Cine-TV #219

Από τα νέα της περασμένης βδομάδας ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η ανακοίνωση της τηλεοπτικής μεταφοράς του It Takes Two, όχι τόσο για τη σειρά αυτή καθ’ αυτή όσο για άλλη μία ένδειξη της ιδιαίτερα μεγάλης αναγνώρισης του εξαιρετικού πονήματος της Hazelight Studios. Είναι ό,τι καλύτερο να βλέπουμε πραγματικά φρέσκιες εμπειρίες και νέα IP να βρίσκουν ευρεία αποδοχή από το κοινό ώστε να υποστηρίζονται

προσπάθειες που αξίζουν.

Μία λοξή ματιά ρίχνουμε και στην επιστροφή του Texas Chainsaw Massacre, ελπίζοντας ότι ίσως θα έχει κάτι να δώσει. Δεν περιμένουμε εννοείται την ίδια επανάσταση που είχε φέρει το πρωτότυπο στο είδος των horror αλλά δεδομένου ότι θα αποτελεί άμεσο sequel της ταινίας του 1974 θέλουμε να πιστεύουμε ότι ίσως δούμε μία πολύ καλή αναβίωση ανάλογη αυτής του Halloween (2018), ανεξάρτητα αν το Halloween Kills (2021) αποδείχθηκε μία απλά κακή συνέχεια.

Trailers

Texas Chainsaw Massacre
Σκηνοθέτης: David Blue Garcia (Tejano)
Πρωταγωνιστούν: Sarah Yarkin, Elsi Fisher, Mark Burnham, Olwen Fouéré
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου (Netflix)

Όπως συνέβη και με το Halloween του 2018 έτσι και εδώ το νέο Texas Chainsaw Massacre θα αποτελεί απευθείας sequel της εμβληματικής horror ταινίας του 1974, αναιρώντας ουσιαστικά τα γεγονότα από οποιαδήποτε άλλη ταινία του franchise.

Το σενάριο θα λαμβάνει χώρα πολλά χρόνια μετά το μακελειό στην επαρχιακή κωμόπολη του Τέξας και θα ακολουθεί μία ομάδα νεαρών όπου θα επισκεφτεί τον τόπο του εγκλήματος. Εκεί θα έρθουν σε επαφή με την Sally Hardesty (Olwen Fouéré), τη μοναδική επιζών από τους φόνους του Leatherface στο μακρινό 1974 (σημειωτέον ότι η ηθοποιός είναι διαφορετική. Η Marilyn Burns που υποδυόταν τον ρόλο απεβίωσε το 2014). Το trailer μαρτυρά μία splatter επιστροφή στον κόσμο του Texas Chainsaw Massacre.

No Exit
Σκηνοθέτης: Damien Power (Killing Ground)
Πρωταγωνιστούν: Havana Rose Liu, Danny Ramirez, David Rysdahl
Πρεμιέρα: 25 Φεβρουαρίου (Hulu)

Κατά το ταξίδι της για να επισκεφτεί τη μητέρα της, μία φοιτήτρια θα αποκλειστεί μεταξύ αγνώστων σε ένα πανδοχείο λόγω ισχυρής κακοκαιρίας. Η κατάσταση θα πάρει μία αναπάντεχη τροπή όταν η νεαρή κοπέλα αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα απαγμένο παιδί σε ένα από τα αυτοκίνητα, δίχως να είναι άμεσα αντιληπτό ποιος είναι ο απαγωγέας (εικάζουμε ότι η ταινία θα κρατάει την ταυτότητα του δράστη μία σεναριακή ανατροπή).

The Exorcism of God
Σκηνοθέτης: Alejandro Hidalgo (The House at the End of Time)
Πρωταγωνιστούν: Will Beinbrink, Joseph Marcell, Maria Gabriela de Faria
Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Ένας Αμερικανός ιερέας θεωρείται ως άγιος από πολλούς κατοίκους της Μεξικανικής κωμόπολης όπου εξασκεί το λειτούργημά του. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει το ποίμνιό του είναι το σκοτεινό μυστικό που κουβαλάει μέσα του έπειτα από έναν εξορκισμό που πήγε πολύ λάθος στην πατρίδα του.

Βλέποντας μία σκηνή στο trailer που δείχνει να είναι καρμπόν από το The Exorcist (1973) καθώς και διάφορες εικόνες που παραπέμπουν στην εν λόγω ταινία, θα έλεγε κανείς ότι το The Exorcism of God θα μπορούσε να έχει και κάποια συγγένεια με το αξεπέραστο έργο του William Friedkin. Ίσως αποτελεί απλά φόρο τιμής ή ίσως δούμε περίπτωση copy-paste. Ίδωμεν.

Ash & Dust
Σκηνοθέτης: Adrian Langley (Butchers)
Πρωταγωνιστούν: Michael Swatton, Anne-Carolyne Binette, Nick Biskupek
Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου (διαδικτυακή διανομή)

Η φειδωλή περιγραφή του Ash & Dust αναφέρει ότι δύο ζευγάρια μίας μικρής κωμόπολης θα βρουν ένα μυστηριώδες θαμμένο κουτί, κάτι που θα τους οδηγήσει στα χέρια μίας αδυσώπητης συμμορίας.

The Last Days of Ptolemy Grey, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 11 Μαρτίου (Apple TV+), 6 επεισόδια

Στη νέα σειρά του Apple TV+ θα δούμε τον Samuel Jackson να υποδύεται τον Ptolemy Grey, έναν ηλικιωμένο 93 ετών που πάσχει από άνοια, ο οποίος όμως προσωρινά θα νοιώσει μία περίοδο διαύγειας κατά την οποία θα προσπαθήσει να ερευνήσει τον θάνατο του ανιψιού του.

The Offer, μίνι σειρά
Πρεμιέρα: 28 Απριλίου (Paramount+), 10 επεισόδια

Το The Offer θα επιχειρήσει να μεταφέρει την προσπάθεια του παραγωγού Albert S. Ruddy (Miles Teller) να μεταφέρει το γνωστότερο μυθιστόρημα του Mario Puzo στη μεγάλη οθόνη. Ο λόγος φυσικά για το αριστούργημα του The Godfather (1972).

Cine-TV Νέα

Το American McGee’s Alice έρχεται ως τηλεοπτική σειρά

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η Radar Picture έχει αποκτήσει τα δικαιώματα του American McGee’s Alice, αναθέτοντας στον David Hayter (σεναριογράφο των πρώτων δύο X-Men, μεταξύ άλλων) την επιμέλεια του σεναρίου. Το εν λόγω παιχνίδι αποτελούσε μεταφορά του κλασικού παραμυθιού Alice’s Adventures in Wonderland, μέσα από μία αρκετά παρανοϊκή και βίαιη διάθεση.

Στην τηλεοπτική μεταφορά το σενάριο θα ξεκινήσει με την επιστροφή της Αλίκης από την περιπέτειά της στην Wonderland, όπου θα βρει το σπίτι της καμένο και τους γονείς της πεθαμένους. Έπειτα από αλλεπάλληλες απόπειρες αυτοκτονίας, όντας βαθύτατα τραυματισμένη από το περιστατικό, θα οδηγηθεί σε ένα ψυχιατρικό άσυλο. Εκεί, ο Λευκός Λαγός θα κάνει την εμφάνισή του και θα την προσκαλέσει, για άλλη μία φορά, στην Wonderland.

Το It Takes Two μεταφέρεται στην τηλεόραση

Η μεγάλη επιτυχία του It Takes Two ήταν μάλλον δεδομένο ότι θα έβρισκε αργά ή γρήγορα τον δρόμο της για μία τηλεοπτική μεταφορά. Την παραγωγή θα αναλάβει η dj2 Entertainment, η οποία είχε εργαστεί και στην επιτυχημένη ταινία Sonic the Hedgehog (2020), ενώ επίσης στα πλάνα της έχει έναν μεγάλο αριθμό από παραγωγές υπό ανάπτυξη που θα βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια, όπως τα Disco Elysium, Sleeping Dogs, Little Nightmares και Life is Strange μεταξύ άλλων.

Η παραγωγή της 2ης σεζόν του Halo έχει ήδη ξεκινήσει

Ακόμα μπορεί να μην πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το τηλεοπτικό Halo στο Paramount+, ωστόσο οι ιθύνοντες φαίνεται να είναι πεπεισμένοι για την επιτυχία του έχοντας ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο για τον showrunner της δεύτερης σεζόν, με επικρατέστερη επιλογή αυτή του David Wiener (Brave New World) σύμφωνα με το Variety.

Δόθηκε το πράσινο φως για το 6ο Scream

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχει το franchise που δημιούργησε ο Wes Craven το μακρινό 1996, καθώς η Paramount ανακοίνωσε πως η έκτη ταινία θα μπει σύντομα στην παραγωγή. Μία διόλου παράλογη απόφαση δεδομένου ότι η πρόσφατη προβολή της πέμπτης ταινίας στέφθηκε με επιτυχία. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το cast της ταινίας, εντούτοις γνωρίζουμε ότι το σκηνοθετικό δίδυμο του πρόσφατου Scream θα επιστρέψει για τις ανάγκες του sequel.

The post Cine-TV #219 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, εν λόγω, νέα, studios, texas, sequel, halloween, david, blue, garcia, fisher, franchise, power, rose, alejandro, house, end, god, william, ash, nick, dust, apple, jackson, διαυγεια, mario, godfather, hollywood, reporter, wonderland, sonic, hedgehog, dogs, life, halo, ιθύνοντες, wiener, world, φως, scream, gameover, Καλή Χρονιά, μακελειο, αυτοκινητα, εικονες, ηθοποιος, μητερα, τα νεα, φως, apple, ανοια, απλα, ασυλο, γεγονοτα, γινει, γονεις, δεδομενο, δειχνει, δωσει, διδυμο, υπαρχει, εν λόγω, εμφάνιση, επιτυχια, ερχεται, ετων, ζευγαρια, ιδια, ειδος, ιθύνοντες, κωμοπολη, λαγος, λαθος, ματια, μυστικο, μινι, μυθιστορημα, ομαδα, οθονη, οντας, ουσιαστικα, παιδι, ρολο, σεζον, σεναριο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σπιτι, ταυτοτητα, τεξας, φυσικα, φοιτητρια, φορα, alejandro, ash, blue, sequel, δικαιωματα, dogs, dust, david, fisher, franchise, garcia, gameover, godfather, god, halo, halloween, house, hedgehog, hollywood, χωρα, ιδιαιτερα, jackson, κοπελα, life, nick, mario, men, μια φορα, παιχνιδι, power, reporter, rose, scream, studios, sonic, σκηνη, ταξιδι, texas, wiener, william, wonderland, χερια
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over