πέρασε έφερε μία πλουσιότατη "σοδειά" από trailers εκ των οποίων, κατά τη γνώμη μας, το Valerian καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον μας.

Εξαιρετική και η πρωταπριλιάτικη φάρσα του Adult Swim (ίσως το αντίθετο από φάρσα, αν μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε κάπως) καθώς αποφάσισε να πατήσει απλά το play και να προβάλει το πρώτο επεισόδιο της 3ης σαιζόν του Rick and Morty, τη στιγμή που ήταν προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι.

Τα είκοσι λεπτά του “The Rickshank Rickdemption”, πάντως, κρίθηκαν πολύ λίγα για να σβήσουν τη δίψα μας μέχρι να δούμε τα υπόλοιπα επεισόδια στην αρχική, προγραμματισμένη τους ημερομηνία. Με απλά λόγια, το πανέξυπνο χιούμορ του ("πνευματώδες" είναι μόνο στο Veep...) παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα.

Νέα Trailers

Valerian and the City of a Thousand Planets
Σκηνοθέτης: Luc Besson (The Fifth Element)
Πρωταγωνιστούν: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rutger Hauer, Rihanna, John Goodman (φωνή)
Πρεμιέρα: 21 Ιουλίου (Αμερική)

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό το νέο trailer του Valerian, που καταφέρνει να ανοίξει αβίαστα την όρεξη για ένα πληθωρικό sci-fi σύμπαν. Οι εικόνες του trailer είναι γεμάτες με φαντασία και πανέμορφα σκηνικά (CGI, βεβαίως, αλλά καθόλου δεν μας πειράζει αυτό) που ελπίζουμε ότι θα παραμένουν ως τέτοια στο σύνολο της ταινίας. Βασισμένη στο γαλλικό κόμικ Valerian and Laureline, η νέα ταινία του Luc Besson (The Fifth Element) θα είναι η ακριβότερη γαλλική παραγωγή, κάτι το οποίο μάλλον μαρτυρά το trailer.

The Mummy
Σκηνοθέτης: Alex Kurtzman (People Like Us)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Annabelle Wallis, Russell Crowe, Sofia Boutella
Πρεμιέρα: 15 Ιουνίου

Νέο remake της κλασικής ιστορίας της Μούμιας, αυτή τη φορά με άρωμα Mission Impossible και -όπως φαίνεται- περιτυλιγμένη με υψηλότατο budget, ιδίως για τα CGI και τις σκηνές δράσης υψηλών οκτανίων. Περιέργως, φαίνεται πως αυτή η μούμια θα περάσει περισσότερο χρόνο στο δυτικό κόσμο και όχι στα πάτρια εδάφη της, κάτι που μάλλον χτυπάει άσχημα για τη γενικότερη ατμόσφαιρα (ιδέα μας είναι ή θυμίζει αμυδρά Underworld;). Πάντως σαν καλοκαιρινό blockbuster ίσως κάνει τη δουλειά του.

Spider-Man: Homecoming
Σκηνοθέτης: Jon Watts (Cop Car)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Michael Keaton
Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Τρίτο και τυχερό; Τρίτο και φαρμακερό; Τρίτο πρόσφατο reboot εν πάση περιπτώσει για το δημοφιλή Spider-Man, που όμως αυτή τη φορά θα έχει και την κατάλληλη μάρκετινγκ ώθηση από τον Robert Downey Jr. Έχουμε ίσως γεράσει πλέον για τις ταινίες του είδους, οπότε με την παραξενιά μας θα πούμε ότι το βλέπουμε δύσκολο να φτάσει τα επίπεδα των δύο πρώτων επικών Spider-Man του Sam Raimi.

The War of the Planet of the Apes
Σκηνοθέτης: Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes)
Πρωταγωνιστούν: Woody Harrelson, Judy Greer, Andy Serkis
Πρεμιέρα: 14 Ιουλίου (Αμερική)

Σε νέο στάδιο εξέλιξης έχουν περάσει οι πίθηκοι στο War of the Planet of the Apes, βλέποντάς τους πλέον να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στις ομιλίες τους. Ως φαν του Dawn of the Planet of the Apes (ο γραφών τουλάχιστον) ελπίζουμε πως το νέο sequel θα αποτελεί άλλη μία περιπέτεια με σοβαρό ύφος, εξαιρετικά εφέ, καλή σκηνοθεσία και φωτογραφία που θυμίζει ολίγον τι από Last of Us.

IT
Σκηνοθέτης: Andres Muschietti (Mama)
Πρωταγωνιστούν: Bill Skarsgard, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jack Dylan Grazer, Nicholas Hamilton
Πρεμιέρα: 8 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Θέτει γερές βάσεις το νέο trailer ενός εκ των δημοφιλέστερων ιστοριών του Stephen King, ξεκινώντας με μία χαρακτηριστική σκηνή από τις πρώτες σελίδες του IT. Βέβαια, πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μία ταινία τρόμου τη σημερινή εποχή, ιδίως όταν λάβουμε υπόψη ότι βασίζεται σε ένα τόσο πολύπλοκο και εκτενές βιβλίο. Σίγουρα δύσκολο το έργο του Andres Muschietti.

Annabelle: Creation
Σκηνοθέτης: David F. Sandberg (Lights Out)
Πρωταγωνιστούν: Miranda Otto, Javier Botet, Stephanie Sigman, Anthony LaPaglia
Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου

Το prequel του Annabelle (2014) που θα γυρίσει το χρόνο πίσω, ώστε να μας δείξει την κατασκευή της δαιμονικής κούκλας. 20 χρόνια μετά το χαμό της μικρής του κόρης, ο τεχνίτης (της κούκλας φυσικά) θα φιλοξενήσει μία μοναχή και διάφορα ορφανά κορίτσια στο σπίτι του. Η συνέχεια στο trailer και στην ταινία. Ενδιαφέρουσα είναι η πληροφορία (Wikipedia) πως το Annabelle αποτελεί spin-off franchise του Conjuring.

War Machine
Σκηνοθέτης: David Michod (Animal Kingdom)
Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Ben Kingsley, Tilda Swinton
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου (Netflix)

Ανεβάζει τους ρυθμούς στην παραγωγή ταινιών το Netflix, αυτή τη φορά προσλαμβάνοντας δυνατά ονόματα που από μόνα τους θα καταφέρουν να τραβήξουν τα βλέμματα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε δει μία ταινία της προκοπής από την εν λόγω υπηρεσία, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι για την ικανότητα του War Machine να κάνει την ανατροπή. Εδώ θα δούμε τον Brad Pitt να υποδύεται ένα στρατηγό στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ο οποίος θα δει την καριέρα του να καταστρέφεται από την ανταπόκριση μίας δημοσιογράφου.

Phoenix Forgotten
Σκηνοθέτης: Justin Barber (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Matt Biedel, Ana Dela Cruz, Florence Hartigan
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου (Αμερική)

Νέα προσθήκη στο είδος των found footage με μία ιστορία που αυτή τη φορά θα περιστρέφεται γύρω από τα μυστηριώδη φώτα που είχαν εμφανιστεί στον ουρανό της Arizona τον Μάρτιο του 1997. Σε μία εποχή όπου ο μύθος των ΑΤΙΑ και η ακροαματικότητα των X-Files ήταν στο απόγειο, αυτό το φαινόμενο δεν θα μπορούσε παρά να ερμηνευθεί ως παρουσία εξωγήινων. Το Phoenix Forgotten θα ακολουθεί τρεις νεαρούς, που θέλησαν να ερευνήσουν το φαινόμενο, έχοντας φυσικά μαζί τους την απαραίτητη κάμερα. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο μπορεί να προξενήσει το ενδιαφέρον του σημερινού κοινού μία ιστορία αυτής της θεματικής.

The Book of Henry
Σκηνοθέτης: Colin Trevorrow (Jurassic World)
Πρωταγωνιστούν: Naomi Watts, Sarah Silverman, Jacob Tremblay, Dean Norris
Πρεμιέρα: 16 Ιουνίου (Αμερική)

Πριν πιαστεί με το 9ο επεισόδιο του Star Wars, ο Colin Trevorrow είπε μάλλον να χαλαρώσει λίγο, γυρνώντας το πιο προσγειωμένο The Book of Henry. Δωδεκάχρονο παιδί θαύμα που θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη γειτόνισσα συμμαθήτριά του, η οποία έχει μυστηριώδη προβλήματα στο σπίτι της. Δεν έχουμε και πολλά πράγματα να σχολιάσουμε.

Berlin Syndrome
Σκηνοθέτης: Cate Shortland (Lore)
Πρωταγωνιστούν: Teresa Palmer, Max Riemelt
Πρεμιέρα: 26 Μαΐου (Αμερική)

Κατά τη διάρκεια των διακοπών της στο Βερολίνο μία Αυστραλή (Αυστραλέζα;) φωτογράφος θα γνωρίσει έναν ντόπιο, ένας έρωτας θα δημιουργηθεί και μάλλον θα καταστραφεί την επόμενη μέρα όταν η νεαρή θα βρεθεί κλειδαμπαρωμένη σπίτι του. Προσγειωμένο θρίλερ δηλαδή, δίχως τέρατα, υπερφυσικά κ.λπ. που ίσως και να βγει ενδιαφέρον.

Game of Thrones, season 7
Πρεμιέρα: 16 Ιουλίου (HBO), 7 επεισόδια

Η αναμονή για την έβδομη σαιζόν είναι τεράστια, αλλά το εν λόγω teaser φαίνεται σαν να θέλει να λειτουργήσει λίγο ανασταλτικά. Η λέξη “άκυρη” πιστεύουμε ότι είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τη μουσική υπόκρουση, που καταφέρνει να χαλάσει το, έτσι κι αλλιώς, φειδωλό trailer.

Cine-TV Νέα

Μία πρώτη ματιά από τη νέα κινηματογραφική Lara Croft.
Εννοείται ότι δεν θα αρχίσετε να βλέπετε σε αυτήν την στήλη νέα που αφορούν μία καινούρια φωτογραφία, αλλά Lara Croft είναι αυτή και είπαμε να κάνουμε μία εξαίρεση (και ως μπόνους να δώσουμε τις πρώτες πληροφορίες για το σενάριο του reboot). Έχουμε και λέμε: “Εφτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του πατέρα της, η είκοσι-ενός ετών Lara αρνείται να πάρει τα ηνία της οικονομικής αυτοκρατορίας του, αλλά αντιθέτως αποφασίζει να δουλέψει ως ποδηλάτρια κούριερ στο Λονδίνο [μίνι κρίσι νεόπλουτου μάλλον], ενώ παράλληλα σπουδάζει σε κολλέγιο. Εν καιρώ θα αποφασίσει να ερευνήσει την εξαφάνιση του πατέρα της, ταξιδεύοντας στην τελευταία τοποθεσία που έδωσε σημεία ζωής, δηλαδή έναν τάφο ["tomb" εκ του Tomb Raider] σε νησί της Ιαπωνίας”.

Για να μην τα πολυλογούμε, η ζωή της θα βρεθεί σε κίνδυνο και θα χρειαστεί να πάρει την τύχη στα χέρια της ώστε να βγει πιο δυνατή από την περιπέτεια κ.λπ. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Roar Uthaug, γνωστός από το νορβηγικό Flukt (Escape), μία όχι και πολύ καλή περιπέτεια. Δίπλα από την Alicia Vikander θα δούμε τον Dominic West (The Wire, 300) στο ρόλο του πατέρα της, ενώ ο Walton Goggins (The Hateful Eight, Justified) θα έχει το ρόλο του villain.

Αποχωρεί ο Stallone από το Expendables 4.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Deadline ένα από τα δυνατά χαρτιά του franchise δεν θα επιστρέψει στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφήνοντας σίγουρα ένα μεγάλο κενό σε μία σειρά ταινιών που το ατού της ήταν η συμμετοχή μεγάλων action αστεριών από τα 80s. Ο λόγος της αποχώρησης, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, αφορά διαφωνίες μεταξύ της Nu Image και του Stallone σχετικά με την επιλογή του σκηνοθέτη και του περιεχομένου του σεναρίου.

Την πρωταπριλιά προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της 3ης σαιζόν του Rick and Morty.
Γνωστοί για το ξεχωριστό και το εκκεντρικό τους χιούμορ οι ιθύνοντες της σειράς και του Adult Swim αποφάσισαν να προβάλλουν το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σαιζόν την πρωταπριλιά που μας πέρασε, δίχως καμία σχετική ανακοίνωση προηγουμένως. Όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, τα υπόλοιπα επεισόδια θα προβληθούν εντός του καλοκαιριού. Εμείς πάντως δεν μπορέσαμε να κρατηθούμε για να δούμε όλα τα επεισόδια μαζεμένα και απλά είδαμε πώς συνεχίζεται η ιστορία των αγαπημένων ιδιοφυών (;) πρωταγωνιστών έπειτα από το cliffhanger της 2ης σαιζόν (hint, το σαρκαστικό, meta humor παραμένει στα γνώριμα δυσθεώρητα ύψη).

cinetv
Keywords
news, news, cine, game of thrones, clive owen, tom cruise, russell crowe, brad pitt, εν λόγω, play, καλοκαιρι, νέα, city, owen, rihanna, john, cgi, element, people, russell, sofia, budget, underworld, holland, reboot, planet, dawn, sequel, bill, ray, taylor, jacobs, jack, dylan, βασεις, king, david, otto, wikipedia, franchise, μαΐου, netflix, phoenix, justin, ana, cruz, florence, ατια, book, naomi, jacob, ιουνίου, star, henry, berlin, max, game, hbo, ηνία, escape, west, wire, συμμετοχή, image, ιθύνοντες, humor, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ζωη, rihanna, ημερομήνια, δυνατα, ηνία, αφγανισταν, βερολινο, γνωμη, δουλεια, εβδομη, εικονες, θριλερ, καριερα, λονδινο, μουσικη, νησι, ονοματα, σημερινη, ταινιες, τυχη, φωτογραφια, ωθηση, brad pitt, cgi, owen, star, αβιαστα, απλα, αρωμα, ατια, ατμοσφαιρα, βιβλιο, διψα, εφε, ειπε, εβδομαδα, εν λόγω, εποχη, ετων, εχουμε και λεμε, ζωη, ζωης, ειδος, εικοσι, υπηρεσια, υφος, θαυμα, θυμιζει, ιθύνοντες, λογια, μαΐου, ματια, μικρο, μυθος, μονα, παντα, παιδι, πιθηκοι, προβληματα, ρολο, σαιζον, σελιδες, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, συμπαν, φαντασια, φυσικα, φορα, χιουμορ, ana, budget, bill, book, sequel, city, clive owen, cruz, dawn, david, dylan, ειπαμε, επεισοδια, florence, phoenix, franchise, jack, john, henry, holland, humor, image, ιουνίου, jacobs, jacob, justin, king, max, naomi, netflix, otto, play, πληροφοριες, planet, ray, russell crowe, russell, reboot, σκηνη, σκηνικα, sofia, spider, taylor, tom cruise, βεβαιως, west, wire, χερια
Τυχαία Θέματα