Cine-TV #89

Handmaid’s Tale, Westworld, Terminal και άλλα…

Πριν μία ή δύο βδομάδες μελετούσαμε σε ένα webcast τον Rom, έπειτα από αναφορά ενός ακροατή (ο αγαπητός Καλλίφας ίσως κάνει edit εδώ σε περίπτωση που θυμηθεί ποιος τον ανέφερε και για ποιον λόγο αρχικά). Κατά μεγάλη σύμπτωση ανακοινώθηκε και η ανάπτυξη μίας κινηματογραφικής παραγωγής με πρωταγωνιστή τον εν λόγω ξεχασμένο υπερήρωα της Marvel. Αναμένουμε να δούμε κι εμείς οι “αγνωστικιστές” περί τίνος

πρόκειται.

Κατά τα άλλα χτίζεται ένα συνεχές hype για το Ready Player One, το οποίο βρίσκεται ήδη στους κινηματογράφους, με τα διθυραμβικά σχόλια να κυριαρχούν δεξιά κι αριστερά, ανεβάζοντας τον πήχη για μία φαντασμαγορική περιπέτεια γεμάτη από πινελιές νοσταλγίας (όπως άλλωστε ήταν δομημένο και το sci-fi βιβλίο). Θα το δούμε σύντομα και ελπίζουμε όντως να βρεθούμε μπροστά από μία φρέσκια και καταιγιστική εμπειρία.

Trailers

The House with a Clock in its Walls
Σκηνοθέτης: Eli Roth (Hostel)
Πρωταγωνιστούν: Cate Blanchett, Jack Black, Owen Vaccaro, Renee Elise Goldsberry
Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου (Αμερική)

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του John Bellairs (1973) το House with a Clock in its Walls θα μεταφέρει την ιστορία του ορφανού Lewis Barnavelt (Owen Vaccaro), ο οποίος θα χρειαστεί να βοηθήσει τον θείο του, Jonathan (Jack Black), στην προσπάθειά του να εντοπίσει ένα πανίσχυρο ρολόι που έχει τη δύναμη να καταστρέψει τον κόσμο (να αναφέρουμε επίσης ότι ο Jonathan είναι μάγος). Περιέργεια προκαλεί η συμμετοχή του Eli Roth, ένας σκηνοθέτης που μας έχει συνηθίσει σε πιο...άγριες horror ταινίες.

The Darkest Minds
Σκηνοθέτης: Jennifer Yuh Nelson (Kung Fu Panda 2)
Πρωταγωνιστούν: Amanda Stenberg, Mandy Moore, Gwendoline Christie
Πρεμιέρα: 3 Αυγούστου (Αμερική)

Βασισμένο στο νεανικό μυθιστόρημα της Alexandra Bracken, το Darkest Minds τοποθετείται σε μία εναλλακτική Αμερική, όπου το 98% των παιδιών έχει χάσει τη ζωή του από έναν θανατηφόρο ιό ενώ το υπόλοιπο 2% έχει αποκτήσει μυστηριωδώς υπερφυσικές ικανότητες. Κάτι μας θυμίζει η κεντρική ιδέα...κάτι που ξεκινάει από X... και που έχει αναπτυχθεί και πάλι από την 20th Century Fox.

Terminal
Σκηνοθέτης: Vaughn Stein (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Simon Pegg, Dexter Fletcher, Max Irons, Mike Myers
Πρεμιέρα: 24 Μαΐου

Η Margot Robbie φαίνεται να ακολουθεί αργά και σταθερά τα χνάρια του Johnny Depp, αναλαμβάνοντας ολοένα και πιο εκκεντρικούς ρόλους. Στο Terminal θα δούμε τη συνεργασία δύο δολοφόνων που θα έρθουν σε επαφή με μία σερβιτόρα (Robbie), η οποία κρύβει ένα -όπως φαίνεται- σαδιστικό υπόβαθρο.

First Reformed
Σκηνοθέτης: Paul Schrader (Dying of the Light)
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Amanda Seyfried, Cedric Kyles
Πρεμιέρα: 18 Μαΐου (Αμερική)

Ένας πρώην στρατιωτικός ιερέας ζει στην κατάθλιψη έπειτα από το θάνατο του γιου του στον πόλεμο, τον οποίο ο ίδιος ενθάρρυνε να στρατολογηθεί. Στα πάτρια εδάφη θα έρθει σε επαφή με εξτρεμιστές περιβαλλοντολόγους και κάπου εκεί θα μπει το κύριο θέμα της ιστορίας. Ο Ethan Hawke στον πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται με “μαγικό” τρόπο πιο νέος από ποτέ.

The Handmaid’s Tale, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 25 Απριλίου (Hulu), 13 επεισόδια

Η δυστοπική κοινωνία του επιτυχημένου Handmaid’s Tale επιστρέφει, διογκωμένη αυτή τη φορά κατά τρία επεισόδια σε σχέση με την 1η σαιζόν, έχοντας επίσης την επιφανή προσθήκη της Marisa Tomei, που θα δούμε πλάι στην Elisabeth Moss.

Westworld, 2η σαιζόν
Πρεμιέρα: 22 Απριλίου (HBO), 10 επεισόδια

Η δεύτερη σαιζόν έρχεται σύντομα για να εντρυφήσει ακόμα περισσότερο στο τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος (ή ανδροειδές).

Succession, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: Ιούνιος (HBO)

Το σενάριο της νέας σειράς του HBO θα περιστρέφεται γύρω από έναν τηλεοπτικό σταθμό και το πρόβλημα της διαδοχής όταν το μεγάλο κεφάλι αποφασίσει να αφήσει τα ηνία σε ένα από τα τέσσερα παιδιά του.

Cine-TV Νέα

Ο Rom της Hasbro αναπτύσσεται σε κινηματογραφική παραγωγή.
Ο εν λόγω υπερήρωας ξεκίνησε την καριέρα του ως παιδικό παιχνίδι, αποκτώντας αργότερα υπόβαθρο μέσα από τα κόμικ της Marvel ως Rom: Spaceknight. Ο Rom είναι ουσιαστικά ένα εξελιγμένο εξωγήινο cyborg με υπερανεπτυγμένη δύναμη, αντανακλαστικά κ.λπ. Τη συγγραφή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Zak Penn, ο οποίος επιμελήθηκε τη σεναριακή διασκευή του Ready Player One -που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Steven Spielberg- και την παραγωγή θα αναλάβει η Paramount Pictures.

Η ιστορία του Hernan Cortes και της κατάκτησης των Αζτέκων θα αποδοθεί ως μίνι σειρά από τον Spielberg.
Το Amazon συνεχίζει τις μεγάλες παραγωγές, αυτή τη φορά για να μας μεταφέρει την ιστορία του διαβόητου κονκισταδόρου, του Hernan Cortes, που έφερε το τέλος στην αυτοκρατορία των Αζτέκων. Η μίνι σειρά θα αποτελείται από τέσσερα ωριαία επεισόδια, έχοντας τον ταλαντούχο Javier Bardem στον επώνυμο ρόλο και τον Steven Spielberg στα σκηνοθετικά καθήκοντα.

Ο Colin Trevorrow θα επιστρέψει για το Jurassic World 3.
Ο εν λόγω σκηνοθέτης είχε καταφέρει να ανεβάσει τις μετοχές του έπειτα από την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του Jurassic World (2015) μόνο για να στιγματίσει τη φήμη του δύο χρόνια αργότερα με την εμπορική και ποιοτική αποτυχία του Book of Henry. Η τελευταία περίπτωση ενδέχεται να του κόστισε και την επιφανή θέση του σκηνοθέτη για το Star Wars: Episode IX, καθώς αποτελούσε ένα από τα φαβορί. Η Universal φαίνεται να επανατοποθετεί την εμπιστοσύνη της στον Trevorrow, καθώς, μέσω Spielberg, έγινε γνωστό πως θα σκηνοθετήσει το τρίτο μέρος του reboot. Να θυμίσουμε ότι το Jurassic World: Fallen Kingdom αναμένεται να προβληθεί στις 7 Ιουνίου και είναι σκηνοθετημένο από τον J.A. Bayona (A Monster Calls).

cinetv
Keywords
Τυχαία Θέματα