Cine-TV #206

Την περασμένη εβδομάδα μία είδηση ήταν αυτή που συντάραξε το Hollywood, ο άδικος χαμός της Halyna Hutchins κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του western Rust, έπειτα από την κατά λάθος εκπυρσοκρότηση με κανονική σφαίρα του prop gun που κρατούσε ο Alec Baldwin κατά τη διάρκεια πρόβας. Περισσότερα για το τραγικό συμβάν μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, αλλά ας αναφέρουμε εδώ ότι θεωρούμε δεδομένο πως το περιστατικό θα οδηγήσει αναμφίβολα σε πολλές συζητήσεις ανά τα στούντιο για τις συνθήκες

ασφαλείας κατά την παραγωγή ταινιών και σειρών.

Trailers

Uncharted
Σκηνοθέτης: Ruben Fleischer (Zombieland)
Πρωταγωνιστούν: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου, 2022 (Αμερική)

Η πολυτάραχη ανάπτυξη της κινηματογραφικής μεταφοράς μίας εκ των ισχυρότερων ναυαρχίδων του PlayStation βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Μέσα από το trailer βλέπουμε διάφορες σκηνές που παραπέμπουν στα παιχνίδια -ιδίως όσον αφορά μία καρμπόν περίπτωση από το Uncharted 3- παρόλο που η ταινία θα αποτελεί prequel. Ως γνωστόν, η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη θα επιχειρήσει να αποδώσει την πρώτη περιπέτεια που είχαν μαζί οι Nathan Drake (Tom Holland) και Victor Sullivan (Mark Wahlberg).

Κατά την ταπεινή μας άποψη το trailer δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει προσμονή, αν και εννοείται πως ευελπιστούμε να βγούμε λάθος. Η πικρή αλήθεια είναι βέβαια ότι 30 χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα κινηματογραφικής μεταφοράς με το αλησμόνητο Super Mario Bros. (1993) ακόμα δεν έχουμε δει κάτι που να ξεπερνάει το μέτριο, ιδίως όσον αφορά σε παραγωγές μεγάλου budget.

Ambulance
Σκηνοθέτης: Michael Bay (Transformers)
Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II
Πρεμιέρα: 18 Φεβρουαρίου, 2022 (Αμερική)

Ο Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) είναι ένας βετεράνος που αναζητεί απεγνωσμένα $231.000 για μία σημαντική επέμβαση που χρειάζεται η γυναίκα του. Ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια, ο θετός αδερφός του Danny (Jake Gyllenhaal), ο οποίος τυγχάνει να είναι κατ’ εξακολούθηση εγκληματίας, θα τον πείσει να πάρει μέρος στη ληστεία μίας τράπεζας. Η ληστεία θα πάει στραβά όταν οι δύο τους τραυματίσουν έναν αστυνομικό. Η συνέχεια θα βρει τους δύο ληστές μαζί με τον όμηρο/ τραυματία, εντός ενός ασθενοφόρου, έχοντας, όπως είναι φυσικό, την αστυνομία του Λος Άντζελες στο κατόπι τους.

The Summit of the Gods
Σκηνοθέτης: Patrick Imbert (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Lazare Herson-Macarel, Eeric Herson-Macarel
Πρεμιέρα: 24 Νοεμβρίου (Netflix)

Το The Summit of the Gods θα βασίζεται στο ομώνυμο manga, το οποίο με τη σειρά του επικεντρωνόταν στην τραγική ιστορία των ορειβατών George Mallory και Andre Irvine. Οι δύο τους ήταν από τους πρώτους ορειβάτες που επιχείρησαν να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ. To 1924 οι Mallory και Irvine προσπάθησαν να ανέβουν στην κορυφή για μία ακόμα φορά. Αυτή θα ήταν και η τελευταία απόπειρα των δύο ορειβατών καθώς τα ίχνη τους χάθηκαν έως το 1999 όπου μία άλλη αποστολή εντόπισε τις σορούς τους.

Στη σειρά, όπως και στο manga, η ιστορία θα επικεντρωθεί στον φωτογράφο Fukamachi ο οποίος πιστεύει ότι βρήκε μία φωτογραφική μηχανή που ανήκε στον George Mallory. Η εμμονή που θα του δημιουργηθεί με τον συγκεκριμένο ορειβάτη θα οδηγήσει τον ίδιο στην προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ.

The Lost Daughter
Σκηνοθέτης: Maggie Gyllenhaal (πρώτη κινηματογραφική δουλειά)
Πρωταγωνιστούν: Olivia Colman, Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard
Πρεμιέρα: 31 Δεκεμβρίου (Netflix)

Στην πρώτη σκηνοθετική της δουλειά η Maggie Gyllenhaal αναλαμβάνει το γύρισμα μίας δραματικής ταινία με ψυχολογικές προεκτάσεις, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Elena Ferrante. Σύμφωνα με την περίληψη, η Leda Caruso (Olivia Colman) κατά τη διάρκεια των διακοπών της θα αποκτήσει εμμονή για μία άλλη γυναίκα (Dakota Johnson) και την κόρη της, φέρνοντάς της μνήμες από τη σχέση της με τη δική της κόρη.

Η οσκαρική Olivia Colman γενικά έχει αποδείξει ότι αποτελεί μία ταλαντούχα κινηματογραφική και τηλεοπτική παρουσία, κάτι που από μόνο του μας δημιουργεί το ενδιαφέρον για κάθε νέα δουλειά της.

Being the Ricardos
Σκηνοθέτης: Aaron Sorkin (The Trial of the Chicago 7)
Πρωταγωνιστούν: Nicole Kidman, Javier Bardem, J.K. Simmons
Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου (Amazon Prime)

Το Being the Ricardos εμπνέεται το όνομά του από το φανταστικό όνομα της βασικής οικογένειας του I Love Lucy, της επιτυχημένης sitcom που διήρκησε για 6 χρόνια μεταξύ 1951 και 1957. Η ταινία θα μεταφέρει τις ζωές των πρωταγωνιστών της σειράς, με την Nicole Kidman στον ρόλο της Lucille Ball και τον Javier Bardem στον ρόλο του τότε άντρα της και συμπρωταγωνιστή, Desi Arnaz.

Cowboy Bebop, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Νοεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Με ένα ευρηματικό trailer το Netflix μας συστήνει λίγο καλύτερα τις live-action εκδοχές των τριών βασικών χαρακτήρων από το μοναδικό anime Cowboy Bebop. Η αλήθεια είναι από αυτά που έχουμε δει δημιουργείται ταυτόχρονα ενδιαφέρον αλλά και καχυποψία.

Από τη μία φαίνεται ότι το budget υπάρχει για να στηρίξει την πιστή μεταφορά της αισθητικής και του σύμπαντος που γνωρίσαμε στο anime, από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πειστεί πως το πρωτογενές υλικό μπορεί να μεταφερθεί επάξια σε μία live-action εκδοχή. Σύντομα θα δούμε αν θα έχουμε μία από τις ελάχιστες ή -θα μπορούσε να πει κανείς- τη μόνη αξιόλογη live-action μεταφορά από anime.

Cine-TV Νέα

Τραγικό συμβάν οδήγησε σε θάνατο στα γυρίσματα του Rust
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του western Rust εκτυλίχθηκε ένα τραγικό συμβάν στις 21 Οκτωβρίου όταν το prop περίστροφο που κρατούσε ο πασίγνωστος ηθοποιός Alec Baldwin, εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια πρόβας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η υπεύθυνη φωτογραφίας Halyna Hutchins. Από το ίδιο βλήμα τραυματίσθηκε στην κλείδα ο σκηνοθέτης Joel Souza, ο οποίος δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times τρία μέλη της παραγωγής ανέφεραν ότι μία βδομάδα πριν το συμβάν τουλάχιστον ένα άτομο είχε παραπονεθεί για τις συνθήκες ασφαλείας, όσον αφορούσε στα όπλα καθώς μάλιστα είχαν ήδη δει να εκπυρσοκροτούν κατά λάθος δύο prop όπλα.

Έπειτα από ανάκριση στο γραφείο του σερίφη της Santa Fe, ο Alec Baldwin αφέθηκε ελεύθερος, δηλώνοντας αργότερα συντετριμμένος από το συμβάν. Ακόμα διενεργούνται έρευνες για τον λόγο που την ώρα των γυρισμάτων υπήρχε όπλο με πραγματικά πυρά.

Με τον όρο “prop gun” εννοείται το όπλο που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των γυρισμάτων μίας ταινίας. Το prop gun ενδέχεται να αναφέρεται σε ψεύτικο όπλο αλλά ακόμα και σε πραγματικό το οποίο όμως χρησιμοποιεί αβολίδωτα φυσίγγια.

Ο Hayden Christensen προστέθηκε στους ηθοποιούς του Ahsoka
Η προσθήκη του Hayden Christensen στην νέα live-action σειρά της Disney έχει ιδιαίτερη σημασία για τους φαν του σύμπαντος, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός είχε υποδυθεί τον Anakin Skywalker (aka Darth Vader) στην prequel τριλογία.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το Ahsoka θα διαδραματίζεται πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του Return of the Jedi (1983) και κοντά στα γεγονότα της σειράς The Mandalorian καθώς και του αναμενόμενου The Book of Boba Fett.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μοίρα του Darth Vader στις ταινίες, υποθέτουμε ότι στο Ashoka ο Anakin Skywalker ίσως να εμφανιστεί σε flash backs ή και στο παρόν ως Force ghost. Στο Ashoka θα δούμε την επιστροφή της Rosario Dawson στον επώνυμο ρόλο, η οποία είχε εμφανιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας στη 2η σεζόν του Mandalorian.

Ο Mel Gibson προστέθηκε στο cast της σειράς prequel των John Wick
Σύμφωνα με το Deadline ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης θα έχει έναν σημαντικό ρόλο στο Continental. Η εν λόγω σειρά θα λειτουργεί ως prequel των John Wick και θα έχει ως στόχο να μας δείξει τις ρίζες της δημιουργίας του φερώνυμου ξενοδοχείου που αποτελεί κρησφύγετο και άσυλο για τη μυστική οργάνωση των δολοφόνων.

40 χρόνια μετά έρχεται το Part II του History of the World, από τον Mel Brooks
Κι όμως, όχι μόνο θα έρθει sequel της παρωδίας του History of the World, Part I (1981) αλλά το σενάριο θα υπογράψει και πάλι ο ενενηνταπεντάχρονος Mel Brooks. Αν και η εν λόγω ταινία δεν αποτελούσε και από τις καλύτερες δουλειές του κατά την άποψή μας, έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι θα δούμε μία συνέχεια, δεδομένου ότι το θέμα του είναι πρόσφορο για διάφορες κωμικές ιστορίες. Το Part II θα έρθει ως τηλεοπτική σειρά από το Hulu.

The post Cine-TV #206 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, super mario, jake gyllenhaal, nicole kidman, javier bardem, los angeles, darth vader, mel gibson, εν λόγω, hollywood, gun, holland, playstation, uncharted, super, mario, bros, budget, bay, gyllenhaal, sharp, τραπεζες, συγκεκριμένο, lost, maggie, dakota, Johnson, νέα, aaron, chicago, amazon, love, cowboy, netflix, anime, times, disney, aka, vader, jedi, book, flash, ghost, gibson, john, history, world, sequel, hulu, gameover, Καλή Χρονιά, live, φυσιγγια, hulu, το θεμα, αστυνομια, γυναικα, δουλεια, ηθοποιος, θεμα, ιχνη, παιχνιδια, σφαιρα, ταινιες, ωρα, flash, ghost, gibson, lost, super mario, times, ασυλο, ατομο, βδομαδα, βετερανος, βιβλιο, βλημα, βοηθεια, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γυρισματα, δεδομενο, δικη, εβερεστ, υπαρχει, εβδομαδα, εμμονη, εν λόγω, επωνυμο, ερευνες, ερχεται, ιδιο, καχυποψια, λαθος, λογο, μοιρα, μπορειτε, οθονη, ονομα, πιστη, ρολο, σεζον, σεναριο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνες, τρια, φυσικο, φορα, ψευτικο, aaron, anime, super, budget, bay, book, cowboy, chicago, sequel, dakota, darth vader, disney, δουλειες, ευθεια, love, gameover, john, gun, gyllenhaal, history, holland, hollywood, ιδιαιτερα, jake gyllenhaal, javier bardem, jedi, ληστες, los angeles, mario, mel gibson, maggie, netflix, nicole kidman, sharp, υλικο, uncharted 3, uncharted, vader, world, bros
Τυχαία Θέματα