Cine-TV #233

Την περασμένη εβδομάδα προέκυψαν ορισμένες δυνατές περιπτώσεις trailers, ιδίως όσον αφορά τα Mission: Impossible και Thor: Love and Thunder, αλλά θα προτιμήσουμε να επικεντρωθούμε στα του Star Wars, με αφορμή το trailer του Andor αλλά και την προβολή των πρώτων επεισοδίων του Obi-Wan Kenobi.

Είναι αλήθεια ότι όταν έχεις στα χέρια σου ίσως το πιο αναγνωρίσιμο franchise

του κινηματογράφου (και λέμε “ίσως” λόγω του MCU και μόνο), δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσεις να το εκμεταλλεύεσαι, ιδίως όταν υπάρχει μία εταιρία παραγωγής που λέγεται Lucasfilm (τι άλλο να βγάλει; το sequel του Labyrinth ή του American Graffiti;).

Το δίχως άλλο μετά το μπάχαλο των επεισοδίων 7-9 η Disney μάλλον κατανόησε ότι το υπερθέαμα δεν αρκεί, αλλά υπάρχει και μία σχετική ανάγκη για συνοχή και -βέβαια- μπόλικο fan service. Τα The Mandalorian και Book of Boba Fett (αν και το δεύτερο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο είναι η αλήθεια) κατάφεραν να μεταπείσουν τους fans και να δείξουν ότι το σύμπαν μπορεί ακόμα να προσφέρει μία γνήσια Star Wars εμπειρία.

Κάπου όμως αρχίζει και φαίνεται ένας φαινομενικά απροσπέλαστος τοίχος για την ουσιαστική επέκταση του σύμπαντος. Παρόλο που έχουμε ένα σύμπαν που θα έπρεπε φαινομενικά να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με νέους χαρακτήρες και καταστάσεις, εν τέλει, οι ιθύνοντες δείχνουν να μην μπορούν να απαγκιστρωθούν από τις παλιότερες τριλογίες, ιδίως από αυτή των επεισοδίων 4-6.

Πιθανότατα μπαίνει στη μέση ο παράγοντας του fan service, αλλά σχεδόν κάθε νέο υλικό που προβάλλεται ή ανακοινώνεται δείχνει να έχει κάποια άμεση (και μόνο λίγες φορές έμμεση) σχέση με πρόσωπα και καταστάσεις των παλιότερων επεισοδίων. Πόσες φορές ακόμα θα πρέπει να δούμε prequel του A New Hopesequel του Revenge of the Sith αν αυτό ταιριάζει περισσότερο στην προώθηση) και άραγε πόσες ακόμα φορές θα δούμε καίριες αναφορές και εμφανίσεις παλιότερων χαρακτήρων ακόμα και αν γίνονται εξαναγκαστικά μέσω CGI;

Ίσως ακούγεται ως γκρίνια αλλά θα το λέγαμε περισσότερο ως προβληματισμό, που έρχεται έπειτα από την κατανόηση ότι η Lucasfilm έχει ως αποκλειστικό λόγω ύπαρξης την ανάπτυξη παραγωγών σχετικές με το Star Wars, κάτι που έχει αποδείξει ότι μπορεί να το κάνει επάξια. Ελπίζουμε μόνο κάποια στιγμή να καταφέρει να ξεφύγει από το βαρυτικό πεδίο των ταινιών του George Lucas ώστε να μας δώσει μία πραγματική εξέλιξη του franchise και όχι μία ακόμα υπερπροσπάθεια να ρίξει φως και στην παραμικρή χρονική χαραμάδα μεταξύ των πρώτων δύο τριλογιών.

Trailers

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One
Σκηνοθέτης: Christopher McQuarrie (Mission: Impossible – Fallout)
Πρωταγωνιστούν: Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson
Πρεμιέρα: 14 Ιουλίου, 2023 (Αμερική)

Με δύο χρόνια καθυστέρηση θα έρθει η αρχή του τέλους για το franchise του κινηματογραφικού Mission: Impossible, που αναμένεται να κλείσει οριστικά τον Ιούνιο του 2024 με το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two. Λίγο η πανδημία, λίγο το φιλόδοξο του θέματος, και το budget έφτασε το υπέρογκο ποσό των $290 εκατομμυρίων, ένα νούμερο που υπόσχεται μία ακόμα εκρηκτική αποστολή.

Με εξαίρεση την παράταιρη δεύτερη ταινία του John Woo, σε γενικές γραμμές το franchise διατήρησε σε πολύ καλά επίπεδα τα ποιοτικά στάνταρ στο είδος του, με τη συνολική πορεία του να περιέχει πλειάδα από εντυπωσιακές σκηνές δράσης και κατασκοπικά gadgets, δημιουργημένα με φαντασία (σίγουρα πιο εμπνευσμένα από αυτά που είδαμε στα πρόσφατα James Bond).

Thor: Love and Thunder
Σκηνοθέτης: Taika Waititi (Thor: Ragnarok)
Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Christian Bale, Natalie Portman, Tessa Thompson
Πρεμιέρα: 8 Ιουλίου (Αμερική)

Ο Thor (Chris Hemsworth) επιστρέφει στην τέταρτη σόλο ταινία του, όπου θα τον δούμε να επανέρχεται στην ενεργό δράση προκειμένου να βάλει ένα τέλος στη δολοφονική πορεία του Gorr the God Butcher (Christian Bale). Μεταξύ άλλων (υπέρ) ηρώων θα φέρει στο πλευρό του και την Jane Foster/ Mighty Thor, την οποία θα υποδυθεί η Natalie Portman, σε έναν ρόλο που είχαμε να τη δούμε από το Thor: Dark World (2013).

Δεδομένου ότι στα σκηνοθετικά καθήκοντα επιστρέφει ο Taika Waititi (Thor: Ragnarok), υπεύθυνος για μία εκ των καλύτερων/ διασκεδαστικότερων ταινιών του MCU, έχουμε τον πήχη ψηλά, ελπίζοντας σε μία παραγωγή που θα καταφέρει να ξεχωρίσει από την πλημμύρα των υπερηρωικών ταινιών.

The Gray Man
Σκηνοθέτες: Anthony Russo (Avengers: Endgame), Joe Russo (Avengers: Endgame)
Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Billy Bob Thornton
Πρεμιέρα: 22 Ιουλίου (Netflix)

Όταν ο πιο ικανός πράκτορας της CIA, γνωστός ως “Sierra Six” (Ryan Gosling), ανακαλύψει ορισμένα σκοτεινά μυστικά της υπηρεσίας, θα βρεθεί κυνηγημένος σε όλη την υφήλιο από μία ομάδα πληρωμένων δολοφόνων με επικεφαλής τον αδίστακτο και ψυχοπαθή πρώην συνεργάτη του (Chris Evans).

Η υπόθεση δεν θα μπορούσε να είναι πιο τυπική για ταινία δράσης, όμως το Netflix φαίνεται να ποντάρει πολλά στην επιτυχία της καθώς έχει δαπανήσει $200 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το The Gray Man την πιο ακριβή παραγωγή του. Η φιλοδοξία της ταινίας άλλωστε φαίνεται και από την παρουσία του ηχηρού cast καθώς και του σκηνοθετικού διδύμου των Anthony και Joe Russo, οι οποίοι ήταν οι ιθύνοντες για ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του MCU.

Rubikon
Σκηνοθέτης: Magdalena Lauritsch (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Julia Franz Richter, George Blagden, Mark Ivanir
Πρεμιέρα: 1 Ιουλίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένα καταστροφικό γεγονός θα καλύψει τη Γη με ένα τοξικό νέφος. Το πλήρωμα ενός διαστημικού σταθμού θα κληθεί να αποφασίσει μεταξύ της στωικής παραμονής του στον σταθμό ή της ριψοκίνδυνης αποστολής προς τη Γη προκειμένου να εντοπίσει επιζώντες.

Το trailer μάλλον μαρτυρά πολύ περισσότερες καταστάσεις από ό,τι θα έπρεπε, σε μία ταινία που ίσως είναι σε θέση να προσφέρει κάτι αναφορικά με τη φύση του ανθρώπου σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Beast
Σκηνοθέτης: Baltasar Kormakur (Adrift)
Πρωταγωνιστούν: Idris Elba, Iyana Halley, Leah Sava Jeffries, Sharlto Copley,
Πρεμιέρα: 19 Αυγούστου (Αμερική)

Το Beast δείχνει να φέρνει μία αρχετυπική ιστορία σύγκρουσης μεταξύ ανθρώπου και θηρίου, βρίσκοντας τον Dr. Nate Samuels (Idris Elba) και τις δύο κόρες του κυνηγημένους από ένα λιοντάρι με φονικές διαθέσεις.

Όπως φαίνεται και από το trailer, το λιοντάρι διψάει περισσότερο για αίμα παρά για τη διατροφή του, έχοντας εκδικητικές διαθέσεις προς τους ανθρώπους δεδομένου ότι επέζησε από άγριες επιθέσεις λαθροκυνηγών.

Devotion
Σκηνοθέτης: J.D. Dillard (Sweetheart)
Πρωταγωνιστούν: Jonathan Majors, Glen Powell, Joe Jonas
Πρεμιέρα: 28 Οκτωβρίου (Αμερική)

Το Devotion θα μας μεταφέρει στον Πόλεμο της Κορέας και συγκεκριμένα στις εξαιρετικές επιδόσεις δύο πιλότων του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού. Η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice του Adam Makos, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Andor, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 31 Αυγούστου (Disney+), 12 επεισόδια

Το τηλεοπτικό σύμπαν του Star Wars ολοένα και επεκτείνεται, με την προκειμένη περίπτωση να έρχεται ως prequel της spin-off ταινίας Rogue One (2016), η οποία με τη σειρά της ήταν prequel του Star Wars: A New Hope (1977).

Όπως προδίδει το όνομα της σειράς το Andor θα επικεντρώνεται στον φερώνυμο κατάσκοπο της αντίστασης και υποθέτουμε ότι γενικότερα θα καταπιάνεται με την ενδυνάμωση των επαναστατικών δυνάμεων απέναντι από την Αυτοκρατορία.

Willow, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 30 Νοεμβρίου (Disney+)

Κάποιος στη Disney θα είχε μάλλον νοσταλγικές αναμνήσεις από το Willow του 1988 ώστε να δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός sequel με τη μορφή τηλεοπτικής σειράς. Στον ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα θα επιστρέψει ο Warwick Davis, ο οποίος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με μία ομάδα ηρώων σε μία επική αποστολή για τη διάσωση του δίδυμου αδελφού μίας πριγκίπισσας.

Να θυμίσουμε ότι το σενάριο της ταινίας του 1988 έφερε την υπογραφή του George Lucas και είχε σκηνοθετηθεί από τον Ron Howard (The Da Vinci Code), σημειώνοντας μια “τίμια” πορεία στο box office αλλά όχι σε βαθμό ώστε να οδηγήσει στη δημιουργία franchise, κάτι που ενδέχεται πλέον να αλλάξει…

Man Vs Bee, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 24 Ιουνίου (Netflix), 9 επεισόδια

Ο Rowan Atkinson επιστρέφει στην slapstick κωμωδία -αν και αυτήν τη φορά ως Trevor και όχι Mr. Bean,παρόλο που η ιστορία φαίνεται κομμένη και ραμμένη για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Στο Man Vs Bee θα δούμε τον Trevor να βρίσκεται σε μία συνεχή μάχη με μία μέλισσα, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον αφήσει στην ησυχία του. Αναρωτιόμαστε το πώς αυτή η σεναριακή ιδέα μπορεί να διαρκέσει για 9 επεισόδια.

Cine-TV Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Ray Liotta

Σε ηλικία 67 ετών απεβίωσε ο Ray Liotta, ένας ηθοποιός που από πολύ νωρίς στην καριέρα του απέκτησε ίσως τον πιο σημαντικό του ρόλο, πρωταγωνιστώντας στο μοναδικό Goodfellas (1990) του Martin Scorsese, μεταφέροντας ιδανικά την άνοδο και την πτώση του Henry Hill στους κόλπους της μαφίας.

Στην ογκωδέστατη μετέπειτα πορεία του ορισμένοι από τους σημαντικούς σταθμούς του ήταν τα Cop Land (1997), Hannibal (2001), Blow (2001) και Sin City: A Dame to Kill For (2014). Φυσικά θα μείνει αλησμόνητος και από τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, έχοντας χαρίσει τη φωνή του στον Tommy Vercetti, τον πρωταγωνιστή του υπερεπιτυχημένου Grand Theft Auto: Vice City.

Διογκώνεται η λίστα με τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε IP της Sony

Η Sony φαίνεται να ανεβάζει ολοένα τους ρυθμούς της ευρύτερης εκμετάλλευσης των IPs της, καθώς ανακοινώθηκε ότι αναμένεται να μπει στην παραγωγή μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο Horizon Zero Dawn, τα δικαιώματα της οποίας έχει αποκτήσει το Netflix. Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι θα γυριστεί μία παραγωγή βασισμένη στο Gran Turismo (!), με το Deadline να αναφέρει ότι θα είναι ταινία με πιθανό σκηνοθέτη τον Neil Blomkamp (District 9).

Αδυνατούμε να σκεφτούμε πως ακριβώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το όνομα του το Gran Turismo σε μία κινηματογραφική παραγωγή, αν και δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε μεταφορά racing franchise σε ταινία, καθώς τo 2014 είχε προβληθεί το (ξεχασμένο στη λήθη) Need for Speed.

Να θυμίσουμε ότι ήδη βρίσκονται στην παραγωγή τα The Last of Us (HBO), God of War (Amazon Prime), Twisted Metal (Peacock), και Ghost of Tsushima (κινηματογραφική παραγωγή) ενώ πρόσφατα είχε προβληθεί η ταινία Uncharted. Με τη φόρα που έχουν πάρει, ούτε το Everybody’s Golf βλέπουμε να μένει από έξω.

Ετοιμάζεται live-action σειρά βασισμένη στο Speed Racer

Το Apple ΤV έδωσε την έγκρισή του για τη live-action μεταφορά του manga Speed Racer, έχοντας τον J.J. Abrams ως executive producer. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα, αλλά ας θυμηθούμε ότι το εν λόγω manga είχε ήδη μεταφερθεί το 2008 στον κινηματογράφο μέσα από την αμφίβολη ταινία των Wachowskis, η οποία μάλιστα κατέληξε και σε μία μεγάλη εμπορική αποτυχία.

Ακόμα μία live-action σειρά ανακοινώθηκε για το σύμπαν του Star Wars

Με μία φειδωλή αναφορά έγινε γνωστή ακόμα μία σειρά που θα επεκτείνει το σύμπαν του Star Wars, ονόματι “Star Wars: Skeleton Crew”, στην οποία θα δούμε τον Jude Law σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Producers θα είναι οι Dave Filoni και Jon Favreau, δύο ονόματα που σίγουρα εμπνέουν εμπιστοσύνη σχετικά με την κατανόηση του σύμπαντος. Επιπλέον, τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Jon Watts, που έχει στο βιογραφικό του τη νέα τριλογία των Spider-Man.

The post Cine-TV #233 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, need for speed, god of war, tom cruise, james bond, chris hemsworth, christian bale, natalie portman, ryan gosling, chris evans, box office, rowan atkinson, εν λόγω, jude law, thor, love, star, franchise, sequel, graffiti, disney, fan, book, ιθύνοντες, hope, lucas, φως, budget, john, gadgets, james, δραση, god, foster, world, πήχη, avengers, ryan, evans, ana, bob, cia, netflix, julia, beast, adam, howard, box, office, bee, ιουνίου, atkinson, συγκεκριμένο, ray, henry, hill, land, blow, city, tommy, auto, sony, ips, dawn, speed, hbo, amazon, peacock, ghost, uncharted, golf, apple, law, νέα, gameover, βιογραφικο, Καλή Χρονιά, live, natalie portman, rowan atkinson, obi, διατροφη, εμπορικη, ηθοποιος, καριερα, ονοματα, φως, apple, cia, ghost, james, julia, office, ryan, sony, star, thor, αιμα, αναμνησεις, αφορμη, βιβλιο, βρισκεται, γεγονος, γινονται, δευτερο, δειχνει, δωσει, εγινε, υπαρχει, εβδομαδα, εν λόγω, εξελιξη, επρεπε, επιτυχια, ερχεται, εταιρια, ετων, ζωη, ιδεα, ειδος, ηλικια, υποθεση, ησυχια, ιθύνοντες, κωμωδια, λιονταρι, μελισσα, μινι, μορφη, μυστικα, ομαδα, ονομα, πεδιο, πλημμυρα, υπογραφη, ρολο, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σκηνες, σκηνοθεσια, συμπαν, τοιχος, φαντασια, φυση, φυσικα, φωνη, φορα, atkinson, ana, auto, adam, budget, beast, bee, blow, bob, book, box office, box, chris hemsworth, christian bale, sequel, city, chris evans, dawn, δικαιωματα, disney, εμφανισεις, love, επεισοδια, evans, fan, franchise, gadgets, gameover, god of war, god, john, golf, howard, henry, hill, hope, ιδιαιτερο, ips, ιουνίου, jude law, κορες, law, land, lucas, μεινει, need for speed, netflix, πήχη, ray, ryan gosling, speed, spider, tom cruise, tommy, υλικο, uncharted, world, χερια
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over