Cine-TV #83

Ant-Man 2, Hereditary, sequel για το Passion of the Christ και άλλα…

Σε λιγότερο από δύο βδομάδες θα έρθει στις μεγάλες οθόνες το Black Panther, η σόλο ταινία ενός εντυπωσιακού ήρωα που πρωτογνωρίσαμε στο Captain America: Civil War (μιλάμε πάντα για το κινηματογραφικό σύμπαν). Ως είθισται για ταινία της Marvel,

οι πρώτες κριτικές μιλούν για μία φρέσκια πνοή στο Marvel Cinematic Universe. Την έχουμε πατήσει πολλάκις στο παρελθόν, παραμένουμε όμως συγκρατημένα (ή αθεράπευτα, αν προτιμάτε) αισιόδοξοι. Από την άλλη πλευρά, αυτήν την εβδομάδα είχαμε την πρώτη εικόνα του Ant-Man and the Wasp, μία ταινία για την οποία έχουμε ελάχιστες ελπίδες, δεδομένης της κάκιστης ποιότητας του πρώτου Ant-Man. Τουλάχιστον ελπίζουμε οι βασικοί πρωταγωνιστές να μην φαντάζουν τόσο miscast στους ρόλους τους.

Υποθέτουμε ότι στο Cine News άρθρο της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε καταιγισμό από φρέσκο, blockbuster, υλικό χάρη στο Super Bowl, την γιορτή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και φυσικά των διαφημίσεων. Μείνετε συντονισμένοι για εντυπωσιακά trailers, ικανά να προκαλέσουν προσμονή (ας αφήσουμε απ’ έξω την απογοήτευση, σε ένα διόλου αμελητέο ποσοστό αυτών των ταινιών όταν τελικά φτάσει η ώρα της πρεμιέρας τους).

Trailers

Ant-Man and the Wasp
Σκηνοθέτης: Peyton Reed (Ant-Man)
Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Lawrence Fishburne, Michael Pena
Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου (Αμερική)

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τους νέους κινδύνους και περιπέτειες που θα βρει μπροστά του ο Scott Lang (πέρα από τις γενικεύσεις περί ανάγκης ισορροπίας μεταξύ ηρωικών πράξεων και οικογενειακών υποχρεώσεων) αλλά από την άλλη έχουμε μία πρώτη εικόνα της Evangeline Lilly ως Wasp. Δεν είμαστε fan του πρώτου Ant-Man, μία ταινία που ο γράφων θεωρεί ότι είχε αρκετά κακό cast και, εν τέλει, στοιχειώδη υπόθεση και δράση, ελπίζουμε όμως ότι στο sequel ίσως καταφέρουν να προσφέρουν πιο ευφάνταστες καταστάσεις “παίζοντας” με τις αυξομειώσεις μεγέθους του Ant-Man.

Hereditary (προσοχή, βίαιες σκηνές)
Σκηνοθέτης: Ari Aster (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Milly Shapiro
Πρεμιέρα: 8 Ιουνίου (Αμερική)

Όταν η ηλικιωμένη Graham πεθάνει, η κόρη της (Toni Collette) θα ανακαλύψει ανατριχιαστικά μυστικά για το γενεαλογικό τους δέντρο (άλλωστε υπάρχει και ένα hint στον τίτλο: “Κληρονομικός”) αλλά και μία περίεργη παρουσία που φαίνεται να επικεντρώνεται στην κόρη της. Μπορεί το σενάριο να μην παίρνει βραβείο πρωτοτυπίας αλλά το trailer δημιουργεί τις κατάλληλες φρικιαστικές εικόνες για να εξάψει το ενδιαφέρον.

Mute
Σκηνοθέτης: Duncan Jones (Moon)
Πρωταγωνιστούν: Alexander Skarsgard, Paul Rudd, Justin Theroux
Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου (Netflix)

Ο Duncan Jones αποτελούσε έναν από τους πλέον υποσχόμενους σκηνοθέτες έπειτα από το ιδιαίτερο, χαμηλών τόνων, ντεμπούτο του με το Moon (2009). Έκτοτε, όμως, η πορεία του πήρε μία ελαφριά… κλίση έπειτα από το φρενήρες αλλά κάπως αποστειρωμένο Source Code (2011) αλλά και το Warcraft (2016) που δεν κατάφερε να φέρει οποιαδήποτε συγκίνηση στο κοινό και κατ’ επέκταση στο box office (αν και δεν ήταν ακριβώς εμπορική αποτυχία, το σίγουρο είναι ότι δεν έφερε τα αναμενόμενα). Ο Βρετανός σκηνοθέτης επιστρέφει με το Mute, που θα μας μεταφέρει σε ένα μελλοντικό Βερολίνο και στην ιστορία ενός μουγκού μπάρμαν (Alexander Skarsgard) που προσπαθεί να εντοπίσει τη χαμένη του κοπέλα. Ελπίζουμε σε comeback του σκηνοθέτη σε κάτι που φαίνεται να αποτελεί ενδιαφέρον neo-noir θρίλερ.

Disobedience
Σκηνοθέτης: Sebastian Lelio (A Fantastic Woman)
Πρωταγωνιστούν: Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola
Πρεμιέρα: 27 Απριλίου (Αμερική)

Όταν η Ronit (Rachel Weisz) επιστρέψει στη θρησκευτική της κοινότητα στη Νέα Υόρκη, θα βρεθεί μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητά της. Η κατάσταση θα περιπλακεί όταν μία ερωτική σχέση αναπτυχθεί με την παιδική της φίλη (Rachel McAdams).

Jack Ryan, 1η σαιζόν
Πρεμιέρα: Αύγουστος (Amazon Prime), 8 επεισόδια

Ο John Krasinski ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του, προσπαθώντας να “αποβάλλει” από πάνω του την εικόνα του Jim Halpert από το The Office. Στο Jack Ryan, ο φερώνυμος πρωταγωνιστής βρίσκεται στην ασφάλεια του γραφείου του ως αναλυτής της CIA, μία κατάσταση που θα αλλάξει όταν μετατεθεί στο πεδίο της μάχης προκειμένου να βοηθήσει στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών. Να θυμίσουμε ότι τον εν λόγω λογοτεχνικό ήρωα του Tom Clancy τον έχουμε ξαναδεί στη μεγάλη οθόνη υποδυόμενο από τους Alec Baldwin (The Hunt for the Red October), Harrison Ford (Patriot Games, Clear and Present Danger) και Ben Affleck (The Sum of All Fears).

Cine-TV Νέα

Ο Jim Caviezel θα επιστρέψει στο sequel του Passion of the Christ

Το sequel για τα Πάθη του Χριστού βρέθηκε αρκετές φορές στο προσκήνιο αλλά πλέον φαίνεται ότι έχει πάρει κανονικά την πορεία του προς την παραγωγή. Η σχετική ανακοίνωση είχε γίνει το 2016, όμως πλέον επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο καθώς και ο Jim Caviezel δήλωσε στο USA Today πως θα επιστρέψει για να ενσαρκώσει τον ρόλο του Χριστού, μιλώντας παράλληλα με ιδιαίτερα βαρύγδουπα λόγια για το νέο εγχείρημα: “Δεν θα σας πω για την προσέγγισή του [Mel Gibson] για το sequel, αλλά θα σας πως ότι αυτή η ταινία θα είναι η πιο σημαντική στην ιστορία του κινηματογράφου”.

Όπως είναι φυσικό, το sequel θα καταπιάνεται με την ανάσταση του Χριστού. Αν και το Passion of the Christ δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων και δίχασε κοινό και κριτικούς, ο γράφων το θεωρεί ως μία εξαιρετική και καθηλωτική παραγωγή είτε την προσεγγίσει κανείς ως μία μυθοπλαστική ιστορία είτε ως πιστή μεταφορά της ιστορίας της Καινής Διαθήκης.

Ο διασημότερος υδραυλικός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.
Ευτυχώς η νέα περιπέτεια του Super Mario θα αποφύγει τα live-action κατατόπια, στα οποία είχε κινηθεί το αποτρόπαιο Super Mario Bros. (1993) με τον Bob Hoskins στον επώνυμο ρόλο. Την παραγωγή του animation έχει αναλάβει η Illumination Entertainment, μία ιδιαίτερα ασφαλής επιλογής όντας η υπεύθυνη για τα υπερεπιτυχημένα Despicable Me και The Secret Life of Pets. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες πέραν της συμμετοχής του Shigeru Miyamoto στην ομάδα παραγωγής.

Ετοιμάζεται η μεταφορά του κόμικ Cowboy Ninja Viking.
Δεν θα πούμε ψέματα, δεν είχαμε ιδέα για το κόμικ, όμως με τέτοιο όνομα πώς να μην τραβήξει την προσοχή μας; Η βασική θεματική του Cowboy Ninja Viking (σαν να είναι spin-off από το For Honor ακούγεται), περιστρέφεται γύρω από μία μυστική οργάνωση με στρατιώτες που πάσχουν από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας και πλέον αποτελούν επικίνδυνες φονικές μηχανές. Όταν αυτοί οι στρατιώτες ξεφύγουν από την οργάνωση και αρχίσουν να δρουν ανεξάρτητοι, μόνο ένας μισθοφόρος θα μπορέσει να τους εντοπίσει και να τους εξουδετερώσει. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο ήρωας του κόμικ έχει τις ικανότητες των καουμπόη, νίντζα και βίκινγκ.

Ο Chris Pratt θα πρωταγωνιστεί και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Michelle MacLaren, γνωστή από την τηλεοπτική της καριέρα έχοντας σκηνοθετήσει επεισόδια για τα Game of Thrones, Walking Dead και Westworld -μεταξύ άλλων. Το Cowboy Ninja Viking αναμένεται να προβληθεί τον Ιούνιο του 2019.

Ο Leonardo DiCaprio θα υποδυθεί τον Leonardo da Vinci.
Η βιογραφική ταινία θα αντλεί το υλικό της από το ομώνυμο βιβλίο του Walter Isaacson, την σεναριακή απόδοση του οποίου ανέλαβε ο John Logan, γνωστός από τη δουλειά του στα δύο τελευταία James Bond και το Aviator -μεταξύ άλλων. Ο Leonardo DiCaprio θα υποδυθεί την επώνυμη τεράστια προσωπικότητα της Αναγέννησης. Φυσικά δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα υποδυθεί έναν ιστορικό χαρακτήρα, αφού έχει ενσαρκώσει στο παρελθόν τους Howard Hughes και J. Edgar Hoover ενώ σύντομα θα τον δούμε και ως Theodore Roosevelt.

Το L.A. Confidential θα γίνει τηλεοπτική σειρά.
Η κινηματογραφική εκδοχή του Curtis Hanson, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του James Ellroy, αποτελούσε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον neo-noir έργο, γεμάτο από ανερχόμενους και παγιωμένους ηθοποιούς. Το CBS ανέλαβε να μεταφέρει την ιστορία σε μία τηλεοπτική σειρά, η οποία θα παραμείνει στη δεκαετία του 50, όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα έχει μοντέρνο ύφος, μουσική και στυλ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

cinetv
Keywords
cine, game of thrones, leonardo da vinci, captain america, source code, box office, rachel weisz, rachel mcadams, εν λόγω, usa today, super mario, despicable me, walking dead, james bond, sequel, black, civil, marvel, universe, wasp, cine, news, super, bowl, reed, paul, lilly, douglas, scott, fan, δραση, gabriel, ιουνίου, alexander, justin, moon, box, office, sebastian, νέα, jack, ryan, amazon, john, cia, red, october, ford, games, sum, usa, today, ανάσταση, mario, bros, bob, animation, secret, life, miyamoto, cowboy, ninja, viking, maclaren, game, james, aviator, howard, hoover, roosevelt, cbs, στυλ, σημαίνει, live, αλλαγη ωρας 2012, walking dead, βερολινο, δουλεια, εικονες, εμπορικη, θριλερ, καριερα, μουσικη, οθονες, ψεματα, ωρα, ant, cbs, cia, ford, games, game, game of thrones, james, news, office, ryan, scott, source code, super mario, usa, αυγουστος, αρθρο, ανάσταση, βιβλιο, βρισκεται, γινει, δεντρο, εγχειρημα, υπαρχει, εβδομαδα, εν λόγω, επωνυμο, ιδεα, υποθεση, υφος, μηχανες, εικονα, ιστορικο, κλιση, λογια, μπορειτε, μυστικα, νεα υορκη, νιντζα, ομαδα, παντα, οθονη, ονομα, οντας, πεδιο, πιστη, πνοη, πρωταγωνιστες, ρολο, σεναριο, σεξουαλικοτητα, σιγουρο, συντομα, σειρα, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, στυλ, φυσικα, φυσικο, φορα, alexander, animation, ασφαλεια, super, aviator, bowl, black, bob, box office, box, captain america, cowboy, sequel, civil, douglas, despicable me, επεισοδια, fan, gabriel, jack, γιορτη, john, howard, hoover, ηρωας, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ιουνίου, james bond, justin, κοπελα, leonardo da vinci, life, lilly, maclaren, mario, marvel, miyamoto, moon, μπροστα, neo, ninja, paul, πληροφοριες, rachel mcadams, rachel weisz, red, reed, roosevelt, sum, sebastian, secret, σημαίνει, today, υδραυλικος, υλικο, universe, usa today, viking, wasp, bros
Τυχαία Θέματα