Cine-TV #235

Ήρεμη η κατάσταση της περασμένης εβδομάδας όσον αφορά την επικαιρότητα. Ελάχιστες blockbuster επιλογές υπάρχουν και για τον κινηματογράφο, όπου πρωτοστατεί αυτήν την περίοδο το Jurassic World: Dominion, για το οποίο βέβαια έχουμε τις επιφυλάξεις μας, δεδομένης της μέτριας (στην καλύτερη) πρώτης ταινίας του soft reboot και της κακής δεύτερης. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, συνεχίζει και προβάλλεται το Top Gun:

Maverick, το οποίο αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά στην επιστροφή μίας ταινίας έπειτα από δεκαετίες.

Ο Tom Cruise συνεχίζει να είναι ένας από τους τελευταίους πραγματικά μεγάλους action-stars που το όνομά του και μόνο μπορεί να προσελκύσει θεατές. Γενικότερα, βέβαια, το νέο Top Gun αποτελεί μία εξαιρετική ταινία δράσης, μία περιπέτεια που εκμοντερνίζει, θα έλεγε κανείς, τις πολεμικές ταινίες των 80s με ιδανικό τρόπο.

Φυσικά ο Joseph Kosinski ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για την υψηλή ποιότητα της ταινίας, έχοντας σκηνοθετήσει άπταιστα τη δράση, η οποία βέβαια επωφελείται στα μέγιστα από τα ελάχιστα CGI και την εκτενή χρήση λήψεων με πραγματικά αεροσκάφη (ένα στοιχείο που πραγματικά κάνει τη διαφορά). Εάν βγείτε μία βόλτα προς τις αίθουσες η συγκεκριμένη αποτελεί μία ιδανική περίπτωση για τη μεγάλη οθόνη.

Trailers

Incantation
Σκηνοθέτης: Kevin Ko (Dude’s Manual)
Πρωταγωνιστούν: Tsai Hsuan-yen, Huang Sin-ting
Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου (Netflix)

Το Netflix απέκτησε τα δικαιώματα του Incantation, μίας ταινίας εκ της Ταιβάν, όπου μάλιστα έχει ήδη σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το σενάριο θα βασίζεται σε μία πραγματική ιστορία, που αφορά μία οικογένεια με έντονη λατρεία σε παραθρησκευτικές πρακτικές. Η ταινία ακολουθεί την τεχνική του found footage, ενώ έχει γίνει γνωστό πως ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως για το sequel.

Blonde
Σκηνοθέτης: Andrew Dominik (Killing Them Softly)
Πρωταγωνιστούν: Ana de Armas, Adrian Brody, Bobby Cannavale
Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου (Netflix)

Σύντομα θα μεταφερθεί στο Netflix η δραματική ιστορία της Marilyn Monroe, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates, έχοντας στον ομώνυμο ρόλο την ανερχόμενη Ana de Armas. Στο φειδωλό teaser θα λέγαμε ότι εκ πρώτης όψεως η μεταμόρφωση της κουβανής ηθοποιού φαίνεται επιτυχημένη και μένει να δούμε αν θα είναι από αυτές τις ερμηνείες που αγαπούν τα όσκαρ. Η ταινία θα καταπιάνεται τόσο με τη φαντασμαγορική και πλασματική εικόνα της μπροστά από τον φακό, όσο και με την παρακμάζουσα πορεία της πίσω από αυτόν.

Tulsa King, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Νοεμβρίου (Paramount+)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Sylvester Stallone αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία τηλεοπτική σειρά. Στο Tulsa King θα τον δούμε ως Dwight “The General” Manfredi, έναν μεγαλομαφιόζο της Νέας Υόρκης που μόλις εξέτισε ποινή 25 ετών. Το αφεντικό του δεν θα χάσει ούτε στιγμή για να τον στείλει στην Tulsa της Οκλαχόμα προκειμένου να εγκαθιδρύσει μία νέα εγκληματική επιχείρηση. Τη σειρά επιμελείται ο Taylor Sheridan, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς ιθύνοντες του Yellowstone.

Cine-TV Νέα

Νέες πληροφορίες για την ταινία Gran Turismo

Ως γνωστόν ετοιμάζεται η κινηματογραφική μεταφορά του Gran Turismo από την Columbia Pictures, σε σκηνοθεσία Neill Blomkamp (District 9).

Πλέον γνωρίζουμε ότι το σενάριο θα βασίζεται σε πραγματική ιστορία και θα επικεντρώνεται σε έναν νεαρό παίκτη του Gran Turismo, ο οποίος μέσα από διάφορους διαγωνισμούς στο εν λόγω παιχνίδι κατάφερε να κερδίσει μία πραγματική θέση οδηγού στην ομάδα της Nissan. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί τον Αύγουστο του ερχόμενου έτους.

Στα σκαριά το spin-off του Game of Thrones που θα επικεντρώνεται στον Jon Snow

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter το HBO φαίνεται να επιστρέφει αμιγώς στα γεγονότα μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με μία νέα σειρά που θα επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Jon Snow.

Το σενάριο θα εξελίσσεται μετά το πέρας του Game of Thrones, βρίσκοντας τον Jon Snow σε νέες περιπέτειες, στις αφιλόξενες χιονισμένες περιοχές βόρεια του Τείχους. Όπως είναι φυσικό, εάν τελικά τα σχέδια προχωρήσουν, τότε θα δούμε τον Kit Harrington να επανέρχεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Να θυμίσουμε ότι ήδη γυρίζεται το prequel της σειράς, το House of the Dragon, το οποίο αναμένεται να προβληθεί στις 21 Αυγούστου.

Βρέθηκε ο σκηνοθέτης του Hercules της Disney

Από τη στιγμή που πρόκειται για την Disney είναι κάτι περισσότερο από φυσικό και επόμενο ότι η εν λόγω live action εκδοχή του Hercules θα βασίζεται στο δημοφιλές και ομώνυμο animation του 1997. Κρίνοντας από τα υπόλοιπα live action remake της Disney, θα πρέπει να περιμένουμε μία αρκετά πιστή μεταφορά του πρωτότυπου έργου.

Ο σκηνοθέτης που θα αναλάβει το Hercules θα είναι ο Guy Ritchie, ο οποίος έχει πρότερη εμπειρία με ανάλογο εγχείρημα καθώς είχε σκηνοθετήσει το live action Aladdin του 2019. Διόλου περίεργη η ανάθεση της εργολ… του έργου στον Ritchie καθώς το Aladdin κατάφερε να ξεπεράσει το ένα δις δολαρίων στις εισπράξεις.

Νέο animation βασισμένο στον Batman υπό το πρίσμα των Αζτέκων

Μία ενδιαφέρουσα διαφορετική οπτική του Batman θα φέρει το HBO Max Latin America, έχοντας εγκρίνει τη δημιουργία του λεγόμενου Batman Azteca: Choque de Imperios (Aztec Batman: Clash of Empires), μία animated ταινία που θα μας μεταφέρει στην εποχή των Αζτέκων και κατά την περίοδο των συγκρούσεων με τους κονκισταδόρες.

Κατά το σενάριο, η περιπέτεια του νεαρού Yohualli Coatl θα ξεκινήσει όταν δει τους γονείς του να δολοφονούνται από τους Ισπανούς εισβολείς. Ο ίδιος θα καταφέρει να ξεφύγει, βρίσκοντας καταφύγιο στον ναό του Tzinaca, θεό των νυχτερίδων (βλέπετε μάλλον πού το πάει η υπόθεση). Εκεί θα εκπαιδευθεί, θα αναπτύξει εξοπλισμό και όπλα καθώς επίσης θα πάρει την περσόνα του Batman ώστε να αντιμετωπίσει τους ξένους κατακτητές.

The post Cine-TV #235 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, game of thrones, tom cruise, sylvester stallone, εν λόγω, guy ritchie, world, reboot, top, gun, μίμηση, δραση, cgi, βγείτε, netflix, φως, sequel, ana, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, king, sylvester, dwight, νέα, taylor, ιθύνοντες, yellowstone, columbia, pictures, nissan, game, hollywood, reporter, hbo, αμιγώς, snow, house, dragon, hercules, disney, live, animation, guy, aladdin, δις, batman, max, latin, gameover, Ελιζαμπεθ Τειλορ, βγείτε, hbo, οψεως, εμπορικη, καριερα, ταινιες, φως, cgi, game, game of thrones, nissan, αμιγώς, απταιστα, βορεια, γεγονοτα, γινει, γονεις, δις, δοθει, εγχειρημα, εν λόγω, εποχη, επιτυχια, ετων, ιθύνοντες, εικονα, ιστορικο, μίμηση, μυθιστορημα, ομαδα, οθονη, οκλαχομα, οικογενεια, ονομα, πιστη, ποιοτητα, πρισμα, ρολο, σεναριο, σειρα, σκηνοθεσια, σχεδια, υψηλη, φυσικο, φορα, αφεντικο, aladdin, ana, animation, batman, sequel, columbia, guy, δικαιωματα, disney, dragon, dwight, gameover, gun, guy ritchie, house, hercules, hollywood, ιδανικο, king, latin, max, μπροστα, netflix, stars, παιχνιδι, pictures, πληροφοριες, reporter, reboot, sylvester stallone, sylvester, snow, taylor, tom cruise, top, world, yellowstone
Τυχαία Θέματα