Cine-TV #242

Πλούσια εβδομάδα από ιδιαίτερα ενδιαφέροντα trailers αλλά και ειδήσεις. Το John Wick: Chapter 4 είναι αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή του γράφοντα, κομμάτι μίας σειράς ταινιών που βάζει τα γυαλιά σε πολλές υπέρογκες παραγωγές όσον αφορά στον τομέα της δράσης. Είναι μία από αυτές τις ταινίες που δείχνουν ότι χρειάζονται ταλαντούχα άτομα με μεράκι για να μεταφέρουν εις πέρας πραγματικά αξιόλογες σκηνές δράσης και ότι οι κουβάδες με χρήματα και τα φανταχτερά

CGI δεν αρκούν ποτέ από μόνα τους για τον εντυπωσιασμό.

Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και το Pinocchio του Guillermo del Toro, δείχνοντας ιδιαίτερα όμορφο μέσα από την πάντα γοητευτική τεχνική του stop-motion. Ευελπιστούμε ότι δεν θα αποτελέσει μία εφήμερη ταινία της χριστουγεννιάτικης περιόδου αλλά θα μπει μόνιμα στις ταινιοθήκες μας.

Στα υπόλοιπα, οι ανακοινώσεις για μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών συνεχίζονται ακάθεκτες, κάτι που δείχνει ακόμα περισσότερο ότι έχει ανοίξει για τα καλά ο Ασκός του Αιόλου όσον αφορά αυτές τις παραγωγές. Στις σειρές και δη στα animations αυτά τα εγχειρήματα πάνε καλά, ελπίζουμε κάποια στιγμή και οι ταινίες να γείρουν την παλάντζα προς το θετικό πρόσημο.

Κριτική για το The Greatest Beer Run Ever (2022)

Σκηνοθέτης: Peter Farrelly (Green Book)
Πρωταγωνιστούν: Zac Efron, Russell Crowe, Jake Picking, Kyle Allen

Σύνοψη: Ο Chickie θέλει να υποστηρίξει τους φίλους του που πολεμούν στο Βιετνάμ κι έτσι κάνει κάτι τρελό: τους πηγαίνει ο ίδιος προσωπικά αμερικανικές μπύρες. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα καλοπροαίρετο ταξίδι, γρήγορα αλλάζει τη ζωή και την οπτική του Chickie. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Από τον οσκαρικό σκηνοθέτη του Green Book, Peter Farrelly, έρχεται αυτή η πραγματικά απίστευτη ωστόσο αληθινή ιστορία με φόντο τον πόλεμο του Βιετνάμ. Μια ταινία που στηρίζεται κατά πολύ στην ενδιαφέρουσα ερμηνεία του Zac Efron (ως John Chickie Donohue) και στο πώς καταφέρνει να μεταμορφώσει, σταδιακά, τον χαρακτήρα που υποδύεται. Αν και σκηνοθετικά η ταινία ξεκινάει κάπως «μουδιασμένα», ειδικά στο πρώτο μισό της, στη συνέχεια και καθώς η ιστορία ξετυλίγεται, ο Farrelly καταφέρνει να δώσει στη ταινία τον ρυθμό που της αρμόζει. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του ίδιου του Donohue και τις προσωπικές του εμπειρίες.

Βασισμένο σε μια άγρια, εξωφρενικά απίθανη ιστορία, η ταινία μοιάζει στο μεγαλύτερο κομμάτι της περισσότερο με κωμωδία παρά με ένα σοβαρό πολεμικό δράμα. Όμως, κατά τη διάρκειά της εξελίσσεται από μια ανάλαφρη εξιστόρηση μιας φαινομενικά κωμικής ιστορίας, σε μια σκοτεινή διαδρομή. Σταδιακά ο πρωταγωνιστής βιώνει από πρώτο χέρι τη βάναυση πραγματικότητα του πολέμου κατά τη διάρκεια του οδυνηρού ταξιδιού του, που τον θέλει να παραδίδει κουτιά Pabst Blue Ribbon μπύρας στους φίλους του στο Βιετνάμ.

Στην ταινία, εκτός από τον Zak Efron, εμφανίζεται ο Bill Murray στο κομβικό ρόλο ενός μπάρμαν αλλά και ο Russell Crowe, στο ρόλο ενός πολεμικού ανταποκριτή, ο οποίος θα βοηθήσει τον Chickie στο ταξίδι στο Βιετνάμ αλλά και στο ταξίδι της αυτογνωσίας. Εν τέλει, αν και η ταινία –χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό ομολογουμένως- ξεκινάει ως μια τυπική ιστορία φιλίας, πίστης και ακραιφνούς πατριωτισμού σε καιρό πολέμου, στο τέλος της καταφέρνει να περάσει ένα ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα και να αποδώσει αξιοπρεπώς την πορεία μεταμόρφωσης του κεντρικού της χαρακτήρα.

Ο Chickie αντιμετωπίζει το χάος, τη βία και την απώλεια του πολέμου, αλλά ακόμη περισσότερο, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Efron, βιώνει και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα των κυβερνητικών ψεμάτων και της αμερικανικής προπαγάνδας.

Αν και τα μηνύματα είναι λίγο θολά δοσμένα και αποδοσμένα όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Farrelly στο τέλος καταφέρνει να δώσει μια αίσθηση σημασίας σε αυτήν την, κατά τα άλλα, παράξενη ιστορία, μια ιστορία που πραγματικά πρέπει να δει κανείς για να την πιστέψει.

Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Trailers

John Wick: Chapter 4
Σκηνοθέτης: Chad Stahelski (John Wick)
Πρωταγωνιστούν: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgard, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Scott Adkins, Ian McShane
Πρεμιέρα: 24 Μαρτίου, 2023 (Αμερική)

Ποιος θα το περίμενε ότι από το ταπεινότατο John Wick του 2014 αυτή η σειρά ταινιών θα κατάφερνε σταδιακά να μεταφέρει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σύγχρονες ταινίες δράσης. Αναμφίβολα βέβαια, η προσπάθεια που γίνεται για να διογκωθεί σε ένα σύμπαν με lore δεν θα λέγαμε ότι πείθει ιδιαίτερα. Όμως αυτό ελάχιστη σημαία έχει καθώς, εν τέλει, οι ταινίες δεν προσφέρουν τίποτα λιγότερο από σχεδόν ασταμάτητη, ανόθευτη δράση, που απεικονίζεται πειστικά, απολαυστικά και με γερές δόσεις ποικιλομορφίας και περίπλοκων stunts. Αναμφίβολα μία από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες δράσης του ερχόμενου έτους.

Black Panther: Wakanda Forever
Σκηνοθέτης: Ryan Coogler (Black Panther)
Πρωταγωνιστούν: Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira
Πρεμιέρα: 11 Νοεμβρίου (Αμερική)

Όπως ήταν φυσικό, τα σχέδια για το sequel του Black Panther (2018) άλλαξαν άρδην έπειτα από τον πρόωρο χαμό του Chadwick Boseman, τον ηθοποιό που είχε ενσαρκώσει τον φερώνυμο υπερήρωα. Το σενάριο χρειάστηκε να αναθεωρηθεί και πλέον το Wakanda Forever θα έχει ως βασική σεναριακή πτυχή τόσο την επιβίωση του βασιλείου της Wakanda, έπειτα από τον θάνατο του βασιλιά T’Challa, όσο και την ανάθεση της περσόνας του Black Panther σε έναν νέο χαρακτήρα.

The Whale
Σκηνοθέτης: Darren Aronofsky (Mother!)
Πρωταγωνιστούν: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau
Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου (Αμερική)

Η ιστορία του The Whale θα περιστρέφεται γύρω από έναν υπέρβαρο άντρα, τον Charlie (Brendan Frasier), ο οποίος προσπαθεί να επανενωθεί με τη δεκαεπτάχρονη κόρη του. Οι σχέσεις τους είχαν χαλάσει όταν ο Charlie άφησε την οικογένειά του για έναν άνδρα, ο οποίος αργότερα πέθανε. Γεμάτος με ενοχές, έφτασε στο σημείο να χάσει τον έλεγχο του εαυτού του και να έρθει σε μία ιδιαίτερα άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

Ο Darren Aronofsky είναι πάντα σε θέση να προκαλέσει το ενδιαφέρον με τις ταινίες του, και σύμφωνα με τις απόψεις από τις πρώτες προβολές του The Whale σε φεστιβάλ, φαίνεται ότι θα το καταφέρει για άλλη μία φορά.

Glass Onion: A Knives Out Mystery
Σκηνοθέτης: Rian Johnson (Knives Out)
Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kate Hudson, Dave Bautista, Ethan Hawke
Πρεμιέρα: 23 Δεκεμβρίου (Netflix)

Ο Rian Johnson επιχειρεί να δημιουργήσει τον δικό του Ηρακλή Πουαρό με τον Benoit Blanc, τον ντετέκτιβ που είδαμε στο ιδιαίτερα συμπαθητικό Knives Out (2019), υποδυόμενο από τον Daniel Craig σε κέφια. Στο sequel θα δούμε τον Blanc να βρίσκεται στο πάρτι του δισεκατομμυριούχου Miles Bron (Edward Norton), στο ιδιωτικό του ελληνικό νησί. Το θεματικό παιχνίδι του πάρτι θα είναι “η εξιχνίαση ενός φόνου”, όμως, τι έκπληξη, θα γίνει αναπάντεχα ένας πραγματικός φόνος. Να θυμίσουμε ότι το Netflix έχει επενδύσει ήδη πολλά σε αυτό το franchise, καθώς το 2021 είχε αγοράσει τα δικαιώματα αυτής της ταινίας καθώς και ενός ακόμα sequel για $469 εκατομμύρια.

Mindcage
Σκηνοθέτης: Mauro Borrelli (WarHunt)
Πρωταγωνιστούν: Martin Lawrence, Melissa Roxburgh, John Malkovich
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένας serial killer εμφανίζεται σε μία πόλη εκτελώντας τους φόνους του με εντελώς ίδιο τρόπο με αυτόν που τους διέπραττε o λεγόμενος Artist (John Malkovich), ένας serial killer που βρίσκεται εδώ και χρόνια φυλακισμένος. Ο ντετέκτιβ Jake Doyle (Martin Lawrence) θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον Artist προκειμένου να εντοπίσει τον serial killer. Δεν θυμόμαστε πότε είδαμε τελευταία φορά τον Martin Lawrence σε σόλο πρωταγωνιστικό ρόλο και δη σε δραματική αστυνομική ταινία, οπότε αναρωτιόμαστε αν έχει τη βαρύτητα για να το φέρει εις πέρας.

Devotion
Σκηνοθέτης: J.D. Dillard (Sweetheart)
Πρωταγωνιστούν: Jonathan Majors, Glen Powell
Πρεμιέρα: 23 Νοεμβρίου (Αμερική)

Το Devotion θα μεταφέρει την πραγματική ιστορία δύο πιλότων της αμερικάνικης αεροπορίας που πολέμησαν κατά τον Πόλεμο της Κορέας. Η ταινία έχει τον Kevin LaRosa ως stunt coordinator για τις αερομαχίες, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις αερομαχίες του εξαιρετικού Top Gun: Maverick (2022), κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε για εντυπωσιακές και αληθοφανείς σκηνές δράσης.

Guillermo del Toro’s Pinocchio
Σκηνοθέτης: Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth)
Πρωταγωνιστούν: Gregory Mann, Ewan McGregor, David Bradley, Christoph Waltz, Tilda Swinton, Ron Perlman, Cate Blanchett, John Turturro
Πρεμιέρα: 9 Δεκεμβρίου (Netflix)

Ο Guillermo del Toro επιχειρεί για πρώτη φορά στην καριέρα του να σκηνοθετήσει μία ταινία με την τεχνική του stop-motion και τουλάχιστον σαν πρώτη εικόνα από το trailer, το αποτέλεσμα φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο. Ο σχεδιασμός του Pinocchio απέχει παρασάγγας από διάφορες άλλες απεικονίσεις που έχουμε δει (ιδίως σε σχέση με τη διάσημη της Disney) και ευελπιστούμε αυτή η νέα μεταφορά να έχει κάτι καινούριο να προσφέρει στο πασίγνωστο παραμύθι, πέρα από το οπτικό κομμάτι.

Zootopia+
Πρεμιέρα: Διαθέσιμο ήδη στο Disney+, 6 επεισόδια

Το ιδιαίτερα αξιόλογο Zootopia (2016) θα επανέλθει ως μία συλλογή έξι αυτόνομων ιστοριών που θα διακωμωδούν τα The Godfather και The Real Housewives, μεταξύ άλλων.

Cine-TV Νέα

To Netflix ανέλαβε τη μεταφορά του Gears of War

Ένα από τα διασημότερα franchise της Microsoft, το Gears of War, βρίσκεται εδώ και χρόνια σε συζητήσεις για τη μεταφορά του σε μία κινηματογραφική ταινία. Τελικά φαίνεται πως το franchise βρήκε το δρόμο του για τη συνδρομητική υπηρεσία του Netflix, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή του ετοιμάζεται μία live-action ταινία την οποία θα ακολουθήσει αργότερα και μία “ενήλικη” animated σειρά. Η συνδρομητική υπηρεσία ανέφερε ότι ανάλογα με την επιτυχία αυτών των δύο εγχειρημάτων προτίθεται να ετοιμάσει κι άλλες παραγωγές βασισμένες σε αυτό το σύμπαν.

Στο παρελθόν ο Dave Bautista δήλωσε πολλές φορές το ενδιαφέρον του να υποδυθεί τον ρόλο του Marcus Fenix, κάτι που μας φαίνεται ως μία ιδανική επιλογή. Δεδομένου ότι Bautista έχει εργαστεί και σε άλλες παραγωγές του Netflix, τα Glass Onion: A Knives Out Mystery και Army of the Dead (2021), αυτή η προοπτική δεν φαίνεται και τόσο απίθανη.

Ακόμα μία ταινία Star Wars αναπτύσσεται, αυτήν τη φορά από τον Shawn Levy

Τα νέα εγχειρήματα στο σύμπαν του Star Wars δεν έχουν τελειωμό. Άλλη μία υπό ανάπτυξη ταινία θα προστεθεί, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, την οποία έχει αναλάβει ο Shawn Levy, σκηνοθέτης των Free Guy (2021) και Night at the Museum (2006), μεταξύ άλλων. Βέβαια αυτήν την περίοδο ο Καναδός σκηνοθέτης είναι απασχολημένος με την παραγωγή του Deadpool 3, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το 2024, επομένως ίσως υπάρξει ένα αρκετά μεγάλο διάστημα μέχρι να δούμε την ταινία του στις αίθουσες.

Ο Keanu Reeves θα εμφανιστεί στο spin-off του John Wick

Ως γνωστόν έχουν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα του Ballerina, του spin-off που θα βρίσκεται στο σύμπαν του John Wick. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την συμπαθητική Ana de Armas ενώ το Collider αποκάλυψε ότι και ο Keanu Reeves θα εμφανιστεί (ίσως σε cameo) ως ο John Wick καθώς επίσης και ο Ian McShane ως ο μάνατζερ του Continental Hotel. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Len Wiseman (Underworld).

Πιθανή η τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Indiana Jones

Σύμφωνα με το Variety η Disney ερευνά την πιθανότητα να δημιουργήσει μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Indiana Jones. Η πέμπτη ταινία του franchise, και τελευταία για τον Harrison Ford (όπως έχει δηλώσει ο ίδιος) αναμένεται να προβληθεί το 2023, επομένως δεν θα μας φαινόταν περίεργο να υπάρχουν νέοι χαρακτήρες που η ταινία θα τους “προμοτάρει” για πρωταγωνιστές μίας πιθανής τηλεοπτικής σειράς.

Η αλήθεια είναι ότι το Indiana Jones είναι τόσο συνυφασμένο με τον Harrison Ford που αμφιβάλλουμε αν υπάρχει η ελάχιστη πιθανότητα να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

The post Cine-TV #242 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, gears of war, zac efron, russell crowe, keanu reeves, edward norton, ewan mcgregor, cate blanchett, ειδήσεις, john, cgi, run, green, zac, russell, book, δραμα, blue, bill, murray, scott, δραση, black, ryan, wright, sequel, aronofsky, whale, glass, Johnson, edward, norton, hudson, ηρακλης, netflix, franchise, melissa, serial, top, gun, mcgregor, david, disney, νέα, godfather, real, microsoft, army, star, hollywood, reporter, free, guy, night, ana, hotel, len, underworld, ford, gameover, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, live, καριερα, νησι, ταινιες, army, cgi, edward norton, ewan mcgregor, ford, microsoft, real, ryan, scott, star, απωλεια, αρδην, βιβλιο, βιετναμ, βρισκεται, γινει, γινεται, γυαλια, γυρισματα, διαστημα, δειχνει, δωσει, εγχειρημα, υπαρχει, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, εξι, επιτυχια, ερευνα, ερχεται, ζωη, ιδιο, υπηρεσια, θετικο, εικονα, κωμωδια, μηνυματα, μπυρες, μονα, ντετεκτιβ, παντα, οικογενεια, πεθανε, πεμπτη, πρωταγωνιστες, ρολο, σειρες, σεναριο, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, συμπαν, σχεδια, φεστιβαλ, φυσικο, φοντο, φορα, χερι, χαος, green, ana, aronofsky, ασχημη, bill, black, blue, book, cate blanchett, sequel, guy, free, δικαιωματα, disney, david, edward, franchise, gears of war, glass, gameover, godfather, john, gun, hollywood, hotel, hudson, ιδιαιτερα, keanu reeves, κομματι, len, mcgregor, melissa, μια φορα, μοιαζει, murray, netflix, night, norton, παιχνιδι, πουαρο, reporter, russell crowe, russell, run, serial, σημαια, ταξιδι, τρελο, top, whale, wright, zac efron, ξεκινησε, zac
Τυχαία Θέματα