Cine-TV #260

Εβδομάδα Disney και Lucasfilms με πλούσια νέα για τους φίλους των Star Wars ήταν προηγούμενη, με την εταιρία να ξεδιπλώνει τα πλάνα της –στα πλαίσια του Star Wars Celebration που έλαβε χώρα στο Λονδίνο- για το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σύμπαν του γιγαντιαίου franchise Star

Wars. Ανακοινώσεις για νέες σειρές, για επιστροφές παλιών αλλά και πλάνα για νέες ταινίες με επιστροφή γνώριμων χαρακτήρων του σύμπαντος. Τέλος, στα πλαίσια της παρουσίασης μάθαμε και νέες λεπτομέρειες για την επιστροφή του Harisson Ford στον ρόλο του θρυλικού Indiana Jones.

Trailers

Indiana Jones and the Dial of Destiny
Σκηνοθέτης: James Mangold (Ford v Ferrari)
Πρωταγωνιστούν: Harrison Ford, Antonio Banderas, Mads Mikkelsen
Πρεμιέρα: 30 Ιουνίου 2023 (Αμερική)

Ο Harrison Ford επιστρέφει στον ρόλο του θρυλικού ήρωα και αρχαιολόγου στην πολυαναμενόμενη πέμπτη συνέχεια της εμβληματικής σειράς “Indiana Jones”, την οποία σκηνοθετεί ο James Mangold (“Ford v Ferrari”, “Logan”). Μαζί με τον Ford πρωταγωνιστούν οι Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”), Antonio Banderas (“Pain and Glory”), John Rhys-Davies (“Raiders of the Lost Ark”), Shaunette Renee Wilson (“Black Panther”), Thomas Kretschmann (“Das Boot”), Toby Jones (“Jurassic World: Fallen Kingdom”), Boyd Holbrook (“Logan”), Oliver Richters (“Black Widow”), Ethann Isidore (“Mortel”) και Mads Mikkelsen (“Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει αυτή τη φορά ο James Mangold, ενώ την παραγωγή της ταινίας αναλαμβάνουν οι Kathleen Kennedy, Frank Marshall και Simon Emanuel, με εκτελεστικούς παραγωγούς τους Steven Spielberg και George Lucas. Ο John Williams, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική για κάθε περιπέτεια του Indy από το αρχικό “Raiders of the Lost Ark” του 1981, θα συνθέσει και πάλι τη μουσική.

The Mother
Σκηνοθέτης: Niki Caro (Mulan)
Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lopez, Paul Raci, Joseph Fiennes
Πρεμιέρα: 12 Μαΐου 2023 (Netflix)

Μετά από χρόνια κρυμμένη στην άγρια φύση της Αλάσκας, μια θανατηφόρα δολοφόνος επιστρέφει για να σώσει την κόρη που αγάπησε από μακριά για να μη κινδυνεύει. Η Jennifer Lopez πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Netflix σε έναν action ρόλο, που σίγουρα δεν την έχουμε συνηθίσει.

The Marvels
Σκηνοθέτης: Nia DaCosta (Candyman)
Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Park Seo-joon.
Πρεμιέρα: 10 Νοεμβρίου 2023 (Αμερική)

Στο The Marvels, η Carol Danvers, γνωστή και ως Captain Marvel, έχει ανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Kree. Οι απρόβλεπτες συνέπειες όλων των ενεργειών της όμως σύντομα θα οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση του σύμπαντος.

Όταν τα καθήκοντά της Carol τη στέλνουν σε μια σκουληκότρυπα που συνδέεται με έναν επαναστάτη των Kree, οι δυνάμεις της μπλέκονται με αυτές της Kamala Khan, γνωστής και ως Ms Marvel, και της αποξενωμένης ανιψιάς της Carol, νυν αστροναύτη της S.A.B.E.R. Captain Monica Rambeau. Η απίθανη τριάδα πρέπει να συνεργαστεί για να σώσει το σύμπαν. Επιστροφή στο σύμπαν της Marvel για γνώριμες και νέες ηρωίδες που είδαμε σε μικρή και μεγάλη οθόνη σε προηγούμενα κεφάλαια του σύμπαντος της Marvel.

STILL: A Michael J. Fox Movie
Σκηνοθέτης: Davis Guggenheim (He Named Me Malala)
Πρωταγωνιστούν: Michael J. Fox
Πρεμιέρα: 12 Μαΐου 2023 (Apple TV+)

Η ταινία, η οποία θα ενσωματώνει στοιχεία ντοκιμαντέρ, αρχειακό υλικό και σεναριακά στοιχεία, θα αφηγείται την εκπληκτική ιστορία του Fox με τα δικά του λόγια – την απίθανη ιστορία ενός μικρού παιδιού από μια καναδική στρατιωτική βάση που έφτασε στα ύψη ως σταρ στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1980. Η αφήγηση της δημόσιας ζωής του Fox, γεμάτη νοσταλγικές συγκινήσεις και κινηματογραφική λάμψη, θα ξετυλιχτεί παράλληλα με την ιδιωτική του διαδρομή που δεν έχει δει ποτέ κανείς, συμπεριλαμβανομένων των ετών που ακολούθησαν τη διάγνωσή του, στα 29 του χρόνια, με τη νόσο του Πάρκινσον.

Η ταινία, προσωπική και ειλικρινής, με πρωτοφανή πρόσβαση στον Fox και την οικογένειά του, θα καταγράψει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς θριάμβους και τις δοκιμασίες του και θα διερευνήσει τι συμβαίνει όταν ένας αθεράπευτα αισιόδοξος αντιμετωπίζει μια ανίατη ασθένεια.

Evil Dead Rise
Σκηνοθέτης: Lee Cronin (50 States of Fright)
Πρωταγωνιστούν: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgan Davies
Πρεμιέρα: 21 Απριλίου 2023 (Αμερική)

Στην πέμπτη ταινία Evil Dead, η περιπλανώμενη Beth επισκέπτεται τη μεγαλύτερη αδελφή της Ellie, η οποία μεγαλώνει μόνη της τρία παιδιά σε ένα στενόχωρο διαμέρισμα στο Λος Άντζελες. Η επανασύνδεση των αδελφών διακόπτεται από την ανακάλυψη ενός μυστηριώδους βιβλίου βαθιά στα έγκατα του κτιρίου που ζει η Ellie, το οποίο γεννά δαίμονες και οδηγεί την Beth σε μια πρωτόγονη μάχη επιβίωσης, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με την πιο εφιαλτική εκδοχή της μητρότητας που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ahsoka, Μίνι σειρά
Πρεμιέρα: Αύγουστος 2023 (Disney+)

Η Ahsoka είναι μια επερχόμενη μίνι σειρά στο κόσμο του Star Wars. Αναπτύσσεται από τους Jon Favreau και Dave Filoni για λογαριασμό του Disney+. Αποτελεί μέρος του franchise Star Wars και spin-off της σειράς The Mandalorian, ενώ διαδραματίζεται στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με τη σειρά και τα άλλα διασυνδεδεμένα spin-off της μετά τα γεγονότα της Επιστροφής των Τζεντάι (1983). Η σειρά Ahsoka περιστρέφεται γύρω από τον χαρακτήρα της Ahsoka Tano που έκανε την εμφάνιση της στο The Mandalorian. Η Rosario Dawson πρωταγωνιστεί ως Ahsoka Tano.

Black Knight
Πρεμιέρα: 12 Μαΐου 2023 (Netflix), 6 επεισόδια

Σύμφωνα με τη σύνοψη της νέας σειράς του Netflix από τη Νότια Κορέα, βρισκόμαστε στο έτος 2071, όπου οι άνθρωποι εξαρτώνται από μάσκες αναπνοής για να επιβιώσουν και να αναπνεύσουν. Μόνο το ένα τοις εκατό της ανθρώπινης φυλής έχει επιβιώσει και μια αυστηρή κοινωνική διαστρωμάτωση έχει καθιερωθεί στα έρημα εδάφη της κορεατικής χερσονήσου.

Οι οδηγοί διανομών παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το σύστημα και για τους πρόσφυγες, το να γίνουν οδηγοί διανομών είναι η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση. Μια σειρά με αρκετά έντονη την γεύση από το πρόσφατο “ Death Stranding” του Hideo Kojima. Αρκετά ενδιαφέρον concept το οποίο αναμένουμε σύντομα στις μικρές μας οθόνες.

Cine-TV Νέα

Αποκαλύφθηκε το roadmap του σύμπαντος του Star Wars

Πλούσιο και γεμάτο ανακοινώσεις το Star Wars Celebration αποκάλυψε αρκετές από την επερχόμενες προσθήκες σε σειρές και ταινίες στο σύμπαν. Έτσι αναλυτικότερα θα έχουμε τα εξής:

Το Andor θα κάνει το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2024
Ο δημιουργός του “Andor” Tony Gilroy δήλωσε ότι η δεύτερη και τελευταία σεζόν της σειράς θα κάνει το ντεμπούτο της τον Αύγουστο του 2024, πριν παρουσιάσει ένα teaser trailer για τη σειρά, η οποία βρίσκεται ακόμα σε παραγωγή. Το teaser περιείχε πλάνα από τον χαρακτήρα του Luna ελεύθερο ξανά, σε μια αποστολή ενάντια στον χρόνο.

Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα πλάνα του “The Acolyte”
Η δημιουργός του “The Acolyte”, Leslye Headland, δήλωσε στο κοινό του Λονδίνου ότι η νέα της πρωτότυπη σειρά Star Wars θα διαδραματίζεται σε μια χρονική περίοδο μεταξύ της Υψηλής Δημοκρατίας και της αρχής των prequel ταινιών. Η Headland πρόσθεσε ότι αυτό είναι το πιο μακρινό παρελθόν στο οποίο έχει πάει η σειρά Star Wars στο σύμπαν σε live action σειρά ή ταινία. Τα γυρίσματα της σειράς γίνονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο, αλλά ένα teaser trailer μοιράστηκε με τους θαυμαστές στο Λονδίνο. Στα πλάνα εμφανίζεται η Carrie-Anne Moss ως Jedi Master σε μάχη με την Stenberg. Ο Jung-Jae φαίνεται επίσης να κρατάει ένα φωτόσπαθο.

Ο Jude Law μοιράστηκε τα πρώτα πλάνα του “Skeleton Crew”
Ο Jude Law και ο Jon Favreau παρουσίασαν το πρώτο τρέιλερ της ταινίας Skeleton Crew στη σκηνή του ExCel. Το τρέιλερ παρουσιάζει νέους χαρακτήρες με επίκεντρο τη ζωή μιας ομάδας επαναστατημένων παιδιών που ταξιδεύουν στον γαλαξία.

Αποκαλύφθηκε η ημερομηνία προβολής του “Ahsoka”
Η Rosario Dawson επιβεβαίωσε στη σκηνή ότι η σειρά Ahsoka θα κάνει το ντεμπούτο της τον Αύγουστο του 2023. Μαζί της στη σκηνή ήταν και η Mary Elizabeth Winstead, η οποία επιβεβαίωσε ότι θα υποδυθεί τη Hera Syndulla στη σειρα.

Η Daisy Ridley θα επιστρέψει ως Rey σε νέα ταινία
Η Kathleen Kennedy επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται μια νέα σειρά ταινιών Star Wars από τους σκηνοθέτες James Mangold, Dave Filoni και Sharmeen Obaid-Chinoy. Η Daisy Ridley θα επαναλάβει το ρόλο της ως Rey στην ταινία της Obaid-Chinoy. Παρουσιάζοντας τη νέα ταινία, ο Kennedy είπε ότι η ταινία του Mangold θα διαδραματίζεται κατά την περίοδο της εμφάνισης των Jedi, ενώ το έργο του Filoni θα βασίζεται στον κλιμακούμενο πόλεμο μεταξύ της Αυτοκρατορίας και της νεοσύστατης Νέας Δημοκρατίας.

Επιβεβαίωση την ανάπτυξης σειράς με τον Lando Calrissian
Η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, επιβεβαίωσε ότι η solo σειρά με πρωταγωνιστή τον Lando για λογαριασμό του Disney Plus βρίσκεται ακόμα στα “σκαριά”. Η Kennedy δήλωσε ότι το spin-off του Lando “εξακολουθεί να υφίσταται” και ανέφερε ότι ο ηθοποιός του Solo: A Star Wars Story, Donald Glover, θα επανέλθει στον ρόλο του και ότι είναι “πολύ ενθουσιασμένος με αυτό”.

The post Cine-TV #260 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, jennifer lopez, jude law, disney, νέα, star, franchise, ford, james, banderas, ιουνίου, john, lost, wilson, world, fallen, lucas, indy, jennifer, lopez, paul, μαΐου, netflix, jackson, marvel, khan, fox, guggenheim, apple, σταρ, lee, sutherland, morgan, εμφάνιση, black, κορεα, kojima, luna, live, jedi, master, law, crew, excel, σειρα, rey, gameover, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, ξανα, ημερομήνια, khan, ηθοποιος, λονδινο, μουσικη, ντοκιμαντερ, οθονες, πλαισιο, σταρ, ταινιες, ford, james, jennifer lopez, lost, luna, star, αυγουστος, αφηγηση, βρισκεται, γεγονοτα, γευση, γινονται, γυρισματα, δαιμονες, ειλικρινης, ειπε, ελπιδα, εμφάνιση, ερχεται, εταιρια, ετων, ετος, ζωη, ζωης, ιδιο, λαμψη, λεπτομερειες, λογια, μαΐου, μακρια, μινι, νεες ταινιες, οθονη, οικογενεια, παιδια, πεμπτη, ρολο, σεζον, σειρες, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, συμπαν, ταυτοτητα, τοις εκατο, τρειλερ, τρια, φυση, φορα, banderas, crew, guggenheim, disney, excel, fallen, fox, franchise, gameover, john, χωρα, indy, ιουνίου, jackson, jedi, jude law, jennifer, kojima, law, lee, lopez, lucas, marvel, morgan, master, netflix, paul, οδηγοι, rey, rhys, σκηνη, sutherland, υλικο, wilson, world
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over