Cine-TV #202

Πλούσια ήταν η επικαιρότητα της περασμένης εβδομάδας όσον αφορά στα trailers, χάρη στο λεγόμενο ως “Netflix Tudum”, μία παρουσίαση δηλαδή της δημοφιλούς συνδρομητικής υπηρεσίες, με σκοπό βέβαια να διαφημίσει το επερχόμενο υλικό της. Ανάμεσα σε αυτά θα λέγαμε ότι ξεχωρίζουν τα βίντεο των Cowboy Bebop και Sandman, και τα δύο εκ των οποίων δείχνουν διατεθειμένα (σε μία πολύ πρώτη όψη) να μείνουν αρκετά πιστά στο πρωτογενές υλικό.

Ενδιαφέρον προκαλεί και η ανακοίνωση για τα ονόματα που θα δανείσουν τις φωνές τους στην animated ταινία

του Super Mario Bros., εξάπτοντας την περιέργεια για τον τρόπο που θα μεταφερθούν μερικοί εκ των δημοφιλέστερων ηρώων και villains των βιντεοπαιχνιδιών. Ο Sonic μια χαρά τα κατάφερε στην πρώτη του μεγάλη έξοδο στη μεγάλη οθόνη. Ας ελπίσουμε ότι το Super Mario Bros. δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος (και τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα του Bob Hoskins).

Trailers

Finch
Σκηνοθέτης: Miguel Sapochnik (Repo Men)
Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Caleb Landry Jones, Samira Wiley
Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου (Apple TV+)

Βρισκόμαστε σε έναν post-apocalyptic κόσμο όπου ο Finch (Tom Hanks) είναι ένας από τους τελευταίους επιζώντες έπειτα από ένα καταστροφικό ηλιακό συμβάν που αφάνισε τον πληθυσμό της Γης. Ο Finch ζει μαζί με τον σκύλο του, τον Goodyear, σε ένα υπόγειο καταφύγιο για δέκα χρόνια όταν και θα αποφασίσει να βγει στον έξω κόσμο μαζί με ένα ρομπότ, τον Jeff (Caleb Landry Jones), που έχει τη δική του νοημοσύνη.

Σε γενικές γραμμές ο Tom Hanks έχει διατηρήσει μία πολύ καλή πορεία στην έως τώρα καριέρα του και ευελπιστούμε ότι το Finch θα αποτελέσει μία καλή οικογενειακή πρόταση.

Halloween Kills
Σκηνοθέτης: David Gordon Green (Halloween)
Πρωταγωνιστούν: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Nick Castle
Πρεμιέρα: 15 Οκτωβρίου (Peacock)

Έπειτα από έναν χρόνο καθυστέρηση, τελικά το Halloween Kills θα καταφέρει να προβληθεί με ταυτόχρονη διάθεση στον κινηματογράφο και τη διαδικτυακή υπηρεσία του Peacock. Το σενάριο θα διαδραματίζεται ακριβώς μετά το φινάλε του Halloween (2018). Δεν θα πρέπει να περιμένετε βέβαια ένα ολοκληρωτικό φινάλε στο ασταμάτητο μακελειό του Mike Myers, καθώς το Halloween Ends είναι ήδη προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο του 2022.

Το Halloween του 2018 αποδείχθηκε μία πολύ καλή περίπτωση αναβίωσης μίας κλασικής ταινίας horror, αποτελώντας μάλιστα άμεσο sequel του Halloween του 1978, ακυρώνοντας όλες τις υπόλοιπες ταινίες του franchise. Ας ελπίσουμε ότι το sequel θα καταφέρει να κρατηθεί σε ανάλογα επίπεδα.

The Tragedy of Macbeth
Σκηνοθέτης: Joel Coen (No Country for Old Men)
Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Frances McDormand, Corey Hawkins, Brendan Gleeson
Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου (Apple TV+)

Για πρώτη φορά στην καριέρα τους τα αδέρφια Coen θα χωρίσουν για τα σκηνοθετικά καθήκοντα (κατ’ εξαίρεση ελπίζουμε καθώς ο Joel Coen έχει αναλάβει αποκλειστικά να μεταφέρει τη δική του εκδοχή του Macbeth).

Army of Thieves
Σκηνοθέτης: Matthias Schweighofer
Πρωταγωνιστούν: Mattias Schweighofer, Nathalie Emmanuel, Guz Khan
Πρεμιέρα: 29 Οκτωβρίου (Netflix)

Η νέα heist ταινία του Netflix θα λαμβάνει χώρα έξι χρόνια πριν το πρόσφατο Army of the Dead, ακολουθώντας τον Ludwig Dieter, τον οποίο είχαμε γνωρίσει ως έναν κάπως εκκεντρικό ειδήμονα στις διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων. Στο Army of Thieves ο Dieter θα προσληφθεί από μία μυστηριώδη γυναίκα ώστε μαζί με μία ομάδα κακοποιών να ληστέψει ορισμένα από τα πιο ασφαλή χρηματοκιβώτια στην Ευρώπη.

Αναρωτιόμαστε αν τα ζόμπι θα έχουν κάποιο ρόλο στην όλη ιστορία όπως επίσης αναρωτιόμαστε πως προέκυψε η μετριότητα του Army of the Dead ως franchise, δεδομένου μάλιστα ότι παράλληλα βρίσκεται στην παραγωγή μία animated σειρά καθώς και σχέδια για sequel.

Night Teeth
Σκηνοθέτης: Adam Randall (I See You)
Πρωταγωνιστούν: Jorge Lendeborg Jr., Debby Ryan, Lucy Fry, Megan Fox
Πρεμιέρα: 20 Οκτωβρίου (Netflix)

Ένας freelance σοφέρ (από εδώ θα πήρε την ιδέα το efood…) θα προσληφθεί από δύο νεαρές κοπέλες για να τις μεταφέρει σε διάφορα πολυπληθή κλαμπ του Λος Άντζελες. Κατά τη διαδρομή, ο Benny (Jorge Lendeborg Jr.) θα διαπιστώσει ότι οι επιβάτες του είναι βαμπίρ πολλών εκατοντάδων ετών.

Ίσως η ταινία καταφέρει να βγει ως κάτι καλύτερο από μία απλά cheesy περίπτωση (όπως αφήνει να εννοηθεί το trailer) δεδομένου ότι η προηγούμενη ταινία του Adam Randall, το I See You (2019), περιείχε μία έξυπνη horror ιδέα και υλοποίησή της.

Injustice
Σκηνοθέτης: Matt Peters (LEGO DC Batman: Family Matters)
Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Όπως φαίνεται, η NetherRealm κατάφερε να συνθέσει ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο για το Injustice: Gods Among Us ώστε να αποδοθεί σε μία animated ταινία, παρόλο που το κόμικ σύμπαν της DC έχει αμέτρητες ιστορίες που θα μπορούσαν να δουν τη μεταφορά τους.

Όπως και στο παιχνίδι έτσι και εδώ η ιστορία θα επικεντρώνεται σε μία παράλληλη Γη όπου ο Joker οδηγεί τον Superman εν αγνοία του στο θάνατο της Lois Lane, κάτι που θα μετατρέψει τον ίδιο σε villain και φονική μηχανή. Όπως θα δείτε και στο trailer η animated ταινία δεν φαίνεται να κρατάει τίποτα πίσω όσον αφορά την βίαιη φύση αυτού του Superman.

The Electrical Life of Louis Wain
Σκηνοθέτης: Will Sharpe (Black Pond)
Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Jamie Demetriou, Toby Jones
Πρεμιέρα: 5 Νοεμβρίου (Amazon Prime)

Η νέα ταινία του Amazon Prime θα εξιστορεί την πραγματική ιστορία του βρετανού καλλιτέχνη Louis William Wain, υποδυόμενος από τον Benedict Cumberbatch, ο οποίος έγινε γνωστός από τους πίνακές του που επικεντρώνονταν σε ανθρωπόμορφες γάτες.

Cowboy Bebop, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 19 Νοεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Προβλήθηκε το εισαγωγικό βίντεο της live-action μεταφοράς του Cowboy Bebop, ενός εκ των πλέον διάσημων anime. Γενικά αυτού του είδους τα εγχειρήματα δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα, αλλά τουλάχιστον η πιστή εισαγωγή του συγκεκριμένου σε σχέση με το anime είναι μία ένδειξη πως οι δημιουργοί θα αποφύγουν να παρεκκλίνουν από το πρωτογενές υλικό. Σύντομα θα δούμε αν το ιδιόμορφο και ποιοτικότατο sci-fi western έχει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί ικανοποιητικά ως live action.

Invasion, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου (Apple TV+), 10 επεισόδια

Το Invasion θα επιχειρήσει να μεταφέρει την (χιλιοπαιγμένη) ιστορία της εξωγήινης εισβολής, όπως θα τη βιώσουν ποικίλοι άνθρωποι στις διάφορες ηπείρους της Γης. Υποθέτουμε θα έχει διάφορους άσσους στο μανίκι του για να αποδώσει μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ozark, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 2022 (Netflix)

Ακόμα δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για την τέταρτη και τελευταία σεζόν του Ozark, όμως έγινε γνωστό ότι θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, τα οποία θα προβληθούν εντός του επόμενου έτους. Το τελευταίο μάς κάνει να πιστεύουμε ότι την πρώτη σεζόν μάλλον θα πρέπει να την περιμένουμε μέσα στην άνοιξη το αργότερο.

Το Ozark τελικά αποδείχθηκε μία από τις καλές περιπτώσεις του Netflix και το γεγονός ότι τελειώνει στην τέταρτη σεζόν, μας φαίνεται ως θετικό, από την άποψη ότι δεν θα ξεφύγει σε ξεχειλωμένα μονοπάτια.

Cobra Kai, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 31 Δεκεμβρίου (Netflix), 10 επεισόδια

Ποιος θα το περίμενε ότι η συνέχεια του Karate Kid, που ήρθε ως τηλεοπτική σειρά μέσα από μία ταπεινή πρώτη σεζόν στο YouTube Red, τελικά θα κατάφερνε να μας πείσει να περιμένουμε με ανυπομονησία κάθε καινούρια σεζόν της. Κι όμως, το Cobrai Kai έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα στις πιο αναμενόμενες σειρές μας.

Stranger Things, 4η σεζόν
Πρεμιέρα: 2022 (Netflix), 9 επεισόδια

Μία από τις πλέον επιτυχημένες σειρές του Netflix θα επιστρέψει εντός του ερχόμενου έτους, μεταφέροντάς μας για άλλη μία φορά στους παραφυσικούς κόσμους του Stranger Things. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν πραγματικά φρέσκιες ιδέες για τις σεναριακές τροπές και δεν θα δούμε μία ακόμα επανάληψη της πρώτης σεζόν (παρότι η αλήθεια είναι πως η τρίτη σεζόν ήταν σίγουρα αρκετά πιο ενδιαφέρουσα από την αδιάφορη δεύτερη).

The Sandman, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: Δεν έχει ανακοινωθεί (Netflix)

Ένα από τα πλέον γνωστά κόμικ της DC έρχεται ως τηλεοπτική σειρά, έπειτα από ποικίλες απόπειρες για κινηματογραφικές παραγωγές. Το σενάριο των κόμικ ήταν επιμελημένο από τον Neil Gaiman, ο οποίος θα εκτελεί χρέη producer στην τηλεοπτική σειρά. Αν το παρόν teaser αποτελεί μία ένδειξη, τότε η σειρά θα επιχειρήσει να είναι πιστή στο κόμικ.

Cine-TV Νέα

Ανακοινώθηκε το cast του Super Mario Bros

Ως γνωστόν η Nintendo έχει συνάψει συμφωνία με την Illumination (Despicable Me μεταξύ άλλων) για την παραγωγή μίας animated ταινίας στο σύμπαν του Super Mario Bros. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Nintendo Direct έγινε γνωστό το cast, το οποίο θα αποτελείται από τους Chris Pratt (Mario), Charlie Day (Luigi), Anya Taylor-Joy (Princess Peach), Jack Black (Bowser), Keegan-Michael Key (Toad), Seth Rogen (Donkey Kong), Fred Armisen (Cranky Kong) και Sebastian Maniscalco (Spike).

Επιπλέον, ο Charles Martinet θα έχει cameo συμμετοχή, ένας ηθοποιός ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια χαρίζει τη φωνή του στον Mario και διάφορους άλλους χαρακτήρες στα παιχνίδια της σειράς. Όπως έγινε γνωστό, η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου του ερχόμενου έτους.

The post Cine-TV #202 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, super mario, denzel washington, despicable me, jack black, cowboy, super, mario, bros, sonic, bob, apple, halloween, david, green, lee, nick, peacock, mike, sequel, franchise, tragedy, coen, denzel, washington, army, νέα, netflix, night, adam, ryan, fry, lego, batman, joker, superman, lane, life, louis, black, amazon, william, anime, live, cobra, kai, youtube, red, nintendo, luigi, princess, jack, key, toad, sebastian, spike, συμμετοχή, gameover, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Ελιζαμπεθ Τειλορ, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, μακελειο, ημερομήνια, βιντεο, γυναικα, ηθοποιος, καριερα, ονοματα, παιχνιδια, ταινιες, amazon, army, joker, ryan, super mario, youtube, αγνοια, ανοιξη, απλα, βαμπιρ, βρισκεται, γατες, γεγονος, δυνατοτητα, δειτε, δικη, εγινε, εξι, ερχεται, ετων, ευρωπη, ζομπι, ιδεα, ιδεες, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, θετικο, λαθη, νοημοσυνη, ομαδα, οθονη, παρουσιαση, πιστη, πινακες, ρομποτ, ρολο, σεζον, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, συμπαν, σχεδια, τριτη, υλοποιηση, φυση, φωνη, φορα, χρηματοκιβωτια, χαρα, green, anime, adam, super, batman, black, bob, cowboy, sequel, coen, denzel washington, denzel, david, franchise, fry, jack, gameover, halloween, χωρα, ιδιαιτερα, jack black, joy, kai, key, lane, lee, life, nick, louis, mario, μια φορα, netflix, nintendo, mike, washington, peacock, παιχνιδι, red, sebastian, sonic, superman, taylor, tragedy, υλικο, william, bros
Τυχαία Θέματα