Cine-TV News #45

King Arthur (ξανά), Alien: Covenant, American Gods και άλλες ειδήσεις.

Ναι ξέρουμε... πολλά μπορεί να πάνε στραβά με το νέο King Arthur. Θέλουμε να ελπίζουμε όμως ότι υπάρχει η πιθανότητα να μας εκπλήξει και να δούμε το προσωπικό στυλ του Guy Ritchie στα καλύτερα του,

σε μία ουσιαστική fantasy ταινία που θα καταφέρει να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για το είδος.

Παρακάτω θα μπορέσετε να δείτε ένα βίντεο-πρόλογο του Alien: Covenant που δημοσίευσε η 20th Century Fox. Θα θέλαμε πολύ να πούμε ότι μας ανοίγει την όρεξη, αλλά μάλλον δεν είναι σε θέση να το καταφέρει (μάλλον ούτε οι ιθύνοντες αποσκοπούσαν σε αυτό). Αντιθέτως, μεταφέρει μία άνευρη πρώτη γνωριμία με το πλήρωμα (μα ο James Franco στο ρόλο του καπετάνιου και ο Danny McBride σε ρόλο πιλότου; Πού πάνε και τα σκέφτονται τα castings!!). Ridley Scott όμως είναι αυτός, πιστεύουμε ότι κάτι ουσιαστικό θα καταφέρει να προσφέρει. Στη χειρότερη (πιστεύουμε ότι) θα έχουμε μία ατμοσφαιρική ταινία, με σοβαρό ύφος (δίχως χαζοαμερικανιές) κατά τα πρότυπα του –σεναριακά κενού είναι η αλήθεια- Prometheus.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι την Κυριακή είναι ημέρα Όσκαρ, με μεγάλο φαβορί το La La Land. Φυσικά, την επόμενη Παρασκευή θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις υποψηφιότητες και τις νίκες εδώ.

Trailers

King Arthur: Legend of the Sword

Σκηνοθέτης: Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels)
Πρωταγωνιστούν: Charlie Hunnam, Aidan Gillen, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana
Πρεμιέρα: 23 Μαρτίου
Φαντασία, μαγεία, δράση, στρατιές... ωραία συστατικά, γενικά, που προδιαθέτουν για ταινία επικών διαστάσεων. Μακάρι να πετύχει το πείραμα, καθώς περί τέτοιου πρόκειται όταν βάζεις στο τιμόνι ένα σκηνοθέτη που –φαινομενικά τουλάχιστον- βρίσκεται έξω από τα νερά του.

The House

Σκηνοθέτης: Andrew Jay Cohen (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Will Ferrell, Amy Poehler, Nick Kroll
Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου (Αμερική)
Οι Scott (Will Ferrell) και Kate (Amy Poehler) θα στείλουν σε ένα ακριβό κολλέγιο την κόρη τους δίχως όμως να έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δίδακτρα. Η λύση; Φυσικά να ανοίξουν ένα παράνομο καζίνο στο σπίτι τους. Ο Will Ferrell επιστρέφει σε μία ξέφρενη και φωνακλάδικη κωμωδία από αυτές που διαπρέπει, έχοντας στο πλάι του την εξίσου καλή (για το ύφος των ταινιών) Amy Poehler. Δεν θα μας φανεί περίεργο αν καταφέρει να ξεκλέψει δύο, τρία καλά γέλια, ακόμα και αν αποδειχθεί (το πιθανότερο) μία ακόμα χαζοαμερικάνικη κωμωδία.

The Devil’s Candy

Σκηνοθέτης: Sean Byrne (The Loved Ones)
Πρωταγωνιστούν: Ethan Embry, Shiri Appleby, Kiara Glasco
Πρεμιέρα: 17 Μαρτίου (Αμερική)
Αν και η ταινία προβλήθηκε ήδη στο φεστιβάλ του Τορόντο το 2015, τελικά χρειάστηκε δύο χρόνια για να βρει τον δρόμο της στο κινηματογράφο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς με μία ματιά στο Rotten Tomatoes βλέπουμε πως η γενική βαθμολογία βρίσκεται στο υψηλό 90%. Το Devil’s Candy φαίνεται να είναι επηρεασμένο από το Texas Chainsaw Massacre, αν και μάλλον σε μία πιο μοναχική εκδοχή.

Colossal

Σκηνοθέτης: Nacho Vigalondo (Open Windows)
Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Dan Stevens, Jason Sudeikis, Tim Blake Nelson
Πρεμιέρα: 7 Απριλίου (Αμερική)
Η Anne Hathaway είναι μια απλή κοπέλα, με τα δικά της άγχη και προβλήματα, μέχρι που κάποια ωραία μέρα αντιλαμβάνεται πως οι κινήσεις της αντιγράφονται στο 100% από ένα τεράστιο Kaiju που έχει εμφανιστεί στην Κορέα. Αυτή είναι η απάντηση του Hollywood στην ερώτηση “μα θα σταματήσουν επιτέλους με τα remakes και reboots!!” πείθοντάς μας ότι μάλλον θα πρέπει να σταματήσουμε να ρωτάμε...

Their Finest

Σκηνοθέτης: Lone Scherfig (The Riot Club)
Πρωταγωνιστούν: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy
Πρεμιέρα: 6 Απριλίου
Μία δραματική κωμωδία με θέμα μία ομάδα παραγωγής ταινιών, που της έχει ανατεθεί να γυρίσει προπαγανδιστικές ταινίες προκειμένου να ανεβάσουν το ηθικό στρατιωτών και πολιτών.

Zama

Σκηνοθέτης: Lucrecia Martel (The Headless Woman)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Gimenez Cacho, Lola Duenas, Juan Minujin
Πρεμιέρα: 1 Ιουνίου (Αμερική)
Βασισμένο στο βιβλίο του Αργεντινού Antonio di Benedetto, το Zama θα μας μεταφέρει στην αποικιακή αποστολή της Ισπανίας στην Παραγουάη του 18ου αιώνα. Εκεί, ο ομώνυμος πρωταγωνιστής θα βρεθεί σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του, με την ψυχολογική κατάρρευση να παραμονεύει.

The Discovery

Σκηνοθέτης: Charlie McDowell (The One I Love)
Πρωταγωνιστούν: Robert Redford, Rooney Mara, Jason Segel
Πρεμιέρα: 31 Μαρτίου (Netflix)
Στο κοντινό μέλλον ο Δρ. Thomas Harbor (Robert Redford) θα αποδείξει πως υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Ο γιος του (Jason Segel) θα επιστρέψει στην απομονωμένη κατοικία του επιστήμονα, όπου θα έρθει σε επαφή με τα πειράματα που τον βοήθησαν στην ανακάλυψή του. Κάπου εντός της ταινίας εικάζουμε ότι θα δούμε και τα πατροπαράδοτα ερωτήματα σχετικά με το νόημα της ζωής, αλλά και σχετικά με τα ποιοτικά στάνταρ που θέτει το Netflix στις ταινίες του.

Ο τετράλεπτος πρόλογος του Alien: Covenant

Η 20th Century Fox αποφάσισε να μας χαρίσει μία πρώτη γνωριμία με το πλήρωμα της αποικιακής αποστολής που εμφανιστεί στην πέμπτη ταινία Alien. Ως μία προθέρμανση για μία κλειστοφοβική ταινία τρόμου δεν έχει ιδιαίτερη επιτυχία, ελέω του κάπως γλυκανάλατου περιεχομένου. Θα μείνουμε ωστόσο στα θετικά του βίντεο, δηλαδή της διαπίστωσης ότι το Alien θα έχει ένα σεβαστό αριθμό θυμάτων για να ακονίσει τα νύχια του. Έχουμε περιέργεια, πάντως, να δούμε τους James Franco και Danny McBride σε ρόλους που δείχνουν να είναι έτη φωτός μακριά από τους χαρακτήρες που μας έχουν συνηθίσει.

Cine-TV Νέα

Έφυγε από την ζωή ο Νίκος Κούνδουρος στα 91 του χρόνια.

Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης έφυγε πλήρης ημερών στις 22 Φεβρουαρίου. Ο Νίκος Κούνδουρος γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1926 στην Κρήτη. Το 1948 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική. Κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο η συμμετοχή του στο ΕΑΜ τον οδήγησε στην Μακρόνησο. Στα 28 του χρόνια ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο, κάνοντας την αρχή με τη Μαγική Πόλη (1954). Δύο χρόνια μετά έφερε το μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα (και όχι μόνο), Δράκο με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, μία εφιαλτική καφκική ιστορία με πρωταγωνιστή έναν “ανθρωπάκο” που ο κόσμος τον μπερδεύει με έναν αδυσώπυτο εγκληματία. Διακρίθηκε στα φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Βερολίνου το 1963 κερδίζοντας το βραβείο για την ταινία Μικρές Αφροδίτες.

Έφυγε από την ζωή ο Seijun Suzuki στα 93 του χρόνια.

Ο εκκεντρικός Seijun Suzuki γεννήθηκε στο Τόκυο το Μάιο του 1923. Το 1943 στρατολογήθηκε και υπηρέτησε στο πεδίο της μάχης του B' Παγκοσμίου Πολέμου, καταφέρνοντας να επιβιώσει από διάφορες αμερικάνικες επιδρομές. Μετά το πέρας του πολέμου ξεκίνησε την πορεία προς τη σκηνοθετική καριέρα με την εγγραφή του στην κινηματογραφική ακαδημία του Kamakura. Η καριέρα του άρχισε να χτίζεται όταν προσλήφθηκε από την Nikkatsu, μία εταιρία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων και μία από τις παλιότερες ιαπωνικές εταιρίες στο χώρο. Ο Suzuki ανελάμβανε ταινίες με το... κιλό από την Nikkatsu, συνήθως b-movie επιπέδου, γυρίζοντας περίπου τρεις ταινίες το χρόνο μεταξύ του 1956 και 1967, που όμως στα χέρια του κατάφερναν να παίρνουν αξία χάρη στο εκκεντρικό του στυλ, τα σουρεαλιστικά σκηνικά και την ανορθόδοξη αισθητική στη σκηνοθεσία. Το παρεξηγημένο Branded to Kill (1967) σήμανε και το άδοξο τέλος στη συνεργασία του με την Nikkatsu, η οποία είχε απηυδήσει τότε με το “ακαταλαβίστικο” σενάριο. Η επιστροφή του έγινε αρκετά αργότερα μέσω της ταινίας Tsigoineruwaizen (1980), που κέρδισε πολυάριθμα βραβεία.

To σύμπαν του Stephen King μεταφέρεται στη μικρή οθόνη.

Τουλάχιστον κάτι τέτοιο φαίνεται να πάει να γίνει με το φιλόδοξο Castle Rock, σε παραγωγή Bad Robot του J.J. Abrams. Το Castle Rock είναι μία φανταστική πόλη που αναφέρεται συχνά στα διάφορα μυθιστορήματα του ακούραστου συγγραφέα, όπως τα IT, Needful Things και Cujo -μεταξύ άλλων. Ακόμα δεν γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενο και τη δομή που θα ακολουθήσει η σειρά, όμως μία ματιά στο teaser θα σας πείσει πως θα επιχειρήσει να μας ταξιδέψει στα γνωστότερα μυθιστορήματα του Stephen King. Η πρώτη σαιζόν θα αποτελείται από 10 επεισόδια.

Στις 19 Απριλίου επιστρέφει το Fargo.

Η τρίτη σαιζόν θα μας μεταφέρει για άλλη μία φορά στη Minnesota, προκειμένου να μας εξιστορήσει την αντιπαλότητα δύο αδελφών. Ενδιαφέρον προκαλεί ο διπλός ρόλος του Ewan McGregor, ο οποίος θα υποδύεται και τα δύο αδέλφια. Στο πλευρό του θα δούμε την πάντα συμπαθητική Mary Elizabeth Winstead, η οποία θα έχει το ρόλο της κοπέλα του μικρότερου αδελφού. Η ιστορία θα διαδραματίζεται το 2010, όπου ο Emmit (Ewan McGregor) έχει καταφέρει να κατακτήσει το “Αμερικάνικο Όνειρο” όντας ιδιοκτήτης μίας επιτυχημένης επιχείρησης πάρκινγκ. Ο Ray (Ewan McGregor) βρίσκεται στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του, που προφανώς θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την κορύφωση της ζήλιας που έχει για τον Emmit.

Το American Gods ξεκινάει στις 30 Απριλίου.

Η νέα σειρά του STARZ θα αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Neil Gaiman. Ο κόσμος του American Gods είναι ο ίδιος με το δικό μας, με τη μόνη διαφορά ότι διάφοροι αρχαίοι θεοί και μυθολογικά όντα είναι υπαρκτά. Στην ιστορία του βιβλίου οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να πιστεύουν σε νέους, σύγχρονους θεούς, που εκπροσωπούν την τεχνολογία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κ.α. Το αποτέλεσμα είναι οι παραδοσιακοί θεοί από διάφορες κουλτούρες να έχουν αποδυναμωθεί. Το σενάριο ακολουθεί τον Shadow (Ricky Whittle), έναν πρώην κατάδικο, που στρατολογείται από τον αινιγματικό Mr. Wednesday (Ian McShane) προκειμένου να βοηθήσει στην επικείμενη μάχη μεταξύ παλιών και νέων θεών. Η πρώτη σαιζόν μάλλον μόνο όρεξη θα καταφέρει να χτίσει, καθώς θα αποτελείται από μόλις οχτώ επεισόδια.

Προχωράει η παραγωγή της τηλεοπτικής συνέχειας του Das Boot.

Η συνέχεια της κορυφαίας πολεμικής ταινίας του Wolfgang Petersen θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη σε οκτώ επεισόδια, 27 χρόνια μετά την πρεμιέρα του Das Boot. Ο σκηνοθέτης, Andreas Prochaska (The Dark Valley), υπόσχεται πως η σειρά θα ακολουθεί το κλειστοφοβικό ύφος της ταινίας, ενώ το σενάριο θα καταπιάνεται με την αντίσταση απέναντι στις ναζιστικές δυνάμεις.

Πράσινο φως για την δεύτερη σαιζόν του Lethal Weapon.

Το τηλεοπτικό Φονικό Όπλο φαίνεται ότι είχε μία σχετική επιτυχία, καθώς η Fox ανανέωσε τη σειρά για τουλάχιστον άλλη μία σαιζόν. Εμείς, μεγαλωμένοι με τα κορυφαία buddy movies των Mel Gibson και Danny Glover, δεν έχουμε βρει ακόμα το απαραίτητο θάρρος για να δούμε σε ποια επίπεδα βρίσκεται η τηλεοπτική μεταφορά.

R-rated το νέο Predator.

Μέσω Twitter ο σκηνοθέτης Shane Black επισημοποίησε πως ο Κυνηγός θα επιστρέψει στην τέταρτη σόλο ταινία του (τουτέστιν, χωρίς Aliens) αποκλειστικά για το ενήλικο κοινό, σε όλη του τη βίαιη χάρη.

cinetv
Keywords
news, news, cine, guy ritchie, james franco, ridley scott, jude law, jason sudeikis, gemma arterton, rooney mara, ewan mcgregor, mel gibson, king, alien, ειδήσεις, στυλ, guy, fox, ιθύνοντες, james, scott, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, land, legend, smoking, law, eric, δραση, house, cohen, amy, nick, ιουνίου, λύση, candy, texas, jason, tim, κορεα, hollywood, riot, bill, lola, rooney, netflix, κρητη, αθηνα, συμμετοχή, εαμ, θεσσαλονικη, suzuki, castle, rock, mcgregor, ray, νέα, shadow, wednesday, das, boot, φως, movies, gibson, twitter, black, κυνηγός, αξια, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, rooney mara, φεστιβαλ θεσσαλονικης, βιντεο, εαμ, ζωγραφικη, θαρρος, θεμα, καριερα, νυχια, ταινιες, φως, ewan mcgregor, gibson, james, movies, scott, suzuki, αισθητικη, ανωτατη σχολη καλων τεχνων, βαθμολογια, βιβλιο, βρισκεται, γινει, γνωριμια, διδακτρα, δυνατοτητα, δειτε, δομη, εγινε, εγγραφη, υπαρχει, επιτυχια, εταιρια, ετη, εφυγε, τεχνολογια, ζωη, ζωης, ειδος, υφος, ηθικο, ιθύνοντες, κυνηγός, κωμωδια, μαγεια, μακρια, ματια, νοημα, ντινο, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, οκτω, οντας, ουσιαστικο, πεδιο, πεμπτη, περιβαλλον, προβληματα, ρολο, σαιζον, σεναριο, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σπιτι, στυλ, συμπαν, σχολη καλων τεχνων, τοροντο, τρια, τριτη, φεστιβαλ, φυσικα, φορα, οντα, alien, amy, bill, black, candy, castle, cohen, guy, das, ελληνικα, επεισοδια, eric, fox, γελια, gemma arterton, guy ritchie, house, hollywood, ιουνίου, james franco, jason, jason sudeikis, jude law, king, κοπελα, κυριακη, law, legend, land, nick, lola, mcgregor, mel gibson, μια ματια, μια φορα, netflix, rock, ridley scott, riot, movie, rooney, ray, shadow, σκηνικα, smoking, boot, texas, tim, θεοι, θετικα, wednesday, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα